PDA

צפייה בגרסה מלאה : התקנת מצבר צרכנים

wonderd
22-06-24, 18:35
ראיתי וקראתי את רוב הישרשורים בנושא.
מנסה לעשות את זה פשוט;
חיבור של מצבר נוסף בחלק האחורי, במקביל למצבר הראשי, כאשר יש רכיב לניתוק של מצבר הצרכנים אוטומטי/ידני בזמן חניה וחיבור הצרכנים הנוספים למצבר הצרכנים.
האם זה מספיק?
כמה המצבר הנוסף יעמיס על האלטרנטור במידה והשימוש בצרכנים הנוספים מלבד אולי המקרר יהיה בעיקר בטיולים?

תודה
אלעד.

ד ו ר ו ן
22-06-24, 19:17
ראיתי וקראתי את רוב הישרשורים בנושא.

בפשטות כן.
נדון בכמה שרשורים בדיוק לצורך שהגדרת.
תוסיף לחיפוש את המינוח VSR.

ehudzeelim
22-06-24, 19:53
אפשרי, אצלי זה מה שיש, אפילו vsr אין,
יש רק ריליי.
מצבר ראשי 70AH, מצבר צרכנים 105AH,
הזרם מהאלטרנטור לטעינת מצבר צרכנים לא עובר את ה-30 אמפר, בערך
(לא בדקתי באופן יסודי אבל הכי גבוה שראיתי זה סביב 25 אמפר כשהמצבר צרכנים כמעט ריק, מה שלא אמור לקרות כמעט).

asafk
22-06-24, 20:15
העומס על האלטרנטור תלוי בשני מספרים - ההתנגדות הפנימית של המצבר (ויש שיוסיפו של החיווט) והפרש המתחים בין המצבר לאלטרנטור. ככל שתנתק את הצרכנים במתח הגנה גבוה יותר כך העומס יהיה קטן יותר.

אסף.

ehudzeelim
22-06-24, 20:25
אבל, כשהמצברים מחוברים במקביל, האלטרנטור רואה את המתח של המצבר הראשי כל הזמן.
בהנחה שהמצבר הראשי טעון, ההשפעה של מתח מצבר הצרכנים על זרם הטעינה שלו, לא דומה לחיבור פשוט שבו יש רק אלטרנטור ומצבר בודד,
ולכן היא ממותנת.
ככה לפחות אני מבין את הזרם טעינה הנמוך יחסית אל מצבר הצרכנים גם כשהוא כמעט ריק.

ד ו ר ו ן
22-06-24, 21:07
אפשרי, אצלי זה מה שיש, אפילו vsr אין,
יש רק ריליי.
.
נכון אבל אז צריך לחבר אחרי סוויץ או מתג לממסר לממסר הגדול..
רצה הכי פשוט.

ehudzeelim
22-06-24, 21:14
אתה מתכוון שני ממסרים? אולי לא הבנתי אותך.
אצלי יש ממסר אחד וזהו, מוזן מפלוס אחרי סוויץ,
ויש מפסק על הפלוס הזה, אם אני רוצה לנתק את הטעינה גם כשהסוויץ פתוח (בפועל כמעט ולא משתמש בו, הטעינה מחוברת כל הזמן)
הכי פשוט שאני יכול לחשוב זה רק ממסר, ובלי המפסק. גם יעבוד.

ד ו ר ו ן
22-06-24, 21:17
אצלי יש ממסר שמתחבר אחרי סוויץ.
הכי פשוט.
ומצד שני, זה משהו שמפורט לפני ולפנים באתר.
די מיותר להתחיל עוד שרשור על זה.

ehudzeelim
23-06-24, 11:08
אצלי יש ממסר שמתחבר אחרי סוויץ.
הכי פשוט.

אז תגיד חיובי ;)

PW
23-06-24, 20:01
חיבור של מצבר נוסף בחלק האחורי, במקביל למצבר הראשי, כאשר יש רכיב לניתוק של מצבר הצרכנים אוטומטי/ידני בזמן חניה וחיבור הצרכנים הנוספים למצבר הצרכנים.
האם זה מספיק?
כמה המצבר הנוסף יעמיס על האלטרנטור במידה והשימוש בצרכנים הנוספים מלבד אולי המקרר יהיה בעיקר בטיולים?
יקירי:
מי ש'מעמיס על המערכת' זה לא המצבר כמובן. המצבר הוא סוג של 'כלי קיבול' לחשמל, בגודל מסויים לבחירתך.
מה שחשוב זה 'משק האנרגיה' וההלימה בין מה שאתה צורך בהפעלת האביזרים ובין האופן שבו אתה מפצה ומשלים את מה שצרכת.
אם מדובר בעיקר במקרר וקצת תאורה וטלפונים, צריכה בלילה של 8-10 שעות תיקח משהו נניח כמו 40/50 א"ש, לפי 4A בממוצע.
את זה צריך: א. להשלים. ב. לוודא שיש מצבר שמספק את זה במהלך הלילה והתעלול הזה לא מקצר את חייו באופן משמעותי. ג. שנשארת מספיק אנרגיה להנעה.
פתרונות:
א. השלמה של האנרגיה שנצרכה עם מע' חשמל תקינה ואלטרנטור בריא לצריכה כזו לא אמורה להוות בעיה.
ב. מצבר מתאים הוא מצבר פריקה עמוקה, ליתיום, ליפפו4 - ומצבר ממש לא מתאים הוא מצבר עופרת חומצה שפריקה כזו תקצר את חייו.
ג. הפרדת מערכת הצרכנים הלילית ממצבר ההתנעה תשאיר את מצבר ההתנעה כשיר להנעה. (באחת השיטות שפורטו לעיל)
בהצלחה
PW

ehudzeelim
24-06-24, 20:21
יקירי:
מי ש'מעמיס על המערכת' זה לא המצבר כמובן. המצבר הוא סוג של 'כלי קיבול' לחשמל, בגודל מסויים לבחירתך.
מה שחשוב זה 'משק האנרגיה' וההלימה בין מה שאתה צורך בהפעלת האביזרים ובין האופן שבו אתה מפצה ומשלים את מה שצרכת.
אם מדובר בעיקר במקרר וקצת תאורה וטלפונים, צריכה בלילה של 8-10 שעות תיקח משהו נניח כמו 40/50 א"ש, לפי 4A בממוצע.
את זה צריך: א. להשלים. ב. לוודא שיש מצבר שמספק את זה במהלך הלילה והתעלול הזה לא מקצר את חייו באופן משמעותי. ג. שנשארת מספיק אנרגיה להנעה.
פתרונות:
א. השלמה של האנרגיה שנצרכה עם מע' חשמל תקינה ואלטרנטור בריא לצריכה כזו לא אמורה להוות בעיה.
ב. מצבר מתאים הוא מצבר פריקה עמוקה, ליתיום, ליפפו4 - ומצבר ממש לא מתאים הוא מצבר עופרת חומצה שפריקה כזו תקצר את חייו.
ג. הפרדת מערכת הצרכנים הלילית ממצבר ההתנעה תשאיר את מצבר ההתנעה כשיר להנעה. (באחת השיטות שפורטו לעיל)
בהצלחה
PW

רק לגבי סעיף ב' צריך לזכור שלמצברי ליתיום למיניהם יש גם חסרונות,
ואם חשובה הפשטות אז כדאי לשקול עופרת חומצה שמתאים לפריקה עמוקה (ג'ל,agm).
אם שוקלים עופרת חומצה תמיד אפשר ללכת על קיבול גדול יותר
ועל ידי כך להימנע מפריקה עמוקה, שעלולה להיות הרסנית.

boaz avrahami
24-06-24, 20:34
וואללה…
מה החסרונות של ה Lifepo4 ביחס לחומצה עופרת או ג׳ל?

אני מכיר רק יתרונות אם מותקנים נכון

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

wonderd
24-06-24, 20:34
הזמנתי רכיב VSR, כשיגיע אני אוסיף מצבר פריקה עמוקה 100A.

תודה לכולם, עזרתם מאוד!

ehudzeelim
24-06-24, 22:26
וואללה…
מה החסרונות של ה Lifepo4 ביחס לחומצה עופרת או ג׳ל?

אני מכיר רק יתרונות אם מותקנים נכון

lifepo4 באמת נשמע הכי מתאים לשימושים שלנו,
ואני בעיקר מתבסס ממה שחנן כתב בשרשורים השונים בנושא.
עדיין, אני לא ראיתי מצבר מספיק ישן בשימוש כזה כדי לדעת שאכן תוחלת החיים שלו גדולה משמעותית, שזה אמור להיות היתרון הגדול שלו.
חיסרון נוסף הוא העלות הראשונית, ו/ או הצורך להרכיב אותו בעצמך.
אבל שים לב שהתייחסתי למצברי ליתיום באופן כללי, בהתייחס למה ש-PW כתב,
ובחלק מהכימיות יש חסרונות נוספים שכדאי להכיר לפני שבוחרים.

boaz avrahami
24-06-24, 23:01
Lifepo4 זה המצבר הנכון.
לגעת כיום בחומצה עופרת זה כמו לקחת בערך מצבר משופץ מהמדרכה בהודו.

מבחינת מחיר הוא גם יותר זול אם תחשב את אורך חייו

ehudzeelim
25-06-24, 08:15
דרך אגב ראיתי שאופטימה נכנסו לתחום ה-LiFePO4, רק נשאר להם לפתור את סוגית המחיר..:

https://www.optimabatteries.com/products/orangetop-q31m-dp120

zivo
25-06-24, 08:52
דרך אגב ראיתי שאופטימה נכנסו לתחום ה-LiFePO4, רק נשאר להם לפתור את סוגית המחיר..:

https://www.optimabatteries.com/products/orangetop-q31m-dp120
אם לא פתרו עבור המצברי עופרת, לא יפתרו עבור הליתיום.
אנשים פה 4-5 שנים עם מצברי ליתיום מכל מני מקורות סינים מפוקפקים, וזה לא מת.
האורך חיים של המצבר ליתיום גדול מזה של הרכב.
ברגע שהעולם עבר ל LifePo ובעיית הרגישות \ אש נפתרה, אין שום סיבה לשלם למותגים פלצנים.
מצבר ליתיום עולה כמו מצבר עופרת פריקה עמוקה, נותן ( נטו) יותר AH ( אין בעיה לפרוק 100%), ומחזיק יותר מחיי הרכב.
מה ההתלבטות???

