התחברות

צפייה בגרסה מלאה : פילטר דלק לנדקרוזר 2008

omp
14-05-24, 12:26
אהלן חברים,
שמתי לב שיש לפחות 5 מק"טים שונים של פילטר דלק שמתאימים ללנד קרוזר 2008 דיזל ולא הצלחתי למצוא מידע על מה ההבדל בינהם, המחירים שונים אז כנראה שיש הבדל.
מכיוון שכולם זמינים לרכישה אני מניח שלא מדובר במקרה של הפסקת ייצור הישן (superseded) ואולי כן ומדובר בזיופים.
המק"טים שמצאתי עד כה:
23390-30090 לפי אתרי חלפים מחו"ל
23390-30150 לפי אתרי חלפים מחו"ל
23390-30180 לפי אתרי חלפים מחו"ל
23390YZZAB רכישה אחרונה ממחסן חלפים טויוטה מודיעין
23390-64010 היה מורכב על הרכב לאחר טיפול במוסך טויוטה אשקלון
מצרף תמונה מההחלפה האחרונה, שימו לב שהגודל שונה.
אשמח לשמוע ממי שיודע מה ההבדל?

asafk
14-05-24, 17:57
לא לגבי הרכב הספציפי אבל שתכיר את שיטת הקיטלוג של טויוטה.
המספר הראשון מתאר את החלק. במקרה זה מסנן סולר.
כלומר לכל רכב טויוטה ולקסוס באותם שנתונים הספרות הראשונות של מקט מסנן סולר יהיו אלו.
המספר השני הוא כבר של החלק הספציפי. ויכול להיות שההבדל בין מספרים שונים מוגדר כתחליף במערכות היצרן אבל יכול להיות גם דרגת סינון אחרת ואז זה איננו תחליף למרות שאולי במוסך זה נראה אותו דבר אז החליטו לעצמם. חשוב להסתכל באחד מאתרי החלפים או במחסן החלפים במוסך לוודא שהמקו הספציפי מתאים למספר השילדה הספציפי.
עכשיו שים לב שיש מספר שהוא ספרות בלבד ויש yzz או משהו דומה. הראשון הוא חלק לרוב תוצרת יפן והשנימלרוב תוצרת תאילנד או אינדונזיה והוא חלק מקורי של טויוטה אבל מיועד לאפטרמרקט. מבחינתם אין הבדל בתנאי שכאמור במחשב הם מצויינים כחליפיים.

אסף.

ד ו ר ו ן
14-05-24, 21:09
לשאלה דומה בעבר הראו לי בחנות חלפים טבלה של טויוטה עם מקטים חליפיים בינהם.

omp
14-05-24, 23:11
אסף, חשדתי שהמספר הראשון אומר מה מהות החלק אבל לא הייתי בטוח אז תודה על המידע. האם אפשר לומר שהמספר השני, ככל שהוא גבוה יותר מדובר בדגם עדכני יותר?

לגבי מקור הייצור, דווקא בתמונה ששלחתי מופיע שהYZZ יוצר ביפן וזה מה שסופק ממחסן החלפים של טויוטה לפי מספר רכב. מכיוון שהוא קטן יותר התחלתי לתהות למה ומה ההבדל.

דורון, מהעבודה שלי אני מכיר את עולם החלפים ואני יודע שיש מק"טים שונים שהם interchangeable, לפעמים זה שינוי קטן בדיזיין, לפעמים החלפת ספק בשרשרת הייצור ולפעמים שיפור בביצועים. קשה לדעת מה מהות השינוי וכמעט בלתי אפשרי למצוא spec ולהבין מה השוני.

-->