PDA

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות| ג'יפ למשפחה

Puscar
11-06-24, 15:52
היי,
אני רוצה לקנות ג'יפ, יש לי כמה דגשים שחשובים בעיני, אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא את הרכב שהכי יתאים לי.

1. אנחנו מתכוונים לעשות טיולי שטח, לא סופר קשוחים אבל לא ברמת השבילים, לכן לדעתי חשוב לנו הילוך כוח.
2.אנחנו זוג ותינוק, מחפש רכב שיהיה נוח *בטוח* ואמין עם מקום בבגאז'. שיהיה אפשר להשתמש בו גם לנסיעות תוך עירוניות בדגש על בטיחות וחסכון בדלק עד כמה שאפשר. (גרים במרכז)
3.בגדול פחות מעדיף להתעסק עם מכוניות בשנתונים ישנים( מעל 15 שנים) או כאלו עם קילומטרז מעל 200.
4.מתכננים להוציא בסביבות 60-70 אלף ש"ח

בגדול, אני כרגע מסתכל על רקסטונים ועל גרנד וויטרה.
מבחינת רקסטון, למישהו יש דעה אם זה מתאים לצרכים שלי? אם האחזקה שלו יחסית סבירה למרות שיש חלקים של מרצדס? (מסתכל על שנתונים 14-17)
גראנד ויטרה טיפה קשוח כי אלו שנותונים נמוכים יותר וכמו שאמרתי זה גורם לי ישר לחשוד בחוסר אמינות ובאחזקה כבדה

אשמח להערות/הארות
תודה רבה לכל העוזרים!

erezgur
11-06-24, 16:32
אתה כמובן מדבר על רכב שטח, לא על רכב של חברת "ג'יפ", הכותרת עלולה להטעות.

בתקציב שציינת, ודרישה להילוך כח, מקום בתא המטען, חיסכון בדלק, דגש על אמינות (לא הבנתי מה כוונתך ברכב בטוח במרכאות) אתה כנראה מכוון ל-SUV ישן יחסית או באמת לרכבים שמחירם יחסית נמוך יותר ולכן מאפשרים להתקדם בשנתון, אבל אתה חייב להיות מודע לכך שעלות האחזקה של רכב שטח גבוהה משמעותית מעלות אחזקה של רכב פרטי, במיוחד אם אתה לא מטפל לבד ולא בנוי להשבתה ממושכת של הרכב בהמתנה לחלפים מחו"ל, במקרה של תקלות מסויימות.

מצד שני, אם אתה מוכן למעט פשרות, ייתכן שעבור זוג ותינוק - אפשר להסתפק בג'ימני למספר שנים כדי להבין אם התחביב הזה מתאים לכם. זה יאפשר רכב משנתון חדש יותר, עלויות אחזקה נמוכות יותר וצריכת דלק כמעט סבירה...

sgill
11-06-24, 16:46
בפרמטרים שרשמת באמת אין הרבה אופציות.

אם צריכת דלק מאוד חשובה לך וכנ"ל עלויות אחזקה, תתפשר על מקום וקח ג'ימני עד שיבוא הילד השני.
כל הרכבים האחרים בתקציב הזה יהיו בני 10 לפחות.

הרקסטון בחירה לא רעה.
הגראנד ויטארה יהיה יחסית ישן (עם הילוך כח) אבל אם טופל טוב, האמינות היפנית מוכיחה את עצמה.
אם תעשה מעט קילומטרים חוץ מהטיולים, תשקול גם:

ליברטי בן 10 (המרובע)
פאג'רו BK קצר בן יותר מ 10.

Puscar
11-06-24, 18:07
בפרמטרים שרשמת באמת אין הרבה אופציות.

אם צריכת דלק מאוד חשובה לך וכנ"ל עלויות אחזקה, תתפשר על מקום וקח ג'ימני עד שיבוא הילד השני.
כל הרכבים האחרים בתקציב הזה יהיו בני 10 לפחות.

הרקסטון בחירה לא רעה.
הגראנד ויטארה יהיה יחסית ישן (עם הילוך כח) אבל אם טופל טוב, האמינות היפנית מוכיחה את עצמה.
אם תעשה מעט קילומטרים חוץ מהטיולים, תשקול גם:

ליברטי בן 10 (המרובע)
פאג'רו BK קצר בן יותר מ 10.
ג'ימיני קצת בעייה בגלל הבאגז' אם לא העניין של הבגאז והבטיחות כנראה הייתי הולך רק על ג'ימיני.
אבל מה ההבדל מבחינת אחזקה בין ג'ימיני לרקסטון?
כמה זה משמעותי מבחינת תצרוכת דלק?

erezgur
11-06-24, 18:11
אתה מתכוון לטפל לבד או במוסך?

Sent from my mobile

Puscar
11-06-24, 18:13
אתה כמובן מדבר על רכב שטח, לא על רכב של חברת "ג'יפ", הכותרת עלולה להטעות.

בתקציב שציינת, ודרישה להילוך כח, מקום בתא המטען, חיסכון בדלק, דגש על אמינות (לא הבנתי מה כוונתך ברכב בטוח במרכאות) אתה כנראה מכוון ל-SUV ישן יחסית או באמת לרכבים שמחירם יחסית נמוך יותר ולכן מאפשרים להתקדם בשנתון, אבל אתה חייב להיות מודע לכך שעלות האחזקה של רכב שטח גבוהה משמעותית מעלות אחזקה של רכב פרטי, במיוחד אם אתה לא מטפל לבד ולא בנוי להשבתה ממושכת של הרכב בהמתנה לחלפים מחו"ל, במקרה של תקלות מסויימות.

מצד שני, אם אתה מוכן למעט פשרות, ייתכן שעבור זוג ותינוק - אפשר להסתפק בג'ימני למספר שנים כדי להבין אם התחביב הזה מתאים לכם. זה יאפשר רכב משנתון חדש יותר, עלויות אחזקה נמוכות יותר וצריכת דלק כמעט סבירה...

כן טעות שלי, התכוונתי לרכב שטח. זה לא נותן לי לתקן.
ג'ימיני בעייתי לי קצת מבחינת בגאז'
רקסטון לא אפשרות נכונה? בתקציב הזה אני רואה שנתונים 2016+- חלקם ממוגנים אפילו.
כמה ההבדל משמעותי מג'ימני?

sgill
11-06-24, 18:32
ההבדל מג'ימני בעניין עלויות אחזקה תלוי כמה תיסע סה"כ קילומטרים וכמה תאתגר אותו בשטח.
לדעתי לפחות 30% הבדל לרעת הרקסטון אבל יותר כמו 40%.

הג'מני לדעתי עדיף בשטח אבל יותר קטן ופחות נעים בכביש.

שוב, בתקציב שלך ועם הדרישות שרשמת, אתה צריך להתפשר על משהו.

-->