צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ בבחירת מסלול סולו בצפון
נכון, אין על המדבר וכו'. הפעם בא לי על הצפון.
האתגר: טיול באמצע שבוע (שטחי אש וכו'), מינימום עבירות (רכב בודד לא מחפש הרפתקאות, מבחנתי להתלבט אם צריך לשלב 4*4), מקסימום קליטה סלולארית.
הרכב הוא סופה סטנדרטית, הנהג הוא בינוני ומטה. יוצא מאזור ירושלים כך שאזור הגליל המערבי פחות מתאים לי מפאת מרחק.
לוחות הזמנים הם בערך 24 שעות כולל לילה בשטח. לא מחפש לגמוע קילומטרז, מחפש לנקות את הראש.
האופציה שהכי מועדפת עלי היא הגולן. מצד שני לבוץ של הגולן אני לא נכנס רכב בודד (גם לא שניים...). חשבתי על ציר הנפט לכל אורכו - השאלה אם זה לא יגרום לי לשאול כל הדרך "למה לא באתי עם הליסינג וזהו?".
אופציה שניה שחשבתי עליה זה רמות מנשה בשוטטות חופשית...
אשמח לשמוע לעצתכם ולרעיונות נוספים.
אתה יכול להכנס ליד האבוקדו של רגבים להמשיך לעין ניל"י, נג 186 ממערב, בת שלמה, עופר, לרדת להבונים, להסתלבט על חוף הים והביתה.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אם תרצה תצפית נחמדה אז אני ממליץ על אנדרת הקיבוצים, ומשם לעמק השלום, אליקים וההמשך זהה לבת שלמה, עופר ולים.
מה שמוטי הציע זה מסלול מצויין אבל מתאים יותר לימים שמאפשרים טבילה
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
לים?
זה לפעמים מתאים גם כשלא מתרחצים, אני אוהב ללכת לצפות בנחיתות של צניחה חופשית.
או סתם לשבת בחוף גם אם לא מתרחצים
עם רמות מנשה אני מרגיש די בנוח.
נכנס באנדרטת משמר הגבול ונודד לפי המצב רוח.
שמישהו כבר ישכנע אותי לעלות לגולן
רק אומר שהיו הרבה שינויי כבישים בצומת משמר הגבול ולבוא מכביש 6 מחלף עירון לציר המוביל זה חתיכת סיבוב מעיק, תבדוק את המפות לא כיף.
אם כבר או שתרד בבקה ואז לברקאי ולציר המוביל, או שתוותר ופשוט תדלג דרך כפר קרע.
ואם בא לך גולן, מי אנחנו שנגיד לך לא?!
סע,סע לגולן.
זה יופי מהסוג שאנחנו לא רגילים. החורף הופך אותו למשהו עם ניחוח של חו"ל.
אבל.... הרוב כמובן שטח אימונים, הבוץ במקומות המועדים לפורענות (שבילי טנקים) נותן פייט יפה לשמש במשך שבועות.... ואם טבעת שם בתוך קוליסים של מרכבה, זה יאתגר את קבוצות החילוץ למשך שעות ארוכות ואולי גם ימים, ויהיה לך מור"ק יפה של סיפור חילוץ שתוכל לספר הרבה שנים.... אישית אני מתעב בוץ ולכן אומר לך - זהירות עם זה.
מסלולים עם אלמנטים של עבירות כמו מעלה סמך וכו', יכולים להיות חלקלקים ביותר בחורף ועל כן גם מאתגרים מאוד. ציר המוסכים למשל, תמיד מכין לך כמה מלכודות בוץ, בעיקר בצד הדרומי הקרוב למצפה גדות. שלוליות באורך של יותר מ-10-15 מטר, יש מצב שהן גם עמוקות ועם תשתית בוצית.... אז אני לא אומר לך להימנע לגמרי, אבל בטח מזהיר אותך לא לנסוע שם לבד.
