צפייה בגרסה מלאה : שטחי אש בזמן המלחמה - ומה שבינהם
נחל ציחור עובר בין 2 שטחי אש, גם נחל פארן וברק.
קצת אחרי ההצטלבות של 3 הנחלים האלו, כ-200מטר מגבול שטח האש, נמצא "ארמון ציחור".
נראה לכם שעקב ההגבלות צריכה להיות בעיה להגיע אליו?
לא רק שהוא קרוב להצטלבות 3 הנחלים שלא בשטח אש, הוא גם קרוב לכביש 40, כביש 13 וצומת ציחור.
כמי שמתייחס להגבלות, אחרי מכתש רמון, סדום לערד, נחל צין ועוד קצת, כבר לא נשאר הרבה בדרום חוץ מהאזור הזה.
מתחילים מעשוש, ממשיכים לשם ואח"כ קצת נחלים גדולים שאינם שטחי אש, שחרות וירידה לאילת דרך בשמים ועתק.
תאמת, לא כל כך בטוח שכלי טייס ממש מתאמנים כעת - יש להם "אימון רטוב" חופשי חופשי בעזה ובדרום לבנון
תאמת, לא כל כך בטוח שכלי טייס ממש מתאמנים כעת - יש להם "אימון רטוב" חופשי חופשי בעזה ובדרום לבנון
לפי הודעות הצבא בהחלט מתאמנים.
חלק מהשטחים האלו הם שטחי ניסויים, בלי קשר ל״אימונים״.
קצת אחרי ההצטלבות של 3 הנחלים האלו, כ-200מטר מגבול שטח האש, נמצא [B]"ארמון ציחור".
.
הארמון בתוך שטח האש.
היו כבר אזכורים שמטילים פגשו בתלם אימוני חי״ר ברטוב.
לא ראיתי סימני אימונים סמוך לארמון, ואני מניח שהתכוונת להגיע מכיוון הציחור ולא מתוך התלם?
כן, מכיוון ציחור, כ 200-300 מטר לתוך שטח האש ע"פ עמוד ענן.
אני יודע שכן מתאמנים בהרבה שטחי אש וכבר ראיתי סרטון של מסוק משטרתי מסלק מטיילים משטחי אש בסופ"ש.
אבל במקרה הזה, הקרבה לצומת, ל2 כבישים, למפגש הנחלים שלא בשטח אש וגם לחניון לילה, נראה לי ששם לא מתאמנים.
הקרבה לשני כבישים היא לא רלוונטית כי זה לא כזה קרוב.
לא אומר שאי אפשר, אבל בטח לא מהטיעון הזה.
מכיוון שהוא לא על שביל, איך אפשר לתאם אותו עם מתא"מ דרום שמבקשים מספר שביל?
מתאמ לא יודעים לתאם לך חלק משטח אש.
וזה שטח של אחת היחידות המיוחדות ואני מנחש שלא משחררים אותו לרגע גם אם באותו יום לא מתאמנים.
ולפעמים אתה לא רואה / שומע / מרגיש אימון עד שכדור פוגע ממרחק גדול בעמוד ברזל שלידך.
אסף.
חיל אוויר חזר להתאמן. גם רטוב במקומות מסוימים.
יש איזה עדכון (רשמי?) על סגירת שטחי אש בשבתות?
סעו חופשי...כולם עסוקים בעזה בצפון ובקאטר
סירבו לי את הרוב המוחלט של השבילים לטיול בסופ"ש הקרוב על כל אורך תוואי מבצע עובדה.
הטיול לא ייצא.
מין הסתם רב"טית במתא"מ לא יכולה להגיד אם באמת מתאמנים בשישי-שבת או לא, בטח לא ביבש או רטוב, היא עונה כמו אוטומט שסגור-סגור-סגור.
המלחמה הזו, והמלחמה העתידית בצפון, מספקות לצבא תירוץ מעולה לנקות מהשטח את כל כאב הראש שגורמים לו המטיילים, כנראה לעוד הרבה-הרבה זמן.
