PDA

צפייה בגרסה מלאה : בעיית מעקב עם אפליקציית OFFROAD

בדאלק
01-02-24, 23:12
הטלפון הוא NORD 5G של ONE+ או בקיצור אנדרואיד
אצלי חצי שנה, ניווטתי איתו עם אופרוד מצויין עד לפני חודש בו הוא הפסיק להתקדם עם המיקום
כל ההרשאות פתוחות לאפליקציה אבל המפה נשארת במקומה והמיקום לא זז. אם אתקדם מרחק מסויים ואלחץ על כפתור המירכוז, לפעמים הוא יזיז את המפה למקום שאני עכשיו נמצא בו (ולפעמים לא) - אך לא מתקדם איתי
הסרתי את האפליקציה והתקנתי מחדש ללא הועיל, הבעיה בעינה עומדת

למען הסר ספק GPS, עמוד ענן עובד על המכשיר מצויין

יש למישהו רעיון?
תודה

ASIS
02-02-24, 20:30
אותה הבעיה על A73, עשיתי גם את אותו הסד"פ. ממתין לעצת המומחים

alto
02-02-24, 20:35
מהמר שלא בעיית מכשיר/gps וכו'
אלה בעייה בתוכנה, קורה לי הרבה באנדרואיד ברכב.

לא מצאתי פתרון

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk

Dozer
02-02-24, 23:21
הייתי בסרט הזה, יום בהיר אחד המיקום תקוע, חשבתי שיבושים אבל ווייז עבד סבבה.

הבעיה הייתה בהרשאות מיקום, צריך לאפשר הרשאות מיקום גם כשהאפליקציה ברקע או משהו כזה.
נתקלתי בכמה פניות כאלה בזמו האחרון, יכול להיות שהם עדכנו משהו וזה התשנה לכולם באחת הגרסאות האחרונות

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

biranit50
05-02-24, 08:54
קרה גם לי גם באופרואוד וגם בIHM בטאבלט אנדרואיד. בטלפון דווקא לא. אנסה לשפר הרשאות ונראה.
מישהו מאופרואד שירים את הכפפה??

בדאלק
05-02-24, 21:33
נפתרה התעלומה
מהסוף להתחלה - אופרוד בהחלט עשו עדכון לאחרונה והחליטו במעמד צד אחד שהם עכשיו רוצים לעקוב אחרי המשתמשים שלהם כל הזמן ולא רק כשהאפליקציה בשימוש
הפתרון לבעיית המעקב היא התקנה מחדש ואישור מראש של כל ההרשאות לאפליקציה כולל גישה למיקום גם כשהאפליקציה אינה בשימוש.

אני מניח שהמפתחים הגיעו למצב בו המוצר נדרש מספיק ע"י המשתמשים שלהם כדי שלא יתנגדו למהלך הדרקוני הזה, ויש סחר במידע התנועה של המשתמשים שלה מעתה ואילך.
מניח זה גם חלק מהסיבה אם לא כולה למה הם אינם נגישים לפניות ולשאלות כבר מזמן
אני עוד זוכר שרשור ישן מאוד כאן בפורום הזה שהמפתחים בעצמם פתחו כאן כשהאפליקציה יצאה לאור והועלו טענות (מוצדקות) על דרישת הרשאות שנראות מוגזמות/ מוזרות כבר אז ביחס לאפליקציית ניווט (גישה לאנשי קשר מדיה ועוד) והם עוד היו עונים כאן תו"כ הבטחות שזה כי הם חייבים על מנת שהאפליקציה תעבוד
היום כשכולנו יודעים שאפליקציית ניווט יכולה לעבוד גם עם הרשאה זמנית בשימוש האפליקציה בלבד המסקנה היא לא אחרת מקצירת מידע וסחר בו בסופו של דבר

אשמח לשמוע מאחד המפתחים/ בעלים שהיו כותבים כאן בעבר שאלו אינם פני הדברים ואני טועה אבל אני סקפטי שדבר כזה יקרה
עד אז בעיניי מאכזב מאוד וכנראה שאשתמש בחלופות אופליין אחרות.

Dozer
05-02-24, 21:35
אבל עד אז בעיניי מאכזב מאוד וכנראה שאשתמש בחלופות אופליין אחרות.

כמו מה?

בדאלק
06-02-24, 21:42
כמו מה?

