צפייה בגרסה מלאה : תקלה במחשב גינה?
AvigdorAharon
07-06-24, 08:28
שלום לכולם,
מישהו יודע לומר לי מה משמעות הטיפה אשר מהבהבת מעל קו מספר 4?
146948
אתה עכשיו מגדיר הגדרות לקו מס' 4
נראה תקין
Sent from my SM-A736B using Tapatalk
AvigdorAharon
07-06-24, 09:41
סיימתי להגדיר לפני כמה ימים, עדיין מהבהבת.
הקו משקה לפי ההגדרה ?
אולי הלד מהבהב
Sent from my iPhone using Tapatalk
boaz avrahami
07-06-24, 12:38
RTFM
https://www.galcon.co.il/wp-content/uploads/2020/06/GDB441.05pairing.pdf
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
AvigdorAharon
07-06-24, 18:51
סיימתי להגדיר 4 קווים (2-5) והטיפה עדיין מהבהבת.
מחר אבדוק את הקובץ של בועז, אעדכן.
אביגדור
boaz avrahami
07-06-24, 20:31
תחסוך לך.
חשבתי שאתה קורא מהר יותר.
יש לך קצר על ברז 4…
מתעלק על השרשור, כי זה קשור.
אני היחיד שעבר מסו קולד "מחשב" השקייה לטיימר השקייה פשוט, אנלוגי? לא מאד מדויק, קו אחד, אבל עובד ופשוט.
כזה -
https://www.ebay.com/itm/126424573847?itmmeta=01J00FFQHEW77JMNR88 4Z13MTC&hash=item1d6f7de797:g:yx4AAOSwg8pmF2as&itmprp=enc%3AAQAJAAAA0Dp64u6GkM7E2fUC5%2 FVZKMG1NPrptPEqlw5UOVbFdybSORgisavEqMZJk 7GRhFPbJBuutFcMGUNKgg%2BuRinzB%2FUT0KkbP pDs7YEgr7o%2BH%2B9c5REkQjXoYTqCKXdAJNeYV GwVoUzWnGCISWioqlPvnXMAJjdqQUDWDa7s2aloC L2g%2BdU42If3cVIYJjKAKWdjw%2FTOGWSmHPeiK xNUgJenfbGdokjdZQoc%2FZjWoFrGGr6U8aCBzJo dQJm55U7GGetBt6MJAUCsWYpjd1xsLbjZzaI%3D% 7Ctkp%3ABk9SR_j4vo-AZA
שני הבדלים מול מחשב השקייה גלקון ודומיו.
1. דורש איחוד של כל קוי ההשקייה בגינה לקו אחד. אני מניח שמתישהו מגיעים למגבלת לחץ שבאמת מחייבית יותר מקו אחד, אבל נראה לי שבמגרשי חצי דונם פלוס מינוס זה סבבה. אני לא הגעתי למגבלה (אין לי דשא, רק טפטוף).
2. תזמון השקייה מחזורי בלי קשר לימים. נניח, כל 24 שעות, שעה. גינה יותר גדולה? שעתיים.
שני חסרונות -
1. מכיוון שאין בפנים שעון, יש דריפט, ברמה של דקות שלמות. כלומר, כיוונת לשש בבוקר, אחרי שבועיים זה כבר יהיה שבע. וצריך לעקב, כי כשהבטרייה נחלשת הדריפט נהיה ממש גדול...
2. חייבים לכוון בשעה שרוצים שזה יתחיל לעבוד. כלומר לקום מוקדם בבוקר.
אני מניח שגם אצלי בשטח של חצי דונם אפשר היה לאחד את כל צנרת הטפטוף לאחת בלי השפעה על יעילות ההשקייה , אבל עדיין נדרש עוד קו נפרד לדשא
המחשב הזה בדיוק שבתמונה עובד אצלי 15 שנה בלי תקלות
המינוס שלו אצלי בעיניי זה החלפת הסוללות פעם בשנה , גם כשאתה קולט את זה אחרי שצמחייה התחילה להתייבש , וגם העלות של המרובעות 9 וולט תמיד מעצבנת אותי
Sent from my iPhone using Tapatalk
אצלי מחשב זהה, אבל מחובר ל220 עם שנאי.
