צפייה בגרסה מלאה : קפיצי רוביקון - סופו של עידן
גונבה השומעה כי חברת רוביקון אקספרס בארה"ב פשטה רגל, או לכל הפחות הפסיקה לייצר את קפיצי עלים ל-CJ 4.5 אינץ'.
מי מכיר אלטרנטיבות?
גונבה השומעה כי חברת רוביקון אקספרס בארה"ב פשטה רגל, או לכל הפחות הפסיקה לייצר את קפיצי עלים ל-CJ 4.5 אינץ'.
מי מכיר אלטרנטיבות?
הם פשטו רגל כבר ב 2011, נקנו ע"י חברה אמריקאית בשם Transamerican Auto Pats, ששוב מכרה אותם ב 2019 לחברה בשם Wheels Pro LLC
מי מכיר אלטרנטיבות?
סקייג'אקר, Rough Country, Rustys...
לא חושב שיש משהו חדש אבל הישנים רובם עדיין על המדף בחנויות הגדולות באמריקה.
אכן, סופו של עידן עבור רוכבי הסיקסים והסופות.
רוביקון אקספרס היה בגדול, מותג מדבקה.
הציע מבחר גדול של מערכות מתלים לג'יפים שרוב חלקיהן הגיעו מיצרני משנה. כל מיני חלקים היקפיים כמו בולמי זעזועים וכו', היו באיכות נמוכה בעליל – אבל תהילתו של המותג היתה על קפיצי העלים המפורסמים שהציעו איכות גבוהה ביותר – גמישות, נוחות-נסיעה, מהלך מתלה ועמידות מרשימים מאוד – המחמאות כאן מגיעות לספק העלים האמריקאי של רוביקון – חברת "נשיונל ספרינג" שאין לי מושג אם ממשיכה לפעול.
מדי פעם צצות בשוק מודעות מכירה מאת סוחרי האיברים הידועים, של כל מיני יחידות רוביקון-אקספרס בודדות ממלאים ישנים שנרכשו מבעוד מועד על מנת לספסר בהם, והן מתומחרות במחירי נשך/גזל מופרזים בעליל. עבור הזוג האחרונים שצצו למכירה לפני כחודש-חודשיים דרשו בלי שום בושה מעל 5,000 שקל (!!!), שזה כמעט כפול מהמחיר הרגיל ששילמתי עבור זוג קפיצים חדשים זהים רק חצי-שנה קודם לכן. מכיוון שמדובר בהיצע וביקוש ואף אחד לא מכריח, אין לי טענה ושכל אחד יעשה את הבחירות שלו.
יש מוצרים מקבילים/מתחרים בשוק האמריקאי – BDS, סקייג'אקר, ראף-קאנטרי, אפילו אולדמן ועוד ועוד. רובם ככולם לא מתקרבים לביצועים ולאיכות של קפיצי רוביקון-אקספרס המקוריים ומי שעובר אליהם מקפיץ רוביקון-אקספרס מקורי, ירגיש היטב בשנמוך.... את זוג קפיצי רוביקון 4.5 האחרונים לסופה בישראל באופן רשמי, רכשתי מינוביץ לפני כמעט שנה ומאז – נאדה. אין יותר. כנראה הביקוש באמריקה לקפיצי עלים לג'יפים הולך ויורד – רוב משפצי הכלים הישנים שם כנראה יותר בקטע של צחצוח הניקלים בגראז' ופחות של עבודת שטח רצינית, לשם הם לוקחים כבר רנגלרים TJ/JK/JL חדישים יותר על קפיצי סליל.
יש יצרן אמריקאי בשם DEAVER שעד כה לא הכרתי ונתקלתי בו רק לאחרונה – הוא מתגאה בשימוש בפלדה 5160 מתוצרת ארה"ב, ובקפיץ שבנוי ממספר גדול מהמקובל של עלים, אבל בעובי דק יותר של העלים. מעניין איך זה שורד לאורך זמן, במיוחד המאיה הראשית. שווה לברר ולבדוק גם אצלם.
רק קחו בחשבון – CJ וסופה ישראליים הם חיות ייחודיות שהאמריקאים לא מכירים מבחינת מידות ומשקלים. הקיטים האמריקאיים מיועדים ל-CJ5/7 או YJ אמריקאיים שהם קצרים וקלים משמעותית. שימוש בקיטים כאלה מתחת לג'יפ ישראלי שהוא ארוך וכבד/עמוס יותר, דורש התאמות שונות ומשונות – מהוספת עלים דרך קידוחים והזזת תושבות וכו' - אחרת הם ישקעו מאוד מהר. כולל רוביקון-אקספרס אקסטרים-דיוטי 4.5, במיוחד האחוריים.