יש אופציה מצויינת שאני משתמש בה שנים בין שאר האפליקציות אונליין אבל לפני שנה היתה איתה בעיה שאילצה אותי להשתמש באופרוד ואף פעם לא הייתי מרוצה במיוחד ממנה (בעיות מיקום וכולי) - אבל "תודות" לשינוי ההרשאות באופרוד חזרתי אליה ונוכחתי לראות שעברה עדכון מרענן ועובדת מצויין היום
האפליקציה עובדת עם קבצי GPX - אפשר להכין קבצי ניווט כמו תמיד בעמוד ענן/ אופרוד ולהשתמש בGPX הזה כמו באופרוד
יש אפשרות להוריד מפת אופליין Israel Hiking Maps ישירות דרך האפליקציה ולעבוד איתה אופליין - זו הדרך הכמעט יחידה שאני מנווט באופן כללי
יש גם הדרכות של המפתח בהן הוא מסביר על כל הפיצ'רים והאופציות - ולמרות זאת היא יותר פשוטה לתפעול ויותר ידידותית מאופרוד ואינה דורשת הרשאות חריגות חוץ מגישה לקבצים (לצורך העלאת/ אכסון מסלולים) ומיקום בזמן השימוש באפליקציה (בלבד)

שם האפליקציה המחודש הוא ADV RALLY והיא זמינה רק לאנדרואיד
לינק להורדה מהפליי סטור - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.abware.watchdog_client&pcampaignid=web_share (https://play.google.com/store/search?q=ADV%20RALLY&c=apps)

לינק לערוץ ההדרכה על האופציות באפליקציה - https://youtube.com/@advriderwdapplication4974?si=BwVbzBSup6 UXlKK5
לינק לערוץ מחודש עם המשך הדרכות לאופציות החדשות - https://youtube.com/@adibardaadventures?si=V8-NWxLS-NOTJ4qo

יש גם אתר שבו אפשר להעלות/ לערוך/ להכין מסלולים על בסיס Israel Hiking maps למי שרוצה - http://advrider.co.il/ (אגב כל אלו עוד לפני שאופרוד צצה)
בנוסף יש גם באפליקציה ובאתר מאגר מסלולים ציבורי שאנשים שמשתמשים באפליקציה (וגם אתם) יכולים להעלות אליו/ לפתוח מסלולים ממנו אם תרצו ועוד דברים שאני לא זוכר

תהנו

biranit50
09-02-24, 14:11
ו- ISRAEL HIKING MAP...

- - - Updated - - -

נפתרה התעלומה
מהסוף להתחלה - אופרוד בהחלט עשו עדכון לאחרונה והחליטו במעמד צד אחד שהם עכשיו רוצים לעקוב אחרי המשתמשים שלהם כל הזמן ולא רק כשהאפליקציה בשימוש
הפתרון לבעיית המעקב היא התקנה מחדש ואישור מראש של כל ההרשאות לאפליקציה כולל גישה למיקום גם כשהאפליקציה אינה בשימוש.

אני מניח שהמפתחים הגיעו למצב בו המוצר נדרש מספיק ע"י המשתמשים שלהם כדי שלא יתנגדו למהלך הדרקוני הזה, ויש סחר במידע התנועה של המשתמשים שלה מעתה ואילך.
מניח זה גם חלק מהסיבה אם לא כולה למה הם אינם נגישים לפניות ולשאלות כבר מזמן
אני עוד זוכר שרשור ישן מאוד כאן בפורום הזה שהמפתחים בעצמם פתחו כאן כשהאפליקציה יצאה לאור והועלו טענות (מוצדקות) על דרישת הרשאות שנראות מוגזמות/ מוזרות כבר אז ביחס לאפליקציית ניווט (גישה לאנשי קשר מדיה ועוד) והם עוד היו עונים כאן תו"כ הבטחות שזה כי הם חייבים על מנת שהאפליקציה תעבוד
היום כשכולנו יודעים שאפליקציית ניווט יכולה לעבוד גם עם הרשאה זמנית בשימוש האפליקציה בלבד המסקנה היא לא אחרת מקצירת מידע וסחר בו בסופו של דבר

אשמח לשמוע מאחד המפתחים/ בעלים שהיו כותבים כאן בעבר שאלו אינם פני הדברים ואני טועה אבל אני סקפטי שדבר כזה יקרה
עד אז בעיניי מאכזב מאוד וכנראה שאשתמש בחלופות אופליין אחרות.

