התחברות

צפייה בגרסה מלאה : כננת עושה קונצים.

דרור ברלי
03-03-24, 13:27
הכננת הסינית הגיבורה Terrex 9500 שמותקנת אצלי (גיבורה על אמת. חזקה מאוד), החליטה לעשות מרד.

השלט שלה מתחבר לשקע 3 פינים בקופסת הפיקוד.

חיבור השלט לשקע - לא עובדת.
קיצור הפינים בשקע עם מברג - עובדת כמו גדולה
הג'וניור הקטן שלי בן 16, (כוכב-זחלנים, אלקטרוניקה ורובוטיקה בהתהוות) שסוחב איתו כל מיני כלים ומכשירים (שאני לא מבין בהם) קבוע בתיק של הזחלן, בדק רציפות בשקעי הפינים של השלט - השלט עובד ותקין לכאורה.

ובכל זאת - עם חיבור השלט לשקע, לא זזה רוורס.
וגם לא קדימה. שום כלום.
לא היה לי זמן להתעסק בזה בטיול.

אני אוהב להתחיל בכיוון של דברים קטנים, פשוטים וחינמיים/סתם זולים במקרה הרע, כמו למשל קורוזיה בפינים.
או שאולי החיבור של התקע בשקע כבר לא מהודק היטב ואין מגע רציף והדוק בין הפינים לשקעים שלהם בשלט?.....

התקע יצוק סביב החוט של השלט. אי אפשר לפתוח בלי להרוס אותו לתמיד.
ברור לי שאפשר לקנות שלט חדש, אבל לפני שאני מבזבז כסף - יש עוד רעיונות?

מוטי ג.
03-03-24, 13:29
אצלי היה בעיה במינוס של הממסרים.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
03-03-24, 13:41
נשמע כמו קורוזיה על הפינים בשקע/תקע לשלט.

מציע לוותר על החציות בתמיסה של צין. זה נזק קלאסי. חבל על הרכבים שלך ושל הלקוחות.

מה עכשיו? להציף בספריי לניקוי מגעים ולנסות לנקות את הפינים והשקעים בסבלנות.
אם לא הולך, אפשר להוציא חיווט החוצה ולחבר לשקע xt30 שלושה פינים, וכן להחליף את התקע של השלט לתקע xt30 שלושה פינים. עשיתי את זה אצלי.

דרור ברלי
03-03-24, 13:48
נכון ליום שישי האחרון, החציות במים הקורוזיביים הנוראים של הצין מאוד רדודות. גובה דופן צמיג ולא יותר.
אולי בג'ימני או ברכבים עם צמיגי חתך נמוך, גם היקף הג'נט נרטב קצת.
גם בפעמים הקודמות היה ככה.
מקפידים לעבור לאט לאט ולא מתיזים מים, לגובה הכננת זה ממש לא מגיע. אז זה בוודאות לא משם.

כיסוי הפלסטיק של השקע כבר מזמן התפורר ועף, ואם יש שם קורוזיה היא תוצאה של לחות רגילה באוויר או נסיעה אחת בגשם (הג'יפ חונה ברגיל תחת סככה פתוחה או בחניון תת-קרקעי) או מהשפריצים של השלוליות.

חנן-ג'יפולוג
03-03-24, 13:55
קורוזיה זה תהליך ארוך. הנזק שאתה רואה עכשיו יתכן שנגרם מטבילה בתמיסה לפני שלוש שנים.

אבל זה לא משנה, וזו ממילא רק השערה. כרגע יש לך תקלה לפתור.

אני עדיין מתקן בימים אלה נזקים מטבילה שם לפני שלוש שנים (קונקטורים חלודים של מאותתים), או כך לפחות אני משער. כך או אחרת, הג'ינג'ון של המנוע והשלדה אצלי היה מיידי, ואסף אכל קש רציני עם הטעינה מייד ביציאה משם, עוד לפני שניפחנו אוויר בגלגלים.

מאז הציר הזה מוחרם מבחינתי. הגעתי לשם בהמשך רק על האמרים חאקי, וגם זה לא ביוזמתי.

ofer_b
03-03-24, 14:03
במקום להשקיע בשלט חוטי חדש, שים כבר אלחוטי
יותר נוח ויותר בטוח ולא יהיו בעיות במגעים יותר כי אין מגעים
למשל Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
US $10.17 52%OFF | 12V Trailer Winch Remote Control System Switch Controller For Jeep Off Road Ford F150 ATV Wireless Vehicle Accessories Universal
https://a.aliexpress.com/_op9ciIi

Sent from my KB2003 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
03-03-24, 14:11
אין סתירה. אצלי יש גם חוטי וגם אלחוטי. אולי אני מדמיין, אבל אני לא מרגיש מאוד בטוח עם האלחוטי מעליאקספרס, כי נדמה לי שיש לפעמים השהיה בין שחרור הכפתור בשלט ובין עצירת הכננת, וזה מלחיץ. הוא נראה כמו בלינק שצירפת.