יש גם יצרנים מקומיים והם יודעים את העבודה והקפיצים שלהם יתאימו לסופה ו-CJ ישראלי ללא התאמות ואלתורים. אבל הבעיה אצלם היא בחומר הגלם המיובא לישראל מטורקיה שאינו ברמה של פלדת הקפיצים האמריקאית. מכיוון שאין ברירה, ניאלץ עם הזמן לחזור ולהשתמש בשירותיהםו נצטרך לתחזק את הקפיצים הללו בתדירות גבוהה יותר (עירגול, החלפת עלים שבורים וכו')..... רק קחו בחשבון שגם הפלדה הטורקית המקובלת היא מוצר שבקרוב יהיה במחסור מסיבות ידועות, מה שעלול לגרום לעליית מחירים.
יש יצרן אמריקאי בשם DEAVER שעד כה לא הכרתי ונתקלתי בו רק לאחרונה – הוא מתגאה בשימוש בפלדה 5160 מתוצרת ארה"ב, ובקפיץ שבנוי ממספר גדול מהמקובל של עלים, אבל בעובי דק יותר של העלים. מעניין איך זה שורד לאורך זמן, במיוחד המאיה הראשית. שווה לברר ולבדוק גם אצלם.
יצרן ותיק שעולה בקבוצות אוברלנדינג בקיטים מותאמים לעומס.
גם שם דבר בעולם מרוצי הבאחה.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
רק רציתי להגיד שמבחינת האמריקאים ראף-קאנטרי זה המיץ של הז...!$#
רק רציתי להגיד שמבחינת האמריקאים ראף-קאנטרי זה המיץ של הז...!$#
גם פה. עשיתי פעם סיבוב על סופה עם קיט 6 אינץ (!!!) של ראף קאנטרי.
באמת ROUGH. נוסע פח אשפה.
מזכיר קצת את הקיטים הישנים של פרוקומפ, רק עוד יותר קשה ומקפץ.
אין תחליף אמיתי לרוביקון-אקספרס.
בסופה שהיתה לי, 92 קצרה(אולי מקוצרת) כחולה ברזנט עם מתקון לגלגל ספייר שלצערי בדיאבד היה כבד מידי (אולי הרבה מידי) , התקנתי קיט של sky jacker ודי בהתחלה שראיתי שזה לא נושא בעומס הרכב הוספתי עלה מאחור מהסט הקודם וזה הקטין את השקיעה בזנב,
מומחים ממני אמרו שהרכב מתנהג מאוד יפה לעומת סופות אחרות, אם ניר בן ארי פה הוא אולי יכול להעיד (הוא בחן את הרכב כשהוא נקנה ממני)
אני מניח שהאוטו של גיתאי עמוס מאוד לעומתה
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
בסופה שהיתה לי, 92 קצרה(אולי מקוצרת) כחולה ברזנט עם מתקון לגלגל ספייר שלצערי בדיאבד היה כבד מידי (אולי הרבה מידי) , התקנתי קיט של sky jacker ודי בהתחלה שראיתי שזה לא נושא בעומס הרכב הוספתי עלה מאחור מהסט הקודם וזה הקטין את השקיעה בזנב,
מומחים ממני אמרו שהרכב מתנהג מאוד יפה לעומת סופות אחרות, אם ניר בן ארי פה הוא אולי יכול להעיד (הוא בחן את הרכב כשהוא נקנה ממני)
אני מניח שהאוטו של גיתאי עמוס מאוד לעומתה
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
שלי לא קלה (לא זו כבדה כמו שחלק חושבים) וארוכה, שזה משמעותי.
אני המון שנים על רוביקון של CJ שמתאים לסופה יותר מהקיט של YJ, הן בהיבט מיקום הסנטר בולט והן בהיבט כמות העלים מאחור (6 במקור לעומת 5). ועל 6 העלים האחוריים הוספתי עוד 2 וקיבלתי סט מהאגדות.
הקפיץ של הcj לא צר מהyj?
מתעלק כי פשוט באתם לי בול בפוני, אתמול גיליתי מאיה ראשית אחורית שבורה (סופה).
מה הלאה? אני מבין שלמצוא בעל מקצוע להחליף עלה זה עניין.. לקנות קפיץ קומפלט משומש?
אגב, למרות שהיא 93 על הניירות, הקפיצים שלה צרים כמו של שנתון 92 (צרים).
לא עניין גדול ולא בטיח.
יש בעלי מקצוע שמייצרים עלים.
