PDA

צפייה בגרסה מלאה : תן חטף תינוק מאוהל במכתש רמון

dice2
01-06-24, 12:54
https://www.ynet.co.il/news/article/b1ggnudea

האם כלב (פיטבולית) איתנו באוהל יכול למנוע מקרה כזה?

ד ו ר ו ן
01-06-24, 13:32
בזמנו טיילנו עם הפירינאי.
שום דבר לא התקרב למאהל מבלי שקיבל תגובה ממנו.
חיות/אנשים.

אבל שים לב לפרטים בכתבה, תינוק בן שנה וחצי הושאר באוהל פתוח.
מבוגרים לא היו לידו.
מניח בזהירות שהאוהל היה קצת הצידה כדי שיוכל לישון כשההורים ישבו בצד השני.

dice2
01-06-24, 13:51
מניח בזהירות שהאוהל היה קצת הצידה כדי שיוכל לישון כשההורים ישבו בצד השני.

לא מאשים את ההורים בכלום. להזכירך במקרה עם הזאב בחודש אפריל הזאב קרע את הרשת ותקף את הילדה
וכלבים במאהל בהחלט מתריעים ושומרים מכל סוגי החיות גם הולכים על 2 (במיוחד הולכים על 2)
ולא פעם ראינו שעוקבים אחריינו לאורך הטיול ובמחנה לילה והם לא העיזו להתקרה (בכל זאת מלינואה ופיטבול זה לא פינצ'ר או צ'יואווה)

אחדד את השאלה שלי
עד כמה לתנים וזאבים יש את האומץ להתקרב למאהל עם כלבים?
(מקווה שבקרוב גם הנכד בן 3 יתחיל לטייל איתי בשטח)

ד ו ר ו ן
01-06-24, 15:36
לא מאשים את ההורים בכלום. להזכירך במקרה עם הזאב בחודש אפריל הזאב קרע את הרשת ותקף את הילדה
)
הורים אחראים.. צר לי להיות מביא הבשורה.
גם במקרה הקודם האוהל לא היה סגור לפי אחת הגרסאות.
וגם בדרגות.

ילדים קטנים בגודל פיזי של גדי יעלים/צבי קטן.
לגמרי בסדג טרף פוטנציאלי.
זה הטבע.

לדעתי כלב זה תוספת נהדרת להרתעת חיות בר וגם על 2 לפעמים.

נמרוד
01-06-24, 16:38
השאלה שלי

אני לא זוכר מקרה שתן התקרב אלינו לחניון לילה, תמיד יש כלבים.

asafk
01-06-24, 17:42
זה עניין רציני ביותר ובכל זאת אני מבקש לפקפק בדיוק של הדיווח. יש המון פרטים - ברבים מהם ייתכן והדיווח אינו מדוייק עד שגוי ולכן מציע לקרוא בביקורתיות את הידיעה.

יחד עם זה אנחנו עדים בשנתיים האחרונות - זה התחיל בקורונה - לתופעה מרתקת של ביות חיות בר. תנים וזאבים מתקרבים לבני האדם כפי שמעולם לא היה. הקירבה כשלעצמה עלולה להפחיד.
מקרה כזה ראוי שייבחן ברצינות פן תיווצר היסטריה מיותרת מחד או חוסר זהירות נדרש מאידך.

אסף.

ehudzeelim
01-06-24, 17:49
עוד יתרון לאוהל גג

ד ו ר ו ן
01-06-24, 17:53
עוד יתרון לאוהל גג

או סתם השגחה הורית.

יונתןמצפה
01-06-24, 18:48
זה עניין רציני ביותר ובכל זאת אני מבקש לפקפק בדיוק של הדיווח. יש המון פרטים - ברבים מהם ייתכן והדיווח אינו מדוייק עד שגוי ולכן מציע לקרוא בביקורתיות את הידיעה.

יחד עם זה אנחנו עדים בשנתיים האחרונות - זה התחיל בקורונה - לתופעה מרתקת של ביות חיות בר. תנים וזאבים מתקרבים לבני האדם כפי שמעולם לא היה. הקירבה כשלעצמה עלולה להפחיד.
מקרה כזה ראוי שייבחן ברצינות פן תיווצר היסטריה מיותרת מחד או חוסר זהירות נדרש מאידך.

אסף.