הסוללה רק לגיבוי.
ההתעסקות היחידה שלי איתו היא פעמיים בשנה במעבר מקיץ לחורף ולהיפך.
boaz avrahami
11-06-24, 01:43
לא מאחד קווים. הפתרון הזה מתאים רק לגינה מאוד פשוטה או למי שרוצה להרוג את הצמחים.
יש קו לשיחים וקו לעצים ושני קווים לדשא ועוד קו לשטח מרוחק של עצים.
הצנרת טפטוף מקבלת משאבת דשן, הדשא לא.
לכל אחד מהם דרישות השקיה שונות מבחינת תדירות וכמות המים.
עברתי ממחשב גלקון לדבר הבא שמופעל מאפליקציה, מתחבר לתחנת המזג אוויר הפרטית שלי או לכל מקור מזג אוויר שאבחר.
עושה חישובים במהלך ההשקיה ומאפשר למים להיספג, עושה הגדלות והקטנות עונתיות בעצמו של מנות ההשקיה.
מדלק על השקיות לפי בחירה מראש של פרמטרים כמו גשם, קיפאון, רוחות וכו.
כבר כמה שנים אצלי ואני מאוד מרוצה. הגלקון מאז במנוחה בארון. לא זול אבל פצצה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240610/140e1e3f78a1123bf66ac28ca3896995.png
נשמע מעניין..
אתה יכול לפרט יותר על המוצר?
איך זה עובד? מהיכן לוקח נתונים על מצב הצמחים?
Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk
נמרוד, אני חושב שהפוסט שלך מסביר בדיוק למה לא לקנות את המוצר הזה. [emoji1787] עברת לרכב חשמלי אבל אתה עדיין מנהל את ההשקייה בגינה כמו לפני 40 שנה?
אני עובד עם בקר מתוכנת שלי, מוצר גנרי לחלוטין עם תכנות שלי לצרכים שלי, הוא יודע:
לנהל כמה ברזים שבא לכם
לנהל שעון קיץ וחורף
לוזים ללא הגבלה לפי ברז, אצלי יש לו"ז לכל חודש בנפרד וההחלפה מתבצעת אוטומטית בכל יום הראשון לחודש בשעה 2 בלילה.
אפשרות להפעלה מרחוק מהטלפון בסמס או ממשק webi בדפדפן (אצלי גם וגם)
אפשרות לכניסת מד לחץ ו/או מד ספיקה לקבל אינדיקציה לנייד(סמס/טלגרם) לתקלות לחץ או אי הפסקת ההשקייה (שתכלס אצלי ב7 שנים מעולם לא הייתה לי תקלת אי הפסקת השקייה ובמחשבי השקייה פשוטים על סוללה 9 וולט כל פעם שהיא נחלשה לא הפסיקו לעבוד הממטרות, וזה קרה פעמיים בשנה לפחות)
עובד על 24 וולט dc, במקרה שלי יושב על 2 "מצברי אזעקה" במקביל שמשמשים לגיבוי של מעל 24 שעות (הבקר הוא בין היתר גם מערכת האזעקה שלי בבית)
מי שרוצה אני יכול לבדוק לו עלות של קומבינה כזו, ואני ממש לא הופך את זה לעסק כי אני בטוח שמוצר מקביל ע"ב ארדואינו יעלה סכום פעוט משמעותית
ככה זה נראה (אנגלית סתם לא טרחתי להכין את זה בעברית, וכי אני פוץ ) https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240611/68637e10cf2da200c60558dc18ebd1b2.jpg
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
שאלתי אם אני היחיד...
אני מודע לזה שאני הבחור שמטייל בסובארו פורסטר עם צמיגי כביש ומקומי לא בפורום טפטפולוג.
מזל שזה ג'יפולוג :rolleyes:
ואנחנו בכל זאת אוהבים אותך [emoji3]
boaz avrahami
11-06-24, 12:13
נשמע מעניין..
