PDA

צפייה בגרסה מלאה : טרופר דיזל 3.0 לחץ שמן

lioresi
20-01-24, 13:07
יש אצלי תופעה שקראתי עליה פה בכמה שרשורים,בהנעת הרכב בבוקר נראה שהלחץ שמן על 0 ולאחר זמן מה קופץ לתחום העבודה ונשאר שם למשך כל היום,ניקיתי את שסתום(גולה והקפיץ) זה לא עזר,בקיץ נעלמה הבעיה ובתחילת החורף חזרה שוב,נסעתי כך עם הרכב שנה וחצי למדתי פשוט לחכות אחרי ההנעה וממש להתחיל תנועה בלי הרבה סלד וזה עבד לי פיקס,כמובן שזה לא פתרון וחייב לטפל בזה,ועכשיו זה כנראה הזמן,שהתחילה המלחמה הרכב עמד כחודש ושחזרתי לצפון לקחת בגדי חורף לילדים הנעתי כדי להתנייד איתו,גמגם ונכבה לשניה,ולמחורת היה צריך ממש סטארטר ארוך כדי להניע אותו,הלכתי למוסך פה שמטפל בהם(היחיד לצערי)הוא טען שכנראה לכלוך או משהו,החלפתי מסנן סולר ופומפה ונסעתי הביתה,למחרת הרכב לא הניע בכלל ממש סטארטרים ארוכים ללא כל הועיל,שלחתי אותו עם גרר למוסך וטסתי חזרה למשפחה,אחרי שבוע וחצי הגעתי לקחת את הרכב,הוא אמר שהחליף חיישן מסילה וביקשתי טיפול גם על הדרך,מיד בהנעה הרעש היה לי מוזר,טען שלא קשור אליו וזה בגלל הבעיה שהיתה לי מלפני,יצאתי ממנו לכביש הרעש התגבר,עצרתי,שוב גרר,הלך טורבו,שמתי לב ששם גם פילטר חלופי שביקשתי רק מקורי,טורבו הזמנתי חדש אבל אני רוצה לפתור כבר את הבעיה עם החוסר לחץ בהנעה(בלי קשר למוסך חוזר לעשות לבד הכל)גם טיפול כנראה אעשה שוב עם הכל מקורי,ממש פוחד שגם הטורבו החדש יהרס,אחי טוען שהוא לא החליף חיישן ועשה רק פלאשינג למנוע ובגלל זה מת הטורבו האם זה הגיוני?ממש מעוניין לפתור את התקלות הרכב הוא רכב עבודה מעולה ואני ממש נהנה ממנו כבר 3 שנים

חיים יוד
21-01-24, 10:23
דבר ראשון לפני החלפת הטורבו זה להוריד קרטר מנוע ולבדוק את המשמרות ולנקותם על הדרך להחליף להם את גומיות האטימה שלא ימשוך "אוויר" ובעם המשמרת הקטנה היא מהדגם היישן ( הפלח הדק) תחליף לדגם החדש עם גומייה חדשה גם כן ובורג מעט יותר ארוך .
רק לאחר בדיקה שאכן מגיע לחץ שמן מנוע לטורבו אפשר היה להחליפו אחרת גם החדש יילך במהרה
בהצלחה
חיים יוד.

glaydi
02-02-24, 19:51
לאחר שנתיים וחצי של נסיונות החלפתי בית מסנן שמן עם כל השסתומים
הבעייה נפתרה. פירוק קשה ויקר
יש להשתמש במסנן שמן מקורי וגם עם זה יש בעייה. קיימים מסננים מקוריים תוצרת סין והם חיקוי שמסתובב בחנויות.
שמן באיכות טובה 5/30 קסטרול כבר מאד ייקר ועברתי לקיקס.
כמובן לבדוק משמנות בקרטר.

erezgur
02-02-24, 21:14
. קיימים מסננים מקוריים תוצרת סין והם חיקוי שמסתובב בחנויות.
.
לא הבנתי את המשפט הזה.
מקורי תוצרת סין? חיקוי?

