צפייה בגרסה מלאה : מחפש מסלול יומיים במדבר הקרוב אמצע שבוע
היי רוצים לרדת לטיול גברים יומיים באמצע השבוע. רנגלר וגלדיאטור.
יש למישהו רעיון למסלול יומיים במדבר אבל במרחק של עד שעתיים מהמרכז? (את צוקי דרגות לנוקדים עשינו שבוע שעבר).
Sent from my iPhone using Tapatalk
ירידה למכתש במעלה רמון, הר גוונים, מעלה דקלים בירידה, נקרות, שינה בגב חולית, מעלה מרזבה (המקורי או עוקף שמעון), שלוחת צלעון, סיום בגב זרחן או עין עקב, יציאה דרך מפעלי אורון.
אם אתה בא ממסעף דרב-אל-סולטן דרך הר ארחות ונחל חווה ומסיים בעין עקב (וממש עוד מעט כבר יתחיל להיות מספיק חם במדבר כדי להצדיק טבילה שם), אין שום סיבה לחזור שוב מזרחה למפעלי אורון. כי זה שביל משעמם שמתישהו מתחיל להיות גם מעצבן. מעין עקב עולים לקבר בן גוריון דרך באר המשאלות והסרפנטינות. ואז גם יש ניפוח אויר, קפה וגלידה בתחנת הדלק.
מקבל את התיקון.
אגב ביננו, הסיכוי שבסוף היום יהיה חשק וזמן לנסוע (וללכת) עד עין עקב ממילא די קטן.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ברגע שמתחמם בחוץ, עין עקב שווה את המאמץ הקל. כמובן, זה תלוי בזמנים. אם מאוחר מדי אז אין טעם פשוט כי אסור החל משעה מסויימת. לעתים יש גם פקח שלא מאפשר להיכנס.
אם מוותרים על עין עקב, אז אפשר באמת לקפוץ לגב זרחן, לעשות שם קפה אחרון ואז לחזור לכיוון מפעל אורון.
רק לקחת בחשבון שביציאה מהמפעלים אין תחנת דלק שרבים אוהבים בסיום טיול לצורך מילוי אוויר, דלק, שירותים, חנות נוחות - ושזו נסיעה לא קצרצרה עד לתחנות הקרובות בירוחם או דימונה. אני מניח שיש קומפרסור לניפוח ומכיוון שמדובר בטיול גברים, אז לא צריך שירותים עם מראות ואסלות.... ואת הדודא לגלידה אפשר למתוח עוד חצי שעה.
או שסתם זה רק אני שהתרגל להתחיל ולסיים טיולים בתחנות דלק - כי זה נוח יותר עם קבוצות (ככה אתה מוודא שכולם יוצאים לטיול מתודלקים ושכולם מנפחים אוויר בסיום)
מה על אזור הר קומות ונחל חימר? יש שם מסלול טוב שמצדיק יומיים?
בנוסף - מה עם נחל צין? לא הצלחתי להבין לאיזה חלקים ממנו לא מומלץ להכנס.
מה למשל אומרים על זה? 2024 22:17:40
https://off-road.io/track/5504889660112896
מה למשל אומרים על זה? 2024 22:17:40
https://off-road.io/track/5504889660112896זה חד יומי חביב, אישית לא הייתי שורף עליו יומיים.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אם אתה נכנס מכביש דימונה-סדום לגבי פרס, הר קומות חימר (נדמה לי שזה מה שמופיע המסלול שצירפת, לא התעמקתי), אתה יכול להוסיף את פרצים עליון מצפון לדרום ואז לקנח בנחל סדום מדרום לצפון.
או לחילופין - מעלה זרון ומעלה יאיר (כנראה בירידה, אם לא רוצים לעזור לכביש).
זה טיול יפה ליומיום באזור עם קטעי עבירות ונוף ייפים. בנחל חימר מומלץ להגיע רגלית אל תצפית המפל המרשים.
נכתב מהנייד
ירידה למכתש במעלה רמון, הר גוונים, מעלה דקלים בירידה, נקרות, שינה בגב חולית, מעלה מרזבה (המקורי או עוקף שמעון), שלוחת צלעון, סיום בגב זרחן או עין עקב, יציאה דרך מפעלי אורון.
בסוף יש לנו שלושה לילות אז הולכים על זה. נראה כמה מזה נספיק. תודה!