חנן-ג'יפולוג
25-06-24, 08:55
בעולם הסולארי יש נסיון שנצבר ביחס לlfp כשהפרמטר העיקרי הוא כמות הסייקלים, וזה בערך פי 3 ביחס לnmc הנפוץ. אני מניח שבפרמטר של הזדקנות מפרמטר של זמן יש פחות נסיון מחוץ למעבדות.

מצבר הצרכנים שלי, בשימוש קבוע 24/7 נבנה בסביבות 2020 מתאי nmc שנשחטו ב2018 מאאוטלנדר היברידי שאיבד 30 אחוז מהקיבול שלו. אני מניח שהרכב יצא
מהמפעל בסביבות 2015.

לא ניכרים במצבר הצרכנים סימני זקנה.

מבחינת עלות לwh המחיר די דומה אם משווים חומצה עופרת לתאי lfp שקונים בעליאקספרס ומחברים למצבר. הlfp מעט זול יותר.

zivo
25-06-24, 14:13
מבחינת עלות לwh המחיר די דומה אם משווים חומצה עופרת לתאי lfp שקונים בעליאקספרס ומחברים למצבר. הlfp מעט זול יותר.

מבלי להכנס לדיוק הטכנולוגי של "מצברי פריקה עמוקה" (ג'ל, גלילים....) המצברים האלו נפרקים ונטענים טוב יותר ממצבר רגיל, אבל בניגוד למצברי ליתיום, הם *לא* אוהבים להתפרק עד הסוף.
חלקם בכלל לא מיועדים לפרוק מתחת ל 50% ואף אחד, לא לפריקה מלאה.
ולכן אני השתמשתי בביטוי "נטו AH".
ההשוואה הנכונה היא השוואה של הקיבול שניתן להשתמש בפועל ( לא הקיבול המוצהר של המצבר), ואז המחיר כבר משמעותי זול יותר.
אם מוסיפים למשוואה את מס' המחזורי פריקה טעינה של כל טכנולוגיה, אז lfp הרבה יותר זול.

סולי
25-06-24, 21:39
זיו אתה צודק אבל אני חושב שרצוי להוסיף למשוואה את הרכיבים הנוספים והעבודה מלבד רכישת התאים.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

סולי
25-06-24, 21:47

https://www.optimabatteries.com/products/orangetop-q31m-dp120והחום, הוא לא תוכנן לעבודה בתא המנוע.
והצורך במטען dc2dc חיצוני, גם כאלו לא מכיר שעובדים בשקט בתא המנוע אבל אולי אני לא מעודכן.

הוא כן אבל יכול לשבת בארגז או בקבינה כנראה ולהחליף את המצבר הראשי שבתא המנוע.

אני דווקא אוהב את הרעיון שיש כמה שפחות משקל על האף.

zivo
25-06-24, 22:02
זיו אתה צודק אבל אני חושב שרצוי להוסיף למשוואה את הרכיבים הנוספים והעבודה מלבד רכישת התאים.

צודק, אבל אני גם מניח ש DC2DC הוא קניה חד פעמית, לא מושפע מכמות טעינות ועולה פחות מ 100שח.
ועדיין כמה מאות שח זול יותר

ehudzeelim
25-06-24, 22:08
והחום, הוא לא תוכנן לעבודה בתא המנוע.
והצורך במטען dc2dc חיצוני, גם כאלו לא מכיר שעובדים בשקט בתא המנוע אבל אולי אני לא מעודכן.

הוא כן אבל יכול לשבת בארגז או בקבינה כנראה ולהחליף את המצבר הראשי שבתא המנוע.

אני דווקא אוהב את הרעיון שיש כמה שפחות משקל על האף.

אם אני זוכר נכון אפשר לטעון ישירות מהאלטרנטור כמו מצבר רגיל, למעט טעינה ראשונה?
(זה מה שזכור לי שחנן עושה, תקנו אותי אם אני טועה)
ולגבי החום, מענין בכמה זה מקצר לו את החיים?

סולי
25-06-24, 22:15
עם מצבר שעולה שם 5500שח..עדיף לקרוא את האותיות הקטנות: (לקוח מהקישור ששלחת)

A lithium charger, or lithium charging algorithm, must be used for charging lithium batteries.

OPERATING/DISCHARGE TEMP LIMITS:-4F to 131F (-20°C to 55°C)
CHARGING TEMP LIMITS:32F to 113F (0°C to 45°C)

חנן-ג'יפולוג
25-06-24, 22:20
מה שאני עושה עם שלושת מצברי ההתנעה שלי בשלושה רכבים, זה אכן חיבור ישיר לאלטרנטור.
עם זאת, וזה דיוק משמעותי, הם משמשים כמצברי התנעה בלבד. הם לא משמשים כמצברי אביזרים ולכן לא נפרקים משמעותית, וכפועל יוצא גם לא נטענים בזרם גבוה ומתמשך. טעינה קצרצרה לאחר ההתנעה כדי להשלים את אנרגיית ההתנעה וזהו.

אין לי מצבר אביזרים שנטען ישירות ללא הגבלת זרם (דרך dc2dc). לא אומר שזה בלתי אפשרי, אבל זה פחות טוב, לדעתי. מעדיף תהליך מבוקר.

יש לי שני מצברי אביזרים בשני רכבים. אחד lfp ואחד nmc.

חנן-ג'יפולוג
25-06-24, 22:30
נזכיר שוב: גם מצברי חומצה עופרת לא רוצים להיטען בצורה לא מבוקרת. למעשה ההמלצה לטעינה שלהם הרבה יותר מחמירה משל הlfp.
0.1c מול 0.5c. זה שכולם מתעלמים מזה וטוענים בפי עשר לא עושה את זה נכון.

גם לגבי הטמפ'. הטמפ' בתא המנוע לא בריאה למצברי חומצה-עופרת. לכן נהגי מוניות מקבלים אחריות מופחתת. לא בגלל קילומטראז'.

ehudzeelim
25-06-24, 22:39
עם מצבר שעולה שם 5500שח..עדיף לקרוא את האותיות הקטנות: (לקוח מהקישור ששלחת)

A lithium charger, or lithium charging algorithm, must be used for charging lithium batteries.

OPERATING/DISCHARGE TEMP LIMITS:-4F to 131F (-20°C to 55°C)
CHARGING TEMP LIMITS:32F to 113F (0°C to 45°C)

האמת שהפסקתי לקרוא כשהגעתי למחיר ;)

סולי
25-06-24, 22:45
אני חושב שמצבר ליתיום 100אמפר שיודע להיות גם וגם, לעמוד בטמפ בתא מנוע בקיץ הישראלי, להיטען ישירות מהאלט, להפעיל כננת, להחזיק מקרר ותאורה בלילה ולהניע בבוקר.. לגיפאי הישראלי שמחזיק רכב טיולים פורלייף. זה אופ עדיפה לדעתי ממערכת מצברים כפולה.

יונתןמצפה
26-06-24, 06:58
אני חושב שמצבר ליתיום 100אמפר שיודע להיות גם וגם, לעמוד בטמפ בתא מנוע בקיץ הישראלי, להיטען ישירות מהאלט, להפעיל כננת, להחזיק מקרר ותאורה בלילה ולהניע בבוקר.. לגיפאי הישראלי שמחזיק רכב טיולים פורלייף. זה אופ עדיפה לדעתי ממערכת מצברים כפולה.

המצבר 55 אמפר חומצה שלי עשה בדיוק את זה. והחזיק כשלוש שנים.
ועכשיו האופטימה 60 גם עושה את זה בהליכה בכל טיול, ואם באיזה בוקר הוא קצת ייגמר ויצטרך בוסטר so be it,
זה אופטימה פריקה עמוקה.

K.i.s.

zivo
26-06-24, 09:10
המצבר 55 אמפר חומצה שלי עשה בדיוק את זה. והחזיק כשלוש שנים.
ועכשיו האופטימה 60 גם עושה את זה בהליכה בכל טיול, ואם באיזה בוקר הוא קצת ייגמר ויצטרך בוסטר so be it,
זה אופטימה פריקה עמוקה.

K.i.s.
זורם אתך,
החזיק 3 שנים.
ממצבר אופטימה 60AH, כמה AH ניתן למשוך בפועל ( מבלי לגרום לנזק, לפי היצרן)?
מה הגודל הפיזי ( משקל ומידות)?
כמה עולה מצבר כזה?

אני משתמש ב lfpo שנותן בסביבות ה 54AH.
אני אבדוק מידות ומשקלים ואדווח על שלי.
נוכל להשוות.

יונתןמצפה
26-06-24, 09:48
זורם אתך,
החזיק 3 שנים.
ממצבר אופטימה 60AH, כמה AH ניתן למשוך בפועל ( מבלי לגרום לנזק, לפי היצרן)?
מה הגודל הפיזי ( משקל ומידות)?
כמה עולה מצבר כזה?

אני משתמש ב lfpo שנותן בסביבות ה 54AH.
אני אבדוק מידות ומשקלים ואדווח על שלי.
נוכל להשוות.

וואלה לא יודע.
זה עובד.
והמצבר עד היום לא הצריך בוסטר, ולפי המקרר לאחר לילה ארוך וחם ומואר בחניון, מעולם לא ירד מתחת ל- 12.3~

ההפרשים בעלויות פעם ב- 3-6 שנים לא שווים לי את ההתעסקות.

זה עובד.
זה פשוט.
זה נותן לי שקט.
זה שווה לי את העלות שעלה האופטימה.

אין לי כוונה להתעמק מעבר, אבל אתה יותר ממוזמן לבדוק ולעדכן.

ehudzeelim
26-06-24, 09:57
וואלה לא יודע.
זה עובד.
והמצבר עד היום לא הצריך בוסטר, ולפי המקרר לאחר לילה ארוך וחם ומואר בחניון, מעולם לא ירד מתחת ל- 12.3~

ההפרשים בעלויות פעם ב- 3-6 שנים לא שווים לי את ההתעסקות.

זה עובד.
זה פשוט.
זה נותן לי שקט.
זה שווה לי את העלות שעלה האופטימה.

אין לי כוונה להתעמק מעבר, אבל אתה יותר ממוזמן לבדוק ולעדכן.