בעוד חודש חוה"מ פסח. שבוע של טיולים. ועבורנו המדריכים, זו כבר ממש בעיה.
- - - Updated - - -
סעו חופשי...כולם עסוקים בעזה בצפון ובקאטר
סלח לי
"המלצה" חסרת אחריות בסגנון שמתאים לפייסבוק, לא כאן.
סירבו לי את הרוב המוחלט של השבילים לטיול בסופ"ש הקרוב על כל אורך תוואי מבצע עובדה.
הטיול לא ייצא.
מין הסתם רב"טית במתא"מ לא יכולה להגיד אם באמת מתאמנים בשישי-שבת או לא, בטח לא ביבש או רטוב, היא עונה כמו אוטומט שסגור-סגור-סגור.
המלחמה הזו, והמלחמה העתידית בצפון, מספקות לצבא תירוץ מעולה לנקות מהשטח את כל כאב הראש שגורמים לו המטיילים, כנראה לעוד הרבה-הרבה זמן.
בעוד חודש חוה"מ פסח. שבוע של טיולים. ועבורנו המדריכים, זו כבר ממש בעיה.
- - - Updated - - -
סלח לי
"המלצה" חסרת אחריות בסגנון שמתאים לפייסבוק, לא כאן.
אני מטייל מ שנת 97 ...לא תאמתי מעולם .
רק נהנה .
מאז 97' לא היה מצב לחימה, עם אימונים בשטחי אש גם בסופי שבוע, כפי שאנחנו מכירים בחודשים האחרונים.
יש הבדל בין התנהגות אישית לבין המלצה בפורום פתוח לאנשים אחרים שעלולים להבין זאת כנורמה מקובלת.
היה ראוי לסייג את האמירה ולציין שכך אתה נוהג ושכל אחד רשאי להחליט את דרגת הסיכון שהוא לוקח על עצמו.
נכתב מהנייד
אני מטייל מ שנת 97 ...לא תאמתי מעולם .
רק נהנה .
מלחמה של חמישה חודשים + זה אירוע שכיח אצלך מאז 1997? גם אני לא נוהג לתאם מחד, מאידך מאז ה 7.10 איני נכנס לשטחי אש.
אפשר להנות גם בלי להיות בצד הלא נכון של תרגיל באש של פלוגת שריון, מניסיוני גם האמיצים ביותר מחפשים צל צילו של כפל קרקע להסתתר בו...ועכשיו, לך תמצא מחסה עם אוטושטח.
נעם
דרור,
צא לרגע מהקונספציה של הקונספירציה הקבועה שלך..
זה לא רט״ג.
היחידות בעלות שטחי האש מבקשות לשמור גמישות גישה לשטח.
הסיבה היחידה שאתה כמטייל מעניין היא שהם לא רוצים לחדול אימון בגלל איזה הזוי בשטח במקרה הטוב, או תחקור נפגעים במקרה הרע.
..ועכשיו, לך תמצא מחסה עם אוטושטח.
או שיחשבו שזו המטרה המושקעת למודל.
boaz avrahami
17-03-24, 23:44
אני מקווה שהצבא יוצא להדממה בפסח.
עם כל הכבוד למלחמה, תקופה זו תקופה ( ככה זה נקרא אצל הכחולים, לא?)
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
דרור,
צא לרגע מהקונספציה של הקונספירציה הקבועה שלך..
זה לא רט״ג.
היחידות בעלות שטחי האש מבקשות לשמור גמישות גישה לשטח.
הסיבה היחידה שאתה כמטייל מעניין היא שהם לא רוצים לחדול אימון בגלל איזה הזוי בשטח במקרה הטוב, או תחקור נפגעים במקרה הרע.
שום קונספירציה.