אתה יכול לפרט יותר על המוצר?
איך זה עובד? מהיכן לוקח נתונים על מצב הצמחים?
יש הרבה חומר החל מפרסומים ועד סקירות. קטפתי את הראשונה ביוטיוב…
https://youtu.be/hJeuVMEMymw?si=0koaz5ovKXbpJuQZ
אני רכשתי אותו באחת הנסיעות לארה״ב הברית. נדמה לי שבהום דיפו בכ 200$ או 250.
עכשיו ראיתי שזה נמכר רק בכ 160.
אצלי הוספתי לו עוד קופסה חיצונית להתקנת חוץ. זה אצלי כבר איזה כמה דנים טובות והייתי קונה אותו שוב.
זה גם לחובבי טכנולוגיה אבל הוא הרבה יותר פשוט לתפעול מכל הגלקונים והמחשבים עם הממשק המוגבל עליהם…
@מוטי, ממשק יפה מאוד. אהבתי.
אצלך זה חלק מהעבודה. לא בטוח שזה נגיש או זול גם למשתמש מן השורה. הייתי שמח לאמץ תחביב כזה [emoji4]
תודה [emoji4]
אגב, כשהברז פתוח/פעיל זה נראה ככה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240611/0f3166c6255f326499a5615150fcfb2d.jpg
אני היחיד שעבר מסו קולד "מחשב" השקייה לטיימר השקייה פשוט, אנלוגי? לא מאד מדויק, קו אחד, אבל עובד ופשוט.
ממליץ על גלקון 11000BT.
חד קווי, חיבור 3/4.
מתוכנת בBT מהטלפון באפליקציה פשוטה ונוחה. בלי דוקטורט.
כולל אפשרות הפעלה ידנית מהטלפון לבדיקה תקופתית.
אצלי 3 שנים עובד אמין (4 יח).
פעם בשנה בערך החלפת סוללת 9V.
250-300 שקל, לא שווה לבנות שום מוצר ארדואינו וכו
בדברים האלו אני בעד גישת KISS
לא תמיד הסיבה לעשות לבד היא "כי זה זול יותר" לפעמים פשוט כי ככה מתחשק.
אם תתמחר את עלות הציוד אצלי בבית תגלה שאפשר לרכוש כמה מערכות אזעקה ובקרי השקייה וסוויצר לדוד בפחות כסף.
אבל זה מוצר שאני עובד איתו, מהחברה שמפרנסת את ביתי כבר לא מעט שנים, ולכן זה פשוט יותר נוח לי ויותר זמין לי.
על הכיפאק, וכבר היינו בדיון הזה...
זה פרוייקט מתחילים נחמד והכל.
אבל כשיש מוצר מנצח, אמין יחסית, עמיד למז"א, עם תקשורת BT מובנת, תמיכה, אחריות, אפליקציה, אפשרות לתכנות ידנית אם אין תקשורת.
עובד על סוללה 9V הכי גנרית.
והכל מדובג לגמרי...בפחות מ300 שקל...
אני חושב שכדאי להשקיע את המאמצים והתחביבים במקומות אחרים ומעניינים יותר מבחינת תוכן.
יש הרבה חומר החל מפרסומים ועד סקירות. קטפתי את הראשונה ביוטיוב
מהסרטון אני מבין שאת המידע הוא מקבל מהאינטרנט.
אז איך הוא יודע באמת כמה מים צריך לתת לכל קו?
לפני שראיתי את הסרטון חשבתי שהוא מחובר למד לחות שיושב באדמה..
ואיך הוא נותן פקודה לברזים? אני רואה שלא יוצאים ממנו מוליכי פיקוד.
איך זה עובד אצלך?
אתה מפספס בכמה דברים (ואני יודע שלא אשכנע אותך) אבל...דווקא מוצר תעשייתי הוא הרבה הרבה יותר אמין ממה שאתה תקנה באלי אקספרס או אמאזון ב300 ש"ח.
המוצר שאני מוכר (לא האפליקציה של ההשקייה אלא המוצר כולו) מגיע עם מלא תמיכה מהצוות שלי , כזו שאני חותם לך שלא תקבל משום ספק בקרה בארץ.