בהחלט.
בינתיים, כמו תמיד, סיבה מצויינת נוספת להעדיף חניון לילה ארעי בעומק השטח ולא במרכז של הצנטרום של הפיילה, או במילים אחרות תחנת ההאכלה של חיות הבר המבויתות בדמות חניוני הלילה המוכרזים.
לכל דבר יתרונות, אך גם חסרונות. וראוי שלא יתעלמו מהם ברטג...

הכוכב הכחול
01-06-24, 19:00
לא הייתי מקל ראש בנושא,
הם ללא פחד כלל.
146930
146929
אצלי בחצר, פחות תרנגולת

asafk
01-06-24, 19:32
על זה מדברים בהקשר של ביות חיות הבר.

אבל. הכותרת היא 'תן חטף תינוק'. תיאור מעורפל שממנו אפשר להבין שהתן ניגש לאוהל הפתוח, נכנס, ולקחת איתו תינוק.
זה לא תינוק זה פעוט בן שנה וחצי. כלומר הולך. כנראה.
השאירו את האוהל פתוח.
משם אף אחד לא יודע מה קרה. גם לא ההורים.
אולי הוא יצא בכוחות עצמו? ופגש כלב חמוד שבעצם לא היה כלב ולא חמוד ולא אוהב שמושיטים לכיוונו יד ללטף?

אסף.

nitzan
01-06-24, 19:37
אצלנו התנים התחילו להכנס לחצרות ללא כל חשש ,חיסלו לי יותר מתרנגולת אחת
הגדלתי טווחים לאסייתי ולארגנטנאי הציידים הפכו לניצודים.
הייתי מאד רוצה לקחת את הצוות איתי לטיולים הם מאד אוהבים לנסוע אבל
לא ישאר לי מקום אפילו לגזיה.

ehudzeelim
01-06-24, 19:58
או סתם השגחה הורית.

השגחה הורית היא תמיד יתרון אבל אין סתירה בין השניים
דרך אגב המוטיבציה המקורית להמצאת אוהל גג היתה חיות בר (אפריקה וכאלה) ועם כמויות הזאבים שאני רואה בערבה וחוסר הפחד שלהם, זה נהיה רלוונטי מתמיד גם אלינו.

דור אריאל
01-06-24, 20:35
וכלבים במאהל בהחלט מתריעים ושומרים מכל סוגי החיות גם הולכים על 2 (במיוחד הולכים על 2)
ולא פעם ראינו שעוקבים אחריינו לאורך הטיול ובמחנה לילה והם לא העיזו להתקרה (בכל זאת מלינואה ופיטבול זה לא פינצ'ר או צ'יואווה)

אחדד את השאלה שלי

גם במקרה עם הזאב הילדה לא ישנה בתוך האוהל, היא ישנה עם המרפסת וכנראה לא סגרו את הרשת ( אם בכלל יש שם ) עד הסוף

אני שומע בלילות חיות מסתובבת ליד האוהל ומעולם לא ניסו להכנס,
אולי כי אנחנו לא מחזיקים אוכל באוהל ( או שפשוט הילדים שלי לא הטעם שלהם..)

ד ו ר ו ן
01-06-24, 22:19
כתבתי בעבר, אחרי החושך, ילדים קטנים לא נשארים לבד.
אם הם ישנים באוהל, אז הוא סגור, והפתח פונה למדורה/היכן שיושבים.

אנשים יוצאים לטבע, ואז כשה״טבע״ מגיע אז הם מופתעים שהוא באמת פראי.

KOOKE
02-06-24, 11:17
רק אומר שברוב המקרים של מפגש בין כלב בית ממוצע לזאב ואפילו תן - הם ינצחו ואפילו עלולים לקטול את הכלב וכבר היו מקרים שכלבים קטנים נטרפו על ידי זאבים.

אם לוקחים איתכם כלב לטיול ומשחררים אותו במחנה אז זה צריך להיות כלב גדול פיזית ועם יצר קרב וציד שמסוגל להתמודד עם זאבים/ תנים. הגזעים הכי טובים למשימה זו הם מקבוצת שומרי העדרים (פירנאי, רועים קווקזי, קנגל וכו') אלו גזעים שגודלו וטופחו במיוחד למשימה הזו של לשמור על עדרים מפני זאבים ותנים.