על איזה טמפרטורה אתה מכוון את המקרר?
חלק גדול מהצריכה זה המקרר, אז זה מאד תלוי איך מתחילים, אם המקרר קר ויש בו בקבוק קפוא למשל, זה יקטין את צריכת החשמל בהרבה. כנ"ל לגבי הטמפרטורה.

ד ו ר ו ן
26-06-24, 10:31
לגיפאי הישראלי שמחזיק רכב טיולים פורלייף. זה אופ עדיפה לדעתי ממערכת מצברים כפולה.
הטכנולוגיה הזו מאפשרת לנצל מיטבית את הסוללה לצרכנים בעמידה ללא הנעה.
אבל זה ממש לא מייתר את המהות מאחורי הפרדת מצבר הנעה ממצבר צרכנים.
מטרות שונות.
גם עם ליתיום צרכנים, עדיין רוצה יתירות הנעה בנפרד.
אם נוסע לבד מידי פעם, עוד יותר מהותי.

zivo
26-06-24, 11:10
המארז שלי שוקל 8.75ק"ג (קופסת מתכת 2ממ), מידות: 26X18X14 ס"מ ומספק 56AH (לא 54).
בדיקה מהירה של עלויות נוכחיות בעליאקספרס למצברי 50AH , אני גומר לבנות מארז כזה בפחות מ500 ש"ח ועם ה DC2DC ואביזרים - 600-650 ש"ח.
אורך חיים צפוי - שנים רבות, מעל חיי הרכב.

פתרון שמבוסס על מצבר עופרת -
על מצברי עופרת אני מציע לקרוא למשל פה - https://naturesgenerator.com/blogs/news/lead-acid-battery-voltage-chart#:~:text=A%2024V%20sealed%20lead%20 acid,100%25%20and%200%25%20charge.

שימו לב לשתי נקודות -
1- lead batteries have a depth of discharge (DOD) of approximately 50%. This means that only about 50% of the full capacity of a lead acid battery can be extracted and utilized.

2- אם אתה יורד ל ~12.3V זה כבר מתקרב לתחום שלא בריא (מקצר את החיים) (יש טבלאות בקישור).

אני מניח שמצבר כזה עלה למעלה מ 800ש"ח וישרוד במקרה הטוב 3 שנים. כלומר, כבר בסט הראשון הליתיום זול יותר (כמצבר צרכנים).
אם אתה מכוון לגבי מצבר יחיד לעומת מצבר צרכנים נפרד, זה כבר דיון אחר.

לגבי ה KIS , צודק. אבל אני יודע שאפילו לא זכרתי במדוייק את הפרטים, כי כבר שנים לא נגעתי במערכת הזו. שמתי ושכחתי. מה יותר פשוט מזה?

יונתןמצפה
26-06-24, 12:39
2- אם אתה יורד ל ~12.3V זה כבר מתקרב לתחום שלא בריא (מקצר את החיים) (יש טבלאות בקישור).

אני מניח שמצבר כזה עלה למעלה מ 800ש"ח וישרוד במקרה הטוב 3 שנים. כלומר, כבר בסט הראשון הליתיום זול יותר (כמצבר צרכנים).
אם אתה מכוון לגבי מצבר יחיד לעומת מצבר צרכנים נפרד, זה כבר דיון אחר.

לגבי ה KIS , צודק. אבל אני יודע שאפילו לא זכרתי במדוייק את הפרטים, כי כבר שנים לא נגעתי במערכת הזו. שמתי ושכחתי. מה יותר פשוט מזה?

אם מצבר פריקה עמוקה חווה טראומה רצינית מתחת ל- 12.3v איזו זכות קיום יש לו?

נדבר עוד שנתיים וחצי ונבין אם אתה צודק לגבי השרידות.
חברים עם מצבר דומה מדווחים 6 שנים ומעלה.
הוא עלה בערך כפול מ-800 (לא זוכר במדויק).
אם אכן יחזיק 6 שנים דהיינו עלות כמו של מצבר רגיל בתוספת השקט שם יתרוקן לא נורא.

אם יחזיק רק 3 שנים זה יקר יותר
בסדג של עוד 250 לשנה. זניח מבחינתי... בטח לא שווה לי התעסקות ובנייה של מערכת.

אם לא היה ברור- מצבר יחיד.
ללא מצבר צרכנים.
ולכן אין יותר פשוט מזה.

אני לא מנסה לשכנע שזה הדבר הנכון. אבל לי זה עובד ועובד מצויין, וביי פאר שווה לי,
לעומת התעסקות ובנייה שמבחינתי יש לה 0 הצדקה ואם לא אבצע אותה יסודי כמו זיו אז היא גם פוטנציאל לתקלות מעצבנות.

אבל היי
זה אני.
אני גם נוסע בסופה.
לא לכל אחד זה מתאים...

יונתןמצפה
26-06-24, 12:44
על איזה טמפרטורה אתה מכוון את המקרר?
חלק גדול מהצריכה זה המקרר, אז זה מאד תלוי איך מתחילים, אם המקרר קר ויש בו בקבוק קפוא למשל, זה יקטין את צריכת החשמל בהרבה. כנ"ל לגבי הטמפרטורה.

נגעת בנקודה חשובה. וכמו כל דבר, שווה קצת להשקיע מחשבה בלהבין מה קורה במערכות ולמקסם את היעילות שלהן.

אני מקפיד במהלך יום הטיול לכוון את המקרר לבערך מינוס 5 עד מינוס 7.
זה מקרר את המזון לסף קפיאה (לפעמים יוצאת איזו בירה ברד אז נותן לה 2 דק בשמש. אבל לרוב הבירות שלי הכי קרות בחבורה...).

בחניון אני מעלה לפלוס 5-7. זה שומר עליו מספיק קר כדי שלא יתקלקל אבל מאפשר למקרר שעות שבהן המדחס לא עובד. תלוי טמפ' סביבה כמובן.

וזהו.
כל השאר ההתעסקות היא בחברים, בנוף, בבישולים, בסתם לשבת בשקט שלי עם עצמי.
כל מה שעושים בטיול.
המקרר והמצבר לא מעסיקים אותי.

boaz avrahami
26-06-24, 13:03
יונתן, מילא אתה טועה לבד אבל את תעשה לזה פרסום שמא אחרים ייטעו גם.

אתה חושש מכלום.
החשבון שלך לא נכון וכשתנסה אתה תבין כמה מצברי חומצה וז פאסה..

יונתןמצפה
26-06-24, 13:08
במה אני טועה בועז?
חוץ מזה שבחרתי בסופה...

ehudzeelim
26-06-24, 13:08
נגעת בנקודה חשובה. וכמו כל דבר, שווה קצת להשקיע מחשבה בלהבין מה קורה במערכות ולמקסם את היעילות שלהן.

אני מקפיד במהלך יום הטיול לכוון את המקרר לבערך מינוס 5 עד מינוס 7.
זה מקרר את המזון לסף קפיאה (לפעמים יוצאת איזו בירה ברד אז נותן לה 2 דק בשמש. אבל לרוב הבירות שלי הכי קרות בחבורה...).

בחניון אני מעלה לפלוס 5-7. זה שומר עליו מספיק קר כדי שלא יתקלקל אבל מאפשר למקרר שעות שבהן המדחס לא עובד. תלוי טמפ' סביבה כמובן.

וזהו.
כל השאר ההתעסקות היא בחברים, בנוף, בבישולים, בסתם לשבת בשקט שלי עם עצמי.
כל מה שעושים בטיול.
המקרר והמצבר לא מעסיקים אותי.

זאת אחלה התנהלות, אבל היא מוגבלת ללילה אחד,
לחנייה ארוכה יותר יש כבר בעיה כי 60 AH לא יוכל להחזיק את הפער בין היום הראשון ליום הבא (כי כבר אין את האופציה לקרר ל-מינוס 5 בלי לגרוע מהמצבר את מה שנדרש ללילה, ואז גם אם נניח הוספה של פאנל סולארי עדיין הבעיה לא תיפתר, הקיבול פשוט קטן מדי (או גבולי מאד), במיוחד אם זה מצבר שצריך להניע את הרכב בסוף.
מה שכן, תמיד אפשר להניע את הרכב לאיזה חצי שעה - שעה :rolleyes:

יונתןמצפה
26-06-24, 13:14
זאת אחלה התנהלות, אבל היא מוגבלת ללילה אחד,
לחנייה ארוכה יותר יש כבר בעיה כי 60 AH לא יוכל להחזיק את הפער בין היום הראשון ליום הבא (כי כבר אין את האופציה לקרר ל-מינוס 5 בלי לגרוע מהמצבר את מה שנדרש ללילה, ואז גם אם נניח הוספה של פאנל סולארי עדיין הבעיה לא תיפתר, הקיבול פשוט קטן מדי (או גבולי מאד).
מה שכן, תמיד אפשר להניע את הרכב לאיזה חצי שעה - שעה :rolleyes:

אבל אני לא שוהה יותר מלילה אחד.
זה לא אופי הטיולים שלי.

ואם פעם באף פעם ייצא שכן, נתמודד.

ehudzeelim
26-06-24, 13:19
אבל אני לא שוהה יותר מלילה אחד.
זה לא אופי הטיולים שלי.

ואם פעם באף פעם ייצא שכן, נתמודד.

כן הבנתי אותך, כתבתי רק שיהיה ברור גם לטובת אלה שקוראים לפני הקמת מערכת,
שיהיה ברור שזו התנהלות שמתאימה לסוג מסוים של שימוש - כמו שלך.

ד ו ר ו ן
26-06-24, 13:22
ואז גם אם נניח הוספה של פאנל סולארי עדיין הבעיה לא תיפתר, הקיבול פשוט קטן מדי (או גבולי מאד),:
אני כבר כמה שנים עם פאנל 100W לחניון של יותר מיום, וההספק שלו מעל ומעבר לאיזון צריכת הלילה של מקרר תאורה ומשאבת מים.

שם בצד את ההתנהלות המוזרה של הקפאה/הפשרת אוכל שזה מתכון בטוח לקלקולי קיבה.

יונתןמצפה
26-06-24, 13:44
שם בצד את ההתנהלות המוזרה של הקפאה/הפשרת אוכל שזה מתכון בטוח לקלקולי קיבה.

