PDA

צפייה בגרסה מלאה : מתלבט בין רנגלר JK ל-JL

eylsgv
28-01-24, 20:13
פונה לחוכמת ההמונים.
מתלבט לפני קנייה בין רנגלר JL עם מנוע חסכוני אך לא וותיק מספיק, מחירי ביטוח שערורייתיים, מחיר קנייה גבוהה ורכב מודרני יותר
לבין רנגלר JK במחיר קנייה סביר, מחירי ביטוח בסדר, מנוע בזבזני אבל אמין וותיק.
אשמח לדעת מה הייתם מעדיפים ולמה.

landY
28-01-24, 20:18
בתור אחד שהיה לו JK ועכשיו JL -לך על ה JL.
מנוע חסכוני? לא יודע על מה אתה מדבר.
ביטוח? תחפש מראש סוכן טוב ומחיר אטרקטיבי

Sent from my iPhone using Tapatalk

sgill
28-01-24, 21:04
אין הבדל בצריכת הדלק
אין כמעט הבדל במחירי הביטוח, הם שערוריתים בכל מקרה
JK כנראה נגנב פחות מ JL בזמן האחרון.
תלוי בתקציב שלך.
אתה יכול גם JL עם מנוע 3.6 כמו ה JK אבל עם תיבת הילוכים עם 8 הילוכים במקום 5. לא חייבים JL 2 ליטר טורבו.

assafy
28-01-24, 21:06
חוכמת ההמונים לא בדיוק תעזור כאן כי זו החלטה אישית שלך.
אני באופן אישי בחרתי jl, הוא יותר מודרני, יותר מתורבת לכביש, יותר מתאים כרכב יומיומי, בעל שני איזורי בקרת אקלים (לי זה מאוד חשוב, לאישתי כל הזמן קר ולי כל הזמן חם) וחששתי מרכב ישן יותר שיהיה שחוט ומשודרג לא כפי שאני רוצה (ע"ע חזיתות אנגרי בירד וכיוצא בזה). גם רציתי רכב חדש יותר אחרי הרבה שנים עם רכבים בני 15 ועם מאות אלפי ק"מ (אך עדיין קניתי רכב משומש בן כמעט שלוש וגם זה בהרבה יותר כסף ממה שחשבתי אי פעם שאוציא על רכב).
לגבי ביטוח, לפי הידוע לי גם מחירי הביטוח לJK קפצו מעלה מעלה.
לגבי המנועים, יש גם JL עם מנוע 3.6 אך אם אתה קונה משומש, אז המצאי בשוק למנוע ה 2.0T גדול בהרבה.
הרכב שלי כבר עם 115 אלף ק"מ והמנוע עובד חזק וטוב כמו חדש אך זה רק הניסיון האישי שלי.

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk

nirs
28-01-24, 22:25
את ה JK שלי קניתי בארה״ב ב 2018 שנת המעבר ל JL. אישית והעדפתי את ה JK גם בגלל המחיר אך בעיקר כי לא רציתי להתגלח עם תקלות ילדות של דגם חדש.
כיום לא רואה שום סיבה שלא לרכוש JL, שהוא רענן וצעיר יותר מ JK וגם עדיף עליו בשימוש יום יומי.

sgill
29-01-24, 10:54
הסיבות היחדות לא לקנות JL הן כלכליות.
לא רק הפרש המחיר בקניה ולכן כנראה גם יותר הפסד במכירה, אלא גם:

1. ביטוח יותר יקר
2. קצת יותר יקר לטפל
3. יותר גניב ולכן אם נגנב מפסידים את שווי השידרוגים, הציוד שברכב וזה כאב ראש לקנות חדש ולזווד.
4. מחלת המצבר הקטן.

אבל שוב. בסוף זה הכל כסף. ה JL יותר מהנה לנהיגה בכביש ולא פחות טוב בשטח.

שולץ האיום
29-01-24, 11:03
נושא קצת רגיש 🤣

לא נעים מבעלי ה jk, חלקם פה בשרשור כותבים על “חסרונות” ה JL.

בוא נתחיל מהסוף,
תעשה בבקשה סיבוב התרשמות כולל נהיגה ב jk, ולאחר מכן ב JL , לא משנה איזה מנוע, ותחזור אלינו.

שולץ האיום
29-01-24, 11:34
הסיבות היחדות לא לקנות JL הן כלכליות.
לא רק הפרש המחיר בקניה ולכן כנראה גם יותר הפסד במכירה, אלא גם:

1. ביטוח יותר יקר
2. קצת יותר יקר לטפל
3. יותר גניב ולכן אם נגנב מפסידים את שווי השידרוגים, הציוד שברכב וזה כאב ראש לקנות חדש ולזווד.
4. מחלת המצבר הקטן.

אבל שוב. בסוף זה הכל כסף. ה JL יותר מהנה לנהיגה בכביש ולא פחות טוב בשטח.

קצת אחפור לכם, אבל זה מה שעושים פה לפעמים.

1. רכב יותר יקר, ביטוח יותר יקר, ככה זה עובד לא?
2. פרט נמק בבקשה, כי אני ממש לא מבין על מה אתה מדבר.
3. מסכים, כרגע ה jl יותר מבוקש אצל הגנבים.
4. אני עם מנוע 2.0, לא יודע על איזה מחלה אתה מדבר.

והכי תפסה אותי ההערה - ״לא פחות טוב בשטח״
באמת?
תתעמק קצת ותגלה - ה jl רוביקון יותר טוב בשטח מ Jk רוביקון.
סטוק מול סטוק, לפני שגעונות.
המון ברזלים שם למטה משודרגים, וחזקים יותר. תבדוק.
דוגמא קטנה, יש עוד הרבה - מוטות הגה חזקים יותר לעומת החלשים המקוריים שכולם החליפו ב JK

JL גם קצת גדול יותר בכמה סמ מאחור, במושב האחורי.
באופן כללי ניתן להגיד, שלקחו כל מיני חולשות ב JK ושיפרו ב jl, כך זה מרגיש.

עוד סטיגמות/ פרות קדושות שהגיע הזמן לדבר עליהם :

מנוע 2.0 חסכוני יותר מ 3.6 ושלא יספרו לכם סיפורים.
נכון, רנגלר הוא לא רכב חסכוני.

אמינות היא מושג חמקמק, בעיקר בישראל.
בארהב מנוע ה2.0 פופולארי יותר, וטיפה יקר יותר.
הם כבר מסתובבים שם עם 100,000-150,000 מייל ללא בעיות מיוחדות.

במנוע 3.6 יש בעיה תכנונית, שסתום PCV שגורמת להשבתת המנוע טוטאלוס.
קורה בדכ רק למי שעושה שטח אתגרי רציני, כאשר הרכב בזוית מסוימת.
מנוע ללא טורבו, גדול וחזק כמו שהאולד פאשן אוהבים, מתאבד לו.
כתבתי באחד הפוסטים, לא מזמן רכב עוד לא בן שנה, עם 7000 קמ על השעון.
תשאלו בקבוצות, זה סוד שלאט לאט התגלה, מאחר ולא מדברים על זה יותר מידי.
אני בעד שיתוף המידע כמה שיותר.

כל מנוע והמחלות שלו. יש יוצאים מן הכלל.

אמוץ נ.
29-01-24, 12:06
פותח השרשור לא סיפר מה הוא מתכוון לעשות עם הרכב.
יום יומי? רק טיולים? נסועה שנתית?
האם נסע על שניהם והתרשם?
ליום יום? כנראה שהתשובה ברורה - חדש ומודרני יותר, אם יש את הכסף.
לטיולים בלבד? ממש לא בטוח, גם לכסף יש מחיר, בסוף זה רק תחביב.

שולץ האיום
29-01-24, 12:15
המחיר הזה אינדיבידואלי, משתנה מאדם לאדם, בגלל זה אני לא אוהב להיכנס לדיוני ראיית חשבון.

אמוץ נ.
29-01-24, 12:33
פותח השרשור כן הזכיר את עניין הכסף בשאלה המקורית אבל לא הזכיר את עניין השימוש העתידי באוטו.

eylsgv
29-01-24, 13:17
אחדד.
מידת השימוש היומיומי אינה גורם בהחלטה.
נסיעות שטח תמיד יהיו, ותדירות השימוש היומיומי תקבע בהתאם לפרמטרים נוספים. יש רכבים נוספים בבית ולכן קיימת מידה של גמישות.
נראה לי שבחירה ב- JL תגדיר שימוש יומיומי תדיר ובחירה ב-JK תקטין את השימוש היומיומי.

עזרתם לי אך עדיין מתלבט [emoji851]

Juv
29-01-24, 13:21
עוד פרמטר לקחת בחשבון זה כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב .
אם זה יותר משנתיים שלוש, מתאים לך רכב בן 10? אולי זה יעזור להחליט

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

אמוץ נ.
29-01-24, 13:45
אחדד.
מידת השימוש היומיומי אינה גורם בהחלטה.
נסיעות שטח תמיד יהיו, ותדירות השימוש היומיומי תקבע בהתאם לפרמטרים נוספים. יש רכבים נוספים בבית ולכן קיימת מידה של גמישות.
נראה לי שבחירה ב- JL תגדיר שימוש יומיומי תדיר ובחירה ב-JK תקטין את השימוש היומיומי.

עזרתם לי אך עדיין מתלבט [emoji851]

אז ככה:

קנית JL, שימוש יום יומי תדיר = תכין כמה עשרות אלפים טובים להחלפה של הרכב כל כמה שנים.
יעני, הרכב נמצא ״ברוטציה המשפחתית״ של המכוניות וצובר ק״מ ובלאי, זה לא עניין של מה בכך ברכב כזה יקר.

קנית JK - אין שימוש תדיר משמעותי, הרכב איתך המון שנים, הוא לא ״ברוטציה״, משמעויות כלכליות אחרות לגמרי.
ככה זה אצלי, דרך אגב.

אחרי כל זה, נראה לי שכדאי לעשות סיבוב על שני הכלים ולראות.

oferc
29-01-24, 17:01
לא מבין את ההשוואה , מה התקציב ,מה השימוש?

הJL חדש יותר , והוא כבר בין 0-6 שנים ,הJK ישן יותר והוא כבר בין 7-17 שנים .
חוץ מזה הפרשי המחירים בניהם ענק , יכולי להיות בין 40K ל 200 ואולי יותר לדגמים מסוימים של JL .

הJL נוח פי כמה מה JK , נהגתי על שניהם, ליום יום לא הייתי נוגע בJK אבל הJL ממש נוח ומהנה בכביש וקצת יותר טוב בשטח.

sgill
29-01-24, 17:07
אני חושב שהגזימו פה בהבדלים בין JK ל JL בכביש אם אתה חושב על JL כרכב יומיומי ו JK לא. ועוד יותר (לדעתי) הפריז שולץ על הבדלים ביכולות שטח. לדעתי זה בקושי מורגש ואתה לא תרגיש בזה בכלל.

ושוב, למרות כל מה שנכתב על ההבדלים, אם בכלל, ההחלטה היא כלכלית.
אם התקציב שלך הוא עד 220K, אתה בטווח של JK בלבד. מעל זה אתה מתקרב ל JL וב 250 תתחיל למצוא JL סביר.

יש אנשים שקונים JL 392 בקרוב ל 800K לטיולים בלבד ויש כאלו עם JK קצר 2007 ששוה כ 100K והוא יומיומי אצלהם.

oferc
29-01-24, 17:16
אני חושב שהגזימו פה בהבדלים בין JK ל JL בכביש אם אתה חושב על JL כרכב יומיומי ו JK לא. ועוד יותר (לדעתי) הפריז שולץ על הבדלים ביכולות שטח. לדעתי זה בקושי מורגש ואתה לא תרגיש בזה בכלל.

אני לא יודע איזה רכב שטח יש לך , אבל ההבדל בכביש הוא ענק ומהותי.

grand
29-01-24, 17:26
שולץ.. אין לי JL וגם לא מנוע 3.6 או 2 טורבו, אבל במשך השנים הכרתי כמה וכמה בעלי JK ו JL עם מנועי 3.6, הקביעה שלך על כשל תכנוני או מנועים שמתאבדים עם קמ אפסי נשמעת לי תמוהה וגם מקוממת אם הייתי בעליו של גיפ עם מנוע כזה. ידוע על בעיות בליפטרים של השסתומים בשנתנים הראשונים, ידועה בעיה של זליגת שמן לחלל הצלינדרים ושריפתו במצבים של מנוע עובד בזווית המראה מאוד חדה.. (אגב היה על זה בסרטון יוטיוב האחרון של הבלונדה והגמד, שם טענו שהפיתרון הוא התקנת מיכל לכידת שמן, יתכן שלזה אתה מתכוון?) אך עדיין זה אינו כשל מהותי ומנועים שמתאבדים סדרתית... פשוט אין איזכורים כאלה בשום מקום.

לגבי פותח השרשור, JL בטוח יותר טוב, נוח, מודרני מה JK, אך הנקודה היחידה מעבר למחיר הדופקת אותו זה נושא הגניבות וסירוב חברות הביטוח בחלקן לבטח אותו, אם אתה סבבה עם זה, ומסוגל לישון בשקט בלילה, ומוכן לסכן את אותם מאות אלפי שקלים אז לך על זה.
אישית אין מצב שאני הייתי מוכן לסיטואציה כזו גם אם המון פרוטות מיותרות היו בכיסי.

כיוון שבשנה האחרונה המחירים צללו חדות בכל הדגמים, אולי שווה לקחת פרוייקט של JK ישן וזול, לא חייבים רוביקון, אבל רצוי..להשקיע בו ביישור קו, נעילות יחסי העברה, צמיגים וכו' אם אין, ולהעמיד רכב רק לטיולים שניתן להנות ממנו לא פחות.

שולץ האיום
29-01-24, 17:33
לא מבין את ההשוואה , מה התקציב ,מה השימוש?

הJL חדש יותר , והוא כבר בין 0-6 שנים ,הJK ישן יותר והוא כבר בין 7-17 שנים .
חוץ מזה הפרשי המחירים בניהם ענק , יכולי להיות בין 40K ל 200 ואולי יותר לדגמים מסוימים של JL .

הJL נוח פי כמה מה JK , נהגתי על שניהם, ליום יום לא הייתי נוגע בJK אבל הJL ממש נוח ומהנה בכביש וקצת יותר טוב בשטח.

יש לך יכולת יפה לפשט את הדברים, ולי לסבך אותם…🤣🤣🤣
לא יודע למה נגררתי לזה
קנייה, מכירה, כדור בדולח, אתה סיכמת הכל בקצרה.

בשורות טובות.

- - - Updated - - -

אני חושב שהגזימו פה ועוד יותר (לדעתי) הפריז שולץ על הבדלים ביכולות שטח. לדעתי זה בקושי מורגש ואתה לא תרגיש בזה בכלל.
.

דווקא לא כתבתי מילה על כמה זה מורגש.
פשוט רשמת לא פחות טוב בשטח, אז רשמתי לא לא פחות, יותר טוב.
למה? כי הוא מגיע משופר בכל מיני דברים ככה מהיצרן.
לקחו חולשות ותיקנו.

כמה זה מורגש? לא נכנס לזה בכלל.

sgill
29-01-24, 17:43
בתור אחד שיש לו JK 3.6 אני מסכים עם GRAND, לא מוכרת לי התופעה של מנועים מתאבדים.
דווקא שמעתי על כמה JL שני ליטר שהתאבדו וחנו אצל סמלת, אבל גם זאת לא תופעה.

נהגתי על כל הדגמים (בואו נשים בצד רגע CJ, סופה-YJ ו TJ) אבל ההבדלים שאני הרגשתי בין JK (לא שחוט) ל JL כמעט חדש בכביש הם לא כאלה גדולים. ברור שה JL הוא שיפור, כמו שכל דגם חדש הוא שיפור של הקודם, לא רק בג'יפ, ככה אמור להיות בכל רכב. אבל השיפור לא תהומי ולמי שכסף כן משחק תפקיד בקבלת ההחלטות - לא תמיד שווה את ההפרש.
בשטח אין כמעט הבדל ובטח שהוא לא מורגש אצל 95% ויותר מהנהגים. אני די מנוסה ויודע מה לחפש (בכל זאת את הג'יפ הראשון שלי נהגתי ב 1983 - כן כבר עם רשיון נהיגה). זה ששיפרו קצת (ואני מדגיש קצת) מכלולים לא אומר שהוא יותר טוב בשטח.

ואגיד זאת פעם אחרונה - בסוף ההחלטה היא כלכלית.

ועוד הערה ל - GRAND, נכון שחלק מחברות הביטוח לא מוכנות לבטח JL, אבל אותם חברות גם לא מוכנות לבטח JK. מבחינתם רנגלר זה רנגלר, וחבל כי גם לי הכפילו את מחיר הביטוח. ושוב ההחלטה כלכלית, אם JK ביטחו לי בקרוב ל 10K אז JL יבטחו ב 15 אולי 18 וגם אם ב 20, זאת עדיין החלטה כלכלית. המצב הוא לא שמי שיש לו JL מסכן 300K וצפונה ואין לו ברירה.