האם יש באמת צורך להתקין מחדש או שמספיק לשנות את ההרשאות בהגדרות אנדרואיד?? כל ההרשאות הכרחיות כולל תמונות או רק מיקום?

ASIS
09-02-24, 16:35
אצלי גם הייתה בעיה דומה. זה הסתדר ברגע שאיפשרתי את ההרשאה למעקב בכל זמן

ehudzeelim
09-02-24, 17:00
כמו מה?

למיטב ידיעתי,
ה-Twonav שמותקנת אצלי לא עוקבת אחריי כשהיא לא מופעלת.

בדאלק
09-02-24, 22:23
ו- ISRAEL HIKING MAP...

- - - Updated - - -

האם יש באמת צורך להתקין מחדש או שמספיק לשנות את ההרשאות בהגדרות אנדרואיד?? כל ההרשאות הכרחיות כולל תמונות או רק מיקום?
אם יש לך אפשרות להגיע להגדרות המיקום כשהיא מותקנת ולפתוח את אפשרות המעקב בכל זמן ולא רק בשימוש האפליקציה אתה יכול לנסות
אני לא מצאתי אפשרות כזאת בלי התקנה מחדש, רק כדי לראות שזו באמת הבעיה ואין אפשרות שימוש באפליקציה הזאת בלי מעקב קבוע ואכן כך הדבר.

biranit50
10-02-24, 12:36
יש אופציה מצויינת שאני משתמש בה שנים בין שאר האפליקציות אונליין אבל לפני שנה היתה איתה בעיה שאילצה אותי להשתמש באופרוד ואף פעם לא הייתי מרוצה במיוחד ממנה (בעיות מיקום וכולי) - אבל "תודות" לשינוי ההרשאות באופרוד חזרתי אליה ונוכחתי לראות שעברה עדכון מרענן ועובדת מצויין היום
האפליקציה עובדת עם קבצי GPX - אפשר להכין קבצי ניווט כמו תמיד בעמוד ענן/ אופרוד ולהשתמש בGPX הזה כמו באופרוד
יש אפשרות להוריד מפת אופליין Israel Hiking Maps ישירות דרך האפליקציה ולעבוד איתה אופליין - זו הדרך הכמעט יחידה שאני מנווט באופן כללי
יש גם הדרכות של המפתח בהן הוא מסביר על כל הפיצ'רים והאופציות - ולמרות זאת היא יותר פשוטה לתפעול ויותר ידידותית מאופרוד ואינה דורשת הרשאות חריגות חוץ מגישה לקבצים (לצורך העלאת/ אכסון מסלולים) ומיקום בזמן השימוש באפליקציה (בלבד)

שם האפליקציה המחודש הוא ADV RALLY והיא זמינה רק לאנדרואיד
לינק להורדה מהפליי סטור - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.abware.watchdog_client&pcampaignid=web_share (https://play.google.com/store/search?q=ADV%20RALLY&c=apps)

לינק לערוץ ההדרכה על האופציות באפליקציה - https://youtube.com/@advriderwdapplication4974?si=BwVbzBSup6 UXlKK5
לינק לערוץ מחודש עם המשך הדרכות לאופציות החדשות - https://youtube.com/@adibardaadventures?si=V8-NWxLS-NOTJ4qo

יש גם אתר שבו אפשר להעלות/ לערוך/ להכין מסלולים על בסיס Israel Hiking maps למי שרוצה - http://advrider.co.il/ (אגב כל אלו עוד לפני שאופרוד צצה)
בנוסף יש גם באפליקציה ובאתר מאגר מסלולים ציבורי שאנשים שמשתמשים באפליקציה (וגם אתם) יכולים להעלות אליו/ לפתוח מסלולים ממנו אם תרצו ועוד דברים שאני לא זוכר

תהנו

מסקרנות התקנתי , אבל אני רואה רק את צילום הלווין און ליין של גוגל. איפה יש אפשרות להתקין ולהפנות למפות אחרות עם דגש על אוף ליין

alto
10-02-24, 13:41
מסקרנות התקנתי , אבל אני רואה רק את צילום הלווין און ליין של גוגל. איפה יש אפשרות להתקין ולהפנות למפות אחרות עם דגש על אוף לייןhttps://youtu.be/Y2zyb4mQSuw?si=g68iIOV5xqwIYpyL