לשיטת הצבא, השטח שייך לו ואתה מפריע לו להתאמן ומסכן את חייך. גם לשיטת רט"ג, השטח שייך לטבע ולחיות ונוכחות בני אדם בו רק מפריעה. זה לא סוד שגם בימים כתיקונם הצבא לא אוהב שמשוטטים לו בשטח ומצטלמים לו עם חצאי המטוסים בין כל הנפלים במישורי הפארן, וזה לא יחדש לך שגם ברט"ג לא באמת אוהבים את נוכחות המטיילים. הכל אגב, אם נבדוק את מהות הדברים מנקודת מבטם הצרה של צה"ל ורט"ג - בצדק גמור מבחינתם.
אז לצה"ל מאוד נוח להכריז שהשטח סגור עד הודעה חדשה ושלא נסתובב לו בין הזחלים.
ומכיוון שמשמעות "עד הודעה חדשה" היא שאין לסיפור הזה תאריך סיום, מנסיוננו בישראל אני לא אתפלא אם גם לאורך זמן רב אחרי שכל הבלגן בעזה ואפילו בצפון יסתיים מזמן, עדיין לא יאפשרו לנו להיכנס לשטחי האימונים גם בשבתות.
רק דעתי. אבל מה אני מבין.
שום קונספירציה.
לשיטת הצבא, השטח שייך לו ואתה מפריע לו להתאמן ומסכן את חייך.
לצבא ולרטג יש אינטרסים שונים, אל תערבב.
לשאלתך,
נכון.
ואם אתה נכנס באמצע אימון אתה גם מסכן את עצמך, גם את המתאמנים, וגם פוגע קשות באימון.
איפה הסתירה?
יש לך מושג כמה עולה אימון קטנטן בשטח?
(האימון יתבטל, הכסף כבר יצא, ואח״כ תבוא בטענות על בזבוז).
זה לא סוד שגם בימים כתיקונם הצבא לא אוהב שמשוטטים לו בשטח ומצטלמים לו עם חצאי המטוסים בין כל הנפלים במישורי הפארן,
תקרא מה כתבת בעצמך..
אתה גם רוצה להסתובב בין הנפלים, וגם בא בטענות?
תרחיש- מטייל שלך (בשכר) יתפוצץ כי נתת להם להגיע למטרות להצטלם, ועלו על נפל, למי תבוא בטענות?
תאום אימון, בטח של מסגרת יקרה מאד כמו מטוסים זה מסובך, ויקר.
באחד מאימוני המילואים התחלנו לעשות חשבון כמה עולה שבוע אימון ברמת פלוגה רכובה עם אמצעים.
עצרנו אחרי כמה מליונים, וזה מתוך מה שהכרנו אנחנו, בלי הדברים מסביב.
אז כשאתה תוקע אימון בגלל שבא לך לטייל, תחשוב גם על זה.
מספיק שראו אותך בשטח מלמעלה והמטוס חוזר לבסיס.
ועכשיו עד שימצאו שיצאת מהשטח הכל תקוע.
אז עכשיו יש מצב מיוחד, צריך אורך רוח וקצת פחות קונספירציות.
שום קונספירציה.
ההיסטוריה מוכיחה שהגופים הלא מפוקחים האלה ינצלו כל סגירה זמנית ויהפכו אותה לקבועה.
יש אימון רטוב ויקר? שיתכבדו ויציבו 2-3 תצפיות בטיחות ובנוסף, חסימות לצירים. כמו שגופים אזרחיים וחצי אזרחיים עושים.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אני לא בא בטענות על נפל.
אני לא מתלונן על מכתש של פצצה.
הם מבחינתי חלק מהשטח וזו אחריותי הבלעדית לא לעלות עליהם.
אחד הדברים שעלו לי עד כאן זו הבטחוניזציה של כל דבר.
שים לב איך אתה מתבטא ואתה לא היחיד:
"אתה יודע כמה זה מורכב?...
אתה יודע כמה זה חשוב?....
אתה יודע כמה זה עולה?.....
לא, דורון. אני אהבל.
אני לא יודע. בוא ותסביר לי.
