צפייה בגרסה מלאה : ציוד דיאגנוסטיקה לאבחון אינג'קטורים בלנד קרוזר 2008
אהלן חברים,
רכשתי לאחרונה לנד קרוזר ארוך מודל 2008 עם 290K קילומטרים על השעון.
כמה ימים לאחר הרכישה התחיל צליל של נקישות מהמנוע.
הנקישות מופיעות רק במאמץ ונעלמות כשהטורים עולים (אולי הן סתם נבלעות ברעש המנוע)
בסרק או בהעלאת טורים ב N או P אין נקישות.
חשוב לציין שלא מורגשת בעיית סחיבה ולפי השוואה לרכבים אחרים המנוע מרגיש חזק וללא אובדן כוח.
מניסיון קודם ברכב בנזין, פירקתי חיישן MAF וניקיתי אותו, הוא היה מזוהם בצורה מזעזעת, קצת מעיד על רמת התחזוקה של קודמי.
לא ניכר כל שינוי בהתנהגות או בצלילי המנוע.
מקריאות באינטרנט הבנתי שיש בעיית מזרקים, אך מכיוון שצלילי הנקישות מופיעים רק במאמץ וגם אז לא על כל טווח הסל"ד, אני רוצה להאמין שזה לא המצב.
לפני שאני מכניס את הרכב לטיפול מזרקים יקר, הייתי מעוניין לבדוק את ערכי האינג'קטורים או לנסות דברים שאני יכול לפתור ברמתי מתוסף ועד פירוקים, ניקיונות והחלפות של רכיבים.
אשמח לעצות ואשמח עוד יותר אם יש למישהו מכשיר דיאגנוסטיקה שיודע להציג את נתוני האינג'קטורים באזור מודיעין או המרכז.
עומרי
יונימוג אדום
08-04-24, 16:28
לפני הכל - באיזה תחנת דלק אתה מתדלק ?
קרה לי בעבר שהתפתתי למחיר זול בתחנת טן כפר סבא - לאחר כמאה ק"מ התחילו דפיקות חזקות במנוע ( משאית פורד קרגו - ללא טורבו ) .
כאשר הגעתי לחצי מיכל נכנסתי לתחנה של חברת דלק ( מניסיוני רב השנים הסולר הכי איכותי בארץ ) ומילאתי את המיכל , לאחר נסיעה של עוד כמאה קמ נעלמו הנקישות כליל .
אילן
מעניין.
התופעה אכן התחילה לאחר התדלוק הראשון, לא קישרתי בין הדברים, אבל מאז תידקלתי שוב מחצי מיל למיכל מלא בתחנה אחרת והרעש לא נעלם.
התדלוק הראשון היה בתחנת פז מזדמנת והתדלוק השני בתחנ דור אלון שנמצאת ליד הבית, אין לי איך להעריך את איכות הסולר שם.
איציק - 4X6ZH
08-04-24, 21:43
תבדוק את עצמך טוב
מי אמר שיש תקלה ?
איך המנוע הזה מתנהג ( רעש בעומס )
איזה מנוע יש לך ( הכוונה למערכת הדלק )
מה זה אומר שיש נקישות
לא בטוח שמצב המנוע מחייב התיחסות עם כל מה שזה אומר
למרססים במנוע עם מערכת דלק מסילה משותפת
כיול מרססים למה לכייל ?
מה יקרה המידה וזה ישאר כמו שזה
איציק
רישרושים סביב 2000 סל"ד - אם זה לא היה זה לא טויוטה.
יחד עם זה האבחון פשוט יחסית. כל מוסך שמכיר טויוטה ויש בו ציוד איבחון בסיסי ומי שיודע להשתמש בו - ידע לאבחן את מצב המזרקים.
אסף.
איציק,
מדובר במנוע דיזל, אני יודע שיש בעיות עם המזרקים שלהם ולכן זה הדבר הראשון שחשבתי עליו.