יש בעולם היום נטייה להסביר לאנשים אחרים למה מה שהם עושים לא עובד להם.
עבורי זה פחות סבבה.

מכיוון שדורון חבר יקר, אקח על עצמי שלא הסברתי טוב את ההתנהלות.

המזון שלי לא קופא, ולפיכך גם לא מפשיר. אלא אם אני מכניס מזון קפוא מהבית, ואז הוא כן מפשיר. גם בהתנהלות הנל.

במקרר שלי, כשאני מכוון ל- (7-), המזון לא קופא במהלך היום. אולי אחרי שבוע... לא בדקתי.
אבל הוא כן מתקרר לגבול הקיפאון ולכן בחרתי את הטמפ' הזו.
גם קוט'ג שהוכנס פתוח למקרר לפני טיול של כמה ימים, יצא כבר שהוכנס חזרה למקרר בבית אחרי הטיול ונאכל למחרת ולא היה חמוץ.

פה ושם יש פספוסים, ואז יוצאת בירה או סודה ברד. אני מקפיד תמיד לשים את הבירות צמוד לדפנות כי בא לי שהם יהיו הכי קרות. כי זה יותר טעים.

אני לא ביולוג, ולא מהנדס מזון, אבל לדעתי הסיכון בהפשרה והקפאה של בשר מתייחס להפשרה בטמפ' החדר.
זה לא המצב. זה גם לא המצב במקרר יישון שהטמפ' בו דומה לטמפ' של הבשר שלי במקרר בטיול.

לשמחתי המתכון הוודאי לקלקלולי קיבה טרם הצליח לי. אבל אולי יהיו הפתעות והמתכון יעבוד לי מתישהו.
אדווח אם כן.

חנן-ג'יפולוג
26-06-24, 13:54
יונתן, אני אתך. כלומר, אני גם אתי ועם בועז, ועם שאר בעלי הליתיום, אבל אני לגמרי מבין את מי שזה לא בוער בו ולא בא לו לשנות. זה לא נושא ברומו של עולם ואין כאן משמעויות כספיות רציניות, וזה סבאבה אם תישאר בשלך, ואני גם לא רואה בעייה בזה שאתה מסנגר על הדרך הזו.

כולה מצבר.

יונתןמצפה
26-06-24, 14:05

רק להזכיר מה היתה התגובה הראשונה שלי בדיון וסביב מה נכתבה.

אני פוגש יותר מדי אנשים שרצים להתקין מצבר צרכנים כי ככה הם הבינו שצריך.

כאילו שהמצבר הסיני הכי פשוט לא עומד בדרישות הבסיסיות שלהם (שצוטטו למעלה).
ואני טוען שהוא כן. ושיש עוד אפשרויות לא יקרות ולא מסובכות שיעבדו טוב.

ולא צריך לרוץ לקנות בקרים, ומצברים, וממסרים, ופאנלים, ושנאים, וכבלים, וסופיות, ולשלם למתקינים אלפי שקלים, כי ככה הם קראו שצריך, בג'יפולוג או בפייסבוק או בקבוצות השונות (או בסרטוני תדמית של אושיות ידועות בתחום ....).

Kis זו דרך חיים.
והיא לא מתאימה לכולם.
אבל היא לא טעות או שגיאה טכנית עם השלכות מרחיקות לכת.

וזו הנקודה.

boaz avrahami
26-06-24, 14:50
יונתן אתה טועה לחשוב שה lifepo4 מסובך ושהאופטימה הישן אמין וטוב.

בשורה התחתונה האופטימה רק יקר והרבה פחות טוב וה link fepo4 מתנהג כמצבר צרכנים כמו האופטימה רק שתקבל ממנו יותר מיץ והוא ייחיה למשך הרבה יותר שנים.

חוץ מזה אתה במאה אחוז צודק [emoji4]
ובלי קשר אני אוהב אותך. גם כשהטכנולוגיה מלחיצה אותך לעיתים

ד ו ר ו ן
26-06-24, 15:45
לשמחתי המתכון הוודאי לקלקלולי קיבה טרם הצליח לי. אבל אולי יהיו הפתעות והמתכון יעבוד לי מתישהו.
אדווח אם כן.
זה כי אתה סוג של עז.

נמרוד
26-06-24, 15:47
אם אפילו אני לא הצלחתי לקלקל לו את הקיבה בטיול האחרון, הוא בכלל לא צריך מקרר.

יונתןמצפה
26-06-24, 17:27
יונתן אתה טועה לחשוב שה lifepo4 מסובך ושהאופטימה הישן אמין וטוב.

בשורה התחתונה האופטימה רק יקר והרבה פחות טוב וה link fepo4 מתנהג כמצבר צרכנים כמו האופטימה רק שתקבל ממנו יותר מיץ והוא ייחיה למשך הרבה יותר שנים.

חוץ מזה אתה במאה אחוז צודק [emoji4]
ובלי קשר אני אוהב אותך. גם כשהטכנולוגיה מלחיצה אותך לעיתים

חמוד הדיון פה 😊

בכל אופן,
אני מתקשה להבין איפה מה שכתבת מתנגש עם מה שאני כתבתי ברמה שהופך אותי לטועה.

אין לי דבר לומר נגד הלייפו הזה, אין לי מושג מה זה.

גם אם האופטימה החדש (הוא אצלי מספר חודשים...) יתגלה כמוצר לא טוב ולא אמין (והדוגמאות שאני מכיר מחברים מעידות אחרת), זה עדיין לא הופך אותי לטועה.
כי לא טענתי שזה הסידור האידיאלי.
אלא רק שהוא עובד לי ומספיק לי, כמו המצבר חומצה שהיה לי קודם, רק קצת יותר..

אתה רוצה לטעון שזה לא עובד לי ולא מספיק לי?
כי זה יהיה טיעון שיהיה קל מאוד להפריך. תבוא לטעום מהקטוג' שנשאר לי מהמפגש ותראה שאתה טועה.

והלוואי ולבטן שלי היו את התכונות שאתם מייחסים לה, זה היה מוזיל לי משמעותית את הוצאות הנייר טואלט והמגבונים החודשיות.
אבל זה כבר גולש הרבה מעבר לנושא הדיון......

boaz avrahami
26-06-24, 18:21
לא טענתי שסה לא עובד לך או לאחרים.
טענתי שהיית יכול לקנות באותו כסף משהו יותר מוצלח שיחסוך לך אפילו לדנות טמפרטורה במקרר והוא לא מסובך להתקנה יותר מהמצבר צרכנים הרגיל. זה הכול.
פשוט פתרון מיושן שבעבר נחשב הכי טוב.

אבל בסוף כמו שחנן כתב… כולה מצבר ואם השגת את האושר שלך דיינו

יונתןמצפה
26-06-24, 18:36
והוא לא מסובך להתקנה יותר מהמצבר צרכנים הרגיל

אני חושש שפספסת את כל הקטע.
ומכיוון שאחרי כל הצחוקים אנחנו בג'יפולוג והדגש פה הוא בצד הטכני אז אני לוקח על עצמי לסביר-

אין לי מצבר צרכנים.
יש לי מצבר אחד, בתא המנוע, במקומו המקורי עם התושבות המקוריות, ועליו אני מחבר את כל הצרכנים שלי.
עם טיפה מחשבה. זה הכל.

הטענה שלי, בסופו של יום, שאין הצדקה למצבר צרכנים ולמה שהוא דורש.
עבורי.

למי שזה עושה לו טוב, מכל בחינה שהיא, אז סבבה.

boaz avrahami
26-06-24, 21:45
סליחה, פיספסתי את זה כנראה.
הגישה היא עניין של יתירות ושרידות…
כנראה חוויות רעות שיש שסוחבים איתם מהעניין של מצבר בודד שמתפגר כשאתה ממש צריך אותו

ד ו ר ו ן
26-06-24, 21:53
סליחה, פיספסתי את זה כנראה.
הגישה היא עניין של יתירות ושרידות…
כנראה חוויות רעות שיש שסוחבים איתם מהעניין של מצבר בודד שמתפגר כשאתה ממש צריך אותו
אני לא רוצה להתחשבן כשאני מפעיל צרכנים.
לא רוצה להתעסק בטמפרטורות שונות לפי שעות.
בלי מדידות והגבלת מתח כדי להבטיח הנעה בבוקר,
זו הסיבה למצבר צרכנים.
ליפו זה לא מילה גסה, רק יותר יקרה ובעייתית במצב הנוכחי של התקנה בתא מנוע.

zivo
26-06-24, 23:14
אני לא רוצה להתחשבן כשאני מפעיל צרכנים.
לא רוצה להתעסק בטמפרטורות שונות לפי שעות.
בלי מדידות והגבלת מתח כדי להבטיח הנעה בבוקר,
זו הסיבה למצבר צרכנים.
ליפו זה לא מילה גסה, רק יותר יקרה ובעייתית במצב הנוכחי של התקנה בתא מנוע.

תפנה לחנן הוא יסביר לך ש LIFEPO (ליפו רק נדב משתמש, אנשים שפויים נמנעים) לא יותר רגיש ממצבר עופרת.
גם על עופרת יש הזהרת חום.

BeAsT
27-06-24, 00:14
מוסיף פה את הניסיון האישי שלי, לא בהכרח זול, לא הפכתי חלקים של משהו למשהו אחר.
אצלי ברכב יש מצבר צרכנים lifepo4 60ah שיושב בבנייה בבגאז', הוא מפעיל בעיקר את המקרר ובהמשך פנסי לד על הגגון וכו'.
משכתי כבלים 6 awg מהמצבר הראשי דרך התעלות באוטו עד תא המטען, משם ישירות למטען חכם של redarc האוסטרלית, דגם bcdc20, הדגם הזול יותר שמיועד לפנים הרכב.
המטען יודע לקבל גם input של פאנל סולארי ומתעדף אנרגיה ירוקה. יש לו המון פונקציות והוא סופר פשוט וסופר חכם.
בארץ הוא יקר ברמת פשע (סדר גודל של 2800₪) הבאתי אותו במזוודה מאוסטרליה יצא לי 1000₪.
המצבר עלה 1200, כבלים, גשרי חיבורים, סופיות שרינקים וכו' וכו' עוד איזה 400 - על הדרך קניתי גם כל מיני כלי עבודה שלא היו לי.
בנוסף על המינוס יש מד זרם שמדווח בבלוטות' לטלפון וכך אני תמיד יודע מה מצב המצבר והאם המקרר עדין עובד וכו'.
כמובן שיש פיוזים לפני ואחרי ועוד כל מיני מנגנוני הגנה.
המקרר עובד פגז גם שחם מאוד (לא, לא מדדתי טמפ' ברכב ולא לקחתי את הרכב לערבה באוגוסט כדי לאמת את העניין - אני גם ככה לא מטייל שחם גיהנום אז הבדיקה לא רלוונטית).
יש גם פאנל חכם של ריליים ששולט על הכל.
מניסיון מצטבר של כמה וכמה חברים, גם ברמה האישית וגם במוצרים שונים המצבר הזה מחזיק לנצח.. יש לו bms פנימי (בלי קשר למטען החכם שיש לו תוכנית טעינה לlifepo4) כך שאין חשש לשריפה או פריקה (מקסימום אם חם מדי הוא יחתוך את הזרם עד שיתקרר חזרה בדומה לטלפון לפטופ וכו').
אם מישהו רוצה מידע מעבר אני אשמח לשתף להסביר וכו'.

