צפייה בגרסה מלאה : (כותרת נערכה)מחפש ע"וד לטפל בהוצאת דרכון גרמני
שלום,
כנראה שלאשתי והילדים זכאים לדרכון גרמני, האם יש למשהוא הממלצה לעו"ד שמתעסק בזה?
תודה
אנו נעזרנו ביואב שטרן
+972 54-2808001
[email protected]
לא בטוח שהוא עורך דין, אבל מקצוען בתחום שהביא לתוצאות לשבט שלם (כ12 איש מהמשפחה).
התהליך דורש הרבה סבלנות.
ההוראות שלהם מאוד ברורות, אנחנו עשינו בלי מתווך.
בדיוק בסיום התהליך עם הילדים שלי.
טיפלתי בזה לבד.
ההוראות מאוד ברורות. נדרשת סבלנות ברזל והקפדה על הדרישות שלהם.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אחד הדברים שגזלו המון זמן היה שאני ואחותי גרנו בארה״ב, לארגן תעודת יושר מfbi, (אפילו שעברו 25 שנה..לא מוותרים), דברים כאלו תוקעים התהליך (שולחים טביעות אצבעות וכו׳)
+1 אם יש לך את המסמכים הרלוונטיים אתה לא צריך עורך דין ואם אין לך הוא לא יעזור. מה שכן, תעודות ניתן לאתר בגרמניה ברשויות המקומיות ואם המוריש את הזכויות קיבל רנטה מגרמניה, יש מידע במשרד האוצר שעשוי לעזור במקרה של שינוי בשם המשפחה בין המוריש לנורש.
בעל נסיון…
תודה לכולם
- - - Updated - - -
תודה לכולם
Tzvika-Pick
19-05-24, 12:04
יואב שטרן אחלה, מקצוען ואמין.
בהחלט אפשר לעשות את התהליך לבד, ברמה העקרונית אין צורך בעורך דין. זה בדיוק כמו טיפול שגרתי לאוטו או שכפטל וצבע לחדר שינה - אם אתה יודע איפה לקנות את החומרים, אם יש לך זמן ויש לך כוח, זה לגמרי משהו שאפשר לעשות לבד בלי מוסכניק או שיפוצניק.
ברמת הפרקטיקה, אם תרצה לעשות את זה לבד תצטרך לגשת לבד למשרד הפנים כדי להוציא את המסמכים, למצוא נוטריון שיעשה לך העתקים נוטריונים למה שצריך, למצוא מתורגמן מוסמך שיתרגם לך את המסמכים (או נוטריון דובר גרמנית, אבל זה יעלה לך כמה אלפי שקלים), לאסוף את הכל, לבדוק ולסדר. לא סיפור גדול, אבל לגמרי אפשרי.
תעודות יושר מארה"ב - צריך להגיש רק במידה ואחד המבקשים התגורר בארה"ב, מוסיפים את זה לתיק במידה והגרמנים מבקשים (לא תמיד הם מבקשים). יש חברה שנותנת את השירות הזה, עולה משהו כמו 1000 ש"ח + מע"מ לכל תעודה. או שקונים סורק לטביעות אצבעות ועושים את זה לבד, לא מסובך אם יש לך חבר בארה"ב שיכול לקבל את התעודה בדואר ואז לשלוח אותה לוושינגטון לאפוסטיל.
אם יש לך שאלה ספציפית - שאל ואנסה לענות.
זה גם הזמן לתת גילוי נאות, אני עוסק בתחום האזרחויות האירופאיות.
מסכים עם צביקה.
בסופו של דבר זה תלוי כמה אתה טיפוס DIY.
תעודות ממשרד הפנים עושים באינטרנט.
חותמות אפוסטיל עושים במשרד החוץ בירושלים וזה באמת הגוזל זמן העיקרי.
במידת הצורך, באתר השגרירות יש רשימה של נוטריונים מאושרים לתרגום. גם מולו הכל נעשה במיילים.
הכי חשוב לעבוד מסודר ולשמור הכל
יואב שטרן אחלה, מקצוען ואמין.
בהחלט אפשר לעשות את התהליך לבד, ברמה העקרונית אין צורך בעורך דין. זה בדיוק כמו טיפול שגרתי לאוטו או שכפטל וצבע לחדר שינה - אם אתה יודע איפה לקנות את החומרים, אם יש לך זמן ויש לך כוח, זה לגמרי משהו שאפשר לעשות לבד בלי מוסכניק או שיפוצניק.
ברמת הפרקטיקה, אם תרצה לעשות את זה לבד תצטרך לגשת לבד למשרד הפנים כדי להוציא את המסמכים, למצוא נוטריון שיעשה לך העתקים נוטריונים למה שצריך, למצוא מתורגמן מוסמך שיתרגם לך את המסמכים (או נוטריון דובר גרמנית, אבל זה יעלה לך כמה אלפי שקלים), לאסוף את הכל, לבדוק ולסדר. לא סיפור גדול, אבל לגמרי אפשרי.
תעודות יושר מארה"ב - צריך להגיש רק במידה ואחד המבקשים התגורר בארה"ב, מוסיפים את זה לתיק במידה והגרמנים מבקשים (לא תמיד הם מבקשים). יש חברה שנותנת את השירות הזה, עולה משהו כמו 1000 ש"ח + מע"מ לכל תעודה. או שקונים סורק לטביעות אצבעות ועושים את זה לבד, לא מסובך אם יש לך חבר בארה"ב שיכול לקבל את התעודה בדואר ואז לשלוח אותה לוושינגטון לאפוסטיל.