אני לא יודע אם יש תקלה אבל אני שומע נקישות שמזכירות לי מאוד נקישות דטונציה שהיו לי בג'ימני (מה שנפתר בסוף ע"י ניקוי חיישן MAF).
אני כאן בשביל לשמוע עוד דעות ומניסיון של אחרים.
אסף,
כבר שנים שאני מטפל ברכבים בעצמי, 10 שנים האחרונות עם ג'ימני.
הנקישות מגיעות דווקא בסל"ד שמתחיל בסרק, ועולות ככל שהסל"ד עולה, כמו שרשמתי למעלה נשמע מאוד דומה לדטונציה שהייתה לי בג'ימני.
קפצתי לכמה מוסכים וכולם רצו כמה מאות שקלים על בדיקה, לכן פניתי לפורום לשאול אם יש למישהו את הצב"ד המתאים.
במידה ולא, אקנה בעצמי זה ישמש גם לעתיד וגם לחבורה.
אני משתמש באפליקציה ייעודית לטויוטה ובה אפשר לראות את ערכי הפיצוי של המזרקים.
Elmscan Toyota
אסף.
אני משתמש באפליקציה ייעודית לטויוטה ובה אפשר לראות את ערכי הפיצוי של המזרקים.
Elmscan Toyota
אסף.
אפשר את שם האפלקציה ואיך עושים את זה?
עריכה: ראיתי תודה
--------------------------------------
אשמח לעצות ואשמח עוד יותר אם יש למישהו מכשיר דיאגנוסטיקה שיודע להציג את נתוני האינג'קטורים באזור מודיעין או המרכז.
עומרי
יש של טויוטה\לקסוס-צור קשר בטלפון
תודה חברים.
בדקתי בשישי את המדדים פיצוי של האינג'קטורים והתרבלו התוצאות הבאות:
146694
אני מבין שמזרק מס' 4 לא תקין (חריגה מעל 2 להבנתי לא תקינה).
השאלה האם המצב הנ"ל דורש החלפה של כל המזרקים? האם אפשר להמשיך לנסוע ככה חודש חודשיים בלי לפגוע במנוע עד שיגיעו מזרקים חדשים? (מזמין מחו"ל, המחיר פה יקר מדי)
כבר ראיתי חריגות של מעל 3 ולא נגרם נזק לרכב.
זו ממש אבל ממש לא המלצה למשוך.
מקווה שבדקת כאשר הרכב קר ובעומס, אחרת תחזור על הבדיקה כי ככל הנראה היא תהיה גרועה יותר.
האמת שהרכב נבדק לאחר נסיעה ובסרק.
לא חשבתי על זה כשהייתי שם אבל הנקישות באמת נשמעות חזק יותר בעומס.
למה צריך לבדוק כשהמנוע קר?
האמת שהרכב נבדק לאחר נסיעה ובסרק.
לא חשבתי על זה כשהייתי שם אבל הנקישות באמת נשמעות חזק יותר בעומס.
למה צריך לבדוק כשהמנוע קר?
לפני שהרכב מגיע לטמפרטורת עבודה הכל עובד קשה יותר.
לגבי חיישן MAP, אל תתרגש מכך שהיה מלוכלך.
אצלי ברכב חדש בהרבה ודל ק"מ הופיע תקלה משולבת בסחיבה גרועה והבעיה הייתה חיישן MAP סתום לגמרי, למרות שיש לפניו מסנן.
המלצה - אחרי שמנקים בזהירות את החיישן, להחליף את המסנן.
עדכון:
אינג'קטורים הוחלפו וקודדו.
מסתבר שאין pilot learning לרכב הזה.
הנקישות נעלמו אבל הרכב מרגיש כבד יותר. זה הגיוני?
כול להיות שבגלל שהמזרקים היו "משתינים" דלק אז למנוע היה יותר כוח?
אם לא, מה יכולה להיות סיבה?
עשיתי בדיקת לחץ למערכת הדלק ולא הייתה נזילה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.