חמילבסקי בחולון, אדוארד בנצרת, קפיצי מאיה בבאר שבע, קפיצי הרטוב באשדוד, לא חסר.... החוכמה היא להתאים אותם לאוטו. סופה ארוכה סגורה היא כבדה יותר וצריך להתחשב בזה.
אבל זה לא רוביקון אקספרס בהיבט איכות חומר הגלם. וגם את הקפיצים הטובים של רוביקון אקספרס שמיועדים ל-YJ (או קפיצי CJ של רוביקון) היה צריך להתאים.
אני עם ארוכה פתוחה עמוסה קבוע וכרגע על סט 4.5 מלא ל-YJ של רוביקון אקספרס.
הקפיצים הקדמיים חדשים, בני פחות משנה. האחוריים בני כמה שנים טובות.
נוחות הנסיעה מעולה לפי כל קנה מידה. אנשים שמכירים ג'יפים ונוסעים על כלים מודרניים טוענים שהג'יפ הזה נוח יותר מהג'יפים שלהם על סלילים.
מהלכי המתלה שהקיט הזה מעניק (מייצב מנותק) הם בעולמות של סלילים מוגבהים/משופרים.
הקפיץ האחורי מגיע עם 6 עלים ולטעמי הוא לא מתאים למשקל = שוקע לאחר זמן לא רב. הוספתי עלה אחד וזה שיפר מאוד - ועדיין, כשנתיים לאחר הטיפול בו, שוב שקע וצריך להרים אותו שוב. כנראה צריך להוסיף עוד עלה.
העלים של רוביקון (נשיונל ספרינג, כאמור) גמישים ועמידים ביותר. זה חומר גלם מכוכב אחר לעומת הפלדה הטורקית המקובלת בישראל. עדיין לא חוויתי שבירות, אבל עם הגיל זה כנראה יגיע.
חשוב לציין - ג'יפ עמוס למדי שעובד קשה בשטח.
הקפיץ של הcj לא צר מהyj?
כן. הוא גם קצר יותר.
ועדיין, בסופה של גיתאי ההתאמה יצרה ג'יפ נוח ביותר עם מהלכי מתלה שאני יכול להגדיר אותם כ"שומטי לסת".
אבל נפגעה משמעותית ההתנגדות לגלגול.
נשמע לא להיט כשאתה גמוס במשקל כבד, אלא אם כן התווספו לכך מוטות מייצבים.
נכון לחלוטין.
זה לא להיט בכביש עם פניות.
מצד אחד הג'יפ מאוד נוח.
מצד שני הוא מגלגל כמו משוגע.
תמרון חירום פתאומי יסתיים בהתהפכות. חד משמעית.
אבל ככה זה בכל הג'יפים הישנים, עם או בלי מוט מייצב - בג'יפ בכל מקרה צריך לנהוג בהתאם ולא להשתולל.
להאיט דרסטית לפני פניות, להימנע מתנועות הגה חדות. בכלל לנסוע מאוד רגוע.
נו, זה ג'יפ, לא רכב ספורטיבי ואפילו לא משפחתית פשוטה מלפני 40 שנה.
ועל זה תוסיף גם נעילות אוטומטיות שבכלל מאתגרות......
מהתאוצות הפרועות ומהסחיבה החזקה של סופה בעליות עדיין אפשר להינות - אבל שזה יהיה רק בקו ישר..... בכל מקום אחר על כביש ציבורי שאינו ישר כמו סרגל - אין פתרון זולת לנסוע לאט ובזהירות. זה פשוט מאוד.
מי שמשפר את הרכב שלו, (והחלפת קפיצים ממקורי קשה וקצרצר אבל יציב, למשופר ארוך ורך שמעלה את מרכז הכובד + מוט מייצב מתנתק, זה שינוי מאוד גדול ברכב), צריך לקחת את כל אלה בחשבון. לא סתם כל קיט קפיצים אמריקאי מגיע עם מדבקת הדיסקליימר הצהובה המפורסמת שכולם מיד זורקים, אבל אני הדבקתי אותה מול העיניים כדי להזכיר לעצמי להיזהר (או למי שיצטרך לנהוג במקומי)....
דרור,
תפריד בין מי שמייצר למי שמרכיב מעלים שהוא רוכש.
לערגל עיניים בקצה עלה זה לא ייצור.
מי מייצר בארץ קפיץ מחומר גלם?
דברים שונים.
כל הקפיצאים הרציניים מייצרים.
חומר הגלם מגיע אליהם בפסים של 6 מטר.
הם חותכים, אופים אותם בכבשן, מייצרים עיניים, קודחים חור לסנטרבולט, מעגלים אותם במכבש. הכל.
