התחברות

צפייה בגרסה מלאה : חושד שקניתי מצבר לא תקין - אנא חוו דעתכם

Derish
21-03-24, 12:01
שלומות,

מתגורר בספרד, הגיע הזמן להחליף מצבר 60A ברכב לאחר שבדיקה שגרתית במוסך הראתה כושר טעינה נמוך. הזמנתי מאמאזון מצבר Yuasa שנמכר בהנחה של כמה יורו. הנ"ל נראה מקורי ותקין, מדדתי 12.7 וולט איך שהגיע אליי וחיברתי למטען חכם של Noco. כאן מתחילה הבעיה, כי לאחר מספר שעות טעינה הסטטוס לא עובר את ה-75%. למי שמכיר את עקרון הפעולה של מטענים חכמים, הנורה של ה-100% אפילו לא מהבהבת, הוא פשוט נשאר ב-75% קבוע. עם זאת, מדידת מתח לאחר טעינה מראה כעת 13.6 וולט.

אני חושד שהמצבר ישב על המדף יותר מדי זמן ולכן נמכר בהנחה. על התווית שלו אין expiration date אבל יש recharge due בינואר 2025. כמובן שזה נתון שאף אחד לא מתחייב אליו ולא חושף ברכישה אונליין.

מה דעתכם, האם להחזיר ולנסות למצוא סחורה טריה יותר או להתקין באוטו ולא לבלבל במוח?

איל מ
24-03-24, 11:58
סליחה על ההתקטננות, אבל בדקת שהבעיית טעינה לא מגיעה מהרכב?
לגבי המצבר, יואסה בד"כ מייצרים מצברי ג'ל לאופנועים. האמת שמעניין לדעת שהם מייצרים גם לרכב (אגב, זה 60ah). יתכן והמטען שלך לא יודע להטעין מצברי ג'ל או agm.
בקיצור,
תתחיל בלתת פרטים מלאים על המצבר, המטען, ובעיית הטעינה.

Derish
24-03-24, 18:58
כנראה שהתרגום שלי לעברית היה לא מדוייק. בבדיקה נמדד מתח תקין (12.54 וולט) ולא נרשמו בעיות עם האלטרנטור, אבל הצב"ד הראה קיבולת 245cca במקום 360 נומינלי.

המצבר הוא עופרת חומצה 65Ah, מהדגם הנ"ל: https://www.yuasa.co.uk/batteries/automotive/ybx5000-silver-high-performance-smf-batteries/ybx5027.html

המטען הוא NOCO G3500 בן עשור וקצת, יתכן שמזייף אבל נמצא בשימוש תדיר ולא הראה התנהגות דומה עד כה על מצברים חדשים. חיברתי אותו במצב 12V NORM ובלי קשר, הוא יודע להטעין גם AGM בלי בעיה.

איל מ
24-03-24, 19:09
12.54 הוא לא מתח טעינה תקין.

Derish
24-03-24, 19:19
אפשר להתרכז רגע במצבר החדש ולא בסיבה לפסילת המצבר הישן? בוא נניח לטובת הדיון שהבדיקה נעשתה באופן הולם, שאר מערכות הרכב תקינות, והדיאגנוזה שצריך להחליף מצבר נכונה. נרכש מצבר חדש. סוף פרק א'.

כעת מצבר חדש עומד על הרצפה בסלון, לא מורכב בתוך מכונית. אני מודד עליו 12.7 וולט ואז מחבר אליו מטען חכם. אחרי יממה המטען לא עובר את ה-75% וגרם לי לפתוח שרשור התייעצות בפורום. סוף פרק ב'.

שאלה - האם המצבר החדש מראה התנהגות תקינה או מצביע על חשד לתקלה?

boaz avrahami
24-03-24, 23:37
המצבר החדש נמצא במצב לא אופטימלי ולדעתי זו סיבה מספיק טובה לבקש החלפה אחרי שתבדוק עם עוד מטען שזה אכן המצב.

אגב, אחד מיצרני המצברים המובילים שמייצר את וורטא ובוש למשל, נקרא ג׳ונסון קונטרולס וממוקם בספרד Guardamar

למה לא כזה טרי מפס היצור?