ולגבי עניין אישי והנאות, זה סובייקטיבי, אני לא היית משפץ מכונת cnc /כרסומת אבל אתה כן וזה אחלה ואני מכבד את זה.
חג שמח שישובו בנים/בנות לגבולם!
כזה -
https://www.ebay.com/itm/126424573847?itmmeta=01J00FFQHEW77JMNR88 4Z13MTC&hash=item1d6f7de797:g:yx4AAOSwg8pmF2as&itmprp=enc%3AAQAJAAAA0Dp64u6GkM7E2fUC5%2 FVZKMG1NPrptPEqlw5UOVbFdybSORgisavEqMZJk 7GRhFPbJBuutFcMGUNKgg%2BuRinzB%2FUT0KkbP pDs7YEgr7o%2BH%2B9c5REkQjXoYTqCKXdAJNeYV GwVoUzWnGCISWioqlPvnXMAJjdqQUDWDa7s2aloC L2g%2BdU42If3cVIYJjKAKWdjw%2FTOGWSmHPeiK xNUgJenfbGdokjdZQoc%2FZjWoFrGGr6U8aCBzJo dQJm55U7GGetBt6MJAUCsWYpjd1xsLbjZzaI%3D% 7Ctkp%3ABk9SR_j4vo-AZA
1. דורש איחוד של כל קוי ההשקייה בגינה לקו אחד. אני מניח שמתישהו מגיעים למגבלת לחץ שבאמת מחייבית יותר מקו אחד, אבל נראה לי שבמגרשי חצי דונם פלוס מינוס זה סבבה. אני לא הגעתי למגבלה (אין לי דשא, רק טפטוף).
2. תזמון השקייה מחזורי בלי קשר לימים. נניח, כל 24 שעות, שעה. גינה יותר גדולה? שעתיים.
שני חסרונות -
1. מכיוון שאין בפנים שעון, יש דריפט, ברמה של דקות שלמות. כלומר, כיוונת לשש בבוקר, אחרי שבועיים זה כבר יהיה שבע. וצריך לעקב, כי כשהבטרייה נחלשת הדריפט נהיה ממש גדול...
2. חייבים לכוון בשעה שרוצים שזה יתחיל לעבוד. כלומר לקום מוקדם בבוקר.אהבתי.
אני מתעב את הגלקון שאיזה גנן התקין אצלי לפני שנתיים, הממשק שלו איום והמדריך למשתמש בלתי מועיל בעליל.
או שאני אידיוט, גם זו אפשרות. 146980
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ehudzeelim
11-06-24, 15:59
כזה -
שני חסרונות -
2. חייבים לכוון בשעה שרוצים שזה יתחיל לעבוד. כלומר לקום מוקדם בבוקר.
נמרוד אתה יכול להיות רגוע (או שלא),
אצלי השקיה זה חלק מהמקצוע, אבל בבית אני עם כזה 😅:
146981
מבחינת המלצה למחשב קו אחד אני ממליץ על AMICO, מחשב מעולה ששורד בכל תנאי.
מצד שני אין שום טעם להשתמש בארבעה מחשבים לארבעה קווים (או הרבה יותר) כשאפשר לעשות את זה עם מחשב אחד, דוגמת הגלקון.
לא מאחד קווים. הפתרון הזה מתאים רק לגינה מאוד פשוטה או למי שרוצה להרוג את הצמחים.
יש קו לשיחים וקו לעצים ושני קווים לדשא ועוד קו לשטח מרוחק של עצים.
הצנרת טפטוף מקבלת משאבת דשן, הדשא לא.
לכל אחד מהם דרישות השקיה שונות מבחינת תדירות וכמות המים.
עברתי ממחשב גלקון לדבר הבא שמופעל מאפליקציה, מתחבר לתחנת המזג אוויר הפרטית שלי או לכל מקור מזג אוויר שאבחר.
עושה חישובים במהלך ההשקיה ומאפשר למים להיספג, עושה הגדלות והקטנות עונתיות בעצמו של מנות ההשקיה.