Sent from my SM-S901E using Tapatalk

boaz avrahami
27-06-24, 05:23
שים תמונות של העסק בבקשה. זה תמיד נותן השראה

נדב42
27-06-24, 06:55
(ליפו רק נדב משתמש, אנשים שפויים נמנעים)

נדב משתמש בליפו בתור בוסטר התנעה לחירום, לא לשום שימוש אחר, נא לא לערבב.

ימשיכו נא האנשים השפויים ...

חנן-ג'יפולוג
27-06-24, 08:18
יש לי חצי טון ליפו nmc באוטו.

גיא
27-06-24, 08:19
יונתן. אני איתך.
מצבר אחד רגיל .. יש מקרר. יש טיולים של לילה אחד. אין טיולים בחום גיהנום.

האוטו אצלי בסידור הזה כבר המון שנים.
אני מניע כמה דק' לפני השינה. ולפי מד החשמל על המקרר. לפעמים גם כמה דק' בבוקר. שיהיה ..

Sent from my CPH2493 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
27-06-24, 08:39
אני מאמין, גיא, שאתה לא עושה את זה כשיש לך שכנים לחניון הלילה.

אם הפעלת גנרטור מקנה כרטיס כניסה לגיהנום, הפעלת רכב כגנרטור ליד שותפים לחניון מפיקה 90 אחוז מכרטיס כנ'ל.

סולי
27-06-24, 08:49
אני חושב שנהייה פה ויכוח עקר...

יונתן מעיד על עצמו, זה נהדר.. וכל אחד מעיד על הניסיון שלו.
דעו לכם שהנושא מאוד אישי ומורכב ממספר משתנים.

1. אופי השימוש ישפיע מאוד על צריכת המקרר, יונתן מכוון למינוס 7 בנסיעה ובחנייה מעלה. אצלי בטיול לקראת ערב יורד 50אחוז אחוז מתכולת המקרר.. .בשר ובירות ונכנסות בירות חמות.. כל אחד והצורך שלו.
אפילו אופי הטיול משפיע, לפעמים נוסעים חצי שעה ועוצרים שעה וחצי ואחכ שוב נוסעים שעה ואז עוצרים שלוש שעות... גם זה קורה אצלי.

2. המקרר עצמו גם משפיע, אם הוא גדול קטן סיני או גרמני איכותי...

3. הרכב, יונתן בסופה פתוחה בעוד אחד בגרנדצירוקי ממוזג גם לכך יש השפענ.

4. מערכת החשמל בכל רכב
בסמוראי הפתוח שלי אני עובד כבר 10 שנים בתצורה של יונתן, עם מצבר 60א"ש.
היום בוש agm, והחלפתי כבר שלושה. מעולם לא נתקעתי בלי יכולת התנעה בבוקר בטיול אבל זה כי יש הגנה על המצבר שמנתקת ב11.9 (נמוך אני יודע)
לא פעם קמתי בבוקר והמקרר נותק.

לגבי יציבות של טמפ', גם מאוד אישי לפי הצורך האישי של כל אחד ואחד.
בטנדר עבודה קריטי לי שיהיה אוכל גבינות נקניקים לפריסה מהורה בשטח וגם שתייה קרה. האוטו נוסע לפעמים שעה ועומד כל יום בשמש.. הפאנל דואג שהוא ימשיך לעבוד ובערב ממש לא מתכוון להוריד את המצרכים למקרר בבית ושוב להחזיר בבוקר.
המקרר אמור לעבוד 24/7..

קיצר, אין ויכוח.. כל אחד יכול לתרום מנסיונו האישי והוא יהיה צודק לגמרי.
לא צריך לבקר וללגלג אחד על הניסיון של האחר.

ד ו ר ו ן
27-06-24, 10:15
+ אם זה בנזין או דיזל.
ירידה ל-11.9 בדיזל יכול להיות מאד בעייתי להנעה.

לביא
27-06-24, 10:45
אומר שם בתא מטען תחנת כח שיש בתוכה מצברי lifepo שמוציאה 12 וולט וכבונוס גם 220 וולט מיושר, כך שניתן להכין קפה במכונת אספרסו.
היתרון הוא הפשטות. ניתן לטעון משקע 12 וולט של האוטו או מפאנל סולארי.
ניתן גם "לרמות" את המערכת ולטעון בעזרת בטריות של מקיטה או של אופניים/קורקינט.
בלי התעסקות במערכות האוטו בלי למשוך חוטים.

Sent from my T40Pro using Tapatalk

סולי
27-06-24, 11:01
דורון,
מנוע בנזין קטנטן, היצרן פינק אותו במקור במצבר 45ah שעה שנותן 350cca..
ואני שידרגתי ל60ah 680cca.
ב11.9v, בבוקר קר במיוחד בינתיים הניע בקלות.

בפועל, בתערובת הרכיבים שלי, זה עובד.
ברור לי שלרכב עבודה דיזל עם צורך במקרר שעובד רציף 24/7 ... זה לא היה נותן מענה.

לביא, הערה/הארה
אם מדובר בתחנה קנויה ולא בנויה.. שמעתי שלעיתים קצב הטעינה מהרכב לא מספק ביחס לצריכה.

ehudzeelim
27-06-24, 11:20
ריליי
כבל לבגאז'
מצבר ראשי 70AH
מצבר צרכנים 105AH ג'ל פריקה עמוקה (כזה של מלגזות)
יש גם ממיר 220V אם צריך איזה מקדחה או ג'יגסואו או מאוורר
בקרוב מצטרף פאנל 100W על הגג
לא מחשב כלום.. מכוון טמפרטורה וזהו
המטרה להדליק את המקרר באחד באפריל, ולכבות באחד באוקטובר..
תמיד יש מצבר להניע, יש גם בוסטר, וגם סטרטר רזרבי.. יש שקט נפשי..

asafk
27-06-24, 19:47
תפנה לחנן הוא יסביר לך ש LIFEPO (ליפו רק נדב משתמש, אנשים שפויים נמנעים) לא יותר רגיש ממצבר עופרת.
גם על עופרת יש הזהרת חום.לא בדיוק. הוא נדלק מפגיעה של ח"ש מצית ושל נותב.
מצברי עופרת לא.
(יכול להיות שזה חשוב למישהו כאן)

אסף.

BeAsT
27-06-24, 20:05
שים תמונות של העסק בבקשה. זה תמיד נותן השראה

Sent from my iPhone using Tapatalk Proמתנצל על הזווית, לא תכננתי לצלם, התמונה מהתהליך, הדברים עדין לא יושבים בול, אבל רוב המרכיבים כבר שם, חסרה בתמונה (הורכב לאחר מכן) קופסת הריליים החכמה והפיקוד שלה, ועוד דברים קטנים ממש, אבל שוב, אבני הבניין המרכזיות שם. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240627/734a1843484c741e00000ed20445f660.jpg

BeAsT
27-06-24, 20:07
אגב, זה יושב ברווח שבין הבניה (מקרר ומגירות) לגב המושב האחורי (רווח משולש כזה), התמונה נלקחה מקיפול המושב האחורי קדימה לכיוון ההגה.

boaz avrahami
27-06-24, 20:08
אני לא יודע על מה אתה מדבר. יש מספר מבחנים ברשת של התעללות ב Lifepo4.
זה לא מייצר התפרצות אש חזקה ו/או בלתי מבוקרת גם אם אחרי מאמץ רב זה נדלק ובוער ממש חלש ובלי סילוני גז.
הייתי ישן עם זה מתחת למיטה ללא חשש.

ד ו ר ו ן
27-06-24, 20:45
דורון,
מנוע בנזין קטנטן,
אני יודע איזה רכב יש לך.. זה היה בשביל מי שלא מכיר ויקבל רושם שזה יעבוד בכל מצב.

ehudzeelim
27-06-24, 20:57
לא בדיוק. הוא נדלק מפגיעה של ח"ש מצית ושל נותב.
מצברי עופרת לא.
(יכול להיות שזה חשוב למישהו כאן)

אסף.

בסרטון, זה יותר דליק או פחות דליק מחומצה עופרת?.

https://youtu.be/07BS6QY3wI8?si=VLe4hZhuboHk65x5

חנן-ג'יפולוג
27-06-24, 21:54
ראיתי במקום עבודה שלי בעבר שני פיצוצים של מצברי חומצה עופרת. זה אירוע סופר אלים. עם הרבה חומצה בכל כיוון. ראיתי גם ארבע פקיעות של מארזי lfp. המון אבק, בלי אש. גם לא כיף גדול.

boaz avrahami
27-06-24, 21:57
מצבר lipo4 לא נדלק מעצמו וגם כשהוא נדלק משריפה סביבתית הוא לא ממש בוער במרץ.

רוצה לומר שאם המצבר שלי מהסוג הזה יהיה מעורב בשריפה בבית אז הארונית עץ תישרף יותר במרץ ממנו.
אם הוא יהיה ברכב בעת שריפה אז הפלסטיק והריפודים שלא לדבר הדלק ישרפו הרבה הרבה יותר ממנו.