אצל רובם תמצא כבר עלים מוכנים לקפיצים לדגמי הרכב הנפוצים בשוק. אבל הם ייצרו אותם.
מייצרים עיניים, קודחים חור לסנטרבולט, מעגלים אותם במכבש. הכל.
זה עיצוב/הרכבה, לא ייצור.
כלומר תכונות החומר נקבעו אצל מי שייצר את העלה בחו״ל.
כל הקפיצאים הרציניים מייצרים.
חומר הגלם מגיע אליהם בפסים של 6 מטר.
הם חותכים, אופים אותם בכבשן,
מנסיון עבר (לא מוצלח) עם מאיה בבאר שבע, הוא מייבא עלים לאחר טיפול.
לגבי מאיה, שני אחים שרבו ונפרדו, אהרון והשני שלא זוכר את שמו.
אחד היה בעל המקצוע על המכונה והשני יותר מנהל.
למעט המתלם, בזמנו אף אחד לא ביצע את התהליך המטלורגי בארץ אלא קנו קפיצים מוכנים וחתכו/עיצבו לדגם רכב.
זו מלאכה סיזיפית נישה של מומחים, אשמח להתבדות שהשוק התקדם, קשה לי להאמין.
טיבו להתדרדר בכל מה שקשור בהתמחויות נעשה כאלו שיש פתרונות מדף לחומר גלם מיובא תחרותי במחיר.
זה מהותי כי מגוון התוצרת בארץ לא משהו.
והאפשרות לייצר קפיץ עם תכונות מוגדרות מאד קשה, יקר, ולא משתלם לבתי העסק האלו לצרכן פרטי קטן.
עוד אחד שנשמט מהרשימה וכדאי להזכיר זה גיל מקפיצי הרטוב, יושב באשדוד.
אמנם ממוקד במשאיות, אבל גיפאי ומבין עניין.
גם מתלם ייבא את החומר מחו"ל. טורקיה.
את אותו חומר תמצא את חמילבסקי.
כאמור, מגיע בפסים ישרים של 6 מטר. מהם חותכים ומכינים את העלים. כולל הכנת עיניים.
עוברים תהליך מטלורגי (כבשן וכו'), יש גם אצל אדוארד בנצרת. אצל אדוארד זה כבשן פחמים.
הרוב מיועד למשאיות מין הסתם, אבל גם לג'יפים וטנדרים.
מסכים שהשוק המקומי קטן ולא רווחי.
מסכים שקיט מוכן שמיועד לרכב ספציפי זה עדיף, בתיאוריה.
אבל אין דבר כזה קיט לסופה או סיקס ישראלי, כי אלה כלים שאין בחו"ל. היה פעם, של רוביקון אקספרס לסופה, שפותח ע"י מתלם על הסופה הירוקה שלי זצ"ל. הקיט היה מיועד ספציפית לסופה ארוכה, ללא צורך בשום התאמות ואפשר היה לקבוע בבטחון מלא שזה סט קפיצי העלים הטוב ביותר בשוק ללא מתחרים - וגם בולט-און מלא. אבל היה יקר ולא נמכרו ממנו הרבה, אם בכלל. כי ישראלים רוצים גבוה - וזול.
מה שמשאיר אותנו עם ייצור מקומי או קיטים מחו"ל שלא רק דורשי התאמות, הם אינם איכותיים בעליל, בוודאי לא איכותיים כמו שהיה רוביקון אקספרס שההבדל בינו למתחרים היה של שמיים וארץ.
רק מניח את זה כאן:
https://www.jeepland.co.il/product/9228-%D7%A7%D7%A4%D7%99%D7%A5-%D7%90%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A7%D7%95%D7% 9F-%D7%90%D7%A7%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%A1-4-5-%D7%9C%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%94-YJ
https://www.ebay.com/itm/164529969032
קידמי: (צריך להיעזר בצד שלישי)
https://www.amazon.com/Rubicon-Express-RE1454-Extreme-Duty-Spring/dp/B006GJKS3S
(ויש עוד במגוון אתרים)
זה שמופיע באתר זה יופי.
אבל יש מצב שמופיע שם כבר תקופה ארוכה.....
רצוי להתקשר ולברר אם זמין.
בחו"ל כמובן יש מצב שיש עסקים שמחזיקים מלאי ישן. שווה בהחלט.
בדקתי - יש לינוביץ' במלאי.
גיתאי:
עדיין יש מלאים בחו"ל לקפיצים של CJ
מק"ט RE1450 לקידמיים וRE1451 לאחוריים.
