התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות לקראת רכישה של ג׳יפ חדש למשפחה

אילן ו
02-02-24, 22:51
היי לכולם, איזה פורום מצויין זה, נהנה מאוד מהקריאה. תודה לכולכם.
החיפוש (והתקציב) מכוון ל״ג׳יפ כניסה טוב ומעלה״, שאפשר להתמסר אליו מראש לשנים רבות.

1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!א. מה התקציב לרכישת הרכב? ג€‹ סביב ה 300 אל ש״ח, אך יכול להתקדם גם לחצי מיליון. לא ממהר לחצי מיליון.
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? לוקח בחשבון עוד כ 2000 ש״ח בחודש ממוצע לתחזוקה, מקווה שככל שאקנה רכב יותר חדש/מאובזר בבסיסו, אזדקק לתקציב הזה פחות.
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? יכול.

2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? זוג + 3 ילדות (3-11). תוהה האם זה לא מושך אותי מראש ל 7 מקומות.
לא יודע עדיין לגבי לינת שטח, רוצה להשאיר אפשרויות פתוחות. תגובת הילדות לסיפור עוד תתגלה...

3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? נסיעות קצרות מאוד לעבודה, ק״מ ספורים. לצד זה, הטיולים (פעמיים בחודש, אם ייצא, אז יותר).
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? יום יומי. השבתה אפשרית.
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)?
מוסך אמין, אני עובד המון שעות, לא נשאר הרבה אוויר מיותר, ומוכן לשלם על מקצוענות וזמינות.
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? תל אביב. מעדיף לא להתרחק.

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? טיולים מאתגרים, אך חשוב שגם בנסיעה בכביש לסבא וסבתא הילדות יהנו מנסיעה נעימה.
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? מתכנן לעשות הכשרה של נהיגת שטח, ללמוד ממי שג׳יפים הם חייו, ובמקביל להצטרף לקבוצת מטיילים.
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול). כאמור, ללא רקע. אבל מטבעי, כשנכנס למשהו, זה ביסודיות ועד הסוף.

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני אוטומטי
ב. מנוע דיזל/בנזין תוהה אם ברוח התקופה, והיות והרכב ישאר אצלי לפחות 6-8 שנים, אולי יש ערך למשהו שמשלב מנוע היברידי?
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) ארוך.
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? כמה שיותר חדש, כמה שפחות בלאי.

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
תחילה בחנתי את הגרנד צ'ירוקי, כי הוא נראה מצויין גם ליום יום לכביש, אבל אחרי קריאה כאן מתרשם שזו בחירה שתגביל מאוד את יכולות השטח, ושדעות האמינות והסחירות שלו בעתיד הן מעורבות. בשבוע האחרון בוחן את הלנד קרוזר - אך כאן אני מבין שאולי יש טעם להמתין עד השקת הדגם של 2024, ואז ככל הנראה יהיה שדרוג רציני - שלא ברור אם ארצה לשלם את מחירו, אבל גם אם לא, מניח שזה יפתח שוק משני גדול יותר לדגמי 2021-2024 עם התצורה הנוכחית. היום יצא לי לעבור על כמה ביקורת של הדיסק 4, שעד כה חשבתי שהעלות שלו לא ריאלית, וגיליתי שלמעשה אולי זו האפשרות הכי טובה עבורי.
בסופו של דבר, פתוח להכל, אני פה בשביל ללמוד ולשמוע דעות של מביני עניין. תודה!

Juv
03-02-24, 06:50
בתקציב שלך, להתחלת הדרך בשטח, במקום שלך בחיים - לנד קרוזר בן שנתיים- שלוש. קל.
שים עליו צמיגי AT טובים וסע לשלום.

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

erezgur
03-02-24, 07:20
גם לדעתי, במקומך, יש כיום תשובה ברורה אחת - לנדקרוזר.
זה יאפשר לך גם להנות מרכב שטח עם יכולות מצוינות לכל מסלולי הטיול המקובלים וגם מרכב שיקח את המשפחה בנוחות בנסיעות הכביש. זה רכב עם סחירות מצוינת ולכן, עם יהיה צורך לחשב מסלול מחדש - תוכל למכור אותו בקלות יחסית ובמחיר טוב.