שולץ האיום
29-01-24, 17:52
שולץ.. אין לי JL וגם לא מנוע 3.6 או 2 טורבו, אבל במשך השנים הכרתי כמה וכמה בעלי JK ו JL עם מנועי 3.6, הקביעה שלך על כשל תכנוני או מנועים שמתאבדים עם קמ אפסי נשמעת לי תמוהה וגם מקוממת אם הייתי בעליו של גיפ עם מנוע כזה. ידוע על בעיות בליפטרים של השסתומים בשנתנים הראשונים, ידועה בעיה של זליגת שמן לחלל הצלינדרים ושריפתו במצבים של מנוע עובד בזווית המראה מאוד חדה.. (אגב היה על זה בסרטון יוטיוב האחרון של הבלונדה והגמד, שם טענו שהפיתרון הוא התקנת מיכל לכידת שמן, יתכן שלזה אתה מתכוון?) אך עדיין זה אינו כשל מהותי ומנועים שמתאבדים סדרתית... פשוט אין איזכורים כאלה בשום מקום.
.

מנוע 3.6
את הבעיה בליפטרים הכרתי.
את הבעיה של זליגת השמן גם אני לא הכרתי.
זה קורה בעיקר לחובבי הסלעים, כמריר עדשה וכו׳.
להבנתי הפתרון הוא באמת לוכד שמן אפטרמרקט.
אבל זה לא פותר את היצרן, שמכיר את הבעיה, זה עולה לו בכיס מידי פעם.

תשאל בחברה שעושים עדשה וכאלה כל סופש.

לגבי אזכורים ברשת, דווקא יש.

תכתוב בגוגל -
Wrangler 3.6 pcv issues
הם עשו כנראה איזה שדרוג גרוע מתישהו, ב JL.

אותו מנוע ברכבים אחרים של היצרן, לא תשמע על הבעיה. הם לא עושים כמריר.

אני בסהכ משתף מידע.
תבדוק.

oferc
29-01-24, 17:57
אבל ההבדלים שאני הרגשתי בין JK (לא שחוט) ל JL כמעט חדש בכביש הם לא כאלה גדולים. ברור שה JL הוא שיפור, כמו שכל דגם חדש הוא שיפור של הקודם, לא רק בג'יפ, ככה אמור להיות בכל רכב. אבל השיפור לא תהומי ולמי שכסף כן משחק תפקיד בקבלת ההחלטות - לא תמיד שווה את ההפרש.

נראה שאתה מנסה לשכנע את עצמך כי יש לך JK , ההבדלים ביניהם תהומיים לא פחות מזה . אין חלק אחד דומה בין הJK ל JL , ה2019 זכה לSUV השנה בארה"ב בעקבות השינוי המדהים הזה בכביש.

בתור אחד שיש לו JK 3.6 אני מסכים עם GRAND, לא מוכרת לי התופעה של מנועים מתאבדים.
דווקא שמעתי על כמה JL שני ליטר שהתאבדו וחנו אצל סמלת, אבל גם זאת לא תופעה.

אין אחד כזה בסמלת בדוק, אל תפיץ שמועות סתם.

oferc
29-01-24, 18:11
למחוק בבקשה איחדתי תשובות

sgill
29-01-24, 18:34
אין אחד כזה בסמלת בדוק, אל תפיץ שמועות סתם.

כרגע אין כזה בסמלת, היו בעבר כמה כאלה וזה גם בדוק.
שוב, אני לא מפיץ שמועות וגם אומר שזאת לא תופעה אבל קרה מספר פעמים שאני יודע מהן. (אעביר לך שם של חבר בפרטי אם זה מאוד מעניין אותך).

ובקשר להבדלים בכביש, על מנת לדייק ושלא תגיד ששוב אני מסלף את העובדות אגדיר את זה כך: אני לא מרגיש הבדל תהומי בין JK שמור ל JL כמעט חדש בכביש. ונהגתי על 2 ליטר, 3.6, 4XE וגם 392. ו-אני לא מרגיש כלל הבדל בשטח בין הדגמים מבחינת יכולות שטח. ברור שה 392 חזק בצורה בלתי רגילה.

oferc
29-01-24, 18:53
כרגע אין כזה בסמלת, היו בעבר כמה כאלה וזה גם בדוק.
שוב, אני לא מפיץ שמועות וגם אומר שזאת לא תופעה אבל קרה מספר פעמים שאני יודע מהן. (אעביר לך שם של חבר בפרטי אם זה מאוד מעניין אותך).

ובקשר להבדלים בכביש, על מנת לדייק ושלא תגיד ששוב אני מסלף את העובדות אגדיר את זה כך: אני לא מרגיש הבדל תהומי בין JK שמור ל JL כמעט חדש בכביש. ונהגתי על 2 ליטר, 3.6, 4XE וגם 392. ו-אני לא מרגיש כלל הבדל בשטח בין הדגמים מבחינת יכולות שטח. ברור שה 392 חזק בצורה בלתי רגילה.

שוב אני רושם , אתה בוחר לא להרגיש .

עכשיו לגבי התקלה ב3.6 הידועה , אני שולח קישור , קפוץ לדקה ה21 ותראה עד הדקה ה23 , יש לך את התקלה בלייב והם גם מסבירים מה קרה שם ,אין ספק שהזווית מאד רצינית וזה לא סטנדרטי , בהצלחה .

FORD BRONCOS vs JEEP WRANGLERS vs JEEP GLADIATORS Off Road! (youtube.com) (https://www.youtube.com/watch?v=tNXiMBV001Y)

assafy
29-01-24, 21:44
לגבי מחירי הביטוח הם קפצו חזק להרבה רכבי שטח (ולא רק שטח) לאחרונה, כנראה בגלל עבודתו המצויינת של השר לבט"ל.
בג'יפולוג יודעים לפרט את כל ההבדלים הקטנים כגדולים בין הJL לJK, ואכן גם קל יותר לשכפל מפתח של הJL דרך התחברות למחשב, אך מבחינת חברות הביטוח כל הרנגלרים הם מקשה אחת (והם בכלל קוראים להם קרייזלר כי זה שם היצרן ברשיון).

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk

nirs
29-01-24, 21:58
שולץ, עופר,
קצת נסחפתם על המקלדת.
נהגתי אלפי קילומטרים על JL מדגמים שונים ועוד יותר על JK.
אומנם, איכות הנסיעה של ה JL הסטנדרטי בכביש, טובה מה JK הסטנדרטי, אך בוודאי שלא באופן משמעותי כפי שכתבתם.
בשטח ההבדלים כמעט ולא מורגשים.
ואם כבר מדברים על נוחות נסיעה, אז אחד הדברים שפוגעים מאוד באיכות הנסיעה ברנגלרים (JL או JK) הם שיפורים והגבהות לא מקצועיים ו״חסכון״ בחלקים שונים שחיוניים לנסיעה איכותית.
כבר יצא לי לנהוג ב JL רוביקון שלא מתקרב לאיכות הנסיעה של ה JK שלי (בדיוק מהסיבה שציינתי). לכן תשווה תפוחים לתפוחים והכי חשוב לדאוג לשיפורים איכותיים ומקיפים.

oferc
30-01-24, 09:35
שולץ, עופר,
קצת נסחפתם על המקלדת.
נהגתי אלפי קילומטרים על JL מדגמים שונים ועוד יותר על JK.
אומנם, איכות הנסיעה של ה JL הסטנדרטי בכביש, טובה מה JK הסטנדרטי, אך בוודאי שלא באופן משמעותי כפי שכתבתם.
בשטח ההבדלים כמעט ולא מורגשים.
ואם כבר מדברים על נוחות נסיעה, אז אחד הדברים שפוגעים מאוד באיכות הנסיעה ברנגלרים (JL או JK) הם שיפורים והגבהות לא מקצועיים ו״חסכון״ בחלקים שונים שחיוניים לנסיעה איכותית.
כבר יצא לי לנהוג ב JL רוביקון שלא מתקרב לאיכות הנסיעה של ה JK שלי (בדיוק מהסיבה שציינתי). לכן תשווה תפוחים לתפוחים והכי חשוב לדאוג לשיפורים איכותיים ומקיפים.

אם משהו הורס את הרכב שלו זה כבר לא בר השוואה , ההשוואה הפשוטה זה סטוק VS סטוק , וההבדלים ענקיים, ובנוסף בבדיקות שעשיתי יש 2 הגבהות 2" לJL מופאר וטרפלקס , ב2 ההגבהות הנוחות מאד קרובה לסטוק, בטרפלקס לא הרגשתי הבדל.

הניסיון שלי עם רכבי סטוק היה דווקא בLA ,

לקחתי מההשכרה JK ספורט לימיטד בהתלהבות ויצאתי למלון , הרכב היה סיוט באוטוסטרדה רעשים , קשוח , ההיגוי כמו סירה במים , יום למחרת חזרתי להשכרה וביקשתי להחליף , אי אפשר לעשות 3000 מייל עם רכב כזה .

לפני שנה גם בLA הזמנתי SUV והמטרה הייתה לקחת גרנד צרוקי 4X4 , רק שהגעתי לחניה לקחת רכב נגמרו הגרנדים , חזרתי למשרד והמליצו לי על הJL ספורט לימיטד , אחרי הניסיון עם הJK לפני כמה שנים לא כל כך התלהבתי, אבל הייתי עייף ורציתי להגיע למלון והעדיפות שלי היתה לצאת עם רכב 4X4 לשבילים פשוטים ,כבר ביום הראשון התלהבתי והבנתי שאני מחליף את הפאגרו בJL , אחרי שבועיים עם הJL ו3000 מייל חזרתי לארץ והזמנתי אחד , אין מה להשוות , נהניתי לנהוג ברכב הזה כל יום 200 מייל ויותר , אני לא מבין איך אתם משווים בין הJK ל JL בכביש, אתם פשוט חיים בפנטזיה שהJK מרגיש קרוב לJL בכביש .

לגבי שטח ,ברור שהJK והJL הרבה מעבר לצרכים שלי , אני גם לא בטוח שיש הבדל ביניהם, רק שבאופן אישי ,אני אוהב את התוספות בJL של מערכת לניהול ירידות ועליות והמערכת אנדרואיד עם הOFFROAD PLUS .

sgill
30-01-24, 09:45
רק שבאופן אישי ,אני אוהב את התוספות בJL של מערכת לניהול ירידות ועליות והמערכת אנדרואיד עם הOFFROAD PLUS .

