צפייה בגרסה מלאה : משתמשים בOnshape?
בקרוב מתפנה לי קצת זמן ובין היתר אני רוצה לחזור קצת למקורות ולתכנן.
קוס-אומו על סולידוורקס.
האם יש פה משתמשי אונשייפ? שתפו בחוויה.
אני מאוד מרוצה. אמנם לא משתמש כבד אבל לכל מה שרציתי נתן פתרון מצויין.
אסף.
הבן שלי משתמש כבד.
מתכנן שם בעיקר חלקים לרובוטים של המגמה, אבל גם שטויות לאבא שלו
אני משתמש כבר כמה שנים.
מתכנן חלקי פח, חלקים לייצור בכרסום וחלקי להדפסהת תלת-מימד.
החוויה חיובית מאוד.
יתרון משמעותי לכך שניתן לעבוד (כמעט) מכל מחשב (אישית משתמש במק, אבל יוצא לי לפעמים לעבוד באון שייפ גם על מחשבי ווינדוס ולינוקס) מכל מקום, כל עוד יש חיבור אינטרנט סביר.
תודה, לחלקים באמת אין בעייה. יש נסיון עם אסמבלי מורכבים? עם weldments? האם יש סקיצה תלת מימדית כמו בסולידוורקס?
חנן-ג'יפולוג
23-05-24, 14:04
עשיתי כמה וכמה אסמבליז עם האונשייפ. מיטה מתקפלת מהקיר, מתאם מניפת מצנן להיילקס שלי, קליפר חשמלי של בלם דיסק עם המרצה עצמית בתכנון עצמי (שבניגוד לקודמים לא הועבר לייצור) כולל תזוזות. בדיקת התנגשויות, כוחות שמופעלים וכו'. עבדתי גם עם הסולידוורקס- אבל פחות. לא מצאתי יתרון בסולידוורקס בעבודות הבסיסיות האלה, אבל אני ממש לא מתיימר להיות מקצועי בזה.
תודה, לחלקים באמת אין בעייה. יש נסיון עם אסמבלי מורכבים? עם weldments? האם יש סקיצה תלת מימדית כמו בסולידוורקס?יותר טוב מסקיצה תלת מימדית - שיש - אתה עובד בתוך 'סטודיו' שבו נמצאת כל ההרכבה במקום לעבוד על חלקים והרכבה. שונה מסולידוורקס אבל זו שיטת עבודה יעילה לא פחות.
תחפש את סרטוני ההדרכה זה יהיה יותר ברור.
אסף.
בהרכבות שאני עשיתי (די בסיסיות) היה יותר קל דווקא באונשייפ.
חלוקה של חלק לחלקים גם יותר טריוויאלי באונשייפ.
בגלל שאני עובד מול מהנדסים שעובדים על סוליד, ומבחינת נוחות שלי זה עובד לי יותר טוב, והסכימו לשלם את המחיר הפסיכי בחברה אני עובד עם סוליד.
נראה כמו נגזרת של און שייפ
https://hackaday.com/2024/05/23/cadmium-moves-cad-to-the-browser/
Sent from my CPH2493 using Tapatalk
קוס-אומו על סולידוורקס.
ממש.
אני לא סובל אותה.
חזקה מאונשייפ בהרבה פונקציות "חזקות".
אבל ביום יום ובדברים הלא מטורפים ?
איכות החיים של OS הרבה יותר גבוהה.
אני איתה מ2018.
קשה לתמצת את זה לפוסט אחד, אצמד לדברים הכי גדולים בשבילי (אציין שההרכבות שלי זה לא מעל 500 חלקים) :
יתרונות :
* אין שמירה, אין ניהול קבצים, אין קבצים שפתאום נדפקים, ויש forever undo שזה פשוט נפלא.
החיסרון של זה הוא שקובץ העבודה שלך רלוונטי רק לאונשייפ ולא תוכל לפתוח אותו בתוכנה אחרת.
* תהליך in context הרבה הרבה יותר מוצלח (מין screenshot).
* סביבת סקץ' הרבה יותר נעימה וזורמת (וזה באמת הלחם והחמאה של הCAD).
* כל הקונספט של "פארט סטודיו", הרבה יותר נכון מהסירבול של סוליד.
