התחברות

צפייה בגרסה מלאה : יום טיול ברמות הגליל המזרחי - מס' שאלות

desert dweller
24-01-24, 21:29
היי,

מתכנן ביום שישי הקרוב לצאת לטיול עם בת הזוג ולשלב גיחה לחמת טבריה או חמת גדר. בתור מוקד נסיעת השטח חשבתי על איזור הרמות סביב לנחל תבור - ג"ג צפוני רמת סירין, ג"ג דרומי נחל יששכר.
הרכב סמוראי ארוך מוגבה 235 שטח מלא עם יחסים, לא נעול. רכב בודד. מעוניין להקדיש כ3 שעות מקסימום לנסיעת השטח עצמה

עלו מס' אופציות -
1. מכפר קיש בשביל ישראל, לעלות לרמת סירין דרך שביל ישראל\סמ"ש שחור.אופציה נוספת להתחיל בסמש כחול מזרחית לבית קמא ואז להשאר בגובה. לאחר מכן בעצם אם אני לא עובר דרומה דרך נחל תבור, נשאר לי לרדת לכביש 90 או דרך מעלה יבנאל, או דרך סמש שחור מעט מזרחית לו, או דרך סמש כחול (שנראה כמו דרך לכל רכב ).
עד כמה המעלותהללו בוציים וקשוחים בחורף? עד כמה הדרכים האחרות, הלא מסומנות, ברמת סירין קיימות בחורף ?
2. מגזית לנוע בציר שחור דרומה לכיוון טיבה, לחתוך מזרחה לכיוון כוכב הירדן על רמת יששכר, ולאחר מכן האופציות - לרדת דרומה באדום לכיוון נחל יששכר ואז בסמש כחול מזרחה בנחל עד כביש 90. ( הנחל זורם כעת? ) או לרדת מכיוון כוכב הירדן בשבילים לא מסומ"שים מזרחה ( עד כמה עבירים בחורף? אין חסימות ? ) או לרדת בכביש פשוט

במידה ולא יספיק לי הסיבוב המתוכנן, אמשיך קצת בשדות ובמטעים בקיבוצים של דרום הכנרת.

לא מכיר את תא השטח הזה בחורף, ואני מתלבט לגבי רמת הבוץ כעת, ובסופש הקרוב במיוחד.

GodsFather
24-01-24, 22:38
הבוץ שם רע,מאד. זה כיף כשיש זמן למשחקים, רוצים להתלכלך וכשיש חברים. ממך אני מבין שזו לא התכנית ואתה אפילו לא נעול אחורה, מה שכנראה יקשה על התזוזה בכל החומיה הזו.

שים לב לשיבושי gps, אם חשבת להסתמך על אחד כזה לניווט.

Sent from my SM-F916B using Tapatalk

assafy
25-01-24, 00:14
התחזית לסופ"ש הקרוב גשומה.
למעשה לפני מספר שנים יצא לי לעשות מסלול באיזור הזה בגשם. איכשהו צלחתי את זה עם החלקות רבות אך זו היתה חוויה מפוקפקת ביותר והבוץ הכבד והדביק גרם גם לבטנת גלגל להתנתק ממקומה.
האיזור יפהיפה בחורף אך עדיף לחכות לשבועיים או שלושה ללא גשם כדי שהאדמה קצת תתמצק.
הסיכוי בסופ"ש הזה להתקע יהיה גבוה ביותר.

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk

דרור ברלי
25-01-24, 09:06
הבוץ באיזור המדובר הוא בין החלקלקים והרעים ביותר.
אתה יורד למקומות נמוכים ומגלה שקשה עד מסוכן ביותר לעלות מהם בחזרה.... (במקרים מסויימים גם בלתי אפשרי ואז מנסים בכוח ומחליקים לסיטואציות שאין מהן חזרה)
גם צמיגי שטח מלא נסתמים ונכנעים מתישהו.
בתנאים כאלה נעילות זה MUST.

אז אם אתה מתעקש - בחבורה של נהגים טובים ברכבים שבנויים לזה (צמיגי שטח מלא ורצוי גדולים, נעילות, כננות) או בטרקטורונים/SBS ואתם באים במודע כדי לשחק בבוץ ולא לטייל (הווה אומר בלי משתתפים שלא יכולים לסייע אלא רק להפריע), אפשר אולי להיות מטומטם במודע ובכוונה תחילה ולקחת את הסיכון. ברכב בודד - לא. ממש לא. ראה הוזהרת!

אז נכון שסמוראי קל משקל סובל פחות בתנאים האלה וגם קל יותר לחלץ אותו אם נתקע, אבל.... מנסיון רע, תאמין לי שגם בכלים גיבורים מוטב להמתין שיתייבש קצת.
ומוטב גם לבצע את ההמתנה הזו בבית/צימר החמים עם כוס קפה/תה, ולא בתוך ערוץ הנחל הרטוב והקר ואתה תקוע ובלי קליטה כשבחוץ מחשיך ויורד עליך מבול (תמיד כשתתקע, תיעלם הקליטה ויתחיל המבול, ככה זה. חוק מרפי מס' 1 בשטח)....

sgill
25-01-24, 17:15
מחזק את מה שאמרו על הבוץ באזור הזה.
ולידיעתך, חמת גדר סגור בשל המצב. עין ג'ונס פתוח כתמיד אבל מלא כל סופ"ש.
לא יודע בקשר לחמי טבריה.

-->