לחיצה ארוכה על החץ הכחול למטה
לכתוב run ihm
אחרי הורדה והתקנה לעבור למפה offline, בלחיתה קצרה על אותו החץ

מיכה100
11-02-24, 18:24
אם יש לך אפשרות להגיע להגדרות המיקום כשהיא מותקנת ולפתוח את אפשרות המעקב בכל זמן ולא רק בשימוש האפליקציה אתה יכול לנסות
אני לא מצאתי אפשרות כזאת בלי התקנה מחדש, רק כדי לראות שזו באמת הבעיה ואין אפשרות שימוש באפליקציה הזאת בלי מעקב קבוע ואכן כך הדבר.
לפחות בטלפון הסיני שלי (וואן פלאס 7 טי) שינוי הרשאת המיקום פתר מיידית את הבעיה (תוך כדי שהאפליקצית אופרוד עובדת):
Settings, Apps, App management, Off Road, Permissions, Location, Allow at all times
תכלס למי שחשוב זה לוקח כמה שניות לאפשר את זה בתחילת הטיול, ולבטל בסופו.

asafk
11-02-24, 20:01
למה שנאפשר לאפליקציה (כל אפליקציה! ) לעקוב אחרי המיקום שלנו כאשר היא לא בשימוש?
אני אדגיש שלא הייתי מוציא כסף על מפות סמ"ש לאופרוד אם הייתי יודע שזה יהפוך לדרישה כי זה בהחלט יגרום לי להסיר אותה לפחות מהטלפון.

אסף.

מוטי ג.
11-02-24, 20:37
היום קפצה לי הודעה שאני צריך לעדכן הרשאות לאפליקציה, כנראה היא עודכנה (למרות שבגוגל פליי כתוב שהגרסה האחרונה יצאה בדצמבר 23)
בחרתי רק "מיקום בזמן שהפליקציה עובדת" והמיקום הסטטי שלי מוצג נכון, בכל פתיחה היא מבקשת לעדכן הרשאות, אשרתי וזה ממשיך בלי שינוי בהגדרות, אבדוק מחר בתנועה האם עדיין עובד.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

נדב42
11-02-24, 20:45
למה שנאפשר לאפליקציה (כל אפליקציה! ) לעקוב אחרי המיקום שלנו כאשר היא לא בשימוש?
אני אדגיש שלא הייתי מוציא כסף על מפות סמ"ש לאופרוד אם הייתי יודע שזה יהפוך לדרישה כי זה בהחלט יגרום לי להסיר אותה לפחות מהטלפון.

אסף.גם אני. הסרתי מזמן.

https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=983587

https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=983627

GodsFather
11-02-24, 20:55
חלופה אחת - אורוקס. הגרסה החינמית עובדת פיקס. תודות לחברים פה מצאתי לינק הורדה של הגרסה באופן לגיטימי, השרשור פה.

חלופה שניה - תן לאפליקציה הרשאה בזמן שאתה משתמש בה ותסיר את ההרשאה כשאתה מסיים. זה קצת טרחני אבל אם לאפליקציה יש ערך מוסף עבורך, ניצחת את המערכת.

אופרואד עברו איזה שינוי, זכור לי לפני כמה חודשים שהם הכריזו על סגירת העסק ואז פתאום חזרו. כנראה (ניחוש בלבד), מצאו משקיע או מודל עסקי שונה וכמו שנאמר פה מסתדר עם הטענות.

אבל אתם לא באמת חושבים שצריך את ההרשאות כדי לעקוב אחריכם/נו, נכון?

הבסיס של הטלפון (מערכת ההפעלה, הדפדפן, תקשורת האינטרנט, הוויפי, התא הסלולרי ועוד) מהווה מקור מעקב, ממנו נובעות הפרסומות שאתם רואים למשל...

Sent from my SM-F916B using Tapatalk

asafk
11-02-24, 21:44
גם לדפדפן לא חייבים לתת הרשאות מיקום.

אין לי אף אפליקציה עם הרשאה 'כל הזמן'.
ברור שמערכת ההפעלה והסינים אם רק ירצו - יודעים לעקוב.
תכף ישאלו 'מה אכפת לך' וזה. אז אכפת לי. ככה.

אסף.