גם ב JK יש את זה... (ה"ברווז")
https://i.ytimg.com/vi/aLgRGNHukbw/maxresdefault.jpghttps://www.jeepolog.com/forums/image/jpeg;base64,/9j/4AAQSkZJRgABAQAAAQABAAD/2wCEAAkGBxITEhUTExMVFhUXFRYVFxgWGRcYGBsY GBYXFxcYGxsdHSggGRolGxUVITEhJSorLi4uFyAz ODUtNygtLisBCgoKDg0OGBAQGi4mHiUwLS0tKyst LS8tLS0tLS8rLS8tLy0vLS0tKy0rKystKystLS0t LS0tLS0tLSstLS0rLf/AABEIAKgBLAMBIgACEQEDEQH/xAAcAAAABwEBAAAAAAAAAAAAAAAAAQMEBQYHAgj/xABOEAACAQIDBQQFCAYGCQMFAAABAgMAEQQSIQUG MUFREyJhcRQygZGhBxVCcrHB0fAWUlNiotIjM4KS o EXNUNUg5OywvFEc7MkNGSE4v/EABsBAAIDAQEBAAAAAAAAAAAAAAABAgMEBQYH/8QAOBEAAQMCBAQEBAUDBAMAAAAAAQACEQMhBBIxQ QVRYXETIoGRocHR8BQVMlKxI1PhQoLS8QYkM//aAAwDAQACEQMRAD8AlqZ4vauHibLJPEjWvZ5FU2P OxNPayX5Tf/vf En315HB4cYipkJiy ccLwbcZX8IuixMjotYRwQCCCCAQRwIPA11VC2zva 2Ghw0USgyHDQuWfUKCgFgOZ0NR8 9mOhyO0uElDcURo3I52bIbjz4VOngarwCIvMAm5h WU E16rWuaWjNOUE3Mcv8AMLTaFU/au oXCRTRoDJLmsr3spUWcn9azWA4XvUAd68cIxN22E IJ/qwYy9j1QHNb40mYGq4SYF4uYk/9yPRKlwjEPAcYbJyjMYkzECx3Ecuq06jqky73u z3xCAJKkiRsLXXWxJGvAg/CozCbz7SmhZ4kjKx3MjhVuba2Ck8h0BptwFUgkwI MGTF1JnB8Q4OJLWw7Kcxi/x1m3NaTRVVNx96HxWeOUL2iDOCugZLgHTkQSPfVp k4Gs1ai6i8sfqFhxOGqYaoadTUJh8/4T/eYP8Amp NOMLtCGXSOWJyOIR0a3uNYzu1s9cRiY4XJCte XjojN9oFPd6dmeg4lRFI/qLKrE2dTmYWuv1fjXUdwymKnheIcxEi1veV338Co trjDiqc5EiW235Hp9OS2Oiql7b3zaHD4cqqGaaFZ Df1VBGpte rA2HhUbitv7UhiSdxF2b2tdV0zrmW4BuLgfjWRmA qvAMgSYEmJjkuZS4RXqNDpaJJADjBcRa3O4haPQr P9rb34gwQ4mDKqMTFIrANllHe0PQqRR7V30kXCYZ 4yvayBs91vbJ3W05XbWhuArHLpcka6ETM8tPuU28 HxLssRclvYiZB9jz IV/oVn2G31l9BlkYr24mWNe7pZgCDa/RZKKXeXGLgFxTdnmfECNe4LFMklzbxZT7vGkcDVG sfqy vtpukeE4gGDA82TXVxANraQdVoVIY3FpEjSSHKii 7GxNh5AXrPDvXtFsP26JGsSEI8llJL3HInh3kGg9 vR9Ht58VszFNIBnQZSV0BBAI05HjUzgKjYLoiQDB mLqz8oq04c8tLcwacrgSJMfP6q17J23Bic3YyZ8t s3ddbXvb1gOhqQJrId1cVjEjn9FRSAFeRjxUKGsB cgH6XXhVq3J3plxJkimClljMisBbgVWxHD6Y NSxXD3Us7mGWtjUybxrCtx/CDQNR9NwLGxMkZhMagAbnvCn9m7x4XEP2cMmZrFr ZXGgtfVlA5iiwe8mFll7GOTNJcjLlkGq3vqVty61 TPk/wBpmTF5eygT iY3jjCnivMVG7n/AOtB9eb/AKXqx2BYPFBkFrZ1B59OitqcJpMNcHMMjMwuDfza nKLW2AWiR7zYUzdgJP6XOY8uWT1wbEXy24jrUxWQ 4L/XP/7r/wDytWvVlxdBtLJlm7Qbx9AufxHCMw5p5CfM0OMxq eVhZcSOFBZiAACSToABqSfCmUO28MzBVxMLMdABI pJPgL1A/KTtXssMIlPemOX/AIY1b3mw9prOZcFLAuHn4ZwZEPQo n/afbWjC8PFanmc6CSQ0c4H/fstmA4QMTSD3vykkho5wJ R9lulCoHEbwgYH0tVzHswwX98kKQT0Vyb VUyHfDGyBmE2GQrwjYBSfqlhb3tWelgqtQEiwBi/P0lY8PwvEV2ucIAacpmbHlYE/COq1GhVTg3knXBSYiaJMylQpjYGN8xABurngeOtV qHfHGyBnE GQg6RsApPD1S2lvNuVSZgKr5NoBiZ39J566KVLhN eoHEEQDEzIm24nmL6dVpG0MbHDG0kjZUW1zYm1yF GgBPE0jsrbMGJDGF84UgHustifrAVW8Ztad9mzST Qx5gY7erJE69pH3rBiOZ58gaZ7pbbyYTFT9lEDGV ssahATbTNbxPHpTbhCaRMS4ODbERt766yrG8OJoP eBLg4Ns4EScsbH92uYBX hWXQ7442TMwmw0eXUIwtm qWBHvYVYsNtfHS4ORxHGJVYFWVkaN4wCXt3yMwt1 5i1RqYGpT/UWjbXn8uolV1uE1qMB7mi4FzETzkC3MiY9FZMPtG F3KJLGzLe6q4LCxsbgG4sSBTusa3PkxXpDnChWkM bZs9rZS6XOpGubLWyLRjcKMO/KHT/O2o26c7pcTwAwlQMDwfW401G07cwqDvbsrHLiGnw 7SuhKuER2OUjWxS ouL6dahcRsbaGOmzyQGMmylnVokVRfkdT7L1rFHV lPiL6YENbIEAxf fv3V1HjVWk1oaxuYCA6Lx9gd991QN890JXMckAz5 IUiZbjP3LhW6HS1x4VDzYLFShETZgiYes3YkBtLc ZNAOfGtWo6jTx72Ma0gHLpM/GCAfVKjxmrTpsYWh2WYmd cEA oKoO19zpnwkKqUM0RclVsqkSd4qmlriw6X1qEXA4 oRiEbMHaDTtjEx08z3b N61mhTbxGoBDgDcnfczsdL6J0 NVmtyuaHXLtxcmToRIk6FZxj9kywbLl7YIrvNG2V ABYd0AG2l NRG7 LxyYaVcPD2kTsyMQjOysUANgD qRxBFahtnZaYmIwyFwpIJKEA6EEcQRSGwNhRYRGS MyEM2Y5yCb2A io00q5uPb4Tg8S4umCLbcuULQ3izPwz2vaHPc/NBByxbrqIVc Tvd2WBpJplyFk7NVPrWJDEkcvVX41dpBoa6oVgxF Z1d5e7UrkYvFPxVU1X6nksb2ZsnaEEqyphpcy3te NiNQVOnkTUnNu7tHGzB51CaBczWUKgPBVBufWJ8z xrUaFbXcVqF2cNbmiJgyPiuo/8A8grOdnFNgdEZokgdJP3uqPvlui8iQthxmMMQgy EgExrcqRyuLm/W9Q NO08TDHhWwjBUyDNkZM3ZrlW7McnPWtQoVTSxzmN a0tBy3Ezb2hZqPFX02MaWNdkMtJmRPYiVUsJupl2 c FYgyteS4OglsMlj0GVR76qe7W6 IfExdvDIkSnOc4IFhrax6tatYo6GY qwPH7p9J5Ip8YrsZVbY55JPIkQSPvksem3SxYmaJ Y5ez7XKHIOTLmIVyRysb 01ct dkOcFDDBGz5JIwAupypHIL/Z76t9CnV4hUqOY50eW/c219lKvxmvWqUnuA8lx1Nrn22hUHC7InGyJYTE/amUEJbvEdrFy9h91Ndg7HxCbPxcbQyB3tlUqbnQc BzrSKFL8c HCBd2bfWx Sj bVMr25R5n599ZBjtbuqDuPsmeKHGLLE6F4wFBW1 5KNOupHvpv8AJ9sfEQ4iQyxSIpw7KCykal4zbXnY H3Vo1Cipjnv8SQPPE67IrcVqVRWBaP6mWdbZdI9t 1mvyfbGxEOKLywyIvZMLspAuSumvlRbs7FxEe0BK 8MipnlOYrpqHt9taXQqT IPcXkgeYQdev1U6nGatR1VxaPO3KdbC l9b7yszwexcSNqdsYJBH6W75sptlMjEG/S1aZQoqz165rZZEQIWLF4x2JyZgBlGURyHzWZb17 MxmLxhIgk7MERIxU2yhj3/ACJJbytXW1dxMUsRInM2T1Yxn6gd0G4Gn2VplCtL eJVWhrWAADpr7/Jb2ccr0202UwAG7Rr3m/eOaz/dfCY1cNNhuyKN/WJ2yXjYGyyRG mv3moLEbHxGVlfZz9oScrxBwq/2RmQ636VrtChvEHNe54aLmd/rvvO6TOM1GVH1AwS4yYLhfuCJB3BkellQt393cXF hZgOzEkhUiKSzKVFwwYagFgR/cF7VXp9kT2ZG2dJ2pOkkQkyj yLofeK16hSbxGoHufAkmdx/BFu6GcbrNqPqZWy4g2kaWixEiBoZvJMys6we7mJj 2diUZCXkeMpENSMsiXNhpc29y0vuhsjFJhcQnZiO RmXKJ07jC1mBHQi49tX6hSfj6j2uDgPMQ4 kfRQqcXq1GPY5rfM4ONtxltHLyjWd7rJMRsjEWdZ NnOZDfK8IYIun6q3Qi vKrNuPsDEQxT9r3O1XKqE8NGGc20HEe6rrQp1eIV KlM04AB77cpJj0UsRxmtWomjlABjTMdOWYmBbZZR u/gsfgpyy4R3YoYz3WKWLKbhxp9DrWrCjoqpxOJOIc HOaAek39zss2Oxxxbw9zADuRN9ImSdPmhQoUKzLC hQoUKEKu72b0ehmMdl2mfN9PLbLl/dN/W FQMfyli/ew5A8JAT7sgpL5WvWw/1ZP ynWzpIfmUiUx/1U2UG3r5pOz/tXtauuyjQbhqdR7MxcY1PM9ei9JSw2EZgqNapSLi 52Uw5w3deAY20tPNWfYO3ocUpaMnMvrK2jrfh5g9 RUhPiUT1nRfrsF 2sn3BnaOXESKLlMHM9vqlCB7wKY7MV8TMzPHNiGy l2CMA3EC5JVu7rwHUUP4c3xagDoa2OU37kD1KKvB aYr1gHwxgB2m 0ktb7kahbRHIGF1II6g3FcTYhF9Z0X67BftrLd2V nw MUKGRGlETI7pfKzWs4vqwBHLlSO3cFMMW8kkbYhC 7kZWLApc5RdblAARpVY4e3xcpqCIkG1 msfFUjg7PGyGqMuXMDaTtH6on1 ca1DKrC6sGHVSCPhQllVRdmCjqxA 2su3MxMCYtNZ4mZ8gXMpjOYm0b6K3Hh4im DiOP2gVxDtYtJoDqApJEaX0Hu686Dw6Kjg50NaJN r76Xvobyg8Gy1Kge4hrG5iS28XsACQdDeYWsRTqw urKw/cIb7K7dwBckAdToKzfE7AGExIaDGxRWyMFmkIexN yGyrYqdajt9cVJNjjEc5VZFjRAT4DQHTMbnXxFRp 4FlV4DH WJJIgj5H0soUeFU69UCnU8mXMSWkEARa9jrqDHz1 WHFI3qujfUYN9ldPKo4sB5kCsf2js54nR4oZsOQN O0kUMSPpKbKfOnW/2IaQ4R39ZsIjNa1sxLE2tyvept4cHPYA zp5SIvsSD7qxvBmPqUmtqSHzsCQRe8OIv0K1WTEo pyl0BPAFgD7qa7Z2kuHheVrHKpIUmxY8APabD21m G8ew1iw GxHaO7zKrvnIOrRh9NL87ak1J7Ywol2VBO7MXiUI uosQ0mTvaX0CdaG4Kn/TdnlpdBtF/fSxHseiGcLo/0aniEte7KfLF76X0JBE7C/RW7dfeEYuNnyiMiQoFz5ie4DfgOvwqdrOPk12Kj/8A1JL545WVQLZLZBx0v9M860esuNZTp1nNp6Dvbp cme65/FKVGliHsomw25dASSSOpVW3h31hwzmNUMsg0YAhV XwLa6 AFREHykDMBLh2VTzR7m3WxUX99VWGw2kO1tb0zv5 uH9d3r HGr9v4cF2cfpPaE5zk7Hs 0tY39b6HD25a3uo4ekadM0y4uEyCZ9ANfsrsVMLg 8O6lRfSc8vElwJn/aBY/SNVY8Di0mjWSNsyMLg/ngeVq6ONivl7WO/TOt/des52rjkTZ0a4QzrFJO4JkID2Cm6XTTKT9hpvh92 IW2ccUWftArvyyd1yuW2Xw68TWduBZAc9xaC7KBF 5mBN1kbwulk8So8taX5GjLJmT q4jS q1NnAFybDqa4OIQDMXTL1uLe sw2NtGR9nYyJiWWNY8hOtszer5dzTzNNN3NiLicP iWZ5B2Kl0VSMpfIxuQfqKNLVI8ODQ8vfGUgWE6gR v1HbqpHgzabajq1SAxwaYbMyGkEXH7h25rW0lUjM GBXqCLe qzBvkjYz0URi2dk7XPp3VJPdy9QRxqq/J0vatiMMzERyYdrgHnmVLi9wDZzUTsrZKS470Zi4 TtJFuCM9kDkcrX7o5VazA0mPqsqGconTpM6i45LR S4Th6dTEU6zicjZBg2kTNjcjkbFbMZlFu8uuo1Gt EuIQsVDKWHFbjMPMcayv5RYRFPh41JtHhIkUnj3G kAJtz0qawWwWwWHkxgkJlbCsbW9VnyNe5vcr48az fg2 C15fd2gjrGvL0WH8tp/h2VTU8z7NbGpmNdhz9grxNikT1nRfruF 2lUYEXBBHUVlW52wI8cZWnklLKV9VhmJYnvMWVr8 K73GxckWO9HVi0bNIpHLuXIcDke58anVwDQKga XMEkRaInXpfZWV EMYKzWVJfTALgWwLibGTtz1U3sTfHETYwYZkiC55 RdQ fuK5Gpe30RV5rI90f9aj/ANyf/wCOWtbqHEaTKdVoYI8oPqSVVxrD06FdjaYgFgPqS efZChQoVgXIQoUKFCEKFU3/AEhQfsZv8P8Amof6QYf2M3 H Na/wOI/YV0vyfHf2j8PqrlQqm/p/F xn98f40f kKD9jN/h/wA1H4DE/sKPyfHf2j8PqpHendgYwxlpCmTNwUG bL4/u1CL8mcV9Z5CPBVH3mnJ UKC1 xm/wAP ajT5QYSLiGb3x/zVqpt4hTaGMBAHb5yuhRp8ZpMFOm1wA28vdT2xNg wYVCka t6zNqzacCengNNTUFitwUEhkw88sBPIG4F QIKkDwuaP8AT6H9hN/h/wA1GN/Yf2E3vi/mqLaOPa4uAMnXQz3myqp4bizHueGul2swZ7gyD7J XYe5UUMomeR5ZASwLcA975raknzNJ4zcRO1MsE8s DEk921gTxykWIHhei/TyL9hN/h/zUf6dw/sZv8P8AmqXh8QLi6DMRtEco0hWGjxgvLy10kQf0x HLKfLHSEpsbcuOGYTySyTSAlgW0Gc65zxJPma52x uNFLIZY5XhcnObarnuTmHAg38a6TfeI/wCym/w/5qdxb1Qn6LjzC/jSycQD88GdNtOUckChxgVPEDXTEf6YjlGkdIUfsz cWJJRLNLJM4IfvWAJB0LcS3DrTzeHdCHFP2mZo5N AWS1jbgSOZA0vpT6LbcTWsG18F/GnUePQm1yPPL NBZjy8PgyLbaco0j0TOH4yagq5XZhYXYIHKJiOkK qDcASMGnxU0gHI8bdLsWsPKnu8O5keIMdpDGscYi VVUEWBNufjVqjyH6fO3L8adLglP 0A93DrRlx YOgyNNLdhomaHGS9r8plsx/8wBOsCY CqO191RPBh4TKVEKqoYKCWyoE4X04Usu7UfoYwjO xUfSFgfXzg21HGraNmD9qNNToOHvoNsv9/W4HAc/G9Q8HGZQ3KYBkaWOs/FVjBcWDGsDDDTmF2WOs69VQdg7nHDTCQYlyoN8gX KG0I73esePTlVup5839G4eXW3XWuHwdvpfZ NFbDYys7M9pJ9FXieH8UxDs9WnJ/wBg/ghVHeDc2DEv2l2jkPErYhvEg8/EWqIw/wAmsQPfnkI6IoX4nNWhvhbG1zz6fjXHY fuH41bTbxFjcrZA9PmtFOnxqmzw2h0d2fAkyPQqG xm7 Hkw4w2W0a2y5dGUi4DA9dTqeNzeqyfk9 iMVL2ZNymUcf71r Nqv4h8T7h NAweJ9w/Go06WPpAhgN77G/qo0cPxigCKbSJM6sN dyb9VXE3WiTCyYaMlRJ6zmzMTpry6cK42FuqMNHP GJS3ai1yoGXusvXX1vhVn7DxPuH40Yw/ifcPxqPgY4gtLTcydLn7A0UDg LFjmFhhxk3Zc2vMzsN1U92N0VwcrSLKXzR5LFQOJ Vr8f3aY4zcINMZY8Q8eZy gBILG5ysCCONX0YI9T52FvtrtdnX kRcaXFTDceHl8GTY/puP4VjaHGBUNUNOYiCZZcdtPgqLtfckTmItMw7PD xwaKO9kv3iS3O9WcYVez7NhmXs zIPAi1jceNTA2Qf1/DgOlxzpT5kOt5LaX4VS7D4xzWtLTA00 qofw/ilRjWOYYbpdlp10KzSX5PUDEwYmWIHQg6mx5XBUk edS27u6kOFJdSzyEWzNawHMKBw NXj9HzwMltbcK7G7h0/pBre3d6cfb4Vc9nEKjcjgSN/0376Sr6tDjFVhpvBIOt2X7mZPqVnOytzRDihiRKW IZ2y5QB3w4435ZvhVrqcXdon/AGo5X04X4Hjw4e iG7hsD2o4XtbgOvlVdXC42qQXtJIEat0159VnxGA 4niHB1VhJAjVmnoRzUHQqc/Rtv2n8Pwo/0aP7UW65dL8ddfKq/wAuxX7Pi36qj8mx39o 7f8AkoKhU9 jZ/bD3eF6H6NN 1HuH40fl2K/Z8W/VL8mx39v4t/5LzUDSqCkVpxAuteqK kBE61ObsbKnlu0dgCQNVDXt0vUYkOYnjlFi1uQva tp2TDBg8OhtdjGGsOQIvbwHjWrC0muMuvyHP8AwN 1zuI4l1FoyQJ1J2 pNoCpUu62L7QRh4w5XMFKIdPPNbka7k3RxqLd2QD rkj zPU3s/b5mnE XgGUA Rt9tTi4ZnBmnNkAvbhp9wre7D02wSB7u15C64347 EEljSc3Zth18qzPbOypVjOZ1NhnIygXA6EGqzmrT N4cZFiM3ZeoEaPwuAeHhrWZTLY2rLi6TWZXNESNP vpC63Dq9SoHtqGS0jYDXt1C6z0Wakia5JrGuknGe lYsWRzpgXoB6EBTuG2mRx/GpjDbaHUeRFvxqmhq7WQ0i1OVo G2wOuvXSx8DUjh9sjTvfxfDXlWYxYlh1p1FtB/zp9lRyJrUY9qA24AgW1108xxFOV2jpblpYcvfy86 y LarDr7/ALKcx7XPU39tLIiVpXzhfpbW3UcdPDWuxtDnm89O fiOXmKzldsvxub8yOBHW1dpttupPv/Ip5ULQ2xfu6i9q4GK8deRI HhVDG3T1Yacjf4V2dtv1Jvx/Gx4UAIV6GI4e7lY10s2vO3KxHH31Qvn1uvj19ovQ e266HwtY8aELQhMOt/LiL9RXYxI6gctdNfH8azv57k48TqeHw8RXSbYfiM 9jy4jyNKELRxiwOOmvEHQHxtyrpcaAeY8iDobjTq DWbfO8n1dbacPAEGiG1XIvfhzUEe/qKUIWm nrbivA/jY9OWtdna6695QdDbn46 NZb85v1set2sfbQO05ep FOElqvz4gB74A4i/AX/ADaujt2O5763uCAeoGltTcHUVk/zjJ1HQ8fsomxknUjx40wkQtWG8UfdN7DqATY8x1t w05Um 8kXAst9RrwItoPidaysTSG9uPHmL0azydePIm4qc pQtRG8qDTUdQTfTSxtXL7zxgAhl00 kTp7ONZiufj8ONvLXhXYznW9xp sLewUJQtI/S1BwI5dRa54X6Ukd7UGmRT5ZvjpxrPVhJPHXy4jp e9KDDt0/iWhCpu6OwZsdiBh4coYqWLNcKqrxJtrzA9tWU7rC J2TSQoxUteyEjQ2va4pnuTs0rGcQXIDAjKLjuqTc E31BIGnhU/sfY5xkbYnEYhoMOGKIEtc2tc3OgAuBzuavY5rBJA J6iw /gs9VrqpLZLQNwdf8fymb4couUxqFPLKLGj9Ie1r8 rU62js98FNHGZe2w84ORiLEWsCDqdRccONxTaXDM CRa9j411MNiRU1gEfwuNi8GaRBFwf5Scc7j6XwAp 2jTMOJI8eHxpPDQa3YGygsbjpypfY xvS42xWJxDQQZiiBLXNtCbnQAE253N FqWIxfhHK25UsLgBWBc6wSLiRdDpoTwFtKpe1oxH I4J0VredXnaGz3wc8cTSdtBOpMbHQ6GxBFzYi44d QahIt1TPNi1R3kkhhEyIFzFu iuthrcB76dK52JruqhpO029r 1l18Jh6eHD2gXJBB6CbR3IM62VRAZuAsPHjXXo4t ckn208mGW4I1GhHO9M3xLchWZalad5tw2wkSSGUP d1jZQrrldoxKMjNpKmU sul9Kq8mDI4E 3Wu5Nq4hgoeRmVRZQxLBR0UE6DyolxxOjD3UJlNs 5XiNOtPYLGpbdHY8WLxccMjlI3EhZlIBASN34kED VRyNMt69mrg8ZNDExdI3AVmtcgqrA6aH1uI48dOF NJGuH/PClhDr09n30NnTq45eVqkkQdfd/nSQmS4c3/AXrsQfbyv RT1Y7m1vhzqPSadxmTDlkOoPe1HWgpylBB4fbf8A yrsYfpr7L39tJKMbyw//AFV12GO5QAew0kkuMOOHwP40oMOOnv40gMHtA/7NQPq0DgNpZWIQWVSxsouAoLMdTyAJpwmnHYC35N qWSHz9nCo9MHtBtb8ugFdfNOPPGT4r NCJUj6Lfgt7XGnG9dejDp586YfMWOPGYD 0ortd2sWeOIt/bH3UQiU/SLl BHlXfYj/AC1FvjUVi92cSqh/SQQXVCM5vdgxB4cO6aMbpSHjiP4n/ClCJUn2Y5FfcDXTIvOwv4i3uvpUaNzBzxA/io13Ki5z/wAJP30Qoyn7SR31dOnrr9lcelwDjNH4jMaQXcnD8 5T/AHP/AOqX2bulg 1eN2kYKqMCMq6te44HTSmAnKL50w2hMyacRoTb31 wdt4QX/ph7ARfxGnHzqdTdHZw hIfNx9y0vHuxgPo4Zm0J9dzoNSdOVShRzKrHeTCc 2Y Kr8a5/SrDfqyfEfnyq3w7I2dywqe1pD/3UltnD4NMNOVwsIIikKnLcg5DYgk6EG2tACJCq36 VQ/s5eHhY dI/pQn 7N7xV32LHhexjJw0JbItyUBubcdakxJhv93g/wCVH FMBGYLENnbanjXs0ksmvdsp48dSL1cd1N8IYoGw2 JiMsJYuMuXMpNswsxAZSQDxFjfrWdIbGlyajKcK5 b5b3 kvGYl7NIQRGujEE2LM3K5yqLcrVCJvTjLf1x/uR/y1DSHSjTlQiArJhtu4lhZ5SQdD3UGnsWrJu1vPFD AcLioWlhzFkKZSwJsSpUkAi vEWueNUzBm1S z2F7m1rG/sFCITrfHen0uVOzUxpCCsa37wuQWZiODGy6DgFFQ sGIcNnDsrc2DENrx1BvUSJ7sx6sT7zSU IN6WqakZ5ATxuadbPgjv3lLaXtewphsbDNK9gLmr 3g9nYWKyyOXkawyp1PAacTegCyFHxYSFtDEg05Zr/bTPa 6rBTJCGYDVl4kaX066cuNW54cJFL2UyyQtpcMCpA PA2NXOHdtRCJoZBLHZm8QctvLT89ahmKkV52Sa3A 0u4uKkt 9mDD4xwvqv319pIb IH31E4VrgipgyooYCcxyDU2q4RkEczpwFjVIn41b MFLeNb XEj2Uwgrja2IyxNlsDYjj bGnuwMe3YRjMdFtx8ag9sPdTwOnG tKbFltEKSFaPTm/WPvrv009TUF29Gs9EIU36YepozjCFfU/1UnxjYVC kVzNie4//ALb/APSaEKQw L7o8h9lLekmoOCbujypVsWTqTfzpoU0MQaAxdaHP jMO0Jgiwc3avghJGCT2Vig1Cl8osQxvbip5msi9I 1pIKlNpYzuIOsyn3K9LLiqgNoTf1X1yf4T NKjEU0lNHFV0MVT/AGDs KNRNiniAdVaJCe0JBYAsY0YEmxFlJHG54UjvVs8x 5ZViyIUTOBoFdr27pJZLgA2OlyQOFJEJv6XSOFxv 9PKf3Yx/D/nUR6VSGHxHfkPVgPcAKaFa32jzvT3YGImEhnQZjE M7X4ZToy 0Ej31VcIWYrlBJZgqDq3XyFXbCFYlVUe7KGfKP8A bW0mPiuUsqjwJqFR ULThsN4pM6BMdsyCKU5D/RuBJGf3G1A8xqPZUFtvHXgkHVSvv0nW2xlDRA3EZ 7WI9YZNSPYSD76q PxOZQvVl 2/3VMOlZ3sLHFp1CtmFxhVFHQAUp6eetVw42i9MqUq BCptKKaO1EVqCkgaJDR1ydKaakcM9OZJzb2EVGRP Tm9xQhMIjyopRXUqWN6O96EKY2JLlTTiTTzvqyvz Vgw8wbj7KhsBNlPherdGEkUEEeVRKSP5Qd4xj8SM QsZitEkZBbNcqznNoB tb2VI/JnvfLhZsjEtE2jKeHnUFNgRTWG0cma gpnRCd/KnOrYsBOAU28ixtVVwvOldqYozTM/XQeQrkd1aQFk0hPqRVlwhsg4X9v5vUDgIC7 FT8jcvC3K1SCSjdpvcG5Pt0/81zs17IKLH8D5eQpHCN3RTTUl2tASU0D0M9RSTsS 1xPL3H qfjSBeuJpO6fYPjTQl45dBUvuxNIMSjREB0zSAlc/qqSbJ9I2vYVXg9SGGwUjAMCoB1BzqPvpJq77VWYQ yxy4 6kviGUC5LZ yVSS2Y3t6p0Fqo3aUqdnNzkhHnItO49mwG5WQvlJ U5WBAI6EDUaaHnVdWq2mJdK2YLA1MY8spETrBMe1 jpuomaYlkHS5 ylklqWXZsINynDmS3D2NUEcVG0mpyITwAvYctKhR xDapOUGyvx/CquBa01XNl2gEnTU3AtoPXoVcNzp8GmeSeUxSL6h ClmsVI/o7cJL820A1Gtc7b3lwxieHC4bIJCpeWRmaVspuOd hrfrVb7TCc8Q58oz99I4mbCZDkkkL3GW6gLb6V flV65iHa02gnsLm9ixJt0vSWYkaAnyBNKw4aUiyw ynyRj91CSn9lbdhizlkcsVyIUIXIpFja4PeI0v4m pEb8WsAk2gsLyqNBoB3UFViPY LbhhZz/w2H2inK7sY4/8ApZB5lV 01A0wTJWlmKqMblbYdgneO3j7TswsWTswyi7liVb ipJ5an31BGS7jw1qUG6eN0vGi/WmhH/dSse6WIBN5MMp8ZgT/AAg1NrYEBUvqOecztVHNNXHa1MLuu30sXhh9Uyt9 ica6/RqL/fo/ TNUoKhZVMYhehou2U8jSASjyVFNK6cjQtSfZm1dr TSQtal45KTFq5K24UJp6sQfQ yik2POlz2bZRrcdOo60lBPbjV03X3pEQ7OVBJEeI PEeR5UnTsgKlRLUnFMotYsh8O8p9nEVesbu3gcYD Jh3CMeK3Ctf7Gqr47dHERniCPEEUgZQUzfEk6GUe 5r00xDLawYn4UpJsuUcQPfSfoEh5fCpJJm1hSVmc gAXqbg3dc2MhCjq33CnQMUWkQuebka wcqYbzRKRwmGES2uMx4 H40ZH5/CiMhPH7bUL/nUf5UIXLYZXIDMVB0Jtew8qTfY1tFxEZUcCQ4PtF tKWZx/wCaSL NJCL5p/8AyE/utR/NI/3j3Rn agJPzpRdpQhdDZMfPEP5CMA/9ddHZEB07aT 6ouO2odoaEJT5ow/N5/wCD/OjGycJ0lP8AaUfdRQsXbKozNS8hjTjaR n0B5/rVW6oAY1PL7sO5WmjhnVG5ycrNC46dhu49GgnnAu lIdk4UjN2TherOfuGtK4VoI79lFa/Mk38PEVHTY0sbs1/upM4gUvDL/16ctv8/wAdJVoxQoH/ANaQf3mM3pqGg8hJIsXbKblxCZeAYMNVPQe2kY5I R/6eG3ggv8b1EHEjrReljrRSotpNhqjjcdVxlTxKus AW0t9TJ GynBj1AsI4R5RJ FKrthxwCDyRB91V/wBLWibHCrViVj fpuUjfZ9lJybZmPGR/wC833Gq6ccKHpw62po1U4 