אז אם אתה עובד בתחום, יכול להגיד מה המצב כרגע מבחינת הוצאת דרכון פורטוגלי?
Tzvika-Pick
19-05-24, 22:52
אז אם אתה עובד בתחום, יכול להגיד מה המצב כרגע מבחינת הוצאת דרכון פורטוגלי?
בקצרה - תם הטקס.
באריכות - באפריל 2022 הפורטוגלים הודיעו שהחל מספטמבר 2022 הם סוגרים את הסיפור הזה. היה הרבה פינג-פונג וניסיונות של כל מיני גורמים להשפיע כדי שההחמרות שדה-פקטו סגרו את השער לא ייכנסו לתוקף - כל זה לא הצליח ובפברואר האחרון נשיא פורטוגל אמר את המילה האחרונה וחתם על מה שהוא היה צריך לחתום כדי שזה באמת ייסגר.
אבל... כמו כל דבר בפורטוגל, גם כאן שום דבר עוד לא 100% סופי. מאז התחלפה ממשלה בפורטוגל ומפלגת השלטון החדשה לכאורה כן תומכת בחוק הזה, אז היא עדיין יכולה לתקן אותו או לחילופין לתקן תקנות שימתיקו את רוע הגזירה. גם יש סיכוי שבית המשפט יפסול את ההחמרות האלו. וגם יש סיכוי שאם כל מי שהגיש את הבקשה שלו עד היום ייגש באופן פרטני לבית המשפט ויבקש שיבדקו את הבקשה שלו לפי הקריטריונים הישנים והקלים - בית המשפט יקבל את בקשתו. הכל יכול להיות.
ככה שכרגע, אפשר עדיין מבחינה טכנית להגיש בקשות חדשות אבל סיכויי ההצלחה שלהם... זה הימור... אולי יצליח ואז תהיה אזרחות. ואולי לא, ואז הלך הכסף לפח.
מה לגבי בקשות שהוגשו לפורטוגל ב- 2021 ועדיין לא זזו אפילו שלב אחד בתהליך ?
זה נורמלי ?
זה יקרה ?
Tzvika-Pick
20-05-24, 08:20
מה לגבי בקשות שהוגשו לפורטוגל ב- 2021 ועדיין לא זזו אפילו שלב אחד בתהליך ?
זה נורמלי ?
זה יקרה ?
לצערי זה נורמלי. הפורטוגלים לוקחים את הזמו בכל הקשור לטיפול בבקשות האלו. האמת שהפורטוגלים לוקחים את הזמן בכל היבט של החיים, לא רק בבקשות אזרחות של יהודים. נסה פעם להתחבר לחשמל או לקבל מונה מים בדירה חדשה, סיוט מסויט.
בכל מקרה, כן - רוב הבקשות מ-2021 עדיין על שלב 1 וזה תקין, נורמלי ולא אומר כלום על ההמשך. אם התיק המדובר הוגש בצורה תקינה ואם יש בו את כל המסמכים הנדרשים, זה יקרה.
בזמנו התחלנו תהליך דרך עורכת דין שלא אזכיר את שמה, שלקחה לי הרבה כסף וסיפרה לי שהתעודות שלנו גבוליות ולא מספיקות.
(סבא שלי היה יקה ברמה שיש תיעוד מהרישום שלו לקינדרגארדן... כמובן שהוא לא ברח עם הכל עליו אבל שלח הרבה מכתבים לרשויות שונות בגרמניה וקיבל תיעוד).
ואז קיבלתי מייל מהשגרירות שיש לי הכל ואני לא צריך כלום חוץ מלמלא טופס וחצי.
בקיצור, את איסוף המסמכים גם ככה תצטרך לעשות לבד אז חבל על הכסף.
אם אין מסמכים, תפעיל חוקר פרטי בגרמניה ולא עורך דין בארץ.
Tzvika-Pick
21-05-24, 20:11
בזמנו התחלנו תהליך דרך עורכת דין שלא אזכיר את שמה, שלקחה לי הרבה כסף וסיפרה לי שהתעודות שלנו גבוליות ולא מספיקות.
(סבא שלי היה יקה ברמה שיש תיעוד מהרישום שלו לקינדרגארדן... כמובן שהוא לא ברח עם הכל עליו אבל שלח הרבה מכתבים לרשויות שונות בגרמניה וקיבל תיעוד).
ואז קיבלתי מייל מהשגרירות שיש לי הכל ואני לא צריך כלום חוץ מלמלא טופס וחצי.
בקיצור, את איסוף המסמכים גם ככה תצטרך לעשות לבד אז חבל על הכסף.
אם אין מסמכים, תפעיל חוקר פרטי בגרמניה ולא עורך דין בארץ.
רק חידוד קטן לגבי המייל מהשגרירות -
מה שהשגרירות עושה זה בדיקה מקדמית ולא מחייבת של המסמכים שברשותך. הם עוברים על מה שאתה שולח להם וכותבים לך אם לדעתם יש קייס וכדאי לך להגיש בקשה, או שאין כל כך בשר.
אבל חשוב לקרוא טוב טוב את המייל, כי כבר הגיעו אלי כמה לקוחות שקיבלו את המייל והיו בטוחים שהם בתהליך והנה עוד רגע מגיע אליהם הדרכון בדואר. אז זה לא המצב... במייל כתוב בדיוק מה השלב הבא - גם למלא טופס וחצי, אבל גם להגיש את כל המסמכים הנדרשים, מאומתים ומתורגמים במידת הצורך. ועד שלא משלימים את השלב הבא, לא תהיה אזרחות.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.