* אחוז קריסות אפסי, ותמיד הכל נשמר, מקסימום שבמקסימום אתה מאבד כמה קליקים על העכבר.
* ניתן לעבוד מכל מקום וכל מחשב כשצריך.
* ניתן לשלוח ללקוח לינק לתיכנון (כי הכל בדפדפן) והוא יכול לעבור על החלק בעצמו מתי שבא לו ולהעיר הערות.
* מייצאת קבצי סולידפארט שסוליד מבין היטב, אם אתה צריך לתקשר עם יצרן עם סוליד, יש מעט טעויות בהמרה באופן יחסי.
* לא דורשת משאבים מפגרים מהמחשב עד למודלים די משמעותיים, וגם אז, התוצאה היא לרוב לא קריסה, אלא איטיות.
* אין התקנה, אין ברדקים אם נגיד התעדכן לך הווינדוס ועכשיו הסוליד השתגע. ובאופן כללי תמיכה די קשובה באונשייפ (לרוב לא נדרש)
חסרונות :
* שאלת על סקץ תלת מימד, אז אין.
* אין אסמבלי מירור, פיצ'ר שעלול להיות דיל ברייקר אמיתי.
* מייטים מתקדמים - ממליץ לוודא שמה שאתם צריכים קיים באונשייפ (אני לא משתמש קבוע בזה ולכן לא יודע בדיוק את הפערים).
* קצב הפיתוח שלה קצת מאכזב, למרות שהיא מתעדכנת כל 21 יום עם פיצ'רים חדשים, ההתמקדות של הצוות שם הוא בדברים שהרבה פעמים הרבה פחות חשובים למשתמשים, שאגב... מצביעים מה השיפורים שהם הכי רוצים (ואונשייפ לא שמים עליהם בגדול, הערתי להם על זה מלא).
* צריך אינטרנט, למשל - אי אפשר לעבוד במטוס שאין לו אינטרנט נורמלי.
נייטרלי :
מחיר - נמוך יותר בהתחלה אבל משלמים כל שנה, לפחות פעם בסוליד היו אפשרויות לעסקה חד פעמית, חושב שהיום כבר לא.
שיטת אסמבלי - יש שיאהבו יותר ויש שפחות.
לגבי weldments ששאלת, קיים מקביל - frames, לא שולט בו מאוד אז לא יכול להגיב על הפערים.
בטח יש עוד אבל זה מה שעולה כרגע.
בהצלחה (אם אתה רוצה הרחבה אפשר טלפונית).
עריכה - שווה לעשות סיבוב בfusion ולראות האם יותר נכון להתחיל שם, המחיר שלה הוא שליש בערך.
והיא ממש לא שליש מהתמורה, ומתפתחת מהר מאוד וכוללת עוד תוכנות בפנים כמו CAM.
תודה!
הברירת מחדל שלי זה סולידוורקס שאני מכיר על בוריה כבר 25 שנה. האתגר זה ללמוד משהו חדש, זה לא כזה אינטואיטיבי (הגיל והעצלנות). היתרונות של סביבת העבודה של אונשייפ, וזה שלא צריך לקנות מחשבי על-חלל, וניהול הקבצים - כולם מאד קורצים לי.
אני מדבר כרגע על שימוש פרטי, אבל אם אני אפתח שליטה באונשייפ אולי במיזם הבא אצליח להמנע מהגררות לברירת המחדל של סולידוורקס.
ברור, זה לא יהיה כזה קל.
אני חושב שתצליח להתגבר על הפיתוי לחזור בכל קושי לסוליד אם יהיה לך חבר טלפוני שמבין באונשייפ ויוכל
לחלץ אותך מהר מהבוץ ברגעים המעצבנים, כי שם בסוף מתייאשים.
יש להם גם קורסים שלהם שהם די טובים ללמידה של התוכנה, ויש פורומים מאוד פעילים לכל שאלה.
אבל סה"כ אני חושב שהיא תוכנה נעימה יותר בכל פרמטר.
הבעיה שלך תהיה רק איפה שלסוליד יש פיצ'רים חזקים שקשה להחליף, ואם התרגלת אז פתאום לעבוד קשה יהיה......קשה.
אני עשיתי את הדרך ההפוכה לתקופה, וסוליד עיצבנה אותי כל כך.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.