הוא על גבול מעכב בעירה בעצם [emoji4]

Aifer
27-06-24, 22:39
אומר שם בתא מטען תחנת כח שיש בתוכה מצברי lifepo שמוציאה 12 וולט וכבונוס גם 220 וולט מיושר, כך שניתן להכין קפה במכונת אספרסו.
היתרון הוא הפשטות. ניתן לטעון משקע 12 וולט של האוטו או מפאנל סולארי.
ניתן גם "לרמות" את המערכת ולטעון בעזרת בטריות של מקיטה או של אופניים/קורקינט.
בלי התעסקות במערכות האוטו בלי למשוך חוטים.

Sent from my T40Pro using Tapatalkנכון מאד.
ובכלל היום, עם הבהלה לגנרטורים הביתה, אני יכול להעלות את היחידה הביתה ולהפעיל את המקרר ב 220 וולט.
הטעינה מהרכב היא אכן צוואר בקבוק, רק בטיולים קצרים עם שהיות ארוכות..
למקרה זה קיים פנל סולארי (אין לי) או ממיר dc2dc (לרמות קצת את המערכת).

כן יש לי מיתוג חכם (24 דולר באמזון) שמטעין את היחידה רק שהאלטרנטור עובד או אם בוחרים טעינה תמיד (ואז המצבר הראשי טוען את היחידה וכמובן נפרק לאיטו ב 8A , לא נורא)

ותיקון אחרון,
היחידה , EcoFlow Max היא מדור הליתיום. כיום יש כאלו LIFO.

Sent from my IN2013 using Tapatalk

ehudzeelim
28-06-24, 07:38
מצבר lipo4 לא נדלק מעצמו וגם כשהוא נדלק משריפה סביבתית הוא לא ממש בוער במרץ.

רוצה לומר שאם המצבר שלי מהסוג הזה יהיה מעורב בשריפה בבית אז הארונית עץ תישרף יותר במרץ ממנו.
אם הוא יהיה ברכב בעת שריפה אז הפלסטיק והריפודים שלא לדבר הדלק ישרפו הרבה הרבה יותר ממנו.

הוא על גבול מעכב בעירה בעצם [emoji4]

ראית את הסרטון המצורף בתגובה 71?
כנראה שאין דבר כזה מצבר בטוח לחלוטין, וה-LiFePO4 לא ממש מעכב בעירה..

חנן-ג'יפולוג
28-06-24, 07:43
בועז כתב על מצבר שנדלק מעצמו, כן או לא, ולעניות דעתי, מצבר שהחדירו לתוכו כידון ברזל ונדלק לא עונה להגדרה הזו :)

לא הייתי מנסה את זה על אף מאגר אנרגיה באשר הוא. אפילו לא על קפיץ דרוך.

ehudzeelim
28-06-24, 08:30
נכון, אבל גם ההגדרה על גבול חומר מעכב בעירה לא בדיוק מתאימה לו 😁

boaz avrahami
28-06-24, 09:54
גם מכידון וגם מכדור הוא לא נדלק כל כך…

צריך בדרך כלל ממש לשים עליו ברנר בשביל שיבער וגם אז הוא די עודה טובה שהוא לא כבה מעצמו.

לכן הוא מבחינתי די אדיש ואם הוא כבר נמצא בסביבת שריפה הוא יבער הכי לאט ביחס לשאר. לכן כיניתי אותו בחצי חיוך מעכב בעירה.
בקיצור, סע לשלום, המפתחות בפנים…

אגב, נדמה לי שמעבר לפינה טכנולוגיות אפילו יותר מוצלחות מה lifepo4

asafk
28-06-24, 10:07
בועז. לא כל כדור. ספציפית ח"ש מצית ונותב.
נדלק ממש. ובימים אלו זה גם שיקול.

אסף.

חנן-ג'יפולוג
28-06-24, 10:11
ותיקון אחרון,
היחידה , EcoFlow Max היא מדור הליתיום. כיום יש כאלו LIFO.

Sent from my IN2013 using Tapatalk

ליתים זו משפחה גדולה. עם הרבה כימיות בתוכה.

להערכתי התכוונת שמה שיש לך זה ליתיום nmc והיום יש כאלו שהן ליתיום lfp.

אין חיה כזו lifo. יש lfp שזו כימיה, ויש lipo שזה מבנה מכני (פאוצ' גמיש) שמגיע בשלל כימיות.

zivo
28-06-24, 12:27
בועז. לא כל כדור. ספציפית ח"ש מצית ונותב.
נדלק ממש. ובימים אלו זה גם שיקול.

אסף.

למי שנוסע בטנדר טויוטה לבן :-)

wonderd
02-07-24, 19:55
יש לי כמה שאלות;
1. האם התקנת מצבר lifepo4 במקום המצבר הראשי דורשת שינויים כלשהם במערכת?
2. למה צריך מטען dc2dc למצבר צרכנים?
3. מתלבט בין מצבר lifepo4 80A בעלות 1050 שח לפני מס, לבין 100A בעלות 1350 שח לפני מס כמצבר משני.

BeAsT
02-07-24, 20:17
יש לי כמה שאלות;
3. מתלבט בין מצבר lifepo4 80A בעלות 1050 שח לפני מס, לבין 100A בעלות 1350 שח לפני מס כמצבר משני.1. לא מבין בזה ממש, אבל, הרבה מקורות שונים אומרים שהמצבר הזה לא אוהב לחיות בתנאי טמפרטורה של תא המנוע (כולל בדוקו של redarc).
2. אם אתה רוצה להטעין ממצבר ראשי (dc) את מצבר הצרכנים (dc), אז צריך מטען dc2dc ובמידה ומדובר ב lifepo4 אז גם כזה שיש לו תוכנית טעינה מותאמת.
3. מה הדלתא מעבר למחיר? גודל? מה אתה הולך להפעיל? לכמה זמן?

BeAsT
02-07-24, 20:24
חידוד קטן למטען dc2dc, נפל לי האסימון קצת באיחור, הבעיה המרכזית שהמטען הזה פותר זה את עניין פירוק המצבר הראשי, המטען "מרגיש" או על בסיס מתח מסויים ועל בסיס כבל שמחובר ל"אחרי סוויץ' " במידה ומדובר באלטרנטור "חכם" (כזה שמפסיק את הטעינה שהמצבר הראשי כבר מלא).
ובעצם מאפשר מעבר זרם למצבר המשני רק שסט תנאים מסויים מתקיים, קרי, מתח, רכב מונע וכו'.
מה גם שהוא משמש שסתום חד כיווני כדי שלא יקרה מקרה הפוך, שהמצבר המשני "יתגבר" את מערכת החשמל ברכב.
מקווה שעשיתי קצת יותר סדר..

חנן-ג'יפולוג
02-07-24, 20:44
יש לי כמה שאלות;
3. מתלבט בין מצבר lifepo4 80A בעלות 1050 שח לפני מס, לבין 100A בעלות 1350 שח לפני מס כמצבר משני.

1. לא.
2. להגביל את זרם הטעינה לזרם שמותר למצבר שלך לקבל, וגם להגבלת העומס על האלטרנטור.
3. תלוי בצרכנים שאתה מתכוון להפעיל במשך הזמן שהרכב כבוי.

ד ו ר ו ן
02-07-24, 20:53
לא מכיר מישהו שהתלונן על זה שהיה לו עודף חשמל לצרכנים.

wonderd
02-07-24, 22:03
זה המצבר שמצאתי;
https://batteryhookup.com/products/new-12-8v-100ah-lifepo4-battery-series-12-24-36-48v-100a-bms

BeAsT
02-07-24, 22:18
לייבא מצבר כזה באופן פרטי זה משימה כמעט בלתי אפשרית, גם אם תמצא חברה שתהיה מוכנה לשלוח לארץ זה כנראה יעלה הון ואז לך תתמודד עם המכס..
אני קניתי מפה:
http://sbe-energy.co.il/product/%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8%D7%99-%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%9D-lifepo4-12-8v/
את הדגם של ה 60ah (מצאתי שעבורי זה האיזון האידיאלי בין גודל להספק).

boaz avrahami
02-07-24, 22:51
המוכר יודע לשלוח את המצברים וזה על ראשו תמורת תשלום.

הרחבה לתשובה של חנן ( סעיף 2 נדמה לי)- הגבלת הזרם נועדה גם לא להעמיס על המוליכים (החוטים) בין הראשי למשני.

BeAsT
02-07-24, 23:06
המוכר יודע לשלוח את המצברים וזה על ראשו תמורת תשלום.

הרחבה לתשובה של חנן ( סעיף 2 נדמה לי)- הגבלת הזרם נועדה גם לא להעמיס על המוליכים (החוטים) בין הראשי למשני.

Sent from my iPhone using Tapatalk Proמעניין מה שאתה אומר, זה מה שכתוב באתר שלהם:
*For International shipments the recipient is always responsible for customs and duties charges upon clearance into your country.*

boaz avrahami
03-07-24, 06:52
אתה מדבר על משלוח חומרים מסוכנים או מי נושא במיסים?

המוכר הזה שולח בינלאומי בתצורת DDU.
שזה אומר עד דלת ביתך בישראל כאשר כל הוצאות הטיפול והשחרור כולל המיסים על חשבון הלקוח.

ד ו ר ו ן
03-07-24, 07:52
אתה מדבר על משלוח חומרים מסוכנים או מי נושא במיסים?

המוכר הזה שולח בינלאומי בתצורת DDU.
שזה אומר עד דלת ביתך בישראל כאשר כל הוצאות הטיפול והשחרור כולל המיסים על חשבון הלקוח.

תסביר ״טיפול״.
אני מכיר משיטת עלי שלקוח הקצה צריך לטפל בניירת למכס/דואר ותשלום מיסים מקומי, אם נדרש אישורים/עמילות מכס/מס עננים.

אבל עלות השילוח המקומי עד לדלת על השולח.

זה גם מה שרשום בציטוט באנגלית.

ofer_b
03-07-24, 09:46
יש לי כמה שאלות;
3. מתלבט בין מצבר lifepo4 80A בעלות 1050 שח לפני מס, לבין 100A בעלות 1350 שח לפני מס כמצבר משני.בטרופר שלי אני עם מצבר lifepo4 בבנייה עצמית כבר מעל שנה, נסיעות יומיומיות כולל טיולי מדבר בחום
מרוצה מאוד מאוד, יתרונות עולים בהרבה על זוג מצברי עופרת שהיו לי.
לאחרונה הצטרף גם מקרר שרץ פה במבצע בפורום, אני מתכוון לחברו גם למצבר הנ"ל ללא הוספת מצבר צרכנים (אולי רק איזה מעגל שינתק את המקרר מתחת למתח מסויים, אם אין את בילדאין המקרר עצמו).