טוב אז קצת רשמים בשביל לסגור את הלופ:
1. חניון חולית הוא ממש לא מה שזכרתי. מלא מטיילים של שביל ישראל, כולל קבוצות מאורגנות עם צוות סיוע שמגיע כמובן עם בידורית + קבוצה שהקימה קאנטה והשקיעה הרבה במעגל מתופפים…
2. מעלה מרזבה: המדרגה עצמה לא נראית מפחידה מידי אבל המעבר אחריה , מעין חריץ כזה שמטיילים לפנינו מילאו בבולדרים, נראית די מפחידה. בכל מקרה הוחלט לוותר על התענוג ולנסות את המעקף של שמעון…
3. המעקף של שמעון: בואו נאמר שהוא לא לבעלי לב חלש. לא מעט ירידות בשפצ לא נעימים, וככל שינועו בו יותר רכבים גם מידת הדרדרת בו תעלה כי חלקו הגדול על אדמה ולא על סלעים.
4. שלוחת צלמון מדהימה באמת היה תענוג. לדעתי אפילו שווה לעשות מסלול הלוך חזור ולוותר על מדרגת מרזבה.
5. גב זרחן במצב ממש טוב.
6. הגלדיאטור גירד לא מעט במסלול הזה, בעיקר בסכיני סלע ומדרגות חדות. גורם לי לחשוב מחדש על המסלולים שאנחנו בוחרים ובשיפורים שנבחר בשבילו. באיזשהו שלב מעייף לשמוע אותו מגרד את הגחון כל הזמן.
תודה לכולם על העזרה בתכנון!
צריך להתייחס לנושא של הפיכת חניוני הלילה למוקדי פעילות מאורגנת.
קודם כל - אסור. לא להפעיל מערכות קול ולא לעשות רעש. זה חניון לילה בשמורת טבע.
מעבר לכך - זה לא לעניין. מטיילים שבאים למדבר מצפים למצוא שקט מסויים בחניון הלילה.
כשהייתי את העניין כאן בהקשר של תאורת אצטדיונים לחמנייה של ג'יפים נעניתי ב'יאללה שחרר' מרוב הגולשים. אז קחו את זה קצת הלאה והנה.
אבל הרשות שנראה שבעניין של עידוד סוג כזה של פעילויות מתעלמת. וככל שרשות הטבע והגנים תמשיך להתעלם כמדיניות מהבלאגן הזה - המטיילים שמחפשים שקט יידחקו ללינה שלא בחניוני לילה. זה תהליך של הפיכת הלא חוקי לנורמה והפיכת שומרי החוק לעבריינים.
בעבר באירוע דומה בבורות לוץ שבו הקבוצה פתחה גנרטור מערכת הגברה ותאורה ב11 בלילה לאחר שביקשתי שקט ונעניתי בזילזול התקשרתי לפקח שחיכה לבוקר ונתן למדריך דו"ח. צנוע אבל דו"ח. לי זה לא עזר לישון אבל עזר לי להחליט להשתדל להתרחק מהחניון הזה.
אסף.
אני משתדל להמנע מחניוני לילה. חלקם הגדול , זה סתם מתחם ללא הגנה מרוח ושמש. מחפש מקום שלא בשמורת טבע ולן בצד המערבי של גבעה או הר כדי לא להיות מופרע מהשמש.
הכי טוב לבד...
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
טוב אז קצת רשמים בשביל לסגור את הלופ:
1. חניון חולית הוא ממש לא מה שזכרתי. מלא מטיילים של שביל ישראל, כולל קבוצות מאורגנות עם צוות סיוע שמגיע כמובן עם בידורית + קבוצה שהקימה קאנטה והשקיעה הרבה במעגל מתופפים…
2. מעלה מרזבה: המדרגה עצמה לא נראית מפחידה מידי אבל המעבר אחריה , מעין חריץ כזה שמטיילים לפנינו מילאו בבולדרים, נראית די מפחידה. בכל מקרה הוחלט לוותר על התענוג ולנסות את המעקף של שמעון…
3. המעקף של שמעון: בואו נאמר שהוא לא לבעלי לב חלש. לא מעט ירידות בשפצ לא נעימים, וככל שינועו בו יותר רכבים גם מידת הדרדרת בו תעלה כי חלקו הגדול על אדמה ולא על סלעים.
4. שלוחת צלמון מדהימה באמת היה תענוג. לדעתי אפילו שווה לעשות מסלול הלוך חזור ולוותר על מדרגת מרזבה.
5. גב זרחן במצב ממש טוב.
6. הגלדיאטור גירד לא מעט במסלול הזה, בעיקר בסכיני סלע ומדרגות חדות. גורם לי לחשוב מחדש על המסלולים שאנחנו בוחרים ובשיפורים שנבחר בשבילו. באיזשהו שלב מעייף לשמוע אותו מגרד את הגחון כל הזמן.
תודה לכולם על העזרה בתכנון!
יש לך קובץ מסלול או משהו בערך על המפה?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.