- - - Updated - - -

בכל מקרה, כדאי לשים גריז דיאלקטרי על המגעים של כל חיבור שיש בו מתח קבוע, שזה כולל את השקע של הכננת.

ד ו ר ו ן
03-03-24, 14:14
נשמע כמו קורוזיה על הפינים בשקע/תקע לשלט.

+ מה שהיה אצלי במקרה אחד.
בשני התברר כנתקים בתוך המחבר של השלט.

חנן-ג'יפולוג
03-03-24, 14:25
https://imageshack.com/i/pmluif0Aj

כשזה לא בשימוש הוא יושב בתוך החור של השקע המקורי, מוגן מנזקים.

מוטי ג.
03-03-24, 15:17
אני שמתי כזה, ואז הצד של הכננת סגור ומוגן (כל עוד הגומי לא התייבש)
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
₪33.21 | Cnlinko YA20 7Pin M20 Lighting Cable Power Signal Connector Male Female Plug & Socket for Auto Car Electronics UAV System Robot
https://a.aliexpress.com/_oF5zWQ6

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

גלעד .ג.
03-03-24, 21:05
אף פעם לא הבנתי למה להישאר עם השלט המקורי.
אצלי סופרווינץ x9 , ביום הראשון שלה השלט נזרק במחסן .

העברתי 3 חוטים מהקופסת בקרה ישירות למפסק on-off-on מכוסה בחופה בטיחותית שמחובר על המוט הילוכים בהיילקס.
בזמן אמת לא צריך לחפש את השלט.
בנוסף חיברתי גם שלט אלחוטי שאיתו יותר נוח לי לגלול חזרה את הכבל שאני מחוץ לטנדר.

הכי חשוב זה לעשות מפסק ביטחון על מנת שהשלט של השכן לטיולים לא יפעיל את הכננת שלך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

yoni_0000
03-03-24, 21:22
עשיתי הסבה לשלט וחיברתי ישירות לקופסת פיקוד עם סופיות ובלי התקע. מושחל דרך קיר האש ומקובע לדש. תמיד עובד, תמיד זמין בזמן אפס (וכבר הציל חבר שעלה עליו האוטו), לא צריך לחבר, לא לחפש, לא להחליף סוללות, ואם יש מישהו שיחבר את הכבל גם לא לצאת מהאוטו. השלט האלחוטי קיים ועובד לגיבוי בלבד או כשאתה צריך לשלוט על הכננת מרחוק.

דרור ברלי
05-03-24, 10:51
חזל"ש.

הכננת עובדת.

מצאתי זמן לפרק את קופסת הפיקוד לגורמים.
כמובן שמצאתי שם "קצת" קורוזיה וג'יפה בכל פינה - בפינים, במגעים ובסולנואידים.
לא זה מה שמנע ממנה להסתובב כי כאמור, היא פעלה בקיצור הפינים עם מברג.
אבל אם כבר פירקתי, אז קצת נקיון יסודי של הכל, ספריי מגעים והידוק כל האומים ועכשיו הכל בסדר.

כמובן שאזמין גם שלט אלחוטי מהדוד עלי המהיר, למרות שאני לא אוהב את הצעצועים האלה, אבל בעשרה דולר, אין שאלות. שיהיה לגיבוי.

באופן כללי, בתור מי שתמיד האמין במותגים, ה-TERREX 9500 הסינית הבריונה הזו היא כננת שהתגלתה כסוסת-עבודה טובה מכל הציפיות וגם הרבה מעבר לזה. אבל גם היא צריכה קצת צומי פעם בכמה שנים. מגיע לה פרוייקט של פירוק, שטיפה יסודית וגירוז כללי של כל הבפנוכו ואח"כ צביעה חיצונית סתם בשביל ההרגשה הטובה. מתישהו בקרוב.

לביא
05-03-24, 12:33
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/3826-פרוייקט-שיפוץ-כננת-WARN-XD-9000

עופר פרסם כתבה על שיפוץ כננת הוורן שלו. הכננת שימשה לחילוץ האחרון בקבוצת החילוץ אתמול. לפי העדויות, ״ביריונית״ אמיתית.

-->