ד ו ר ו ן
11-02-24, 21:54
גם אני. הסרתי מזמן.

כנ"ל.

GodsFather
11-02-24, 22:34
גם לדפדפן לא חייבים לתת הרשאות מיקום.

אין לי אף אפליקציה עם הרשאה 'כל הזמן'.
ברור שמערכת ההפעלה והסינים אם רק ירצו - יודעים לעקוב.
תכף ישאלו 'מה אכפת לך' וזה. אז אכפת לי. ככה.

אסף.אסף, זה לא קשור להגדרות/הרשאות gps אלא רכיבים אחרים במבנה מערכת ההפעלה והדפדפן המובנה. אבל עזוב, זזנו מנושא השרשור.

asafk
12-02-24, 00:53
כאמור - מה שמןבנה במכשיר אבוד לי. אני יודע ונוהג בהתאם.
ונכון. זה לא הנושא.

אסף.

asafk
13-02-24, 22:21
אז חזרה לאופרוד

האפליקציה עולה ומבקשת לשנות הרשאות.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240213/38d455aea1b55bcf723bd7eb1facf85b.jpg

אני לוחץ אישור אבל לא משנה כלום.
כמו שנכתב בהתחלה החץ מופיע במקום שבו פתחתי את האפליקציה אבל לא מתקדם איתי.

הסיבה בגינה התקנתי את אופרוד מהתחלה היתה חוסר היציבות של עמוד ענן ולמרות ששתיהן מותקנות אופרוד הפכה לברירת המחדל שלי.
עכשיו עמוד ענן יציב מתמיד כך שיחד עם השינוי במדיניות הפרטיות של אופרוד אני לא רואה סיבה לא לחזור לעמוד ענן כברירת מחדל לתוכנת עזר להתמצאות.

אסף.

ד ו ר ו ן
13-02-24, 22:25
אסף, זה לא קשור להגדרות/הרשאות gps אלא רכיבים אחרים במבנה מערכת ההפעלה והדפדפן המובנה. אבל עזוב, זזנו מנושא השרשור.
תפריד בין הגדרות האפליקציות עם הרשאות הרשת וספק הרשת.
איכון מהרשת זה אירוע עם מגבלות חוקיות מוגדרות.
אפליקציה לא יכולה לחלץ (באופן חוקי) נתוני מיקום אם לא אפשרת לה באופן יזום, או שכחת לסגור את ברירת המחדל (אנדרואיד..) של ההרשאות.
אם התחבאת לוויפאיי מזוהה, אז ידעו שהיית שם נקודתית. אבל התחברת יזום..
אם אפליקציית ניווט כלשהיא מאפשרת לך הקלטת מסלול מקומית אצלך במכשיר, אבל לא משקפת לך שהיא גם שומרת עותק אצלה.. אפעס לא בא לי טוב.
אז עכשיו באופרואד זה מוצהר, ועדיין לא בא לי טוב.

alto
13-02-24, 22:36
לא שאני שולל אופציה של שימוש לרעה ע''י אפליקציות, מכיר טוב את הנושא כי זה המקצוע שלי ולא חסר כאלו.
אבל השימוש פה הוא למטרה אחרת כנראה, בשביל אפשרות להקליט מסלול בצורה טובה ורציפה, גם אם תוך כדי הטיול עברת לרגע לאפליקציה אחרת, נגיד לקרוא הודעות או כל דבר אחר. זה לא כדי להקליט מיקום כשהאפליקציה כבויה, בשביל זה צריך הרשאה אחרת, לפחות באוף רואד זה לא קורה, וגם קל מאוד לראות איזה אפליקציות רצות בכל רגע, אוף רואד לא ממשיכה לרוץ אחרי שסוגרים אותה.

אני גם לא רואה קשר ישיר בין ההרשאה הזאת לחוסר המעקב אחרי המיקום במרכז המפה, לא אמור להיות שום קשר כזה, לא שאני שולל שזה לפעמים עוזר,זה רק לא אמור להיות כך

ארנון

asafk
13-02-24, 22:44
יש קשר נסיבצי.
עם ההרשאה החץ זז. בלי ההרשאה לא זז.

אסף.

