צפייה בגרסה מלאה : מדריך וידאו | החלפת שמן הגה מלאה
יום ראשון הגיע, ואיתו המדריך השבועי.
הרבה אנשים חיכו למדריך הזה, אני שמח לבשר שההמתנה הגיעה לסיומה.
החלפת שמן הגה מלאה, מדריך שזמין כעת בערוץ
נשחק משחק הפעם - תכתבו לי האם שמתם לב לקריצה ההומוריסטית שלקחתי שלב אחד קדימה?
https://youtu.be/4VYfJPYkmIQ?si=EO3mfjxTeyvB86pk
מניסיון שלי,
לא להניע עד שכמעט כל הבועות יצאו וכמעט כל השמן נכנס למערכת.
את זה מבצעים כשהרכב מעט מוגבה על ליפט ומסובבים ההגה מקצה לקצה (למעלה עם ההגה, או למטה מהגלגלים),
כל פעם משלימים שמן עד שנראה שאין צורך יותר להשלים.
בסוף מניעים ממשיכים עם סבובי הגה מקצה לקצה ומשלימים שמן.
ממשיכים עד שאין בועות יותר.
קשה יותר ולוקח יותר זמן, אבל שומר על המשאבה.
רענן
מניסיון שלי,
לא להניע עד שכמעט כל הבועות יצאו וכמעט כל השמן נכנס למערכת.
את זה מבצעים כשהרכב מעט מוגבה על ליפט ומסובבים ההגה מקצה לקצה (למעלה עם ההגה, או למטה מהגלגלים),
כל פעם משלימים שמן עד שנראה שאין צורך יותר להשלים.
בסוף מניעים ממשיכים עם סבובי הגה מקצה לקצה ומשלימים שמן.
ממשיכים עד שאין בועות יותר.
קשה יותר ולוקח יותר זמן, אבל שומר על המשאבה.
רענן
אתה צודק וכך גם מהניסיון שלי.
אבל מה? כך בדיוק עבדתי תוך כדי צילום הסרטון ונוכחתי לגלות שבועת אוויר אחת לא יוצאת מהמערכת, לכן פניתי לספר הרכב והמשכתי בפרוצדורה כפי שפירטתי בסרטון וכפי שמפורט בתמונה שאני מצרף מתוך המדריך הטכני.145800
מצטרף להערה של רענן. ניקוז אוויר נעשה במנוע כבוי, גלגלים באוויר וסיבובם ימינה שמאלה עד הסוף,רצוי מהגלגל עצמו.
בנוסף,
בהרבה תיבות הגה קימת פטמת ניקוז על התיבה וגם משם כדאי לרוקן נוזל, ובשלב המילוי גם אוויר (בגרביטציה או בואקום) לפני ניקוז האוויר מהצינורות.
בנוסף,
ברוב המקרים בהם נתקלתי, צווחות מהמשאבה נובעות מכניסת אוויר ולא משמן ישן. בזאת יש לטפל. לא אומר ששמן ישן לא מאבד מתכונותיו ועלול לגרום להקצפה שתתן את אותו רעש, פשוט לא היה לי נסיון בכך עדיין.
מצטרף להערה של רענן. ניקוז אוויר נעשה במנוע כבוי, גלגלים באוויר וסיבובם ימינה שמאלה עד הסוף,רצוי מהגלגל עצמו.
בנוסף,
בהרבה תיבות הגה קימת פטמת ניקוז על התיבה וגם משם כדאי לרוקן נוזל, ובשלב המילוי גם אוויר (בגרביטציה או בואקום) לפני ניקוז האוויר מהצינורות.
בנוסף,
ברוב המקרים בהם נתקלתי, צווחות מהמשאבה נובעות מכניסת אוויר ולא משמן ישן. בזאת יש לטפל. לא אומר ששמן ישן לא מאבד מתכונותיו ועלול לגרום להקצפה שתתן את אותו רעש, פשוט לא היה לי נסיון בכך עדיין.
היי אייל תודה על התגובה.
מתנצל אם הבנתי לא נכון, אבל לפי תגובתך נראה שלא קראת את תגובתי השניה. מעבר לכך ברוב הרכבים אין תיבת הגה אלא מסרק, ששם המצב שונה.
בנוגע לכניסת אוייר - התייחסתי לכך בסרטון, זה נבע מההברגה של הפטמה (לא ברור לי למה המיכל בנוי כך מלכתחילה) ולכן טופל באמצעות סיליקון על ההברגה.
ehudzeelim
22-01-24, 20:57
לפני שנה נתקעתי עם מסרק גמור בחירבת קצרה,
כל השמן נשפך בבת אחת. לא היה לי איך לתקן את זה, אז נסעתי ככה בלי שמן (ועם הגה בטון) החוצה מהשטח, ואחכ עוד בערך שבוע, לפחות 1000 קמ, עד שהגעתי להחליף את המסרק.
למשאבה לא קרה כלום, אני עם אותה משאבה עד היום.
לא יודע מה ההסבר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.