תן את ההסבר גם בקיצורים וראשי תיבות, כשאתה עומד בפוזיציה של קודקוד.... אם אפשר כשאתה לובש ווסט מעל לחולצה טקטית ותוודא שעל הנשק שלך יש כוונת-השלכה. משקפי שמש טקטיים גם יוסיפו הילה של רצינות להסבר שלך.
ועכשיו ברצינות - די דורון. בחיאת. באצטלה של "בטחון המדינה" אפשר לסגור, להגביל ולטרלל לנו עוד המון תחומים בחיים.
כבר שכחת את הרחפנים שבלשו אחרינו ואכפו סגרים רק לפני 4 שנים?....
את השוטרים שרדפו בפארק הירקון אחרי ג'וגרים?....
שכחת איך אנשים חטפו קנסות של 500 שקל כי רכבו על אופניים או גלשו בים?....
דווקא כמה זה עולה - כמה זה עלה לי, הכוונה - אני יודע ממש טוב. כי כל עוד הם באמת מרטיבים - אני מקבל באהבה ומבטל טיולים, נדפקת לי מעט הפרנסה. בכל זאת, זה מחיר הלוקסוס של אחזקת מדינה ליהודים - פעם בכמה זמן יש מלחמות אז היהודים צריכים או ללכת למילואים, או לשלם עוד קצת. אם לא ישירות במיסים, אז בעקיפין בחירוב הפרנסה. או גם וגם.
אבל שנינו מכירים טוב את צבא-השם ואת ה"הדממות" שהוא כופה על עצמו בשבתות וחגים. שנינו גם יודעים שהם מרטיבים בשבת רק אם באמת קרה משהו דחוף ושרוב שטחי האימונים אשכרה שקטים בשבתות כמו הצד האפל של הירח - גם בזמן המלחמה הזו - אבל אם אפשר לסגור קולקטיבית את הכל כדי שאם חלילה יצטרכו - אז סוגרים. זה באמת הכי קל להם. עכשיו בוא ותסביר לי למה הם לא יעדיפו שהמצב הזה יימשך, ובכן, "עד הודעה חדשה"?....
רט"ג כמובן בכלל לא קשורים למקרה הזה אבל בשורה התחתונה זו דוגמה מצויינת לעוד רשות שאנחנו נתקלים בה לא מעט וחושבת ופועלת לפי אותו שטנץ - מה שאפשר לסגור, לא יהססו ומיד יסגרו.
שום קונספירציה.
ההיסטוריה מוכיחה שהגופים הלא מפוקחים האלה ינצלו כל סגירה זמנית ויהפכו אותה לקבועה.
יש אימון רטוב ויקר? שיתכבדו ויציבו 2-3 תצפיות בטיחות ובנוסף, חסימות לצירים. כמו שגופים אזרחיים וחצי אזרחיים עושים.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
עושים את זה.. ועדיין יש כאלו שנכנסים.
בינתיים צה״ל לא מתנהג כמו רט״ג.
לא הייתה לאף אחד באמת בעייה לטייל בשטחי אש בסופ״ש, נכון?
ההבדל הוא שעכשיו גם יורים יותר, וגם הזמינות חשובה יותר.
עושים את זה.. ועדיין יש כאלו שנכנסים.
לא הייתה לאף אחד באמת בעייה לטייל בשטחי אש בסופ״ש, נכון?
ההבדל הוא שעכשיו גם יורים יותר, וגם הזמינות חשובה יותר.
היתה בעיה. ביג טיים.
אבל כשאתה מטייל לבד, אתה אחראי לעצמך.
ככה טיילתי לי פעם עם עצמי, בידיעה ברורה שאסור - וירדו עלי רביעיית F16 בערוד. וחמקתי משם מהר ככל שיכולתי.
בניגוד מוחלט, מי שמוביל קבוצה ואחראי ל-13 כלי רכב ואיזה 30 איש, כבר לא מהמר וכן טורח לרשום מספרי שבילים ולטרטר למתא"מ ולבקש אישורים ולוודא פעמיים כל דבר שאישרו. ואם לא אישרו אז אין טיול, דורון. אם אין מסלול חלופי שלא מצריך אישורים, אז אין טיול. והנזק לכיס הוא של אלפי שקלים.