0ZDxcnzYn/OkWxh8/fUMdoi/GuW2iKcohTPpZ/wDNrVy2IPs8xp5VCHHE8PsoHGP0PuoBRCmhORzIo/SPH4f51BekP095ou1bqvvFOUsqLAwZgzchRthiDb nUthoAkSi3HvHyGtcYWPM4J86mGCEs10wxeHykL4 VzBhcxAHM2/Psp1MbsT egrqKUJdudtPb/AJUouibJjtDDhHIHCm967kYsSTXFqrOtlYArFszd Np4kkE0a5wSFKuTozL9FbfRNN9qbAmw658yugNiy X7t9BmDAEAnS o5cTVk2RGzbOVU9cwShbG2pkktrypw2Hk9DMchzS mHs2JOa7u WNSdbkFoxfX1fC9Y/Gdni36ojfuu3 X0jQByuB8LxM0 Wf2xG/Qz0ULsLZEssSyiZIwxOUEMSQpKlu6p0uGHspXB7a xYmOHViXDMhUnQZb5jc8FFib9KteDwpVQkYJRAI/VZroEYCxAsGziNvf1qIGGC40yftsOyjxeIx57f8M I396otxRJd2JHpz9Lq2rwYNbSBkHM1rzt5gLiw0M t7/AAePhZyty8RPC5Vgt mbL91VjG7ZlR2RrIymxAA/NrWII43qWOExPprSqQITEq3Y5hYRqCojDqb5wTy1 1qq74lvS5LlScsWqqVH9UlhYsxuBYHU8Kto1HEwS Dabbff2FhxuHpsbLKbmw4t8xkGB2BntbkVYcDsd8 TGknbL38xCkOx0Zl5KRxQnSm 1dhSQIz50cKLsAGVgLjWxUXGoqV3XUHBw3BIMUwI ABJHazXUAsoueHEcaV2xHfByrGpiHYsQGC3CoSSp szAFgp1zE94ddKzXfnI2mPu8z6R1Wz8so/hg8A5vDz2J17FsZd/1ZuQ50l5nFgVcE8AVbXy019lOdlYaWaTswMmhZmd WAUAGxNhfU2A051etpqzTxMLkJPMWP6oMTAHwF9P dTY4tjimiNipwyyE63zLMVHPhZzofCmcTLZAvBOv Iwq28Hy1Q17rZ2M0iczc1r m/Poqn8zzeknDXGguZMr5AuTOG4XseA8TamG14nw8r RMb2tZgCFYEA3FwDzq8DaM3pUkDJaIRK6NZgWyhd QSbMLyMNNOFdxSMcQ2dMohRTA1muRIE7V1N9bEIt 14Zrc6ZxDgbjQAqLOG06rW5HGTULBItAG/mN9530tqs7nMiWzo6A8Myst/K4ogzm1kfverZTr5dfZWk4dpJhNHiY7IZWjAOazR C1pNSb24h1twuOFN4se8WEgca3TCpYkjRggJuCLa X8Ndb2p/iDMReY1tpOsKocNaWeJ4nlyl12QYDsptm9Re/RZ685UkEMGHEEEEeylsLOjE9o5QAX0GYnwFT/wAoq27E/SvKhPMqvZkDyBZveapZY1Yx/iMB0n7 7LPiKP4TEOpmHZTuCAd9AQfSe8hTOJ2uSMkS9mnh qW s3OmHpDdKZ0Kk1oaICprV6lZ2Z5mLDkByAFgOgCc tK35Nc9oeopChUlUly/jRZx1NJ1zTQlcw6mjzjoaSowpoQu 0H6vxo 1/dFEIm6Gh2B6fEUJI 2PQe6h27dfsoxhj1UebCjEA5uvsufuouhcGZuprk ueppfso bn2KfvNdFYesh9iinBQmlHTovCOCMfNh9wodvH yH95/wAaIQrNiTrbkLKPZqfurmFMqMevdFChVxKqCaCG5 A6n8/ComaXNI3S ns0oqFVv0UwlUirl4yOIoUKqGqsOifYXeHFRIscc iqq3ABjia1yWOrITxJ50U28GKLI5l1Q5lGVAoaxG bIFyk2JFyL0KFPI2dApeNULcpcYG0mLdE22hteeZ laSQ3AsuUKgGt72QAXvztfQdBSuO3jxMts8nqtnU qscbBgCL5kUG p50KFAaDFtFE1HS6582tzfvz9Ut luMtbtV8 yiv78nx41COxYliSSSSSbkknUknmaFCk1oboFKpU fUgvcT3JMdp0Utgt48XEixo4CrcKDFE1rsWOrITx YnjzrnG7fxUyFHkup4hURL87HIouL62Omgo6FLI2 ZgJ PVLcmY5dIkx7THyTiLebGgKokPdtY9mhbQ6XYrc8 OZ14G9INtrFmUTZj2gXICEQDLcnKUC5SLm o4 VChTDG3sn41QxLj7nbT225JSXb MZ1kz95AyrZIwLNqwK2swP71 AosRt/Fs6uZACmbLlWNR3rZgQBZgcouGvwoUKBTbOgSdWq GxcbwdTrz115HVDGbwYuVCjyrlYWbKsaEjmCVUGx 6cK4l27iGjWIypkTLlGSMHuepdglzaw4mhQp5GiI CHVqjpLnEzYyTcdenTRJbV2rNiMvbSK2XMRZFX1r X9VRf1Rx6VHZF/W FFQoaABZQc4uJLjJ6o7L1Puou740KFNRQLL0 NEWHSjoUkIs/gKLPR0KaaLMaGc9aOhSQhmrihQppLsITwBozGRxB 9xoUKEJSPCyHgje40umypj9C3mR NChU2NBQun2U44lfK5J yh839WF/OhQoLQEgv/9k=
https://www.jeepolog.com/forums/image/jpeg;base64,/9j/4AAQSkZJRgABAQAAAQABAAD/2wCEAAkGBxMTEhUTEhMWFhUXGBUYGBUXGBcYFxcV FRcXFxgYFRoYHSggGholHRUVITEhJSkrLi4uFx8z ODMtNygtLisBCgoKDg0OFQ8QGisdFR0rKy03LS0r Ky0tKy8rKysrLSstLS0rKysrLS0tLS0tKy0vLSst LS0rLy0rLS0sLS0tK//AABEIAKgBLAMBIgACEQEDEQH/xAAbAAACAwEBAQAAAAAAAAAAAAAABAECBQMGB//EADsQAAECAgUJBQcEAwEBAAAAAAEAAgMREiExUfA EBRNBUmFxkaEUgbHB0RUiMlNy4fEjQmKSBhYzY4L/xAAaAQEBAQEBAQEAAAAAAAAAAAAAAQIDBAUG/8QAIBEBAAMAAgIDAQEAAAAAAAAAAAECESExA0EEE lFxBf/aAAwDAQACEQMRAD8A8OWYqXMtxUu33Q6/h3KoXdDHH1XPQ344potVaHooFNBcqmBipPUPFFDz VVn9nVxAFydofYb0FigWEK3HcrCFd95XJkN8vyiX 24oOYZi9SIf4XWXgarijE9yoq0V1YGpAbjhYrS1a 1a3y4a0FAzvqs9EUNfJXlbjE1N3KW5ByLcY4KpZi 9dpWKskC5hqjmJotxuVaKgUMKqxUMLcnA3ncqliB MwlGiTpYooIEtDu8UaK9OUFJYgRMHco0HDr4J/RqRDQZ gV2wPsntGpDECjYE1ZkHBTQZ0wVNDukg4CEriHj1 XYtxcpo6hrQcQwY1qRDXUBSBi9BzoYuRQ3Lo0KQ1 UKaU8VYxVwGN6mSIYD7FNPVxS4Ktj7IOwd0VqWN5 S9LG5SHY4IGCdd3gpJt8EvOfpeilViaDvO7f QiYqGJLjS5CSAd6DuT0lxkpOsjFdaXpdOdakvt1V oO860ArietVc1BfegYnyQ1344rhM/aaHPt7kHaaJ86/FcaaJmctyDrPy9Ufc81ypFSX79SC6Na5k1IJuO5B eXiiSpPWhrt6C5aplYudJAdi5B0lbi3ARj8rnSUh x yDrVjej1XIu5dUUjLig6nwnxrQMb1xL1NPv6IOoK gn071ypqKRQd57qlAcuNL1Cgu4oGC5BcL0uX41Kr hgIIDcBAGJ71cC5SW SCkvyiWNSl8QCsyHnxVdM2v3hwmEFgy6pAF9SrpW DWJGWtTpW7Q6ILSvUUeuLUaVupw4VKdI2do5ixMA AolUraRu1KvdqRpG20haK/sgiVfhuKtjuRSF4NhtFutAiAi0W36kNTQtlZrkq0 Vam2yfVGkF4nYmCobZcrAWd 9AcKhMVzwUUxKYNnDmhoohVoW9F00gnaFSmJW99W tBDWasc1Lhrx3qabbZ1dyBEbfVxCCC1GCrUxrKim LwgiUlNG1TSF45oLxrIsv6IKyRLGtWpCR8ZqNIL8 cUEAYKJcFNMXjop0jZ2i61BUjvU0dxUh4v8EaRtt LqgqApI/G5TTbrcOM0aVu13goKy5KAFbSNvH2UaZl46ICXda olj1RpmbQ70GO2XxNHegg4qUFoux3Ke0M2m9xUDK m7TeaC96gukDur5KTZVq8Fxyl1R3jyQYxyGLF9 sgzkq xYuyeS0M0n9McSnmqGsH2PF2XckeyYuy7kVvgm88 0TN6q68/7Ki7LuRUHNcXZdyK9ECbyppHaPMqGvOHNsXZdyKg ZI9pk4GZEhMHovSUjeeZSeXONOFWdcq94Q1kezon 8uRQcgify5FeobEdtO5qwiu2nc0HlewRP5dUHIYl 7uq9WIzto81Iiu2jzQ15E5E 89VHY33nqvXmK7aKnSOv8E5HjuyvvPVdX5O50qM6 gAZTrIXrYbzO3oFnZse4B0iRXqTkYHYol56oORRL z1XrNK/aPNGmftFB5MZJEvPVR2R956r1ulftFTpn7RTk15E ZJEvPVHZIl56r1 mftFRpHbR6JyPIsySJMATmTLXWmRmWPsv5FbecIj vcmf3 RXWu9B58Zjj7LlIzFH2XY71vS3qQEGF7Bj7Jx3o9 gx7jzHqt7R1T1KlFU1iH/H49x5j1U/69HuPMeq2qCGtsUw1gQczxXibQSJyxWun vRtk9PVaea/gP1FOSQ1gf67GuPMeqsP8ci3dR6rdKJJhrD/1yLgt9Uf63E3f2b6rdkoTDXIi2v8AC4RrDVf5rvv 59y4RbD3 C0hTMv8Az7ytOHDJsWZmOth orVaw6gVAOhkWqtFdKKAEFA1AaulFPwM0vfBdHBa GNn8TpOcGypURKuUxzSI1JnGbRSGcx78Lv8AELUo rOzuPfg8T4hSVg ArAKQFMlRUNQnc1MYY0IRBNjnsDhOVTiBOdwnNfU j/jsIxJdrdb/xmyjLYoyskrFZlm14jh8hLUSTuc4TGxojYYIY17m tBMzJpIt7kqApMZONROxoYFnZqbU7itNgWfmNvuu ryUDdBTRXegpoKhegp0a08jzW I0uFFrAaNN7qLaVw1krnleQPhkB4FYDmkGbXNOtp FoTDWfQUlqYoKtFBmZyb/z sJssXDOza4X1rQoKBWgueUGiKrTUO9PBi4Zvycxo tWshrLrZF3BJnI1ulJvaKx3IyeGWtAromrdMSn4h VdCkV62PChxWuyVgrhA6M7ThMvE99S808Ln4/J9nr X8SfBk9xJWgiimKChzfNdXhZeaR7h op2SUzN8B op0qKpRQrEKpVRCJqJqEFXrhGtONS7kymda4vGpU JZj Fw/ktaG8iwkcFj5kNT/qK1GlQdzEJtM01m7IHxnEQ2zkJuNJrQGzlMlxAWe Cm825don0i2k0gtezbY74m i1GbyzaZzjt7Z/ Gw6ZosfRpxgJPBm0Q5wwN5dWO9Z2e5Qsl0IsBhwq tbmzixT/AGLB/wDKZg5 yKY96KCDk/vECt0IGbzfUaJv1Lzuec4Q4lBsFrmw2aQgOlMmI6 kahqkGgbgF2mK1iceatrWmIkgs3PHxQeJ8k/SWbnh3vQfqK88vXDVarTXIOVqSI18yZodlFMh7WN hik5xmSB/FrazZqW1EyWFGiHK8niljIRaY0V9MkxDKtjRN8iK rda87m3J2lror4jobWFrJsE3ExJ7xIVLVP PGGAdM4Fz9FNraqJe1kz74MjSBlJdqcR7cLzz3HD Oz26AYxOTU9Ga/fnOlXOUzOXGutIgpnO RCDEoBxdKdZaG2GVUnGqpJTXK3btXp2aUhmA 67iPBNtcs/ML/dd9Sy02gms2wYb3hsWKITJEl5BdZKoS1pGmpD1U/j0ftHJ4YYGsEfRuexrXhzWuaXEiJKRmTMCW5GU5t e6DBZJrXTe4B50Zm UobA412W1CsK ZM2ODWRYYpxYjXaMylDhVGbnO1vABqlrV35igQ/eyrKHNJkaREiZV1NJpvnfILpm nKZiPbzb2EEgiRBIINoItVU5n3KocSPEiQi4tcZ 8KJncBdYkKaxMY6xOwRzxbB v0WoQsfPD64X1 i1IkUNBJNQWVcMueTKG34ndG6yvQZogaGEHsH6j/chDXL9zq6rSFi5iyXSxKTjIvv1Q5heseyIItMaIt aKLGl1QF8pWrz a3p9j/M8Mc WXMw2j9KEf1YPvB0vjd 8b/hCzs85O18ozPhiWjZeLedS1YdJppCHk4dfS ypByckva90MMfqDvhdqLQuFLTWdfU R4o8tJpPt5WGdRt1ofYeB8FOWsoOJ2ajLWL1ye ruPgvfE6/K3r9ZmPxnZm A/UfAJ0lZ2ZX 4fqPknXORlJKo4qC5ULlRYlULlUuVaSDtx/K5Ot4LqDVxr4GwqpFaDKzZVT op mkIDC10QHaKYpoGKammucCMAfeExKpde0Qtk9fVB GkVhERp4V3Q q55RFZVQB1zt7k0dKaRzq uF9a6aRKZe/wCDc5BriIp0iUEVSYqI0sky98OdB0pymJAgysmCD YrRM4RHFpc8ktcXtJlMOc4OJ5gcks2NANpeDK5W0 kDadyWvtPSTSs8yHxpkuNpJJ3kmZ8VFNWa7J9t3L XySYiKLBsRFnZhie6/6iu2kWfmh8g/6iorf0qNKkdKuuTRWEkPdRqqKDUyLO0aE1zYUQsD 5UqNRMpi20W6kqY1ZJJJNpJJJN5JUHQfNxyR h83HJXbdemcr37SYqjSrhlLoYlQeXGudwsXDTKKp neJXB taWUe80g61h5ziVw/rCf04vRTge/ab/X7opv2m/wBUmcoF6O0i8KYsWmOjlN 03 v3UF79of1CT7SLwo7SLxzTF 8/ptznkSL6uAQXSbLd5JPtI2hzVHZS3aHNVnXPMr/0z9TvFOl6yc2RQGkT/cU2Y4vHNAyXqpcljHF4VdOLwgZLlWmlzHF45qO0C 8c0Grz3jd5qpbrU/fgiWNSoSy7IREJNIgpL2O75i22jGNSgD7KYMT2S7 bPVHsl 34ra8lYtrsQYjc0vP7 qs3ND/mLZDeG5Et27kgx/Y7/meOtS7MhNsTnNbFuK0EYNqYaxxmE/MHVQcxO Zqmtqj4dVEufRTDWIcyv2 qk5kfZpOpW3L7j0QR348UxdYozM/5klc5kdP8A6jmtjl6qBw71U1kjMr9cUc1DsxEWRB zWxLdxsQRVuN6YaxTmeJ8wcyj2TE Z1W1iWpRLEtfei6xhmqJ8zqoOaom3rvW1LX4IIE7 OKDHGZonzUexonzca1rUsBSL6kGQ7MjjKcRUdmM/M5rZldzQ0nF6hrHGYv/QKfYP/AKLW8VFV/VMNZXsH fRHsIbfQrX1217sVoxvQ1knMQ2 hV/YLdbzyWnyGNRUVb 4oazvYUP5h5KPYkP5i0p3CXJTSF6Gs05jh7buRUs zJC1uOL1ptHHzn3oFdUh5 KuGs0Zjh6y7orexIN7uifF0gO7xVqI1gz mfgmDmDYEA6/xJLGOgRxf3Wqsmjr1ehUT/CWEcX471OnvxyRTFLG5SDzG/UlTHqt/FyjToGiQidYS2n4qDGFyIbmavOyRsQTx7krp8TRp vygZxXNTO2pK6bFaNJvQNTx6Kb7UqIhU6XFaKZDu MsWIGsfjclTFGtGm4IhvfLiNYUT38EpphuUmPj8I GqV/NVLkrpd58lLou/l5oGZjAqR03a0npxgo04vRThcoBG aV0 9BjoG/GxBPPuShjoEYb1A3S4yxWgHBSenQY6obpn7eYUnl PXb4JTT7/VQI43dUDhJUF1VUkoY/cgx1A1Sl6oL7 qUEdGn3oHJg3HnapneJ8KquISIjYCsI3DvVDpd3 ikHeOcuiR04UjKcVIMjTlTpiuClQd9MUacpdCBjt CO0JeSiSoa7SoGUJVSoGdOjTlKomqGxlCBlJSZKK SgfGWFW7bes6aJqocOUqpygpWaglFNHKCo7QUtNR NQNtylScqKUJUTQN9oKgZQb0rNFJUNGOVHaClpom oGTlBR2gpYFE0DPaSjtBS1JTNAxpyp7QUtNE0DGn KNOVwmgFB3EcqdMVwCJqhgRirGMUtSUzUDAilMwo TiJ SVyRoc8A1CYmbgtYuuJlq4IMYhAahCALUSQhBBai ihCCKKqWoQgKKqQhCAoqEIQBaiihCKJKEIRESQQh CAQUIQQiSEIIUyQhFCJIQgkNRJShEBCAEIQTJRJC EEyUqEIJkhCEDmSQzIuWnBjODRJwExOsA60IQf/9k=https://www.jeepolog.com/forums/image/jpeg;base64,/9j/4AAQSkZJRgABAQAAAQABAAD/2wCEAAkGBxMTEhUTEhMWFhUXGBUYGBUXGBcYFxcV FRcXFxgYFRoYHSggGholHRUVITEhJSkrLi4uFx8z ODMtNygtLisBCgoKDg0OFQ8QGisdFR0rKy03LS0r Ky0tKy8rKysrLSstLS0rKysrLS0tLS0tKy0vLSst LS0rLy0rLS0sLS0tK//AABEIAKgBLAMBIgACEQEDEQH/xAAbAAACAwEBAQAAAAAAAAAAAAAABAECBQMGB//EADsQAAECAgUJBQcEAwEBAAAAAAEAAgMREiExUfA EBRNBUmFxkaEUgbHB0RUiMlNy4fEjQmKSBhYzY4L/xAAaAQEBAQEBAQEAAAAAAAAAAAAAAQIDBAUG/8QAIBEBAAMAAgIDAQEAAAAAAAAAAAECESExA0EEE lFxBf/aAAwDAQACEQMRAD8A8OWYqXMtxUu33Q6/h3KoXdDHH1XPQ344potVaHooFNBcqmBipPUPFFDz VVn9nVxAFydofYb0FigWEK3HcrCFd95XJkN8vyiX 24oOYZi9SIf4XWXgarijE9yoq0V1YGpAbjhYrS1a 1a3y4a0FAzvqs9EUNfJXlbjE1N3KW5ByLcY4KpZi 9dpWKskC5hqjmJotxuVaKgUMKqxUMLcnA3ncqliB MwlGiTpYooIEtDu8UaK9OUFJYgRMHco0HDr4J/RqRDQZ gV2wPsntGpDECjYE1ZkHBTQZ0wVNDukg4CEriHj1 XYtxcpo6hrQcQwY1qRDXUBSBi9BzoYuRQ3Lo0KQ1 UKaU8VYxVwGN6mSIYD7FNPVxS4Ktj7IOwd0VqWN5 S9LG5SHY4IGCdd3gpJt8EvOfpeilViaDvO7f QiYqGJLjS5CSAd6DuT0lxkpOsjFdaXpdOdakvt1V oO860ArietVc1BfegYnyQ1344rhM/aaHPt7kHaaJ86/FcaaJmctyDrPy9Ufc81ypFSX79SC6Na5k1IJuO5B eXiiSpPWhrt6C5aplYudJAdi5B0lbi3ARj8rnSUh x yDrVjej1XIu5dUUjLig6nwnxrQMb1xL1NPv6IOoK gn071ypqKRQd57qlAcuNL1Cgu4oGC5BcL0uX41Kr hgIIDcBAGJ71cC5SW SCkvyiWNSl8QCsyHnxVdM2v3hwmEFgy6pAF9SrpW DWJGWtTpW7Q6ILSvUUeuLUaVupw4VKdI2do5ixMA AolUraRu1KvdqRpG20haK/sgiVfhuKtjuRSF4NhtFutAiAi0W36kNTQtlZrkq0 Vam2yfVGkF4nYmCobZcrAWd 9AcKhMVzwUUxKYNnDmhoohVoW9F00gnaFSmJW99W tBDWasc1Lhrx3qabbZ1dyBEbfVxCCC1GCrUxrKim LwgiUlNG1TSF45oLxrIsv6IKyRLGtWpCR8ZqNIL8 cUEAYKJcFNMXjop0jZ2i61BUjvU0dxUh4v8EaRtt LqgqApI/G5TTbrcOM0aVu13goKy5KAFbSNvH2UaZl46ICXda olj1RpmbQ70GO2XxNHegg4qUFoux3Ke0M2m9xUDK m7TeaC96gukDur5KTZVq8Fxyl1R3jyQYxyGLF9 sgzkq xYuyeS0M0n9McSnmqGsH2PF2XckeyYuy7kVvgm88 0TN6q68/7Ki7LuRUHNcXZdyK9ECbyppHaPMqGvOHNsXZdyKg ZI9pk4GZEhMHovSUjeeZSeXONOFWdcq94Q1kezon 8uRQcgify5FeobEdtO5qwiu2nc0HlewRP5dUHIYl 7uq9WIzto81Iiu2jzQ15E5E 89VHY33nqvXmK7aKnSOv8E5HjuyvvPVdX5O50qM6 gAZTrIXrYbzO3oFnZse4B0iRXqTkYHYol56oORRL z1XrNK/aPNGmftFB5MZJEvPVR2R956r1ulftFTpn7RTk15E ZJEvPVHZIl56r1 mftFRpHbR6JyPIsySJMATmTLXWmRmWPsv5FbecIj vcmf3 RXWu9B58Zjj7LlIzFH2XY71vS3qQEGF7Bj7Jx3o9 gx7jzHqt7R1T1KlFU1iH/H49x5j1U/69HuPMeq2qCGtsUw1gQczxXibQSJyxWun vRtk9PVaea/gP1FOSQ1gf67GuPMeqsP8ci3dR6rdKJJhrD/1yLgt9Uf63E3f2b6rdkoTDXIi2v8AC4RrDVf5rvv 59y4RbD3 C0hTMv8Az7ytOHDJsWZmOth orVaw6gVAOhkWqtFdKKAEFA1AaulFPwM0vfBdHBa GNn8TpOcGypURKuUxzSI1JnGbRSGcx78Lv8AELUo rOzuPfg8T4hSVg ArAKQFMlRUNQnc1MYY0IRBNjnsDhOVTiBOdwnNfU j/jsIxJdrdb/xmyjLYoyskrFZlm14jh8hLUSTuc4TGxojYYIY17m tBMzJpIt7kqApMZONROxoYFnZqbU7itNgWfmNvuu ryUDdBTRXegpoKhegp0a08jzW I0uFFrAaNN7qLaVw1krnleQPhkB4FYDmkGbXNOtp FoTDWfQUlqYoKtFBmZyb/z sJssXDOza4X1rQoKBWgueUGiKrTUO9PBi4Zvycxo tWshrLrZF3BJnI1ulJvaKx3IyeGWtAromrdMSn4h VdCkV62PChxWuyVgrhA6M7ThMvE99S808Ln4/J9nr X8SfBk9xJWgiimKChzfNdXhZeaR7h op2SUzN8B op0qKpRQrEKpVRCJqJqEFXrhGtONS7kymda4vGpU JZj Fw/ktaG8iwkcFj5kNT/qK1GlQdzEJtM01m7IHxnEQ2zkJuNJrQGzlMlxAWe Cm825don0i2k0gtezbY74m i1GbyzaZzjt7Z/ Gw6ZosfRpxgJPBm0Q5wwN5dWO9Z2e5Qsl0IsBhwq tbmzixT/AGLB/wDKZg5 yKY96KCDk/vECt0IGbzfUaJv1Lzuec4Q4lBsFrmw2aQgOlMmI6 kahqkGgbgF2mK1iceatrWmIkgs3PHxQeJ8k/SWbnh3vQfqK88vXDVarTXIOVqSI18yZodlFMh7WN hik5xmSB/FrazZqW1EyWFGiHK8niljIRaY0V9MkxDKtjRN8iK rda87m3J2lror4jobWFrJsE3ExJ7xIVLVP PGGAdM4Fz9FNraqJe1kz74MjSBlJdqcR7cLzz3HD Oz26AYxOTU9Ga/fnOlXOUzOXGutIgpnO RCDEoBxdKdZaG2GVUnGqpJTXK3btXp2aUhmA 67iPBNtcs/ML/dd9Sy02gms2wYb3hsWKITJEl5BdZKoS1pGmpD1U/j0ftHJ4YYGsEfRuexrXhzWuaXEiJKRmTMCW5GU5t e6DBZJrXTe4B50Zm UobA412W1CsK ZM2ODWRYYpxYjXaMylDhVGbnO1vABqlrV35igQ/eyrKHNJkaREiZV1NJpvnfILpm nKZiPbzb2EEgiRBIINoItVU5n3KocSPEiQi4tcZ 8KJncBdYkKaxMY6xOwRzxbB v0WoQsfPD64X1 i1IkUNBJNQWVcMueTKG34ndG6yvQZogaGEHsH6j/chDXL9zq6rSFi5iyXSxKTjIvv1Q5heseyIItMaIt aKLGl1QF8pWrz a3p9j/M8Mc WXMw2j9KEf1YPvB0vjd 8b/hCzs85O18ozPhiWjZeLedS1YdJppCHk4dfS ypByckva90MMfqDvhdqLQuFLTWdfU R4o8tJpPt5WGdRt1ofYeB8FOWsoOJ2ajLWL1ye ruPgvfE6/K3r9ZmPxnZm A/UfAJ0lZ2ZX 4fqPknXORlJKo4qC5ULlRYlULlUuVaSDtx/K5Ot4LqDVxr4GwqpFaDKzZVT op mkIDC10QHaKYpoGKammucCMAfeExKpde0Qtk9fVB GkVhERp4V3Q q55RFZVQB1zt7k0dKaRzq uF9a6aRKZe/wCDc5BriIp0iUEVSYqI0sky98OdB0pymJAgysmCD YrRM4RHFpc8ktcXtJlMOc4OJ5gcks2NANpeDK5W0 kDadyWvtPSTSs8yHxpkuNpJJ3kmZ8VFNWa7J9t3L XySYiKLBsRFnZhie6/6iu2kWfmh8g/6iorf0qNKkdKuuTRWEkPdRqqKDUyLO0aE1zYUQsD 5UqNRMpi20W6kqY1ZJJJNpJJJN5JUHQfNxyR h83HJXbdemcr37SYqjSrhlLoYlQeXGudwsXDTKKp neJXB taWUe80g61h5ziVw/rCf04vRTge/ab/X7opv2m/wBUmcoF6O0i8KYsWmOjlN 03 v3UF79of1CT7SLwo7SLxzTF 8/ptznkSL6uAQXSbLd5JPtI2hzVHZS3aHNVnXPMr/0z9TvFOl6yc2RQGkT/cU2Y4vHNAyXqpcljHF4VdOLwgZLlWmlzHF45qO0C 8c0Grz3jd5qpbrU/fgiWNSoSy7IREJNIgpL2O75i22jGNSgD7KYMT2S7 bPVHsl 34ra8lYtrsQYjc0vP7 qs3ND/mLZDeG5Et27kgx/Y7/meOtS7MhNsTnNbFuK0EYNqYaxxmE/MHVQcxO Zqmtqj4dVEufRTDWIcyv2 qk5kfZpOpW3L7j0QR348UxdYozM/5klc5kdP8A6jmtjl6qBw71U1kjMr9cUc1DsxEWRB zWxLdxsQRVuN6YaxTmeJ8wcyj2TE Z1W1iWpRLEtfei6xhmqJ8zqoOaom3rvW1LX4IIE7 OKDHGZonzUexonzca1rUsBSL6kGQ7MjjKcRUdmM/M5rZldzQ0nF6hrHGYv/QKfYP/AKLW8VFV/VMNZXsH fRHsIbfQrX1217sVoxvQ1knMQ2 hV/YLdbzyWnyGNRUVb 4oazvYUP5h5KPYkP5i0p3CXJTSF6Gs05jh7buRUs zJC1uOL1ptHHzn3oFdUh5 KuGs0Zjh6y7orexIN7uifF0gO7xVqI1gz mfgmDmDYEA6/xJLGOgRxf3Wqsmjr1ehUT/CWEcX471OnvxyRTFLG5SDzG/UlTHqt/FyjToGiQidYS2n4qDGFyIbmavOyRsQTx7krp8TRp vygZxXNTO2pK6bFaNJvQNTx6Kb7UqIhU6XFaKZDu MsWIGsfjclTFGtGm4IhvfLiNYUT38EpphuUmPj8I GqV/NVLkrpd58lLou/l5oGZjAqR03a0npxgo04vRThcoBG aV0 9BjoG/GxBPPuShjoEYb1A3S4yxWgHBSenQY6obpn7eYUnl PXb4JTT7/VQI43dUDhJUF1VUkoY/cgx1A1Sl6oL7 qUEdGn3oHJg3HnapneJ8KquISIjYCsI3DvVDpd3 ikHeOcuiR04UjKcVIMjTlTpiuClQd9MUacpdCBjt CO0JeSiSoa7SoGUJVSoGdOjTlKomqGxlCBlJSZKK SgfGWFW7bes6aJqocOUqpygpWaglFNHKCo7QUtNR NQNtylScqKUJUTQN9oKgZQb0rNFJUNGOVHaClpom oGTlBR2gpYFE0DPaSjtBS1JTNAxpyp7QUtNE0DGn KNOVwmgFB3EcqdMVwCJqhgRirGMUtSUzUDAilMwo TiJ SVyRoc8A1CYmbgtYuuJlq4IMYhAahCALUSQhBBai ihCCKKqWoQgKKqQhCAoqEIQBaiihCKJKEIRESQQh CAQUIQQiSEIIUyQhFCJIQgkNRJShEBCAEIQTJRJC EEyUqEIJkhCEDmSQzIuWnBjODRJwExOsA60IQf/9k=