כיוון שונה לגמרי שאולי אפשר להביא בחשבון - הפרדת רשויות - לקנות פרייבט מרווח ונח ליומיום ורכב שטח ישן יותר לטיולים, כך שיהיה קל יותר להתעלם ממכות ושריטות שיקבל... אבל אם אני מבין נכון את מה שכתבת - האפשרות הראשונה, לנדקרוזר, תתן לך את המענה שאתה מחפש

נכתב מהנייד

Juv
03-02-24, 07:47
רק הרחבה קטנה - אתה לא רוצה חדש כי אתה תמכור אתו עוד שנה עד שלוש ואין סיבה שתספוג את ירידת הערך של חדש.
אתה תמכור אותו או כי לא תטייל מספיק (ואז תלך על איזה SUV גדול מוכוון כביש) או כי הוא יהיה לא מספיק בשטח ו(אז תמצא איזה רוביקון ארוך).
מפתה לנסות לדלג על התקופה הזו עם הלנדקרוזר וללכת כבר עכשיו על הרוביקון מצד אחד או על הדיסקו 5 מהצד השני, אבל לדעתי זאת טעות.

KOOKE
03-02-24, 08:18
אני בלשון המעטה לא ממש אוהב את הלנדקרוזר...רכב שלטעמי מוערך יתר על המידה ולא שווה את המחיר המופרז שנדרש עבורו כמשומש. לא משהו מיוחד בכביש ולא משהו מיוחד בשטח.

בתקציב שלך ולצרכים שלך הייתי הולך על פורד ברונקו שלדעתי ולדאת רבים נוספים הוא רכב "אול אראונד" הכי טוב שנמכר כיום בארץ

asafk
03-02-24, 10:02
אם תמצא ברונקו משומש ברמת האיבזור המתאימה (לשטח... כלומר עם צמיגים 33 ונעילה אחורית לפחות) - לדעתי זו עסקה מנצחת.
תוודא קודם שלילדות נוח במושב האחורי.
חדש גם מצויין - וירידת ערך? אין מה לדאוג. זה רכב מבוקש ביותר שיישאר מבוקש.
אתה תשלם כאן ברעשי רוח ועוד כל מיני דברים קטנים שלכאורה לא נסלחים ולא מתקבלים במכונית שעולה ככה, אבל מתרגלים. ובראש שלך כשאתה ברכב שטח אמיתי - אתה תקבל את הפאדיחות הקטנות האלה בלי בעיה.

וכאמור - ללכת על בטוח זה לנדקרוזר. אבל נו... לנדקרוזר. זה כאילו הכל מכל העולמות אבל יש תחושה של פרה שמנה וכבדה גם בכביש וגם בשטח.

אסף.

Asaf-a
03-02-24, 10:37
מכיר אדם שרעש הרוח בברונקו שבר אותו ולאחר שנה מכר אותו וקנה דיפנדר חדש

נמרוד
03-02-24, 10:57
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? זוג + 3 ילדות (3-11). תוהה האם זה לא מושך אותי מראש ל 7 מקומות.
לא יודע עדיין לגבי לינת שטח, רוצה להשאיר אפשרויות פתוחות. תגובת הילדות לסיפור עוד תתגלה...

לגבי המחשבה על רכב עם 7 מקומות. יש לי מילה אחת בשבילך.

145938

קניית רכב עם 7 מקומות עלול לשלוח מסר לא נכון לזוגתך.

sgill
03-02-24, 11:48
מסכים שברונקו יכול להתאים ובאותה נשימה גם JL בן שנתיים שנמכרים עכשיו במחירים מצויינים. הרכב עדיין עם אחריות של שנה, וישאר לך הרבה עודף לשידרוגים לכשתרצה.
אני לא היייתי הולך על דיסקו-5, אם כבר אז על הדיפנדר החדש בן שנה/שנתיים אבל הוא יקר מאוד.

אילן ו
03-02-24, 11:51
חחח כולכם מעולים :-) תודה. אם 7 מקומות יגרום לאשתי לייצר לי עוד מהמהממות שיש לי בבית, מזמין שניים כאלה.
מה שכן - האם לרכב קצר יותר, יש יתרון בשטח?

ועוד כמה מחשבות בעקבות מה שכתבתם - ברונקו זה לא קטן מדי במושב האחורי? ראיתי שבחלק מהאתרים הוא מתואר כג׳יפ לארבעה נוסעים. אומנם הילדות פצפוניות, אבל בכל זאת, ליום יומיים ברכב - לא צפוף? מישהו הושיב שם 3 ילדים ויכול להעיד? זו אגב אחת הסיבות ששחררתי את הרוביקון מראש...

לקנות היום לנדקרוזר בן שנתיים-שלוש, עד כמה לדעתכם עקרוני לחכות לספטמבר להשקת הצורה החדשה? ההיגיון שלי אומר שכל המחירים של המשומשים ירדו כי מי שמחפש יוקרה וחדש ירוץ להחליף... ואולי אשיג איזה טרייד אין נוח מטויוטה. אבל אולי ההיגיון שלי עקום.