אז אם תקרא לזה "הוצאת קיטור" אני אקבל את זה באהבה, אבל אם עכשיו מספרים את כל סיפורי המילואימניקים שהעסקים והפרנסות שלהם קרסו - אז הנה לך עוד ענף של פרנסה שמחרבים גם אותו, פשוט כי אפשר וזה כל כך קל - סגור להם את השטח והם לא יסעו. הכי פשוט. וכולנו יודעים שמה שבהגיון הצה"לי "זמני" זה הדבר הכי קבוע. וש"עד הודעה חדשה" יכול להימשך שנים.
יותר מזה?
אחד מלקחי המלחמה בעזה והמלחמה בצפון (שעוד לא פרצה בדיוק מהסיבה הזו) - צבא היבשה עומד סוף-סוף לגדול במזל-טוב בשנים הקרובות. חיל השריון למשל, אחרי שבמסגרת תיאורית "צבא קטן, חכם וקטלני" (שהתנפצה ב-7.10), קיצצו אותו וכמעט מחקו אותו לחלוטין, כנראה יכפיל את הסד"כ. זה יצריך אימונים..... בקיצור - כדאי שנגיד ביי ביי להרבה מאוד שטחים בדרום.
אז בשורה התחתונה, איפה כן מטיילים בפסח?
או יותר נכון, לאיפה מתנקזים הכלים לצוואר הבקבוק?
ממצפה ומזרחה יהיה עמוס
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
הכביש לנבי מוסא ממשיך עד הפניה לבור עוזיהו. הבור עצמו נמצא בשטח אש. כל הזמן מסתובבים שם בדואים ומשקים את העדרים שלהם.
נראה לכם אזור בעייתי להיות בו בסופי השבוע? (רק לעשות את הסיבוב לבור מהכביש וחזרה).
ומה בקשר לכביש/דרך הכמעט סלולה למרסבא שיוצאת קצת לפני הפניה לבור עוזיהו? שם מסתובבים רכבי עבודה כבדים. בעייתי ?
ממצפה ומזרחה יהיה עמוס
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
תכלס.
אני מנסה לתכנן מסלול יומיים בדרום לפסח מחוץ לשטחי אש, ומתקשה למצוע משהו שלא טחנו אותו כבר כמה פעמים.
דיכאון.
חנן-ג'יפולוג
08-04-24, 14:32
הכביש לנבי מוסא ממשיך עד הפניה לבור עוזיהו. הבור עצמו נמצא בשטח אש. כל הזמן מסתובבים שם בדואים ומשקים את העדרים שלהם.
נראה לכם אזור בעייתי להיות בו בסופי השבוע? (רק לעשות את הסיבוב לבור מהכביש וחזרה).
ומה בקשר לכביש/דרך הכמעט סלולה למרסבא שיוצאת קצת לפני הפניה לבור עוזיהו? שם מסתובבים רכבי עבודה כבדים. בעייתי ?
עם נפח התנועה הפסיכי שיש שם בסופ"ש (בעיקר על האספלט ועל דרך הכורכר המהודקת, אבל גם בשטח, קשה לי לדמיין מצב שמישהו יורה שם תחמושת חיה, או בכלל מתאמן, אבל מרגיש לא נעים שם באופן כללי, בטחונית, בטח בתקופה הלא פשוטה הנוכחית.
על אופנוע יצא שרק דמיינתי כל הזמן איך מי שבא מולי נותן קטנה עם ההגה לכיווני, בטעות :confused:
כל מדבר יהודה מאוד לא נעים כבר תקופה ארוכה. שנים רבות.
אישית אני משתדל להימנע ממנו. זה לא פחד, אבל סתם לא נעים - וכשאני יוצא לשטח, אני רוצה שיהיה לי נעים.
מכל בחינה של "אוירת המדבר" לטעמי הנגב לוקח בגדול. מה בגדול? בענק.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.