יאיר_א
02-06-24, 20:54
https://photos.app.goo.gl/HHrABGw9iC4FVZm98

מפגש שלי בחאן בארות בחורף שעבר עם זאב מצוי (באותו הרגע לא הייתי בטוח אם זה תן או זאב).

הוא היה בערך בגודל של רועה גרמני בוגר ממוצע.

המרחק ביני לבינו היה כחמישה מטר והוא הסתובב חופשי לגמרי בחנייה בסופש עמוס במטיילים.

sgill
03-06-24, 10:01
צפון מערב תל-אביב מלאה בתנים, כנל פארק הירקון. הם חיסלו את אוכלוסיית הברווזים/אווזים בפארק.
בשכונות הצפוניות הם מסתובבים חופשי בין הבתים, בתוך הגינות, על המדרכות, מפריעים לתנועה. בעיקר בלילה אבל לא רק.
עד שזה לא יגמר באסון (כנל עם חזירי הבר בחיפה) העיריות לא עוות כלום והרט"ג טוענים "חיה מוגנת" אסור להתערב לב בחיים.

אם אני זוכר נכון, יש חניוני לילה שרט"ג לא מאפשרים להכנס אליהם עם כלבים.

איל מ
03-06-24, 13:16
זה חד משמעית לא נכון.
כאשר יש פיצוץ אוכלוסין של תנים, הרשות מוציא היתרי ציד לדילול.
בעברי היה לי נייר כזה בכיס. (אמנם כמות התנים שדיללתי בפועל עומדת על המספר המרשים- 0, אבל השתדלות היתה).
אני מנחש שלאפשר לאנשים לירות בנשק חם באזור אורבני זה קצת יותר בעייתי.

ניר ל
03-06-24, 14:44
בסופ"ש האחרון אחת השכונות הדרומיות של נס-ציונה סערה וגעשה בעקבות טנדר לבן שנצפה עם חמושים במדים מנומרים, כעבור כמה דקות נשמעו גם יריות... מה שהתברר בדיעבד כציידי תנים.

אצל חותני במושב הם מדללים בקביעות את אוכלוסיית החתולים ולאחרונה טרפו והעלימו את הכלב, לא השאירו זכר ממנו.
אנחנו מחפשים לו מחליף בקנ"מ גדול יותר, ידידותי ולא עויין לחתולים

Snir
03-06-24, 16:16
מפה לשם, רגע לפני שאשתי מפרסמת את האוהל ביד 2. יש למישהו טיעונים מנצחים איך לעשות ש"לנו זה לא יקרה"?
הכלליים הבסיסיים של אחסון המזון והזבל ידועים ומוכרים...

Yaron.nahum
03-06-24, 17:23
אוהל גג ?
נראה לי הפתרון המושלם לבעיה הזאת.

ד ו ר ו ן
03-06-24, 17:35
מפה לשם, רגע לפני שאשתי מפרסמת את האוהל ביד 2. יש למישהו טיעונים מנצחים איך לעשות ש"לנו זה לא יקרה"?

זה.

כתבתי בעבר, אחרי החושך, ילדים קטנים לא נשארים לבד.
אם הם ישנים באוהל, אז הוא סגור, והפתח פונה למדורה/היכן שיושבים.

KOOKE
03-06-24, 18:36
אוהל גג אחלה פיתרון אבל לא הייתי משאיר תינוק/ ילד רך בשנים לבד באוהל גג.

כבר הועלה כאן, כלבים מגזעי שומרי העדרים הם הפתרון הכי יעיל וטוב לטעמי לבעיית תנים/ זאבים ואפילו הולכי על שתיים עויינים - אלו גזעים שפותחו במיוחד עם יצר שמירה מאד גבוה כולל יצר קרב ויכולת פיזית להתמודד עם זאבים ותנים כדי לעמוד במשימה של שמירה על עדרי צאן.

ד ו ר ו ן
03-06-24, 19:18
משהו לא מסתדר לי טוב בסיפור.

המשפחה אומרת שהאב הלך להשתין והשאיר את האוהל פתוח חלקית.

תן זו לא חיה גדולה.
ילד בן שנה וחצי שוקל 10+קג.
הרבה מעל לטרף אופייני של תנים.
האמירה שהתן נכנס לאוהל, תפס ילד, משך אותו בשקט מצד אימו הישנה, בעדינות מבעד לפתח (כולם מכירים את הקטע המעצבן שמישהו פוגע עם הרגל בפתח של האוהל ומנער את האוהל), גרר אותו עשרות מטרים מהאוהל ככ מהר לפני שהגיע בא חזר מהפיפי, לא מסתדר.