בצפון הרמה, נקודות תצפית גבוהות ויפות כמו החרמונית וכו', השתנו קצת עם רוחות המלחמה. צה"ל ביקר במוצבים הלא-מאויישים (כבר לא "נטושים") ומיתקן שם כל מיני אנטנות וקונסטרוקציות של דברים עם לוק מאיים לקראת המלחמה הממשמשת. המסקנה המתבקשת היא שהוא גם לא בדיוק יאהב שאזרחים מסתובבים שם. למרות שאף אחד לא בא לגרש אותי - ואני ניסיתי, כדי לבדוק מה קורה. ישבתי לעשות קפה והמתנתי שהצבא יגיע, והוא לא בא - אבל זה לא אומר שהם ימשיכו להתעלם ולא יבואו לגרש אותך.
נחל דישון והאזור, ומשם לציר הנפט בקטע הצפוני שלו. לא בתוך שטח אש ועם הפנים צפונה יפה בטרוף.
משם אולי ליער אודם וחזרה לכיוון הכנרת דרך רמהג.
סע,סע לגולן.
זה יופי מהסוג שאנחנו לא רגילים. החורף הופך אותו למשהו עם ניחוח של חו"ל.
אבל.... הרוב כמובן שטח אימונים, הבוץ במקומות המועדים לפורענות (שבילי טנקים) נותן פייט יפה לשמש במשך שבועות.... ואם טבעת שם בתוך קוליסים של מרכבה, זה יאתגר את קבוצות החילוץ למשך שעות ארוכות ואולי גם ימים, ויהיה לך מור"ק יפה של סיפור חילוץ שתוכל לספר הרבה שנים.... אישית אני מתעב בוץ ולכן אומר לך - זהירות עם זה.
מסלולים עם אלמנטים של עבירות כמו מעלה סמך וכו', יכולים להיות חלקלקים ביותר בחורף ועל כן גם מאתגרים מאוד. ציר המוסכים למשל, תמיד מכין לך כמה מלכודות בוץ, בעיקר בצד הדרומי הקרוב למצפה גדות. שלוליות באורך של יותר מ-10-15 מטר, יש מצב שהן גם עמוקות ועם תשתית בוצית.... אז אני לא אומר לך להימנע לגמרי, אבל בטח מזהיר אותך לא לנסוע שם לבד.
בצפון הרמה, נקודות תצפית גבוהות ויפות כמו החרמונית וכו', השתנו קצת עם רוחות המלחמה. צה"ל ביקר במוצבים הלא-מאויישים (כבר לא "נטושים") ומיתקן שם כל מיני אנטנות וקונסטרוקציות של דברים עם לוק מאיים לקראת המלחמה הממשמשת. המסקנה המתבקשת היא שהוא גם לא בדיוק יאהב שאזרחים מסתובבים שם. למרות שאף אחד לא בא לגרש אותי - ואני ניסיתי, כדי לבדוק מה קורה. ישבתי לעשות קפה והמתנתי שהצבא יגיע, והוא לא בא - אבל זה לא אומר שהם ימשיכו להתעלם ולא יבואו לגרש אותך.
הבאת לי חשק לסמך , מזמן לא הייתי שם..
מסלול הסמך עכשיו כנראה מרהיב, אבל זה סוג של מלחמה. אל תיסע לבד!
ותדאג ליידע את מי שאתה גם סומך עליו שיבוא לעזור אם צריך.
עוד דבר שצריך לקחת בחשבון לגבי הרמה -
שטחי אש רטובים (פעילים) גם בשבתות. לא להתעלם מזה ולא לנסוע בשבת מבלי לדבר עם החמל הרלוונטי.
לפני שבוע חילצנו בחמישי בלילה בחור שנתקע עם לק בשטח אש. בסופו של דבר האימון נחדל ונעזרנו בהאמר של המתאמנים כדי לחלץ....
סע באחריות
תודה לכולם.
אין לי כוונה להפעיל את קבוצת החילוץ, ככל הנראה אתחיל בחמת גדר - נחל מיצר וציר הנפט לכל אורכו. אשמח לשמוע על נקודות עניין לאורך הדרך שיצריכו לשלב 4*4 אבל לא יצריכו קריאה לחילוץ.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.