nirs
31-01-24, 10:44
לקחתי מההשכרה JK ספורט לימיטד בהתלהבות ויצאתי למלון , הרכב היה סיוט באוטוסטרדה רעשים , קשוח , ההיגוי כמו סירה במים , יום למחרת חזרתי להשכרה וביקשתי להחליף , אי אפשר לעשות 3000 מייל עם רכב כזה .

לפני שנה גם בLA הזמנתי SUV והמטרה הייתה לקחת גרנד צרוקי 4X4 , רק שהגעתי לחניה לקחת רכב נגמרו הגרנדים , חזרתי למשרד והמליצו לי על הJL ספורט לימיטד , אחרי הניסיון עם הJK לפני כמה שנים לא כל כך התלהבתי, אבל הייתי עייף ורציתי להגיע למלון והעדיפות שלי היתה לצאת עם רכב 4X4 לשבילים פשוטים ,כבר ביום הראשון התלהבתי והבנתי שאני מחליף את הפאגרו בJL , אחרי שבועיים עם הJL ו3000 מייל חזרתי לארץ והזמנתי אחד , אין מה להשוות , נהניתי לנהוג ברכב הזה כל יום 200 מייל ויותר , אני לא מבין איך אתם משווים בין הJK ל JL בכביש, אתם פשוט חיים בפנטזיה שהJK מרגיש קרוב לJL בכביש .
.