Sent from my CPH2583 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
03-07-24, 10:55
אני לא מת על הרעיון הזה, עופר. כשאנחנו משתמשים במצברים שלנו כמצברי התנעה ללא BMS , שזו התנהלות חריגה בעולם הליתיום, אנחנו בונים על מאפיינים מאוד ספציפיים למצברי התנעה. זה מסתמך על הגיון ונסיון ועל יצרן מצברים מסוים (GWL) שהגדיר את המאפיינים האלה, וזה עשוי להיות רעיון רע אם חורגים מהם. מדובר על מערכות במתח של 12 וולט שדורש ארבעה תאים ומדובר על מצברים שמשמשים להתנעה. לא לפריקה עמוקה (מצברי אביזרים) .

אם בכלל הייתי מרשה לעצמי לעשות משהו כזה, אז זה רק עם הגדרת מתח מינימלי שתאפשר רק פריקה מאוד מתונה למצבר. נגיד מתח מינימום של 13.15 וולט. עדיף לעניות דעתי לא לעשות את זה בכלל. זה תחום טרי שעוד לא נצבר בו הרבה נסיון ועדיף לא למתוח גבולות.

ofer_b
03-07-24, 20:00
אני לא מת על הרעיון הזה, עופר. כשאנחנו משתמשים במצברים שלנו כמצברי התנעה ללא BMS , שזו התנהלות חריגה בעולם הליתיום, אנחנו בונים על מאפיינים מאוד ספציפיים למצברי התנעה. זה מסתמך על הגיון ונסיון ועל יצרן מצברים מסוים (GWL) שהגדיר את המאפיינים האלה, וזה עשוי להיות רעיון רע אם חורגים מהם. מדובר על מערכות במתח של 12 וולט שדורש ארבעה תאים ומדובר על מצברים שמשמשים להתנעה. לא לפריקה עמוקה (מצברי אביזרים) .

אם בכלל הייתי מרשה לעצמי לעשות משהו כזה, אז זה רק עם הגדרת מתח מינימלי שתאפשר רק פריקה מאוד מתונה למצבר. נגיד מתח מינימום של 13.15 וולט. עדיף לעניות דעתי לא לעשות את זה בכלל. זה תחום טרי שעוד לא נצבר בו הרבה נסיון ועדיף לא למתוח גבולות.

לא לרדת מתחת למתח מינימום 13.15?
נכון להיום, באופן קבוע (מצב מנוחה), המתח של המצבר עומד על קרוב ל 13.00 וולט.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240703/ad56a121d6d873a81d9568a0e6df5c38.jpg

חנן-ג'יפולוג
03-07-24, 20:23
מוזר. מאמין שמד המתח לא תקין או לא מותקן נכון. מצבר מלא כזה לאחר מנוחה המתח שלו הוא 13.24 וולט.

ofer_b
03-07-24, 20:47
ירדתי למדוד עכשיו, 12.8, זהה למדידה מהמכשיר שמנטר.
בדקתי גם הסטוריה, הכי רחוק שיש לי באפליקציה זה מאפריל ואז באמת היה קרוב יותר ל 13.3.
פעם גם הרכב נסע יותר, יום יום, עכשיו הרבה פחות, לאחרונה זה פעם בשבועיים.
הסוללות "מתעייפות"?
מה המתח מינימום שמתחת לזה זה כבר מסוכן?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240703/f653548e3b525346048890f893bb80eb.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20240703/5e94b8d8c063847d5363c5fd8028f59d.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20240703/7d8880d8617c455304a512e394e36134.jpg

חנן-ג'יפולוג
03-07-24, 22:07
הן בטח לא אמורות להתעייף בגילן הצעיר, אבל אולי הן ריקות? בתור התחלה מציע לבדוק שכל ארבעת התאים באותו מתח. זה חשוב מאוד. 12.8 וולט זו בטריה עם עשרה אחוז אנרגיה. כמעט ריקה.

בהנחה שהכול תקין נראה שאולי מאזן האנרגיה שלך, שעות טעינה מול צריכה מצטברת, שלילי והסוללה פשוט פרוקה. זה מצב מאוד לא טוב. יש ברכב צרכן קבוע? מכשיר איתור או פתיחת דלתות עם שלט?

zivo
04-07-24, 00:04
הנושא כבר נטחן בהרבה שירשורים ואין לי שום דבר חדש להוסיף (שלא אמרתי בעבר), אבל בגלל שאנחנו עוסקים בבטיחות אני אחזור על זה:

1- כל הרעיון של לעבוד עם ליתיום ללא BMS בעיתי.
2- אם משתמשים בליתיום כמצבר ראשי, וחוסכים BMS (בגלל העלויות של BMS לזרמים כאלו), צריך להוסיף שני דברים-
א. BALANCER למשל כזה https://www.aliexpress.com/item/1005004599618728.html?spm=a2g0o.productl ist.main.1.4c442d7bzJ060G&algo_pvid=a8d66d10-67dd-42f4-bdd7-0cef8ab2d89f&algo_exp_id=a8d66d10-67dd-42f4-bdd7-0cef8ab2d89f-0&pdp_npi=4%40dis%21ILS%2127.86%2127.86%21 %21%217.23%217.23%21%402141069c172003934 27955043ef3c6%2112000033723578149%21sea% 21IL%21700498512%21&curPageLogUid=OC9KyJHjcnx1&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A
(במקרה הזה של DALY שהרבה פה משתמשים ב BMS שלהם ומרוצים מהאיכות).

ב. ניתור קבוע של המתח (ע"מ למנוע פריקת יתר).

הכי טוב, להוסיף אוטומציה שתנתק את המצבר במקרה של חריגה (באיזון או בפריקה).
ע"מ לא להסתבך עם מיתוג של מאות אמפר (סטרטר , כננת), צריך למתג את החיבור של כל המערכות של הרכב (כולל טעינה) ע"י ממסר של ~150A, ולחבר את ההזנה של הכננת ושל הסטרטר ישירות למצבר (אבל הפיקוד כן דרך המיתוג).
עבור הסטרטר זה פשוט, עבור הכננת, זה מצריך לפתוח ולשחק קצת עם החיווט.

נקודה נוספת שכדאי לשים לב (ואולי מסבירה את המתח הנמוך שעופר מדווח) - בהרבה רכבים (כולל בטרופר), בסל"ד סרק, שהמזגן עובד (ואורות?) המתח טעינה יורד לסביבות ה 13V, זה נמוך עבור המצבר ליתיום (וה המקום ש DC2DC עוזר בהתקנת מצבר צרכנים , אבל לא רלוונטי להתקנה הזו).

יונתןמצפה
04-07-24, 18:43
הנושא כבר נטחן בהרבה שירשורים ואין לי שום דבר חדש להוסיף (שלא אמרתי בעבר), אבל בגלל שאנחנו עוסקים בבטיחות אני אחזור על זה:

1- כל הרעיון של לעבוד עם ליתיום ללא BMS בעיתי.
2- אם משתמשים בליתיום כמצבר ראשי, וחוסכים BMS (בגלל העלויות של BMS לזרמים כאלו), צריך להוסיף שני דברים-
א. BALANCER למשל כזה https://www.aliexpress.com/item/1005004599618728.html?spm=a2g0o.productl ist.main.1.4c442d7bzJ060G&algo_pvid=a8d66d10-67dd-42f4-bdd7-0cef8ab2d89f&algo_exp_id=a8d66d10-67dd-42f4-bdd7-0cef8ab2d89f-0&pdp_npi=4%40dis%21ILS%2127.86%2127.86%21 %21%217.23%217.23%21%402141069c172003934 27955043ef3c6%2112000033723578149%21sea% 21IL%21700498512%21&curPageLogUid=OC9KyJHjcnx1&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A
(במקרה הזה של DALY שהרבה פה משתמשים ב BMS שלהם ומרוצים מהאיכות).

ב. ניתור קבוע של המתח (ע"מ למנוע פריקת יתר).

הכי טוב, להוסיף אוטומציה שתנתק את המצבר במקרה של חריגה (באיזון או בפריקה).
ע"מ לא להסתבך עם מיתוג של מאות אמפר (סטרטר , כננת), צריך למתג את החיבור של כל המערכות של הרכב (כולל טעינה) ע"י ממסר של ~150A, ולחבר את ההזנה של הכננת ושל הסטרטר ישירות למצבר (אבל הפיקוד כן דרך המיתוג).
עבור הסטרטר זה פשוט, עבור הכננת, זה מצריך לפתוח ולשחק קצת עם החיווט.

נקודה נוספת שכדאי לשים לב (ואולי מסבירה את המתח הנמוך שעופר מדווח) - בהרבה רכבים (כולל בטרופר), בסל"ד סרק, שהמזגן עובד (ואורות?) המתח טעינה יורד לסביבות ה 13V, זה נמוך עבור המצבר ליתיום (וה המקום ש DC2DC עוזר בהתקנת מצבר צרכנים , אבל לא רלוונטי להתקנה הזו).

Bms
Balancer
Daly
ניתור קבוע
אוטומציה, חריגה, איזון פריקה,
מיתוג
ממסר
פיקוד
לשחק עם החיווט
מזגן + אורות, 13v... נמוך עבור ליתיום...
Dc2Dc

אני הולך לבית מרקחת לקנות אדוויל פורטה.
וזה רק מלקרוא הודעה.

מזל שחיברתי את המקרר בג'יפ לפני חצי שעה בחניה, ככה עוד שעה אוכל להכניס אליו אבטיח קר ולאכול עוד 4 שעות בדיונות של אור עקיבא.
זה בטוח יקל על הכאב ראש.

**וכדי שאף אחד לא ייפגע-
כאמור, כל אחד ומה שעושה לו טוב. אני באמת לא שופט. וגם לא מבקר. ואפילו לא טוען שזה רע. 🙏🏻
באמת.
רק שזה רע עבורי 🤷🏻

אני מעדיף פשוט לאכול אבטיח קר. ובירה.