אסף העלה את האפשרות הזו, שהילד פשוט יצא החוצה (אחרי אבא?), ופגש את התן/זאב בחוץ, ומכאן העסק התדרדר.

dice2
03-06-24, 20:20
https://www.ynet.co.il/environment-science/article/ry8vs8jvc?tbref=hp#autoplay=1

מקרה נוסף מהיום
תקיפה שלישית מתחילת אפריל
שמישהו יביא לילדים האלו גלידה

החלמה מהירה לילד

boaz avrahami
03-06-24, 22:33
שיחליטו כבר אם זה תן או זאב.

האמת, כמו שהוזכר כאן מספר פעמים. יש לנו מילנואה.
היא איתנו באוהל והיא לא ישנה כשאנחנו בטיול.
אנחנו משאירים לי פתח קטן בריץ׳ רץ׳ ומדי פעם היא יוצאת בטיסה ומבריחה חיות שמתקרבות למתחם.
בלי שום נביחה.
שומעים אותה רק דוהרת אחריהם וחוזרת אחרי כמה דקות.

גם כשמתקרבים אנשים אין נדרכת למצב כזה שמעיר אותנו.

אנחנו מעיזים בזכות הביטחון הזה לישון במקומות מאוד מבודדים שבלעדיה או בלעדי קבוצה כנראה שלא היינו מעיזים וכבר היו מקרים מותחים עם בדואים שרק התפללתי שהם לא יראו אותנו…

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ishc
03-06-24, 22:58
הכלליים הבסיסיים של אחסון המזון והזבל ידועים ומוכרים...יש שתי ונדורות למכירה [emoji12]

Sent from my CPH2465 using Tapatalk

asafk
03-06-24, 23:42
אם כך, ועם המקרה הנוסף, נראה ששתי ההמלצות הן לא לישון באתרי האוהלים הממוסדים שהפכו לשדה ביות עבור חיות הבר, ולסגור את הרשת של האוהל.

אסף.

שולץ האיום
04-06-24, 08:41
אני מכיר חיה אחרת, מגעילה במיוחד, ומסוכנת הרבה יותר מכל התנים האלה, וזה מגובה סטטיסטית.
היא נמצאת בכבישים, בסחנה, ובכל מקום כמעט.
יש כל מיני סוגים שלה, חלק חיים פה וחלק בארצות אחרות.
זהירות.

Grandtorino
04-06-24, 08:49

מבוגר ישן לרוחב הכניסה, ילדים בפנים האוהל
רוכסן סגור תמיד, גם כשהולכים להשתין

dice2
04-06-24, 09:03
אני מכיר חיה אחרת, מגעילה במיוחד, ומסוכנת הרבה יותר מכל התנים האלה, וזה מגובה סטטיסטית.
זהירות.

בשביל אלו שתארת פיטבולית זה כלב אולטימטיבי. והוא לא צריך לעשות הרבה. רק שיראו שהוא במחנה
וזה מניסיון

146942

geva dover
04-06-24, 09:14
לא שמתם לב למשפט בתקיפה האחרונה?
" האוהל היה סגור והתן/זאב נכנס ונשך את הילד"
משהו מוזר במקרה הזה, תן זאב לא יכולים לפתוח את האוהל וגם אם ינסו לקרוע את הניילון התנועות והרעש יעיר את כל הישנים באוהל...

המקרה השני באמת נשמע כמו ילד שיצא אחרי האבא והתעסק גם חיית בר.

שוב אני לא יכול לשפוט אבל לא הייתי שם.
בכל מקרה אנחנו אשמים, אנחנו אשמים שמשאירים זבל מחוץ לאוהל כדי שחיות בר יחגגו על זה.
אנחנו אשמים שעשינו לחיות הבר ביות וכבר אין בהן פחד וחשש של התקרבות.
וזו עוד סיבה שאני משתדל להתרחק מחניונים נגישים לרכבים פרטיים שעמוסים בדרך קבע, למרות שחבל.. יש בהם אחלה סהרונים..