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240324/5595d022adde677f83012f719c2a100f.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Derish
25-03-24, 09:32
משעשע, לא הכרתי את המפעל. יש פה הרבה כאלה, שלא בולטים בנוף אבל מייצרים לכל אירופה (כולל ניסן, הונדה, המלגזות המעולות של טויוטה, ועוד חברות זרות).

ע"פ הטבלה שצירפת נראה שהמצבר החדש דווקא סבבה, ב-95% העליונים (מתח מדוד 12.7 במנוחה). או שאני מפספס משהו?

boaz avrahami
26-03-24, 06:22
אם אתה מודד ככה במנוחה אז כן. 12.8 זה בסדר גמור.

ציינת שאתה מודד את זה בטעינה ושהמטען מראה 75%.
יש שם תוכניות טעינה שונות לפי סוגי מצברים?

צלם/ תהיה יותר מפורט ויהיה אפשר להגיב לך טוב יותר

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

zivo
26-03-24, 09:51
עזוב את כל הקישקושים.
שים ברכב, סע 20 דקות.
בזמן שהרכב עובד, מה המתח על המצבר?
כבה את הרכב, תנתק את המצבר , תמתין 30 דקות מה המתח על המצבר?

Derish
26-03-24, 10:58
מדדתי 12.7 וולט איך שהגיע אליי וחיברתי למטען חכם של Noco. כאן מתחילה הבעיה, כי לאחר מספר שעות טעינה הסטטוס לא עובר את ה-75%. למי שמכיר את עקרון הפעולה של מטענים חכמים, הנורה של ה-100% אפילו לא מהבהבת, הוא פשוט נשאר ב-75% קבוע. עם זאת, מדידת מתח לאחר טעינה מראה כעת 13.6 וולט.

כנראה שהעברית שלי נשחקת עם השנים בחו"ל אם ההסבר לעיל לא היה ברור מספיק. מדדתי 12.7 וולט איך שהגיע אליי ואז חיברתי למטען חכם של Noco. אחרי כמה שעות (עם מטען מנותק) הוא כבר הראה 13.6, אבל מה שהיה חשוד בעיניי הוא שבזמן טעינה נורות החיווי של המטען לא עברו את ה-75%.

אני אמנם מכניקר ולא מהנדס חשמל, אבל יודע לתפעל מטען חכם שהיה ברשותי כאמור מעל עשור. זה לא מסובך:

https://no.co/media/helptopic/image/n/o/noco-genius-g3500-interface-overview-support.jpg

עזוב את כל הקישקושים.
שים ברכב, סע 20 דקות.
בזמן שהרכב עובד, מה המתח על המצבר?
כבה את הרכב, תנתק את המצבר , תמתין 30 דקות מה המתח על המצבר?

תודה, אבדוק.

zivo
26-03-24, 11:20
כנראה שהעברית שלי נשחקת עם השנים בחו"ל אם ההסבר לעיל לא היה ברור מספיק. מדדתי 12.7 וולט איך שהגיע אליי ואז חיברתי למטען חכם של Noco. אחרי כמה שעות (עם מטען מנותק) הוא כבר הראה 13.6, אבל מה שהיה חשוד בעיניי הוא שבזמן טעינה נורות החיווי של המטען לא עברו את ה-75%.

אני אמנם מכניקר ולא מהנדס חשמל, אבל יודע לתפעל מטען חכם שהיה ברשותי כאמור מעל עשור. זה לא מסובך:

https://no.co/media/helptopic/image/n/o/noco-genius-g3500-interface-overview-support.jpg

תודה, אבדוק.

שים לב לפרט קטן - שאתה אומר מטען מנותק, מאוד חשוב לדעת כמה זמן עבר מהניתוק (ולכן גם כתבתי לך לחכות 30 דקות).
שמודדים מיד לאחר הניתוק, זה משקף יותר את מתח הטעינה ולא מתח המצבר עצמו.

Gershon
26-03-24, 12:42
שלומות,
האם להחזיר ולנסות למצוא סחורה טריה יותר?

כן.

-->