מיכה100
14-02-24, 12:11
אצלי בלי הרשאה אין בכלל חץ, והוא מופיע רק לאחר הרשאה.
אכן האפליקציה מבקשת לשנות את ההרשאה מייד כשפותחים אותה.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

alto
14-02-24, 12:21
מה שאתם אומרים זה בוודאות באג באפליקציה, אין שום קשר בין הצגת מיקום באפליקציה בפרונט לבין ההרשאה הזאת.
אני מניח שיש בדיקה באפליקציה אם יש את ההרשאה, וכשהיא לא מוצאת אותה, היא לא מראה את החץ או לא מעדכנת מיקום, כאמור זה באג.
כתבתי יותר מאפליקציה אחת שמראה ועוקבת מיקום ולא דורשות את ההרשאה הזאת.
השוני בהתנהגות בין מכשירים שונים, לםעמים עובד, לפעמים חלקית, לפעמים בכלל לא, זה בד''כ נובע מהבדלי גרסאות תוכנה, והבדלי גרסאות אנדרואיד. גוגל (ובעקבותיה יצרניות אנדרואיד) משנה המון דברים כל הזמן, זה כאב ראש לעקוב אחרי השינויי הרשאות וכו'.

ארנון

ד ו ר ו ן
14-02-24, 14:25
זה לא באג כשזה מותנה בשימוש, ומגובה בהצהרת שמירת ההקלטה שלך.
זה פשוט תנאי לשימוש.

איל מ
14-02-24, 18:56
זה פשוט תנאי לשימוש.

שנאמר:
"זה לא באג, זה פיצ'ר.."

alto
14-02-24, 19:38
זה פשוט תנאי לשימוש.שוב, זו הרשאה נדרשת כדי להקליט מסלול גם כשהאפליקציה לא בפרונט, היא חשובה, בלעדיה ברגע שאתה עובר לקרוא הודעה וכד' ההקלטה תפסיק, בסה''כ שימוש הגיוני ולא אמור להזיק .
הבאג הוא שאיפשהו בקוד נבדקת ההרשאה וכשהיא לא מאופשרת מפסיק מעקב המיקום גם כשהאפליקציה בפרונט, ולכן המיקום לא מתעדכן ו/או המפה לא ממורכזת.

דווקא במקרה הזה: זה לא פיצ'ר, זה באג.

הרחבה לטכנולוגים בלבד: בעבר לא היה צריך את ההרשאה הזאת, אם אישרת שימוש בגי.פי.אס. היה עובד גם כשהאפליקציה לא בפרונט (היא פעילה אבל לא בפרונט, תוכנה אחרת על המסך), גוגל כל הזמן מחמירה את הסקיוריטי וההרשאות, ולכן היא נדרשת היום והמתכנתים הוסיפו את הדרישה הזאת(עם באג).
ולמה ההתנהגות לא קונסיסטנטית? חלק עובד בלי ההרשאה, חלק לא בכלל, וחלק רק לא ממרכז: יש המון גירסאות אנדרואיד של גוגל בשוק, ועל כל אחת מהן עוד הרבה של יצרני טלפונים, ועל זה גרסאות שונות של אוף-רואד, בקיצור הרבה צירופים להתנהגויות שונות.
(ג'וב סקיוריטי בשבילי)

ארנון

ד ו ר ו ן
14-02-24, 20:11
ארנון,
אתה מפספס את התניית השימוש בתוכנה בשיתוף הנתונים של המשתמש.
ולפי החידוד שלך, זה קורה גם כשאתה לא בוחר בהקלטה.

asafk
14-02-24, 20:23
אז אם אני מבין נכון מה שהשתנה זה בגוגל שלא מאפשר להמשיך בהקלטה כשהאפליקציה לא מוצגת על המסך.
ולא המודל העסקי של אופרוד.

אז תיאורטית זה אמור להיות גם באפליקציות הניווט האחרות. איך הן מתגברות על הבעיה?

אסף.

נדב42
14-02-24, 20:31
אני רק אניח את זה כאן:

https://www.web.off-road.io/%D7%9E%D7%A4%D7%AA-%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%A4%D7%94-%D7%94%D7%97%D7%9E%D7%94

asafk
14-02-24, 21:19
אוי ואבוי. אני חושב שהקלטתי כמה מקומות שאני לא רוצה שאף אחד יגיע אליהם. זה שהניווט מוקלט בתור 'פרטי' לא אמור למנוע את השיתוף שלו?

אסף.