אה.. וכל כלב יעשה את העבודה. עצם הריח של כלב ( זאב מבחינת הריח) באוהל תרחיק מעט את חיית הבר או תגרום לכלב לנבוח באוהל כדי שהבעלים יתעורר.
רק שלא יהיה איזה פומרניין או שיטשו אבל כלב מעל 20 קג

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

דור אריאל
04-06-24, 10:07
עוד מקרה חדש מאתמול
שוב: זאב נשך ילד בן 4, שישן באוהל במכתש רמון

הזאב נכנס לאוהל שבו ישנו בני משפחה, ונשך את הילד בירכו ובמקומות נוספים בגוף. הילד פונה על ידי צוות מד"א לסורוקה ומצבו מוגדר קל. האם: "הבן הקטן שלי התעורר בצרחות. בחצי עין ראינו את הזאב"

https://www.ynet.co.il/environment-science/article/ry8vs8jvc

חנן-ג'יפולוג
04-06-24, 10:11
לא מבין מה ההתרגשות והריצה למסקנות, חוץ מזה שזה טיפה חריג אז זה בכותרות של התקשורת.

יש עקרבים, נחשים, כוויות ממדורות, סלעים וענפים שנופלים מגבוה, ועוד מגוון הרבה יותר גדול של סיכונים (סבירים) בשטח. זה עוד סיכון קל, ואחד מהזניחים סטטיסטית.

שזו תהיה הצרה שלנו. חותם על זה. הולכי על שניים מטרידים אותי הרבה יותר.

אבי ביטר
04-06-24, 10:49
בול !!!

ד ו ר ו ן
04-06-24, 11:27
" האוהל היה סגור והתן/זאב נכנס ונשך את הילד"
משהו מוזר במקרה הזה, תן זאב לא יכולים לפתוח את האוהל וגם אם ינסו לקרוע את הניילון התנועות והרעש יעיר את כל הישנים באוהל...
k
בראיון אחר נאמר שלא היה סגור לגמרי.

באוהלי גלמפינג האלו לפעמים הסגירה היא סתם יריעות חופפות, והחלק התחתון לא מהודק.

KOOKE
04-06-24, 11:41

אה.. וכל כלב יעשה את העבודה. עצם הריח של כלב ( זאב מבחינת הריח) באוהל תרחיק מעט את חיית הבר או תגרום לכלב לנבוח באוהל כדי שהבעלים יתעורר.
רק שלא יהיה איזה פומרניין או שיטשו אבל כלב מעל 20 קג

חולק עלייך, הריח של הכלב לא יבריח אותם אלא הם (הזאבים בעיקר) עלולים לראות בו טרף ויתקפו אותו גם אם זה כלב גדול. לא חסרים סרטונים ביוטיוב של מצלמות אבטחה המתעדות כלבי בית כולל גדולים כמו רועה גרמני (כלב זאב בפי העם) הנטרפים בידי זאבים ואפילו על ידי זאב בודד.

צריך להפנים שיצר הציד והלחימה של חיית בר כמו הזאב עולים בכמה וכמה מונים על אלו של כלב הבית הממוצע.

כן כלב הבית הממוצע ייתכן ויתריע מבעוד מועד אבל לא תמיד יהיה יעיל בלהדוף זאבים/ תנים.

לגבי חיות שהולכות על שתיים הכלב יהיה הרבה יותר יעיל ומרתיע גם אם זה כלב קטן או כלב בית מנומס...הנביחה תרתיע אותם

דור אריאל
04-06-24, 12:10

אנחנו משאירים לי פתח קטן בריץ׳ רץ׳ ומדי פעם היא יוצאת בטיסה ומבריחה חיות שמתקרבות למתחם.
בלי שום נביחה.

אנחנו מעיזים בזכות הביטחון הזה לישון במקומות מאוד מבודדים שבלעדיה או בלעדי קבוצה כנראה שלא היינו מעיזים וכבר היו מקרים מותחים עם בדואים שרק התפללתי שהם לא יראו אותנו…

דווקא במקומות המבודדים הם פחות באים כי הם יודעים שבמקומות המסדרים ( כל המקרים היו באתרים מוסדרים ) יש הרבה אוכל בפחים

geva dover
04-06-24, 12:37
בראיון אחר נאמר שלא היה סגור לגמרי.