לגבי דיסקו 5 - ראיתי פה בפורומים ביקורות קוטלות, אכן כך? כי דיסקו 4 הם בשנתונים ישנים יחסית, ואני פוחד להשתעבד למוסך. איפה זה משאיר אותי בעולמות הלנד רובר?

ואחרון - גרנד שירוקי זה big no? יש להם עכשיו את הדגמים החדשים, 7 מקומות, עם כל הפינוקים לנסיעה ביום יום, ומסלולי ליסינג שמאפשרים להתנסות תקופה ולשחרר.

תודה! ואיך כולם פה בבית ולא בשטח?? :-)

sgill
03-02-24, 11:57
הגראנד צ'ירוקי החדש פחות מתאים לשטח.
הדגם הקודם, ואם תיקח את ה TRAILHAWK הוא מצויין לדעתי. ג'יפ אמיתי עם יכולות.
הלנדקרוזר החדש רק יצא בחו"ל ועוד לא הגיע לארץ. מחלות ילדות, זה מה שהייתי מפחד ממנו ומכונאים שבהתחלה פחות מכירים את הרכב.
האם מחירי המשומשים של לנדקרוזר ירדו? יש הטוענים הפוך. אם החדש יעלה 50K יותר מהחדש היום, זה יחזיק למעלה את מחירי המשומשות לפחות בשנתיים שלוש הראשונות.

שולץ האיום
03-02-24, 12:44
גם אני רציתי להמליץ על ל.ק, אבל קצת לא ברור לי רמת השטח שאתה מכוון אליה.

ברונקו קטן יותר, צריך לבדוק את הפינה הזאת, אבל כמובן שזה הרבה יותר פאן מל.ק.

nirs
03-02-24, 17:54
היות ואתה הולך להשקיע סכום לא מבוטל, ממליץ לנסות לנהוג בכל האקזמפלרים המדוברים, ולראות למה אתה הכי מתחבר.
כל השלושה שהוזכרו, לנדקרוזר, ברונקו ורנגלר יתנו לך יכולות שטח מצויינות

Sent from my iPhone using Tapatalk

asafk
03-02-24, 18:29
אבל רנגלר לא יכיל 3 בוסטרים/ מושבי בטיחות.

אסף.

guy888
03-02-24, 21:23
חחח כולכם מעולים :-) תודה. אם 7 מקומות יגרום לאשתי לייצר לי עוד מהמהממות שיש לי בבית, מזמין שניים כאלה.
מה שכן - האם לרכב קצר יותר, יש יתרון בשטח?

ועוד כמה מחשבות בעקבות מה שכתבתם - ברונקו זה לא קטן מדי במושב האחורי? ראיתי שבחלק מהאתרים הוא מתואר כג׳יפ לארבעה נוסעים. אומנם הילדות פצפוניות, אבל בכל זאת, ליום יומיים ברכב - לא צפוף? מישהו הושיב שם 3 ילדים ויכול להעיד? זו אגב אחת הסיבות ששחררתי את הרוביקון מראש...

לקנות היום לנדקרוזר בן שנתיים-שלוש, עד כמה לדעתכם עקרוני לחכות לספטמבר להשקת הצורה החדשה? ההיגיון שלי אומר שכל המחירים של המשומשים ירדו כי מי שמחפש יוקרה וחדש ירוץ להחליף... ואולי אשיג איזה טרייד אין נוח מטויוטה. אבל אולי ההיגיון שלי עקום.

לגבי דיסקו 5 - ראיתי פה בפורומים ביקורות קוטלות, אכן כך? כי דיסקו 4 הם בשנתונים ישנים יחסית, ואני פוחד להשתעבד למוסך. איפה זה משאיר אותי בעולמות הלנד רובר?

ואחרון - גרנד שירוקי זה big no? יש להם עכשיו את הדגמים החדשים, 7 מקומות, עם כל הפינוקים לנסיעה ביום יום, ומסלולי ליסינג שמאפשרים להתנסות תקופה ולשחרר.

תודה! ואיך כולם פה בבית ולא בשטח?? :-)עם רנגלר, שני בוסטרים + ילדה באמצע, אפשרי.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

ש01
04-02-24, 11:58
עם רנגלר, שני בוסטרים + ילדה באמצע, אפשרי.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

באיזשהו מקום, נראה שאתה עדין לא סגור על או התנסית בסוג הטיולים, רמות קושי וכד'.
לא הייתי רץ ישר לרכבי הקצה בהם אתה משלם לטובת השטח במקום/נוחות וכד'.