אין לי מושג על איזה נבלה סרוחה נפלת (כן כן, גם בחברות ההשכרה זה קורה), אבל אחרי נסיעה על הרבה (מאוד) JK ו JL סטנדרטיים (וגם לא) ההבדל בכביש קיים, אבל רחוק מלהיות דרמטי, כפי שאתה מתאר.

גילוי נאות: מעביר הדרכות נהיגת שטח ללקוחות רנגלר של סמלת

sgill
31-01-24, 12:26
כמו שניר אמר, לא "תהומי" ולא "דרמטי", קיים כמו בכל דגם חדש ומשופר של כמעט כל רכב.
לדעתי ההבדל בכביש בין YJ ל TJ יותר "תהומי" ואפילו בין TJ ל JK.

שולץ האיום
31-01-24, 12:36
דרמטי ועוד איך.
שקט יותר במהירויות גבוהות.
שילוב מנוע/גיר חזק ומגיב מהר. במיוחד מנוע 2.0
פינוקים יומיומיים ולא הסגפנות של ה JK בתא הנהג.

אלו חיות אחרות לגמרי.

אבל אומרים שנוחות והנאה זה עניין אינבידואלי, חלקנו רגישים יותר וחלקינו פחות.
חלקינו יכולים ליסוע בסופה אלפי קמ בשנה, וחלקינו היו מתאבדים ממזמן.

המלצתי לפותח השרשור לבדוק בעצמו בנסיעת כביש.

- - - Updated - - -

שוב אני רושם , אתה בוחר לא להרגיש .

עכשיו לגבי התקלה ב3.6 הידועה , אני שולח קישור , קפוץ לדקה ה21 ותראה עד הדקה ה23 , יש לך את התקלה בלייב והם גם מסבירים מה קרה שם ,אין ספק שהזווית מאד רצינית וזה לא סטנדרטי , בהצלחה .

FORD BRONCOS vs JEEP WRANGLERS vs JEEP GLADIATORS Off Road! (youtube.com) (https://www.youtube.com/watch?v=tNXiMBV001Y)

כולם ראו את הסרטון?
אני לא רואה התייחסויות, כמעט והאשמתם אותי במפיץ פייק 🤣🤣🤣 כמקובל היום…

sgill
31-01-24, 12:40
שולץ, כמה זמן החזקת JK 3.6 אם בכלל? כמה ק"מ עשית עליו?

שולץ האיום
31-01-24, 13:06
לא החזקתי מעולם.

זה רלוונטי לדעתך?

sgill
31-01-24, 13:17
I rest my case

שולץ האיום
31-01-24, 13:40
כלומר כדי להתרשם מרכב מסויים, ולדעת עליו נתונים טכניים, אתה צריך להחזיק אותו?

זה ה case שלך?

JK 3.8 כמעט סטוק, אצל חבר במשך 3 שנים
טיילנו המון ביחד, התחלפנו בשטח, ויש לי איתו גם נסיון ארוך בכביש, נסיון רע.
בנוסף לרעש, לאי נוחות, ולכל הדברים שרשמתי על ה JK (לדעתי, אני חוזר, לדעתי), המנוע פשוט עגלה.
אני רושם על התרשמות שלי, שים לב, בדברים מדידים טכניים אין ויכוח, פה יש, כל אחד וההתרשמות שלו.

הוא שדרג ל JK 3.6, פה המנוע כבר נתן קפיצה, מרגישים סוסים בריאים יותר, אבל סביבת הנהג, עדיין מתחת לכל ביקורת.
כדי לטייל בדרום, צריך קודם ליסוע לדרום, אותי זה שבר, והרחיק אותי מהמותג, וידעתי שזה הדבר האמיתי בדכ.

עד היום יסבירו לך ״יודעי דבר״ וענתיקות, שה 3.8 אמין יותר.
נו אז? הוא כבד שתיין וישן יותר, לי זה לא רלוונטי.

רוב הדברים המבאסים בכביש, ועוד כמה דברים בשטח, שופרו ב JL ברמה של רכב שכיף ליסוע בו ביומיום.
כשהוא הגיע לארץ, ידעתי שיהיה לי אחד כזה. וקניתי אחד בן 3 כדי בכל זאת לא להשתגע יותר מידי (יחסי)

תגיד,
יחסי העברה low ברוביקון Jk ו JL , שווים?

תהנו בשטח
תשמרו על הכלים שלכם, הם יהיו נדירים.
ובהצלחה לפותח השרשור, אני די מציתי.

oferc
02-02-24, 09:22
אין לי מושג על איזה נבלה סרוחה נפלת (כן כן, גם בחברות ההשכרה זה קורה), אבל אחרי נסיעה על הרבה (מאוד) JK ו JL סטנדרטיים (וגם לא) ההבדל בכביש קיים, אבל רחוק מלהיות דרמטי, כפי שאתה מתאר.

גילוי נאות: מעביר הדרכות נהיגת שטח ללקוחות רנגלר של סמלת

על מה אתה מדבר , 25 שנה אני משכיר רכבים בארה"ב , רובם מאותה חברה , תמיד אני מקבל מכוניות חדשות או כמעט חדשות , רכבים מתוחזקים 100% , לא נבלה סרוחה ולא קרוב לזה.

אני ממליץ לפותח השרשור לחפש גם JK וגם JL , לעשות סיבוב על כל סוגי הרכבים לפני הקניה ולעדכן אותנו מה הוא חושב, אני אשמח אם הוא יעדכן מההתרשמות שלו לגבי ההבדלים בין הJK ל JL. .

לגבי מערכת לניהול ירידות בJK , האם גם עובד בעליות כמו בJL או רק ניהול חכם בירידות ? וכמה מהירויות במערכת של הJK או שזה רק מהלך אחד ?

eylsgv
02-02-24, 12:03
עדכון מפותח השירשור.
קניתי JK.
רוביקון קצר, שנת 2017
השימוש בו יהיה כרכב שטח ולכן העדפתי רוביקון וותיק יותר מ JL ספורט צעיר יותר.
לשימוש יומיומי ישאר עם הרכבים האחרים בבית.
חווית הנסיעה הפתיעה לטובה. ציפיתי לחוויה פחות נוחה ויותר רועשת.
ההיגוי בסרן קדמי חי, איך נגיד, מאתגר…
לצערי לא בחנתי JL כך שאיני יכול להשוות.

תודה על הדיון והתובנות שעזרו לי להתכוונן.
שבת שלום ושנפגש בדרכים משובשות [emoji1783]

asafk
02-02-24, 12:24
תתחדש ואל תשכח שבלי תמונה ופרטים הג'יפ החדש שלך הוא רק שמועה.

אסף.

אמוץ נ.
02-02-24, 12:42
תתחדש, איזה כיף.
לגבי ההיגוי, אם לא בדקת את הרכב אצל מומחה, ממליץ לעשות זאת, ייתכן וניתן לשפר את המצב.

eylsgv
02-02-24, 13:47
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240202/f9eb71dc64a5c73bbdc73d54edd6ac06.jpg
זה החבר החדש. רוביקון קצר 2017.
הגבהות 2.5״, בולם הגה, ספייסרים
וזהו בעצם לפחות לגבי מה שחשוב.

שולץ האיום
02-02-24, 13:48
גם קצר וגם JK, בקיצור חסכת איזה 150k לפחות…

הכל בהומור

תתחדש ותהנה.

- - - Updated - - -

ספייסרים?

מציע להוריד, אבל לאט לאט, תלמד את הרכב.

asafk
02-02-24, 16:51
אל תציע להוריד. בהגבהה הזו בלי ספייסרים הגלגל נוגע במייצב.

אסף.

דרור ברלי
02-02-24, 17:07
הכי טוב שלא ייגע במייצב.
שיעוף לו גלגל בכביש 6 בגלל הספייסרים ויהרוג מישהו - זה בסדר, אבל רק שלא ייגע במייצב.

asafk
02-02-24, 17:12
מה לעשות דרור. ג'יפ תכננו רכב שאי אפשר להגביה בלי להחליף עוד אלף חלקים.
עם ג'נט מקורי אי אפשר להגביה.

אסף.

דרור ברלי
02-02-24, 17:18
אז שיחליף גם ג'נטים.
אולי זה סוג של תת-המשך לויכוח בשרשור אחר על חוזק הסרנים של JK/JL...
מה לעשות? ככל שכלי הרכב מודרניים יותר, כך חשיבות ההנדסה המקורית שלהם והקפדה יתרה על אי ביצוע של כל שינוי בה, מקבלים יותר משקל.
פעם, בג'יפים הישנים, היה קל להגביה. ממילא הם התנהגו חרא גם במקור, ללא הגבהה.
אז היית מחליף רק קפיצים ובולמים ועושה כיוון פרונט וכיוון זוית קדם-אופן וזהו.
אבל היום זה גורר המון שינויים נוספים. וזה יקר.

אבל מה לעשות? ספייסרים זה מוצר מסוכן לכשעצמו.

מאז הדיון/ויכוח האחרון כאן על הנושא הזה, עף גלגל+ספייסר למישהו שאני מכיר עם גרנד צ'רוקי WK.
כביש 6. 120 קמ"ש.
אתה המהנדס, תעשה את חישוב עוצמת הפגיעה האפשרית של גלגל 32' כזה (זו המידה שהוא נעל) שניתר ב-120 קמ"ש לתוך שמשה של רכב שבא מולו ב-120 קמ"ש..... מהירות הסגירה 240 כפול משקל הגלגל? זו הנוסחה?...