נכתב מהנייד

נעם ל
08-02-24, 22:35
אתה מבקש בחנות החלפים מקורי, זה בא באריזה בצבע לבן ואדום, בבדיקה פשוטה תגלה אם זה מקורי או חיקוי - תרסס מעט ספריי קרבורטור על הכיתוב של הפילטר, אם נמחק לך ברגע או בשפשוף קל - זיוף/לא מקורי וכו', אם הכיתוב יציב - מקורי, טריק שלמדתי על הדרך ומאז ועברתי כמה חנויות חלפים עד שנפלתי טוב.

lioresi
10-02-24, 10:38
עדכון,החליפו את האטמים במשמנות שבקארטר,נראה כרגע שזה נפתר,את הטורבו החלפתי לבד,קניתי מאיביי את כל הליבה והחלפתי,לקח שעתיים אבל יצא פגז,האוטו נוסע מדהים כבר שבוע מסתובב איתו והוא טס,שמתי לב שלמרות שביקשתי פילטר מקורי הם שמו חליפי,מוסך פח עשו לי רק נזק ברכב אבל לא נורא אחליף לבד השבוע,👌

zivo
10-02-24, 19:52
ברכות.
מה זה "כל הליבה"?
כולל מייסבים?
אתה יכול לשים קישור.

תודה

lioresi
11-02-24, 22:16
כרגע מצאתי את הפריט המדהים הזה ב-AliExpress. כדאי לך לבדוק אותו! עזרו לי בבקשה לבחור!
₪232.88 13%OFF | טורבינת RHF5 8973125140 Turbo מטען מחסנית chra עבור הולדן Jackaroo איסוזו ביגהורן טרופר אופל מונטריי B DTI 3.0 L 1999
https://a.aliexpress.com/_oCvZjGO

wonderd
15-02-24, 15:40
עדכון,החליפו את האטמים במשמנות שבקארטר,נראה כרגע שזה נפתר,את הטורבו החלפתי לבד,קניתי מאיביי את כל הליבה והחלפתי,לקח שעתיים אבל יצא פגז,האוטו נוסע מדהים כבר שבוע מסתובב איתו והוא טס,שמתי לב שלמרות שביקשתי פילטר מקורי הם שמו חליפי,מוסך פח עשו לי רק נזק ברכב אבל לא נורא אחליף לבד השבוע,👌

אלה לא משמנות אלא מסננים וצינור שממנו השמן מגיע למזרקים ולמנוע (בנפרד), חובה לבדוק מדי פעם שהם נקיים ושהגומיה אוטמת אחרת לא תהיה שאיבה. בדיקה כל 100K קמ לדעתי האישית שכוללת פירוק האגן, פירוק המסננים וניקוי.

בהצלחה!

ofer_b
16-02-24, 10:07
אתה מבקש בחנות החלפים מקורי, זה בא באריזה בצבע לבן ואדום, בבדיקה פשוטה תגלה אם זה מקורי או חיקוי - תרסס מעט ספריי קרבורטור על הכיתוב של הפילטר, אם נמחק לך ברגע או בשפשוף קל - זיוף/לא מקורי וכו', אם הכיתוב יציב - מקורי, טריק שלמדתי על הדרך ומאז ועברתי כמה חנויות חלפים עד שנפלתי טוב.מסנני שמן לכל הרכבים אני תמיד קונה מהמחסנים של המוסכים המורשים ולא בחנות חלפים
מאמין שזה מבטיח תמיד מסנן מקורי

Sent from my KB2003 using Tapatalk

חיים יוד
17-02-24, 11:29
[QUOTE=lioresi;1043741]עדכון,החליפו את האטמים במשמנות שבקארטר,נראה כרגע שזה נפתר,את הטורבו החלפתי לבד,קניתי מאיביי את כל הליבה והחלפתי,לקח שעתיים אבל יצא פגז,האוטו נוסע מדהים כבר שבוע מסתובב איתו והוא טס,שמתי לב שלמרות שביקשתי פילטר מקורי הם שמו חליפי,מוסך פח עשו לי רק נזק ברכב אבל לא נורא אחליף לבד השבוע,👌[/QUOTE

משמרות לא משמנות זה השם שלהם :cool:.

-->