ד ו ר ו ן
14-02-24, 21:38
אוי ואבוי. אני חושב שהקלטתי כמה מקומות שאני לא רוצה שאף אחד יגיע אליהם. זה שהניווט מוקלט בתור 'פרטי' לא אמור למנוע את השיתוף שלו?
אסף.
זו הסיבה בגללה הסרתי את התוכנה..

נדב42
14-02-24, 21:39
מי אמר שהמידע הוא רק הקלטות יזומות שלך, ולא כל מקום שהיית בו כשהאפליקציה דלוקה (או לא ?)

asafk
14-02-24, 21:40
מה עם ה'פרטי'? חסר משמעות או שמכבדים את זה?

אסף.

ד ו ר ו ן
14-02-24, 21:43
הם הצהירו שהם שותפים לכל מה שאתה עובר תו״כ שימוש.
אז אולי היום הפרטי, פרטי, אבל מה עם העותק בשרתים?
והאותיות הקטנות לגבי קניין מה הן אומרות?
של מי המידע?
בשבילי זה יותר מידי פלואידי.

נדב42
14-02-24, 21:52
מה עם ה'פרטי'? חסר משמעות או שמכבדים את זה?

אסף.רוב ההקלטות הן פרטיות.
נראה לך שהגיעו למליוני קילומטרים רק ממה שאנשים בחרו לשתף ??

להערכתי זה גם מידע שנוצר בלי שמשתמשים בכלל ביקשו להקליט, ובכלל לא היו מודעים לזה שעוקבים אחריהם.

התרעתי על זה כבר לפני כמה שנים, והסרתי את האפליקציה כמובן למרות ששילמתי עבורה גם על שבילנו וגם על סמ"ש.

asafk
14-02-24, 21:57
הייתי שמח אם מישהו מ'אופרוד' היה מגיב כאן ומסיר את החשש הזה שלנו.

אסף.

נדב42
14-02-24, 22:02
הנה הדיון, לפני שנתיים בערך...

https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=983587

alto
14-02-24, 22:31
הם יכולים לאסוף את המיקום , גם בלי שהיוזר מקליט בכלל את המסלול, אין שום קשר, לא יודע אם זה מה שעושים אבל אין שום דבר שמונע מהם.

נדב42
16-02-24, 23:47
הייתי שמח אם מישהו מ'אופרוד' היה מגיב כאן ומסיר את החשש הזה שלנו.

אסף.Yeah, right ...

asafk
17-02-24, 00:07
גם אילן וגם כדן נהגו להשתתף בדיונים בפורום אז אני נותן להם עדיין ליהנות מהספק שהם יגיבו.

אסף.

asafk
17-02-24, 00:09
אגב.. גם עמוד ענן מבקש עכשיו הרשאה נוספת - אבל רק בעת ההקלטה. אם לא מקליטים אז הכל עובד גם בלי ההרשאה הנוספת.

אסף.

בדאלק
17-02-24, 00:30
האפליקציה שהעלתי כאן כחלופת אופליין טובה אינה דורשת הרשאת מיקום כשהאפליקציה אינה בשימוש גם במצב הקלטה
הרשאת המיקום היחידה שהיא מבקשת היא בזמן השימוש באפליקציה בלבד - כלומר גם כשהיא פתוחה ברקע מן הסתם
למעשה, אין כל אפשרות לתת לה הרשאת מיקום קבועה כשהיא אינה בשימוש, בניגוד לאופרוד שדורשת אותה כתנאי לשימוש

https://i.ibb.co/kHRBnP8/Untitled.jpg (https://imgbb.com/)

באשר לנאמר שהיום גם ככה יודעים עליך הכל דרך הטלפון מן הסתם יש אמת בדברים וכולנו מודעים לכך, אבל זה לא אומר שצריך לעזור לכל דכפין בעל אינטרס קצירת מידע לטמון את ידו במידע האישי של משתמש הקצה ועל חשבון פרטיותו האישית כמו הרשאת מיקום קבועה
הדבר דומה למשפט התבוסתני הידוע של "אם גנב יחליט שהוא רוצה את הרכב שלך לא יעזור שום מיגון" - יתכן, אבל זה לא אומר שצריך לעשות לגנב חיים קלים ולא למגן את הרכב במסגרת המגבלות

asafk
17-02-24, 11:02
אז בעמוד ענן כשלוחצים על הקלטה מקבלים:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240217/933ad849fd2836c9ef50a127f9d176d4.jpg

אסף.

asafk
17-02-24, 11:11
אני אנסה להסביר למה עבורי לעמוד ענן / אופרוד יש ערך מוסף משמעותי על כל האפליקציות הגנריות.