רק מזל מנע פגיעה כזו ואסון ענק.

asafk
02-02-24, 17:23
גם הקפדה על ספייסרים טובים ברגים איכותיים והידוק מדוייק יכולים למנוע. לא רק מזל.
וגם אני נגד ספייסרים אבל עד שיחליף ג'נטים הוא לא יגיע לשום מקום בלי הספייסרים.

אסף.

שולץ האיום
02-02-24, 17:39
הכל רק לא ספייסרים.

גם ההגיון (שינוי העומסים) וגם הנסיון אומרים לא להתעסק.

asafk
02-02-24, 17:43
שינוי העומסים זהה עם ג'נט אופסט או עם ספייסר.

אסף.

sgill
02-02-24, 17:43
גם ג'אנט סיני עם אופסט הוא לא אי אי אי...
לא בטוח שספייסרים טובים מחברה מוכרת עם הג'אנט המקורי לא עדיפים על NO NAME סיני עם אופסט...
ברור שהכי טוב לקנות את ההכי טוב ויקר אבל זה יקר ולא תמיד בנמצא, בייחוד בארץ הקומבינות.

ehudzeelim
02-02-24, 19:51
היה דיון על ספייסרים:

https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/121931-%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7% 99%D7%9D-%D7%9C%D7%92%D7%9C%D7%92%D7%9C%D7%99%D7% 9D-%D7%9B%D7%9F-%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%90-%D7%93%D7%99%D7%95%D7%9F

ספייסר לא חייב להיות נקודת תורפה, הכל שאלה של איכות ויש ספייסרים איכותיים.
יש ספייסרים שממורכזים על הנאבה, אלה עדיפים.
ויש ספייסרים שממורכזים על הגוזונים, אלה פחות רצויים.

לעניות דעתי אם לא חייבים, עדיף בלי ספייסרים.

eylsgv
02-02-24, 21:31
הצמיגים במידה מקורית של רוביקון 255/70R18
הגבהות 2.5 אינטש.
האם הורדה של ספייסרים תצריך שינוי של ההגבהה או שינוי מימד הצמיג?

grand
02-02-24, 21:44
במידה הזו לא צריך שום ספייסרים, אולי רק לפוזה

eylsgv
02-02-24, 21:45
אל תציע להוריד. בהגבהה הזו בלי ספייסרים הגלגל נוגע במייצב.

אסף.

ומה לגבי זה?

שולץ האיום
02-02-24, 21:47
ספייסרים זה דרעק.

כשעושים הגבהה, צריך לעשות אותה כמו שצריך.
ב JK הגבהה די סטנדרטית לא נגמרת בקפיצים ובולמים.
מי שלא יחליף עוד כמה ברזלים שם, ישלם בדרך אחרת, בדרך כלל בשטח באיזה חור.
יש כבר המון נסיון עם זה.

ג׳אנט אופסט לא איכותי, סיני בדכ כבד מהמקור, צמיג רחב וכבד יותר, וגם פה, זה עניין של זמן.

מכירים את הסרטון הטרי על ה JK שאשכרה שבר 3 ציריות במעלה עשוש?
הוא ממש לא השתולל, לא קפץ, די רגוע, טק טק טק, 3 ציריות!
דמיינו איזה נזקים נוספים כדי לגרור אותו ככה מהשטח.
אני מת לדעת מה הקונפיגורציה שלו. מה עשה ברכב.

דרור ברלי
04-02-24, 08:55
המזל זה אחרי שהגוז'ונים נשברו והגלגל התנתק (עם הספייסר האיכותי /לא איכותי) וכבר עף. אם יפגע במישהו או לא - זה כבר רק מזל.

שבירת הגוז'ונים של האוטו זה לא מזל. זה כבר בידו של בעל הרכב.

בשני המקרים שאני מכיר, אני יודע על הידוק מדויק ועל ספייסר שממורכז לנבה.
מה זה "איכותי" או "לא איכותי"? רמת הגימור שלו? (ציפוי אנודייז וכו'?...)
ספייסר שלא ממורכז יגרום לרעידות. יהיו רעידות גם כמה דקות/שניות לפני שהגוז'ונים של האוטו (של האוטו, לא של הספייסר) משתחררים ונשברים והגלגל עף.
הידוק מדויק או לא - עם ספייסרים אין לכם יכולת לוודא הידוק מדויק.
כמה בעלי ספייסרים מורידים גלגלים פעם בכמה שבועות כדי לוודא הידוק נכון של הספייסר לגוז'ונים של האוטו?

הכל כאן בפרטים הקטנים - עוד 20 נקודות כשל אפשריות (עוד 4 סטים של 5 גוז'ונים שצריך להדק - ולפתוח - בכל הורדת גלגלים) אורך הגוז'ונים, אומים נכונים. הידוק מדוייק. מי מוודא את זה?... פעם ראשונה שאני מסנגר על משרד התחבורע שאוסר על שינויים. במקרה של השינוי הזה ספציפית, האיסור במקומו. כל כך במקומו.

אם ההגבהה דורשת גם את הרחקת הגלגלים החוצה, ספייסרים זה פתרון זול, חפיפי, מסוכן.
אהה, ג'נטים איכותיים זה יקר?..... בוקר טוב, ברוכים הבאים לעולם ה-JK/JL. כאן הכל יקר. זה "רכב יוקרה". רציתם "מועדון המיליון", קיבלתם. לא ככה?.....

אבל אולי יקר יותר לתקן אחרי שעף לכם גלגל וכבר אי אפשר לעשות סטופ ולהחזיר את הזמן לאחור.
האם גם יקר יותר מביטוח טוב למקרה שהרגתם או חמור יותר, פצעתם קשה מישהו?....

- - - Updated - - -

אני מת לדעת מה הקונפיגורציה שלו. מה עשה ברכב.

ממישהו שמכיר מישהו שמכיר את הרכב ובעליו....
נטען שהחליף מתישהו לפני האירוע ל"ציריות מחוזקות"....
כנראה שגם כאן הסחורה הסינית כבר משתלטת על השוק.
ציריות "מחוזקות" שעשויות מהסגסוגת האימתנית הידועה בשם "צ'ייניזיום"....

אבל מה אנחנו מתלוננים? הישראלים קונים זבל מתוצרת סין כמו לחמניות. גם מכוניות שלמות ב-200, 300 ו-400 אלפי שקלים.

nirs
04-02-24, 10:35
על מה אתה מדבר , 25 שנה אני משכיר רכבים בארה"ב , רובם מאותה חברה , תמיד אני מקבל מכוניות חדשות או כמעט חדשות , רכבים מתוחזקים 100% , לא נבלה סרוחה ולא קרוב לזה.

א.מ.ל
ואף על פי כן, נוע תנוע…

לגבי מערכת לניהול ירידות בJK , האם גם עובד בעליות כמו בJL או רק ניהול חכם בירידות ? וכמה מהירויות במערכת של הJK או שזה רק מהלך אחד ?

המערכת ב JK וב JL עובדת הן בהילוך קידמי והן באחורי.
בהדרכות הנהיגה שמעביר, ממליץ לבעלי הרנגלרים להשתמש גם בעליה (יעזור גם במקרה של עליה שנכשלה…)

שולץ האיום
04-02-24, 11:12
המזל זה אחרי שהגוז'ונים נשברו והגלגל התנתק (עם הספייסר האיכותי /לא איכותי) וכבר עף. אם יפגע במישהו או לא - זה כבר רק מזל.

שבירת הגוז'ונים של האוטו זה לא מזל. זה כבר בידו של בעל הרכב.

בשני המקרים שאני מכיר, אני יודע על הידוק מדויק ועל ספייסר שממורכז לנבה.
ספייסר שלא ממורכז יגרום לרעידות. יהיו רעידות גם כמה דקות/שניות לפני שהגוז'ונים של האוטו (של האוטו, לא של הספייסר) משתחררים ונשברים והגלגל עף.
הידוק מדויק או לא - עם ספייסרים אין לכם יכולת לוודא הידוק מדויק.
כמה בעלי ספייסרים מורידים גלגלים פעם בכמה שבועות כדי לוודא הידוק נכון של הספייסר לגוז'ונים של האוטו?

הכל כאן בפרטים הקטנים - עוד 20 נקודות כשל אפשריות (עוד 4 סטים של 5 גוז'ונים שצריך להדק - ולפתוח - בכל הורדת גלגלים) אורך הגוז'ונים, אומים נכונים. הידוק מדוייק. מי מוודא את זה?... פעם ראשונה שאני מסנגר על משרד התחבורע שאוסר על שינויים. במקרה של השינוי הזה ספציפית, האיסור במקומו. כל כך במקומו.

אם ההגבהה דורשת גם את הרחקת הגלגלים החוצה, ספייסרים זה פתרון זול, חפיפי, מסוכן.
אהה, ג'נטים איכותיים זה יקר?..... בוקר טוב, ברוכים הבאים לעולם ה-JK/JL. כאן הכל יקר. זה "רכב יוקרה". רציתם "מועדון המיליון", קיבלתם. לא ככה?.....

אבל אולי יקר יותר לתקן אחרי שעף לכם גלגל וכבר אי אפשר לעשות סטופ ולהחזיר את הזמן לאחור.
האם גם יקר יותר מביטוח טוב למקרה שהרגתם או חמור יותר, פצעתם קשה מישהו?....

- - - Updated - - -

ממישהו שמכיר מישהו שמכיר את הרכב ובעליו....
נטען שהחליף מתישהו לפני האירוע ל"ציריות מחוזקות"....
כנראה שגם כאן הסחורה הסינית כבר משתלטת על השוק.
ציריות "מחוזקות" שעשויות מהסגסוגת האימתנית הידועה בשם "צ'ייניזיום"....

אבל מה אנחנו מתלוננים? הישראלים קונים זבל מתוצרת סין כמו לחמניות. גם מכוניות שלמות ב-200, 300 ו-400 אלפי שקלים.

כולכך נכון.

ציריות מחוזקות…התקנה מקומית…
אני תמיד טוען שאין כמו מקורי מהיצרן, אלא אם כן מישהו ממש השקיע מחשבה וכסף, והתקנת בית מרקחת. (נדיר).
לזכות שוק האפטרמרקט של Jeep יש הכל מהכל בכל הרמות, וכעומק הכיס, וכן הכיס צריך להיות מאוד עמוק כשמדובר בשדרוגים.

השבוע נתקלתי במודעת פרסום בפייס - רנגלר ספורט משופר ברמת רוביקון…עם מדבקות של רוביקון.

ידעתי שזה לא הנהג בסרטון, למרות שכולם קפצו להאשים אותו כשסובב טיפלה את ההגה כשהוא נעול קדימה, הוא ממש לא השתולל.
זה פשוט עייפות החומר, או הנקודה החלשה ביותר כאשר שינו זויות ועומסים ולא נותנים את הדעת עד הסוף. קלאסי.
אבל 3 ?
סרט.

דרור ברלי
04-02-24, 11:20
רגע אחד.... יש בארץ כמה אנשי מקצוע שמתמחים ברנגלרים.
הרמה שלהם גבוהה ויש להם הרבה נסיון.
מומלץ מאוד להתייעץ איתם לפני שמעלים את הג'יפ על הליפט ושולפים כרטיס אשראי.

אבל.
יש גם הרבה חאפרים.
הרבה מאוד זבל שמגיע מסין. המון.

ציוד אמריקאי איכותי באמת, עולה הרבה.

ויש גם לא מעט "מתקינים" שלא היית נותן להם לגעת אפילו בג'יפ מלגו.
אבל זה נושא לדיון נפרד.

אם נחזור לעילת הויכוח..... כל נושא הספייסרים אפטרמרקט.... הוא סכנת נפשות. תיזהרו.

שולץ האיום
04-02-24, 11:30
יש כמה מתקינים בודדים מומלצים מאוד שכולם מכירים.
לדעתי באיזור ה 3. 🤣
עמוסים מאוד. ועובדים בעצמם כמובן.
כבודם במקומם מונח. והם גם מכירים את כל המשמעויות.
אבל רשימת הפריטים ואיכותם שימליצו ללקוחות, יגרמו להרבה לנסות לחסוך ולעגל פינות, ו…..לשים ספייסרים.

מעלה עשוש…מעלה של פאג׳רואים, ואף פחות.
3 ציריות.
מה כבר עשית לרכב?
מעניין.

דרור ברלי
04-02-24, 12:57
הנה, גם אתה נופל לקונספציה.
"מעלה של פאג'רואים".
או כפי שאחד המדריכים הידועים בענף טוען - גם סובארו וטריוס יכולים ויותר מזה - גם ממליץ לנסות.... כבר כתבתי מזמן את דעתי על דפיקת מסמרים באבן במקום בפטיש - לפעמים זה מצליח, לפעמים תמחץ לעצמך אצבע.

עשוש, ביום רע שלו, יודע יופי להפיל בפח גם כלים קשוחים.
עלול להתגלות כחלקלק בטירוף ואז גם עם נעילות אתה עלול להחליק.
ואז אתה מתחרע יותר.
ואז אולי גם תשבור.

לזה תוסיף את הלחץ החברתי בצורת הקהל שצופה. כי אתה אף פעם לא מגיע לשם לבד אלא בקבוצה, והנה מרימה את ראשה התחרות בין זכרי האלפא. למי יש יותר גדול והאוטו של מי יותר טוב.

במקרה הזה, רק השד יודע מה גרם לשלוש ציריות להישבר ככה כמו קיסמי שיניים למרות שלא נראה שהבחור השתולל. כולנו כאן מנתחים מרחוק, מהמקלדת, אבל לא היינו שם באות ורגע. אבל פרטים שמתאספים מעלים חשד. "ציריות מחוזקות" - איזה, מה, מתי. מה המפרט של האוטו, מה יש או אין שם, מה הותקן נכון ומה לא. לעולם לא נדע.

נשאר רק לתת כבוד למעלה. כל מעלה. הם נולדים בכל בוקר מחדש.

ehudzeelim
04-02-24, 13:03

(עוד 4 סטים של 5 גוז'ונים שצריך להדק - ולפתוח - בכל הורדת גלגלים)
.

לשאלה מה זה איכותי, למשל :
Eibach
Bonoss
Bora
כולל הנחיות לאיזה מומנט להדק, ואיך. לא קשור לציפוי ;)

לחלק שבסוגריים, לא הבנתי למה בשביל לפרק גלגל צריך לפרק את הגוז'ונים של הספייסר?
מפרקים בדיוק כמו בלי ספייסרים, אותו מספר ברגים בדיוק. 5-6 ברגים לכל גלגל.
ואין שום צורך לחזור לברגים שמהדקים את הספייסר כל כמה שבועות, אם עושים את זה פעם אחת כמו שצריך.

דרור ברלי
04-02-24, 13:11
זה מזכיר לי את אחד המדריכים הותיקים והמוערכים ביותר בתחום בעבר, כזה שפעם, לפני יותר מעשרים שנה, הייתי מסתכל טוב טוב על כל דבר שהוא עושה, (רמז - פאג'רו Q בנזין נעול כפול ומשוריין-גחון), שהיה מביא לשם קבוצה, קודם כל עוצר להסברים מדוקדקים על המעלה והכי חשוב - להפסקת קפה.
אחר כך שלף מהפאג'רו מטאטא, ובזמן שכולם שותים קפה ומקשקשים, חמק בשקט הצידה וטיאטא את כל החלק הראשון, החלקלק, של המעלה מכל הפודרה. אם לא יועיל, בטח לא יזיק.

- - - Updated - - -

לחלק שבסוגריים, לא הבנתי למה בשביל לפרק גלגל צריך לפרק את הגוז'ונים של הספייסר?
מפרקים בדיוק כמו בלי ספייסרים, אותו מספר ברגים בדיוק. 5-6 ברגים לכל גלגל.
ואין שום צורך לחזור לברגים שמהדקים את הספייסר כל כמה שבועות, אם עושים את זה פעם אחת כמו שצריך.

כי האומים שמשתחררים והגוז'ונים שנגזרים, אלה לא הגוז'ונים שמחברים את הגלגל לספייסר, אלא את הספייסר לאוטו. זה למה. את ההמשך תבין לבד.

אמוץ נ.
04-02-24, 13:35
משום מה ה JK ספורט של הצבא נראים מוגבהים ללא ספייסרים.
אולי כי השאירו את המידה המקורית של הצמיג (245)?

ehudzeelim
04-02-24, 14:29
כי האומים שמשתחררים והגוז'ונים שנגזרים, אלה לא הגוז'ונים שמחברים את הגלגל לספייסר, אלא את הספייסר לאוטו. זה למה. את ההמשך תבין לבד.

לא הבנתי איך גוז'ונים שבורים ומשתחררים קשורים לפירוק גלגל.
בפועל, לא צריך לפרק כפול ברגים בפירוק גלגל.

שולץ האיום
04-02-24, 16:33
דרור
מה שכתבת על מעלה עשוש הוא נכון לכל מעלה.
מצבו, לחץ, קהל, נסיון.