באוהלי גלמפינג האלו לפעמים הסגירה היא סתם יריעות חופפות, והחלק התחתון לא מהודק.כן אבל בחניונים המדוברים אין גלמפינג. זה סהרונים ואוהלים רגילים..
בכל מקרה לעניינו, פשוט צריך לשים לב. יש סכנות הרבה יותר שכיחות מזה ומהכותרות שעשו התקשורת..

לעינייני הכלבים, זה תלוי חיית בר. יצא לי לראות פינצר מבריח זאב ומצד שני יש צילומים של תנים תורפים כלבים דומים מהחצר. בסוף אנחנו לא מבינים את התקשורת בין בעלי החיים.

ד ו ר ו ן
04-06-24, 13:04
כן אבל בחניונים המדוברים אין גלמפינג. זה סהרונים ואוהלים רגילים..
אם המשפחה תיארה שהתארחו באוהלים במקום,
ילד במיטה נמוכה וילד אחר במיטה העליונה.
נשמע שזה היה מתחם מאורגן, לא אוהל רגיל.

דור אריאל
04-06-24, 14:27
אם המשפחה תיארה שהתארחו באוהלים במקום,
ילד במיטה נמוכה וילד אחר במיטה העליונה.
נשמע שזה היה מתחם מאורגן, לא אוהל רגיל.

זה אתר מסודר של אוהלים,

כתבתי מקודם שהחיות נמשכות למקומות מוסדרים שהם יודעים שיש שם אוכל

תמונה מהמקום

146943

GodsFather
04-06-24, 21:45
רק אומר שלא חייב תן או זאב... גם גדי יכול לתת בראש146945

Sent from my SM-F916B using Tapatalk

מיכה100
04-06-24, 23:17
לא מבין מה ההתרגשות והריצה למסקנות, חוץ מזה שזה טיפה חריג אז זה בכותרות של התקשורת.

יש עקרבים, נחשים, כוויות ממדורות, סלעים וענפים שנופלים מגבוה, ועוד מגוון הרבה יותר גדול של סיכונים (סבירים) בשטח. זה עוד סיכון קל, ואחד מהזניחים סטטיסטית.

שזו תהיה הצרה שלנו. חותם על זה. הולכי על שניים מטרידים אותי הרבה יותר.בדיוק.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

קייס קינום
07-06-24, 17:24
יחד עם זה אנחנו עדים בשנתיים האחרונות - זה התחיל בקורונה - לתופעה מרתקת של ביות חיות בר. תנים וזאבים מתקרבים לבני האדם כפי שמעולם לא היה.

אכן משהו מוזר קורה. בתקופה האחרונה התנים מתנהגים בעיירה שלנו בנגב כמו חתולים - מסתובבים ברחוב בשעות היום, לא נראה שפוחדים מאנשים, עומדים ומסתכלים עליך כשאתה מתקרב אליהם. כמעט אפשר ללטף אותם. אנחנו סמוכים לואדי ושתי משפחות תנים קבעו את מושבן בצמוד לבתים.

לגבי אוהל גג, יצא לי כבר לראות שועל עולה על רכב מטיילים בחניון לילה באיזור ומנסה להוציא אוכל מהצ׳ימיגג. מניח שגם זאב או תן יכולים לטפס באותה מידה.

ehudzeelim
07-06-24, 17:57
לגבי אוהל גג, יצא לי כבר לראות שועל עולה על רכב מטיילים בחניון לילה באיזור ומנסה להוציא אוכל מהצ׳ימיגג. מניח שגם זאב או תן יכולים לטפס באותה מידה.

זה קצת מזכיר את העיקרון כפי שהוגדר בשרשור על גניבות הרכבים ומיגון -
אתה רק צריך שהאוהל שלך יהיה קצת יותר מסובך לפריצה כדי שהגנב יעבור לאוהל הבא..😁

שחף110
08-06-24, 10:11

בלי שום נביחה.

+1
מלינואה זה כמו חברת שמירה.

Snir
08-06-24, 10:59
יש שתי ונדורות למכירה [emoji12]

Sent from my CPH2465 using Tapatalkמצויין, יחסוך לי שכירות אחרי המפגש ברבנות כשאחנה לה את הונדורה בכניסה לבית.

asafk
08-06-24, 11:03
אם אתה חושב שלייד הרבנות יש חניה לונדורה.....

אסף.

-->