א. מפת סמ"ש / טונאב / הייקינג מפ - יש בסמ"ש ובהשלמות של השתיים האחרות את כל המידע שאני צריך. אני כן עובר ביניהן לראות שבילים שמופיעים כך או אחרת באחת ולא בשניה.
ב. תכנון מסלול - אני לא עושה את זה לא תראו אותי יושב על המחשב בבית מסמן מסלול ואז פותח אותו באוטו ונוסע לאורך הקו. האופי של הטיולים שלי הוא ניווט על מפה בזמן אמת. באמת אין לי מושג לאן אני נוסע אני מחליט תוך כדי ולכן חייב מפה עשירה במידע מול העיניים. הייקינג מפ והמפות החינמיות אין בהם מספיק מידע.
ג. נקודות עניין. אין מה להרחיב.

בעבר השתמשתי הרבה בארוקס בתור מפה נעה אבל רק כתוספת למפת נייר שהחזקתי ביד. העניין של מפות נייר בזמן נסיעה נגמר כשהן הצטמקו והפרטים בהן מודפסים קטן מדי שאי אפשר לקרוא בלי משקפי קריאה.

אסף.

איל מ
17-02-24, 11:47
סיימתי יומיים עם אופרואוד.
מבקש הרשאה, אני פשוט לוחץ על המסך ברקע וההודעה נעלמת.
בדקתי בהרשאות, ואין לה היתר כשהאפליקציה לא בשימוש.
כן, מדי פעם אם אני גולל את המפה ומחפש נקודות, קורה שהחץ מפסיק לזוז איתי. יוצא מהאפליקציה ונכנס שוב.
אגב,
כשאני עובר לאפליקציה אחרת (נגיד, מצלמה), האופרואוד נסגרת ולא ממשיכה לרוץ ברקע.

כנראה שזה עובד אצלי פשוט כי לא עדכנתי גרסה.

ד ו ר ו ן
17-02-24, 20:56
אז בעמוד ענן כשלוחצים על הקלטה מקבלים:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240217/933ad849fd2836c9ef50a127f9d176d4.jpg

אסף.

התוכנה ממשיכה לצבור עבורך את הניתוב שאתה עובר בו, כדי לא לייצר קווים ישרים כשאתה חוזר למסך.
להבנתי זה לא נצבר במאגר הציבורי.
בין השאר כי מה שהגדרתי ״פרטי״ אכן לא מופיע בציבורי.

יובל48
01-04-24, 10:09
בלי קשר לבעיית אפליקציה זו או אחרת,יש שיבושים בקליטת gps באיזורים שונים.
אתמול בטיול בנחל תבור הכל עבד עד שהגענו לחללית,משם נאלצנו להסתדר
בלי הסמן שהרחיק אותנו לביירות.
אז מי שמתכנן טיול בפסח שילמד את המסלול old school,כשלא היו הכלים האלה.

איל מ
01-04-24, 11:02
בעיני זה "מעז יצא מתוק" קלאסי.

נדב42
01-04-24, 19:01
התוכנה ממשיכה לצבור עבורך את הניתוב שאתה עובר בו, כדי לא לייצר קווים ישרים כשאתה חוזר למסך.
להבנתי זה לא נצבר במאגר הציבורי.
בין השאר כי מה שהגדרתי ״פרטי״ אכן לא מופיע בציבורי.

בדקת האם מופיע במפת הפעילויות ?

ד ו ר ו ן
01-04-24, 22:16
בדקת האם מופיע במפת הפעילויות ?

הכוונה במאגר הכללי?

נדב42
01-04-24, 23:08
הכוונה בזה:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240401/3a4c37a3d61fb0292e8d0d73cfc9e30d.jpg

ד ו ר ו ן
01-04-24, 23:58
הכוונה בזה:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240401/3a4c37a3d61fb0292e8d0d73cfc9e30d.jpg

אתה מתכוון לאופרואד.
לא משתמש בה מהסיבות שצויינו.
זו הייתה תשובה לשאלה של אסף לגבי הקלטות בעמוד-ענן.

-->