ובסוף, זה מעלה שנראה מאוד מפחיד, ורוב הכלים הלא קרביים עולים.
שבירות? בטוח שיהיו, כמו בכל מעלה, גם הקלים שבהם, והסיבות מגוונות.

הרכב או הנהג.

כשלא משתוללים, ומפעילים את הראש, הכל קל יותר.

לפי הסרטון הוא לא השתולל.

ראיתם את הסרטון חילוץ שלו מהשטח?

דרור ברלי
04-02-24, 20:07
לא הבנתי איך גוז'ונים שבורים ומשתחררים קשורים לפירוק גלגל.
בפועל, לא צריך לפרק כפול ברגים בפירוק גלגל.

אתה מתעקש להעמיד פני לא מבין?

כדי לוודא הידוק האומים שמחברים את הספייסר לאוטו, צריך לפרק גלגל.
אבל יש לנו ארבעה גלגלים.
אז הכל כפול ארבע.

יותר מזה.
הספייסר עשוי אלומיניום וכדי שיהיה חזק, יש לו עובי חומר משמעותי.
בכלי רכב שבמקור נעלו חישוקי פלדה/פח, הגוז'ונים עלולים להתגלות כקצרים מכדי להתאים לחישוק סגסוגת/ספייסר.
אני לא רוצה להכליל ולקבוע "הרוב", אבל בוא ונסתפק ב"חלק משמעותי" מבעלי הרכב שמתעצלים/מתקמצנים להחליף גם גוז'ונים.
הם מהדקים את הספייסר על הגוז'ונים המקוריים הקצרים מדי.
מה שגורם לעתים לאום הגלגל להיות לא מהודק על מספיק כריכות.
ואז הוא נוטה להשתחרר...
אומים משוחררים יגרמו לכל העסק לחופש שיגדיל עומס על הגוז'ונים ובסוף הם יישברו.
לעתים יישברו לך רק גוז'ון אחד או אפילו שניים ואתה אפילו לא תדע. כי האחרים עדיין מהודקים והספייסר ממורכז לנאבה והכל לכאורה בסדר...
רק לכאורה. הבום יגיע והגלגל ייצא לטיול.

בדיוק בגלל זה, צריך לבדוק מדי תקופה הידוק אומים...
ובשביל זה צריך להסיר גלגלים....

בהתחלה מבצעים את זה ברצון. הרי אנחנו טיפוסים אחראיים.
אחר כך מבצעים את זה תוך רטינה.
אחר כך מבצעים תוך סינון קללה, כי זו עבודת כלבת.
בהמשך מתחילים להתעצל. חם בחוץ, קר בחוץ, גשם, מאוחר מדי, מוקדם מדי. אין סוף תירוצים למה הפעם נוותר ונבדוק מחר.
או בשבוע הבא.
או בכלל לא.

וההמשך ידוע.

בוא. אם הייתי מכיר רק מקרה אחד של גלגל על ספייסר שעפו, הייתי אומר "קורה".
אבל אני מכיר מקרים רבים. זה קורה לא מעט. זה כרוני. מועד לפורענות. רשלנות פושעת.
אם לא היתה כאן סכנה לחייהם של אחרים, הייתי פוטר את זה ב"אתה ילד גדול, זה האוטו שלך, בעיה שלך, תעשה מה שנראה לך".
אבל זה כן מסכן חיים של אחרים.

דרור ברלי
04-02-24, 20:19
משום מה ה JK ספורט של הצבא נראים מוגבהים ללא ספייסרים.
אולי כי השאירו את המידה המקורית של הצמיג (245)?

ה-JK הצבאיים לא מוגבהים.
ה-JL הצבאיים כן מוגבהים.

אמוץ נ.
04-02-24, 20:25
ה-JK הצבאיים לא מוגבהים.
ה-JL הצבאיים כן מוגבהים.

די בטוח שראיתי מוגבהים.
ספורט לא מוגבה זה צורם בעיניים.

ehudzeelim
04-02-24, 21:25
אתה מתעקש להעמיד פני לא מבין?

כדי לוודא הידוק האומים שמחברים את הספייסר לאוטו, צריך לפרק גלגל.
אבל יש לנו ארבעה גלגלים.
אז הכל כפול ארבע.

יותר מזה.
הספייסר עשוי אלומיניום וכדי שיהיה חזק, יש לו עובי חומר משמעותי.
בכלי רכב שבמקור נעלו חישוקי פלדה/פח, הגוז'ונים עלולים להתגלות כקצרים מכדי להתאים לחישוק סגסוגת/ספייסר.
אני לא רוצה להכליל ולקבוע "הרוב", אבל בוא ונסתפק ב"חלק משמעותי" מבעלי הרכב שמתעצלים/מתקמצנים להחליף גם גוז'ונים.
הם מהדקים את הספייסר על הגוז'ונים המקוריים הקצרים מדי.
מה שגורם לעתים לאום הגלגל להיות לא מהודק על מספיק כריכות.
ואז הוא נוטה להשתחרר...
אומים משוחררים יגרמו לכל העסק לחופש שיגדיל עומס על הגוז'ונים ובסוף הם יישברו.
לעתים יישברו לך רק גוז'ון אחד או אפילו שניים ואתה אפילו לא תדע. כי האחרים עדיין מהודקים והספייסר ממורכז לנאבה והכל לכאורה בסדר...
רק לכאורה. הבום יגיע והגלגל ייצא לטיול.

בדיוק בגלל זה, צריך לבדוק מדי תקופה הידוק אומים...
ובשביל זה צריך להסיר גלגלים....

בהתחלה מבצעים את זה ברצון. הרי אנחנו טיפוסים אחראיים.
אחר כך מבצעים את זה תוך רטינה.
אחר כך מבצעים תוך סינון קללה, כי זו עבודת כלבת.
בהמשך מתחילים להתעצל. חם בחוץ, קר בחוץ, גשם, מאוחר מדי, מוקדם מדי. אין סוף תירוצים למה הפעם נוותר ונבדוק מחר.
או בשבוע הבא.
או בכלל לא.

וההמשך ידוע.

בוא. אם הייתי מכיר רק מקרה אחד של גלגל על ספייסר שעפו, הייתי אומר "קורה".
אבל אני מכיר מקרים רבים. זה קורה לא מעט. זה כרוני. מועד לפורענות. רשלנות פושעת.
אם לא היתה כאן סכנה לחייהם של אחרים, הייתי פוטר את זה ב"אתה ילד גדול, זה האוטו שלך, בעיה שלך, תעשה מה שנראה לך".
אבל זה כן מסכן חיים של אחרים.

אין שאלה, רשלנות מסוכנת כשמדובר בספייסרים. כמו בברקסים, ובהגה, ואפילו במשולשים
(כבר ראיתי משולש קדמי מאלומיניום שעבר תיקון, ובהמשך נשבר בנסיעה).
מי שמבריג על 3 כריכות של הגוז'ון כי לא היה לו חשק או זמן או ידע להחליף את הגוז'ון? יקרה לו גם כשיעבור מג'אנט ברזל לג"אנט סגסוגת, ומה יקרה לגלגל? זה יותר בטיחותי?
עדיין חושב שעבודה טובה עם חלקים איכותיים לא מצריכה בדיקה של חיזוק גוז'ונים בפירוק גלגלים, ולא מועדת לכשלים באופן חריג.

sgill
05-02-24, 11:24
.

במקרה הזה, רק השד יודע מה גרם לשלוש ציריות להישבר ככה כמו קיסמי שיניים למרות שלא נראה שהבחור השתולל. כולנו כאן מנתחים מרחוק, מהמקלדת, אבל לא היינו שם באות ורגע. אבל פרטים שמתאספים מעלים חשד. "ציריות מחוזקות" - איזה, מה, מתי. מה המפרט של האוטו, מה יש או אין שם, מה הותקן נכון ומה לא. לעולם לא נדע.

נשאר רק לתת כבוד למעלה. כל מעלה. הם נולדים בכל בוקר מחדש.

ברגע שהרכב לא סטוק אי אפשר לדעת ככה מהסתכלות מה גרם לכשל. וגם בסטוק זה לא פשוט.
חלקים זולים, התקנה חובבנית, חוסר התאמה בין החלקים, חופשים, אולי בכלל נתפס לנהג הגז מתחת לשטיח.
בקיצור, הכל ספקולציות. רק אחד המומחים האמיתיים שישים את הרכב על הליפט יוכל, וגם לא ב 100%, לדעת מה הסיבה או הסיבות.

לפני הרבה שנים, 12 אם אני זוכר נכון, בראלי כבר בטח לא זוכר. הגעתי עם חבר לטיול לילה של ג'יפולוג. רוביקון חדש עם הניילונים. 160ק"מ על הצג. אזור בית שמש והסביבה אם אני זוכר נכון. מדרגה ראשונה והרוביקון שבר ציריה. נשכבים מתחת לרכב, מנתקים מה שצריך ויוצאים 2X4 הביתה.
למחרת, במוסך, החליפו צירייה בלי לשאול שאלות, בדקו את כל שאר הציריות ורכבת ההינע ברכב לראות שתקין ולא נפגע. בקיצור, סטוק זה סיפור אחר.

לימים למדתי שברגע שאתה מתחיל לשדרג, אתה משנה את נקודת הכשל ברכב ממה שהן היו במקור. הכי "משתלם" זה לשבור צלב לפני ששוברים ציריה, מעקמים דריישאפט או דברים "כבדים" אחרים. אממה... צלב זה גם הכי זול לשדרג למחוזק, אז עכשיו הצלב יחזיק אבל נקודת הכשל עברה לחלק יותר יקר וחבל...

דרור ברלי
05-02-24, 11:44
מה שאתה אומר נכון בתיאוריה.
אבל בפועל הספייסר מכפיל את מספר נקודות הכשל, כאשר דווקא אלה שבסיכון גבוה יותר, הופכות לבלתי נגישות.

חובבנות וקמצנות הן התכונות המובילות, אבל לא רק אצלנו בישראל אלא בכלל בקרב בני אדם. תבדוק בפורומים אמריקאיים. גם שם כבר הכל יקר והרוב בוחרים אוטומטית במוצרים זולים. אני רואה את זה בפורומים של YJ שאני חבר בהם - כלים ישנים, המחירים שלהם לא זולים כמו שחושבים כאן, אבל בהחלט זולים יחסית ברמה שמנגישה אותם לקהל גדול שחלקו לא בדיוק עשיר.
לעיניים שלנו רוב הכלים האלה ייראו מאוד יפים, אבל קל גם לראות שהם בנויים/משופרים בחובבנות מחפירה. כי כל מה שמעניין אותם זה הלוק עם גלגלים כמה שיותר גדולים.... ובכל השאר הם חוסכים ומעגלים פינות. וכן, רואים שם לא מעט ספייסרים, בא אצלם טבעי עם צמיגי 35, SPOA ונדנדות באורך של 20 ס"מ שהם חתכו מאיזה פלאח...

וזה גורם לנו לחשוב שהכל נורא פשוט. אבל זה לא כך.
רכב יצא מהיצרן כשהוא מהונדס ומתוכנן לבצע דברים מסויימים. הוא לא מצטיין בכלום, אבל כן מציג רמת תפקוד סבירה ומאוזנת במגוון סיטואציות של נהיגה ונסיעה.
ואז אנחנו באים ומשנים את הכל. אנחנו קוראים לזה "שיפור" כי כן - אחת התכונות באמת משתפרת - על חשבון כל התכונות האחרות.
ואז אנחנו משפרים/מחזקים את נקודת התורפה שיצרנו, ותו"כ מייצרים נקודות תורפה חדשות.
וכן הלאה וכן הלאה.
לא יעזור - בנייה נכונה של הג'יפ, בוודאי ככל שהוא מדור מודרני יותר, זה כבר עניין לא פשוט כמו שנדמה ובטח לא זול.
מסתבר שהיצרן לא חף מטעויות והשאיר לנו לא מעט מוקשים בדרך.
חלקים איכותיים?.... הו, הם יקרים מאוד.
עבודה מקצועית?... עולה המון כסף.
כל זה משאיר ואקום, אותו ממלאים בששון ובהצלחה רבה כל מיני חלקים סיניים זולים שלעתים מתנגשים עם כל הגיון הנדסי, וערב-רב של "בעלי מקצוע" חובבנים.

במקרה הזה, התוצאה מסוכנת. לא מילימטר פחות מזה.
אני מצטער שאני נשמע כמו בוחן במכון-טסטים או פקידון במשרד התחבורע, אבל זו האמת.
אני לא מאחל לאף אחד, גם אלה שזלזלו באזהרה שלי, שיתנתק לו גלגל במהירות גבוה ויהרוג מישהו.

נ.ב.
דיברו על אינדיקציות לאיכות הספייסר - ספייסר לג'יפ מוכרח להיות ממורכז לנאבה, כי טבור הגלגל בולט, ומלפנים האום שסוגר את הציריה החיצונית בולט - אז אל תנסו לעשות מזה מדע טילים - זה מוצר פשוט וטיפש. אין בו שום הנדסה.

שולץ האיום
05-02-24, 11:58
כולכך נכון.
מדוייק.
מבאס לפעמים אבל זאת דעתי, לא שהיא נחשבת.
אני תמיד משתדל להצמד לזה ככל האפשר.

שולץ האיום
05-02-24, 12:07
לימים למדתי שברגע שאתה מתחיל לשדרג, אתה משנה את נקודת הכשל ברכב ממה שהן היו במקור. הכי "משתלם" זה לשבור צלב לפני ששוברים ציריה, מעקמים דריישאפט או דברים "כבדים" אחרים. אממה... צלב זה גם הכי זול לשדרג למחוזק, אז עכשיו הצלב יחזיק אבל נקודת הכשל עברה לחלק יותר יקר וחבל...

הכי משתלם זה לא לשבור כלום.
ללמוד לנהוג בשטח, ולצבור נסיון בזהירות, בלי להשתולל.
לדעת את מגבלות הרכב, ולא לרוץ ״לשדרג״ כי זה יפה, או טוב יותר בלי להבין את המשמעות עד הסוף.
ולהבין אצלנו זה בעיה, כי כולם יודעים כבר הכל 🤣
זהו שלא.

רוצה לעלות ברמת העבירות של רוביקון סטנדרט למשל ? בסדר, תשלם, אבל בהגיון.

כול הזמן אני רואה מקרים של מירוץ חימוש, התמודדות עם בעיות, הכחשה, הפנמה, קבלה, ואז מכירת הרכב.

🤷

raanan
05-02-24, 12:38
הכי "משתלם" זה לשבור צלב לפני ששוברים ציריה, מעקמים דריישאפט או דברים "כבדים" אחרים. אממה... צלב זה גם הכי זול לשדרג למחוזק, אז עכשיו הצלב יחזיק אבל נקודת הכשל עברה לחלק יותר יקר וחבל...
מזכיר לי את אנשי הלנדרובר בארץ שהסבירו שגזירת ציריות זה סוג של פיוז ...:rolleyes:

רענן

שולץ האיום
05-02-24, 13:28
ההוא ששבר 3 ציריות ממש לא סיים שם.
מסרטון החילוץ שלו מהשטח לכביש, ניתן להבין שיהיו נזקים נוספים.
להערכתי יש סיכוי אפילו לנזק לסרן האחורית.

בסרטון רואים שהגלגלים הקדמיים באוויר בסוג של מתקן גרירה מיוחד, אבל הגלגל האחורי (הצירייה השלישית), מפורק, וכל הנאבה ככה משוחררת וחופרת בחול.

אבל הציריות מחוזקות…

- - - Updated - - -

מזכיר לי את אנשי הלנדרובר בארץ שהסבירו שגזירת ציריות זה סוג של פיוז ...:rolleyes:

רענן

מושג חדש - כלכלת שבירות.

sgill
05-02-24, 13:44
האמת שצלב אמור להיות סוג של פיוז שיושב אחרי השכל הישר של הנהג.

מזכיר לי עוד סיפור (כן אני יודע שנמאס לכם מסיפורים שלי - תתמודדו!).
ירדנו לטיול רגלי בנחל חווה לראות את הגב. חזרנו וגילינו שאחד מבעלי ה JK שכח את המפתחות ברכב והרכב ננעל.
אז עשינו כלכלת שבירות, בדקנו ברשת איזה מהחלונות הכי קל וזול להחליף, ואותו שברנו.
מה שמפתיע זה שכל הבדואים שבאו להסתכל ושאלנו אותם אם הם יכולים לעזור לנו לפרוץ את הרכב ענו "אנחנו? אין לנו מושג איך פורצים רכב.."

דניאל אדיב
05-02-24, 15:39
אני עם ספייסרים על הJK צמיג 32 עוד מעט 3 שנים ללא תקלות וגוז'ונים שמשתחררים.
אבל, כל שלושה חודשים כשעושה סיבוב גירוז אני גם עובר על הספייסרים עם מד מומנט.
רק בגלל ההפחדות של דרור:)

asafk
05-02-24, 16:35
כשאתה בודק עם מד מומנט תקפיד שהוא יהיה מכוון על 10 אחוז פחות.

אסף.

-->