התקציב שלך, במונחי ג'יפולוג, כמעט אינו מוגבל וזה פותח הרבה אפשרויות.

מצד אחד,
לא הייתי שולל את הגראנד שירוקי - האוטו יהיה הכי נוח, מרווח ומתאים לנסיעה אל סבסבתא, לבת הזוג לעבודה או לכם בנסיעות אל השטח שלפעמים יכולות להמשך גם שעה וחצי/שעתיים ומצד שני מתאים למרבית המסלולים בארץ. המסלולים שלא מתאימים - כנראה שגם עם רכבים אחרים לא תבצע.

ההבדל הגדול למול ל.ק (וגם לעומת הדיזלים האחרים, אבל פחות) הוא נוחות ונינוחות הנסיעה.
את הדיסקו אני לא מכיר, פרט לאמירות שונות לגבי הצמיגים המורשים ומידת התאמתם לנסיעת שטח.

מצד שני יש מספיק תקציב לפריווט מרווח מחד ורכב שטח ישן יותר וספרטני יותר מאידך.
לדוג', איזה סטיישן או SUV + רנגלר ישן (או אפילו גראנד שירוקי לא מאוד חדש ורנגלר ישן).

(גילוי נאות, מעמיד עכשיו למכירה גראנד שירוקי 2019 ב1/2 מהתקציב שלך).

אילן ו
04-02-24, 19:13

מצד אחד,
לא הייתי שולל את הגראנד שירוקי - האוטו יהיה הכי נוח, מרווח ומתאים לנסיעה אל סבסבתא, לבת הזוג לעבודה או לכם בנסיעות אל השטח שלפעמים יכולות להמשך גם שעה וחצי/שעתיים ומצד שני מתאים למרבית המסלולים בארץ. המסלולים שלא מתאימים - כנראה שגם עם רכבים אחרים לא תבצע.

ההבדל הגדול למול ל.ק (וגם לעומת הדיזלים האחרים, אבל פחות) הוא נוחות ונינוחות הנסיעה.
את הדיסקו אני לא מכיר, פרט לאמירות שונות לגבי הצמיגים המורשים ומידת התאמתם לנסיעת שטח.

לדוג', איזה סטיישן או SUV + רנגלר ישן (או אפילו גראנד שירוקי לא מאוד חדש ורנגלר ישן).

היי, תודה. אשמח לשמוע פרטים על הרכב שאתה מוכר, להוסיף חומר למחשבה.

עוד עניין - שכן פתאום אמר שמוכר פורסטר 2021, לא ראה שטח מעולם, אפשרות סבירה כרכב כניסה או מגביל מדי?

אילן ו
04-02-24, 19:23

מצד אחד,

עוד עניין - שכן פתאום אמר שמוכר פורסטר 2021, לא ראה שטח מעולם, אפשרות סבירה כרכב כניסה או מגביל מדי?

ehudzeelim
04-02-24, 19:45
מה פורסטר?....
החבר'ה כבר תפרו פה ברונקו למידותיך

asafk
04-02-24, 19:55
מה פורסטר? שטח, לא?

אסף.

Juv
04-02-24, 23:00
מה פורסטר?....
החבר'ה כבר תפרו פה ברונקו למידותיךהכי כיף לקנות עם כסף של מישהו אחר

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

אילן ו
04-02-24, 23:05
יאללה זורם על ברונקו 😃 רק שמישהו ידגים לי שזה עובד עם 3 ילדות עם אייפונים במושב האחורי

sgill
04-02-24, 23:13
יש לי חבר שמוכר, תפנה אלי בהודעה פרטית..

Galaye
05-02-24, 06:18
מעניין
כבר יש ברונקו ב300 אלף ? לא ראיתי 1 ביד 2 ...שמתקרב למחיר הזה או שיש בכלל .

וואלה טוב לדעת שהמושב האמצעי יכול להכיל מבוגר או מתבגר .

אחלה פוסט

שולץ האיום
05-02-24, 06:33
פורסטר?
🤣🤣🤣🤣

אנחנו כבר דמיינו אותך נהנה מהחיים, לוחץ קצת כשצריך, מסובב ראשים.

אמרנו שטח.

אילן ו
05-02-24, 07:49
צודקים, תשכחו שאמרתי פורסטר, לא חשבתי בהיגיון

ש01
05-02-24, 17:59

אילן,
צור קשר בפרטי
יש הרבה מעבר לרשום כאן:

https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/128451-WK2-%D7%92%D7%A8%D7%90%D7%A0%D7%93-%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%99-2019

-->