צפייה בגרסה מלאה : מדריך וידאו | תיקון ויצירת הברגה חדשה באמצעות Helicoil
מדריך מאוד יעיל, לא רק לכלי רכב אלא גם לשימושים רבים אחרים.
הערה שלא ציינתי בסרטון:
במידה ויש צורך בשימוש בלוקטייט באיזור המיועד (למשל מערכת מנוע, מתלים או בלמים) - שימו לוקטייט גם על הסליל. במקרה שלי לא היה צורך.
https://youtu.be/-Qav_upa6S0?si=cfzq1Bfc-b10g7Rh
לרכישת הקיט שהשתמשתי בו:
https://amzn.to/3UALZMa
ehudzeelim
11-02-24, 14:29
תודה על ההשקעה,
אני חושב שהליקויל הוא לא פתרון מתאים לתיקון הברגה בחומר דק (פח) כמו שהדגמת,
חייב להיות חומר בעובי של מספר כריכות מינימלי (תלוי בקוטר הבורג).
במקרה של פח הפתרון צריך להיות אום כלשהו מהצד השני ואם אין גישה אז פתרונות אחרים.
לגבי ההברזה, היא גם לא מיועדת לחומר כזה דק,
ובחומר עבה כדאי לעשות אותה בתנועות הלוך חזור כדי לפנות את החומר משתחרר מהחלק שבו מתבצעת ההברזה, ורצוי לבצע את הפעולה תוך כדי סיכוך עם שמן.
תודה על ההשקעה,
אני חושב שהליקויל הוא לא פתרון מתאים לתיקון הברגה בחומר דק (פח) כמו שהדגמת,
חייב להיות חומר בעובי של מספר כריכות מינימלי (תלוי בקוטר הבורג).
במקרה של פח הפתרון צריך להיות אום כלשהו מהצד השני ואם אין גישה אז פתרונות אחרים.
לגבי ההברזה, היא גם לא מיועדת לחומר כזה דק,
ובחומר עבה כדאי לעשות אותה בתנועות הלוך חזור כדי לפנות את החומר משתחרר מהחלק שבו מתבצעת ההברזה, ורצוי לבצע את הפעולה תוך כדי סיכוך עם שמן.
צודק, רכיבים כמו הליקויול או קינסרט נועדו לקדח בתוך חומר מלא. לפעמים אפילו כשהלכה ההברגה אפשר עדיין לשמור על אותו קוטר על ידי שימוש בהליקויל (קדיחה, הברזה והשמה שלו).
במקרה כזה כשיש מעט כריכות השימוש הנכון הוא ב Rivet Nut ודומיו.
נראה לי שהסיבה שהצלחת לעשות את זה, זה בגלל שהוסיפו עוד שכבה של פח (וכנראה אחת יחסית עבה). אפשר לראות שיש שם 2-3 כריכות וההליקויל עצמו הרבה יותר. אישית אני אוהב לעשות את ההברזה ידנית, תמיד יש לי איזה פחד שאני אחרוש את ההברזה לגמרי (בטח שיש חור בחומר מלא ואני יכול בטעות להגיע לקצה).
תודה לשניכם על התגובות.
אתייחס
קודם כל, בנוגע לעובי הפח - זה נכון, במצב כמו בצד התקין זה אכן לא שימושי, אבל במקרה הזה רותך פח חדש עבה יותר בנוסף לפח הקיים, כך שהיה מספיק על מה להתפס (שימו לב לשלב הקידוח - יש שם שכבת פח חדשה).
בנוגע להברזה - לגבי ההערה שהברזתי עם מברגה, ידעתי שהיא תגיע, את השלב הראשוני עשיתי באמצעות היד, ורק אז חיברתי את המברגה, מאחר ואין גישה להכניס כלי כדי להמשיך להבריז עמוק יותר. כל שאר ההערות כמובן נכונות, לגבי השימון, הברזה פנימה והחוצה כדי לנקות חומר, וכמובן הברזה ישרה. בתיקון קאליפר של לנד קרוזר לאחרונה גם כן ביצעתי הברזה רק באופן בו כתבתם. מאחר והאיזור הזה פחות עומד בעומס ופחות 'ריגש' אותי - לא חששתי להרוס משהו בדרך.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.