למשל, עבור האחוריים:
https://www.amazon.com/Rubicon-Express-RE1451-Leaf-Spring/dp/B006GJK4VE
קפיץ בודד מפחות מרף המכס - רק לדאוג לשילוח.
כן. הוא גם קצר יותר.
ועדיין, בסופה של גיתאי ההתאמה יצרה ג'יפ נוח ביותר עם מהלכי מתלה שאני יכול להגדיר אותם כ"שומטי לסת".
קפיץ CJ קידמי של רוביקון לא צר כמו המקורי, הוא ברוחב של YJ/סופה
ברוביקון כולם באותו רוחב
גם מתלם ייבא את החומר מחו"ל. טורקיה.
את אותו חומר תמצא את חמילבסקי.
כאמור, מגיע בפסים ישרים של 6 מטר. מהם חותכים ומכינים את העלים. כולל הכנת עיניים.
עוברים תהליך מטלורגי (כבשן וכו'), יש גם אצל אדוארד בנצרת. אצל אדוארד זה כבשן פחמים.
מתלם ייבאו חומר גלם וידעו להעביר תהליך מטלורגי מבוקר (יחסית).
נראה לי שעברנו את הגיל והעידן לקנות קפיץ ששיטת העשרתו בפחמן היא דרך פחמים סטייל ימי הביניים.
לשימחתי, טויוטה יותר נפוצות בעולם מסופות, ויש אופציות איכותיות.
ובהמשך לזה, שווה לבדוק האם יש אולדמן או EFS שמתאים לסופה במימדים ומשקל נשיאה.
קפיצים יפניים?
מגנום?
אסף.
על מתלם אתה לא צריך לספר לי
עבדו יפה וטוב וחבל שסגרו.
אבל לא היו נקיים מתקלות.
הם הגו את הרעיון לאנוס עלה ראשי של מגנום כבסיס לקפיץ הגבהה מקומי לסופה.
אילתור שעבד לא רע כל עוד היה חדש יחסית, אבל....
הרוחב - 70 מ"מ, יצר כל מיני בעיות התאמה.
הסנטרבולט במגנום לא ממורכז - מה שחייב לקדוח חור נוסף במרכז העלה. מה שהופך את החור המקורי לנקודת הכשל. במגנום העלה הזה לא צריך להתמודד עם מהלכי מתלה ועומס פיתול כמו שהקפיץ הזה מייצר בסופה, ואז הם נשברים בסיטונות. היחיד שהבין את הבעיה זה אדוארד מנצרת, זה עם הפחמים.... הוא מייצר עלים כאלה ללא חור - אם הם לג'יפ, הוא יקדח חור באמצע. אם הם למגנום, יקדח במיקום המקורי. זה פותר את הבעיה במשהו. מנסיון עם העלים שלו - הם לא נשברים כל כך מהר.
בכל מקרה - עדיין מדובר באילתור. הפלדה עדיין טורקית וזה לא מתקרב לאיכות הרוביקונית....
אולדמן, EFS - לא בדקתי. אני יודע שיש אולדמן 2.5 ל-YJ. בפורומים האמריקאים טוענים שכמעט ולא מגביה ותועלתו היחידה בנוחות נסיעה משופרת. אני משוכנע שתחת משקל של סופה הם לא יגביהו במילימטר וכמקובל במותג בטח יהיו יקרים-אש אז אין מה לטרוח.
הקיט היחיד שנחשב לחוקי באופן רשמי - BDS 2.5. ארנון שהוא מתקין מורשה שלהם טוען שהם טובים ואני מחזיק מדעתו, אבל לכל טוב יש טוב יותר ואני משוכנע שרוביקון אקספרס טוב יותר. הרבה יותר. זה גם קפיץ קצר משמעותית ומהלכי המתלה שהוא מייצר רחוקים מלהתחרות ברוביקון 4.5 אקסטרים-דיוטי החביב עלינו.
תבינו - רוביקון אקספרס 4.5 אקסטרים דיוטי הוא מוצר-קצה, הדובדבן שעל הקצפת בקטגוריית קפיצי העלים ל-Jeep המקורי האמיתי. אין שום מוצר אחר שידוע לנו שמסוגל להתמודד מולו וזו כל מהות השרשור הזה. מי שהתרגל ל-RE כבר לא יכול לחזור אחורה. השינמוך יהיה מורגש וכואב. זה מוצר שברגע שבאמת לא ניתן יהיה עוד להשיג, באמת יהיה סופו של תור הזהב.
נכון לרגע זה, כל עוד ניתן יהיה להשיג קפיצי רוביקון אקספרס מקוריים, כנראה שאני לא אטרח לנסות שום דבר אחר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.