מדלק על השקיות לפי בחירה מראש של פרמטרים כמו גשם, קיפאון, רוחות וכו.
כבר כמה שנים אצלי ואני מאוד מרוצה. הגלקון מאז במנוחה בארון. לא זול אבל פצצה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240610/140e1e3f78a1123bf66ac28ca3896995.png
Sent from my iPhone using Tapatalk Proמעתיקן,
אני עם רציו כבר לא מעט שנים.
התקנתי גם אצל אמא של אישתי שממילא מסנגרת אותי לכוון לה את ההשקיה.
boaz avrahami
11-06-24, 17:26
שחר, חוץ מלנדרובר וג׳יפ אנחנו בלי תיאום עם המון צעצועים זהים. אני חושב שכאן הקדמתי אותך אפילו.
בדקתי, זה מספטמבר 2019 אצלי…
SUS-
אתה קובע את משטר ההשקיה. ימים וזמן בהתאם לספיקה שתכננת לקווים וסוג הקרקע.
המחשב יודע לאסוף נתונים ולתקן את התוכנית לפיהם.
למשל להוסיף חיישן לחות לקרקע.
למשל לקבל נתוני מזג אוויר מתחנות פרטיות או אזוריות של מזג אוויר.
לי במקרה יש תחנת מזג אוויר פרטית אז המחשב מסונכרן מולה ויודע לפי הגדרה שלי לדלג למשל על השקית הדשא כשהרוח מעל 15 קמש או אם צפוי גשם מעל 1.5 ממ וכו.
יש אפשרות שהמחשב גם יוסיף או יפחית את המנה בהתאם לעונות השנה…
זהו על רגל אחת
2018
אני מסתמך על האינטרנט למזג אויר.
בועז,
איזו תחנה יש לך?
דיגדג לי לבדוק כמה גשם יורד אצלנו בצורה יותר מדויקת.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240611/d9a74436598b7969a845f689a202a2a7.jpg
boaz avrahami
11-06-24, 18:28
AcuRite Iris 5 in one
דבר איתי לפני שאתה קונה. לא ראיתי שם את המכשיר שמקשר בין התחנה לאינטרנט.
אולי זה המסך הפנימי צריך לוודא.
לי יש איזה אקסס פוינט ייחודי שלהם.
התחנה החיצונית שרדה כלמש שנים בחוץ ולפני חצי שנה הבאתי מחליפה חדשה רק ליחידת חוץ כשהייתי בניו ג׳רזי. זה חתיכת גודל במזוודה… וסדר גודל של 70 דולר עלות באמזון.
אתם יודעים שאפשר לקבל נתוני מזג אוויר ב http REST בימינו למכשיר שתומך
ehudzeelim
11-06-24, 19:56
לדלג למשל על השקית הדשא כשהרוח מעל 15 קמש
הרוח מגבירה את האידוי והדיות, לכן אתה צריך להגדיל השקיה כשהרוח מתגברת
אלא אם התכוונת ביטול השקיה ממש בזמן הרוח.
boaz avrahami
11-06-24, 22:06
אני מתכוון שמתזי גיחה לא אוהבים רוח…
הנה דוגמא למה שהמחשב עושה-
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240611/da2b86c06e73d97309b3364a017da27a.jpg
נדחה למתי? ומי מבטיח לך שמחר יהיו תנאים שונים=טובים יותר ובסוף הדשא יתיבש...
נמרוד אתה יכול להיות רגוע (או שלא),
אצלי השקיה זה חלק מהמקצוע, אבל בבית אני עם כזה 😅:
146981
תודה, נרגעתי.
ואני לגמרי מוריד את הכובע בפני מי שלוקח את תחביב הגינון לרמה הגבוהה ביותר.
ehudzeelim
13-06-24, 09:36
פתגם סיני עתיק:
" אם אתה רוצה אושר רגעי, שתה כוסית
אם אתה רוצה אושר לשנה, קח אישה
אם אתה רוצה אושר נצחי, תהיה גנן"
(לא נאמן למקור)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.