יונתןמצפה
04-07-24, 19:28
בג'יפולוג אוהבים נתונים.
אז הנה.
משבת הג'יפ עומד בחניה.
חבירתי את המקרר לפני כשעה וכיוונתי למינוס 7~
המחדס עבד ברצף עד עכשיו.

להלן מצב המקרר והמצבר כשהמדחס לא בפעולה.

ofer_b
05-07-24, 09:03
הן בטח לא אמורות להתעייף בגילן הצעיר, אבל אולי הן ריקות? בתור התחלה מציע לבדוק שכל ארבעת התאים באותו מתח. זה חשוב מאוד. 12.8 וולט זו בטריה עם עשרה אחוז אנרגיה. כמעט ריקה.

בהנחה שהכול תקין נראה שאולי מאזן האנרגיה שלך, שעות טעינה מול צריכה מצטברת, שלילי והסוללה פשוט פרוקה. זה מצב מאוד לא טוב. יש ברכב צרכן קבוע? מכשיר איתור או פתיחת דלתות עם שלט?

עוד לא בדקתי את התאים בנפרד, קצת מוגבל פיזית כרגע לפרק את המצבר ולהתעסק איתו.
אבל עכשיו כשאתה אומר אז כן יש צרכן יחסית קבוע, התקנתי לא מזמן מצלמת דרך חדשה שמצלמת גם במצב חנייה.
אני אוריד את ההגדרות שלה למינימום (יש אפשרות לכוון לכמה זמן היא תהיה פעילה כשהרכב עומד).
שלשום הנעתי את הרכב לרבע שעה להטעין, כרגע המתח עומד על 13.1 שזה יותר טוב.
אם ימשיך לרדת אז אנתק לגמרי ונבדוק.

zivo
05-07-24, 10:09
לאחרונה הצטרף גם מקרר שרץ פה במבצע בפורום, אני מתכוון לחברו גם למצבר הנ"ל ללא הוספת מצבר צרכנים (אולי רק איזה מעגל שינתק את המקרר מתחת למתח מסויים, אם אין את בילדאין המקרר עצמו).

שים לב שמתח המינימום שמותר\ רצוי לליתיום גבוה ממתח המינימום של מצבר עופרת.
מתח של 12.8 וולט שדיווחת, מעיד על מצבר עופרת מלא אבל עבור ליתיום זה מצב ריק שאתה בטוח לא רוצה להגיע אליו ללא BMS.
בקיצור, גם מבלי לדעת איזה מקרר יש לך בדיוק, אני מוכן להמר שנמנגנון ניתןק "בילדין" שלו לא מתאים למקרה שלך (כפי שהוא הגיע מהחנות).
יש מצב שניתן לכוון למתח גבוה יותר, תבדוק.

לביא
05-07-24, 12:16
הדיוט בנושא חשמל.
יש לי תחושה שמצבר lifepo4 בבניה אישית, ללא bms, כמצבר התנעה, זה למבינים בתחום...
לביא

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

wonderd
23-07-24, 16:07
מעדכן שהזמנתי מאליאקספרס וקיבלתי תוך שבועיים הביתה 4 סוללות 105A ו BMS 60A.
עלות כוללת פחות מ 700 שקל.
נשאר לחבר ולמצוא מארז מתאים.

1. https://www.aliexpress.com/item/1005006067473354.html?spm=a2g0o.productl ist.main.1.12971f77Rizwne&algo_pvid=575e5ec7-cdbd-42af-876f-edafb5b1bf03&algo_exp_id=575e5ec7-cdbd-42af-876f-edafb5b1bf03-0&pdp_npi=4%40dis%21ILS%21147.82%21125.63% 21%21%2139.71%2133.75%21%402101efd717217 401279808857e601a%2112000035581663738%21 sea%21IL%21109026018%21&curPageLogUid=Af6rVl9Jq2Rp&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A

2. https://www.aliexpress.com/item/1005003437604873.html?spm=a2g0o.productl ist.main.1.37974eb3K2PBpL&algo_pvid=8129701d-8b00-4f5c-95f0-1b4a1ea59550&algo_exp_id=8129701d-8b00-4f5c-95f0-1b4a1ea59550-0&pdp_npi=4%40dis%21ILS%21321.45%21154.31% 21%21%2186.35%2141.45%21%402101e63417217 401908958370e6ff0%2112000025789982308%21 sea%21IL%21109026018%21X&curPageLogUid=S3HwIp1MgINE&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A

147215147216

ofer_b
06-08-24, 09:54
עוד לא בדקתי את התאים בנפרד, קצת מוגבל פיזית כרגע לפרק את המצבר ולהתעסק איתו.
אבל עכשיו כשאתה אומר אז כן יש צרכן יחסית קבוע, התקנתי לא מזמן מצלמת דרך חדשה שמצלמת גם במצב חנייה.
אני אוריד את ההגדרות שלה למינימום (יש אפשרות לכוון לכמה זמן היא תהיה פעילה כשהרכב עומד).
שלשום הנעתי את הרכב לרבע שעה להטעין, כרגע המתח עומד על 13.1 שזה יותר טוב.
אם ימשיך לרדת אז אנתק לגמרי ונבדוק.

עדכונים:
פרקתי את המצבר ומדדתי כל תא (יותר נכון סט תאים שמחוברים במקביל) - כל תא במתח זהה של 3.316-3.318
חיברתי למטען מצברים שטען את המצבר במשך יממה במתח של 14.2 וולט, כל תא הגיע למתח של 3.334 ובכללי המצבר במתח של 13.33. לא .
נטען מעבר לזה.
לאחר עוד יממה מנוחה הוא התייצב על 3.327 לתא ובכללי 13.3 כך שנראה שהכל תקין והמתחים הנמוכים שחוויתי הם בגלל צרכנים שהיו מחוברים קבוע (מצלמת חנייה) + העובדה שהוא נוסע הרבה פחות.

עוד שאלה: האם כל סוללת lifepo4 יכולה לתת זרם גבוה לשם שימוש כמצבר ראשי? למשל מה שפורסם (https://www.aliexpress.com/item/1005003437604873.html?spm=a2g0o.productl ist.main.1.37974eb3K2PBpL&algo_pvid=8129701d-8b00-4f5c-95f0-1b4a1ea59550&algo_exp_id=8129701d-8b00-4f5c-95f0-1b4a1ea59550-0&pdp_npi=4%40dis%21ILS%21321.45%21154.31% 21%21%2186.35%2141.45%21%402101e63417217 401908958370e6ff0%2112000025789982308%21 sea%21IL%21109026018%21X&curPageLogUid=S3HwIp1MgINE&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A) פה מעליי
או שצריך לחפש נתונים מסויימים?

zivo
06-08-24, 17:54
מה זאת אומרת, חיברת למטען מצברים שמכוון ל 14.2?
בד"כ, מטען מצברים מגדירים סוג מצבר ולא מתח.
אני שואל מפני שבד"כ מצבר LifePo צריך להטען עד סביבות ה 14V ואז לאחר ניתוק מהמטען, להרגע ולרדת לעבר ה 13.3.
אני חושש שאתה לא מטעין את המצבר ל 100%.
האם עשית ניסיון פריקה מלא, ולהבין כמה קיבול אמיתי יש למצבר?

ofer_b
06-08-24, 19:24
מה זאת אומרת, חיברת למטען מצברים שמכוון ל 14.2?
בד"כ, מטען מצברים מגדירים סוג מצבר ולא מתח.
אני שואל מפני שבד"כ מצבר LifePo צריך להטען עד סביבות ה 14V ואז לאחר ניתוק מהמטען, להרגע ולרדת לעבר ה 13.3.
אני חושש שאתה לא מטעין את המצבר ל 100%.
האם עשית ניסיון פריקה מלא, ולהבין כמה קיבול אמיתי יש למצבר?

מטען מצברים חכם שכוון על מצבר ליתיום במקום עופרת ובתצוגה ראיתי שהטעין במתח של 14.2 וולט וזרם בין 1 ל 1.5 אמפר.
כך הוא הוטען במשך יממה וחצי.

לא עשיתי פריקה מלאה , למה? , לא רואה צורך לזה
כשהסוללות נקנו לפני שנה טענתי אותם עם מטען יעודי ל lifepo4 ווידאתי שכולם מאוזנים לפני הרכבת המצבר.

נכון לעכשיו כאמור המצבר על 13.3 אז הכל בסדר...

wonderd
08-08-24, 18:18
אפשר להטעין מצבר ליתיום עם bms, בעזרת מטען מצברים רגיל?

חנן-ג'יפולוג
08-08-24, 19:39
כן, אם מדובר במטען לא אוטומטי. לא לחבר מטען חכם, גם לא לנסיון.

asafk
09-08-24, 13:36
יש מטענים חכמים שלכאורה מיועדים לליתיום למיניהם.

אסף.

boaz avrahami
09-08-24, 15:02
אתם מתיחסים לכל המשפחה אותו הדבר וראוי לסייג את הדיון ל Lifepo4 שמאפשר הטענה ממטען מצברים חכם שיש לו אפשרות כזו והוא מטעין בלי שינויי מתחים את הרביעיה עם קטבים קיצוניים מחוברים גם ללא bms מתוך ההנחה שהחומר הזה מתאזן ומתנהג די דומה לחומצה עופרת מבחינה חשמלית.

BeAsT
09-08-24, 16:54
כן, אם מדובר במטען לא אוטומטי. לא לחבר מטען חכם, גם לא לנסיון.אצלי יש redarc עם תוכנית ל lifepo4, זה לא תקין?

חנן-ג'יפולוג
09-08-24, 18:32
תקין, וזו התשובה גם לעונים האחרים.

השאלה המקורית היתה לשימוש במטען "רגיל" ולהבנתי זה מטען לחומצה עופרת, ועל כך עניתי.

wonderd
09-08-24, 21:44
צודק חנן. ויתרתי וחיברתי את המצבר היום לרכב.
עכשיו נראה שיש תא אחד נמוך שלא מתאזן.

יש בעיה להוריד את הסף של ה bms להפעלת האיזון לרמה של 3.1v?

חנן-ג'יפולוג
09-08-24, 22:04
כן, אתה רוצה שנקודת האיזון תהיה בערך המתח שבו חשוב לך להיות מאוזן, וזה בדרך כלל בערכים הגבוהים. 3.1 זה נמוך מאוד.

אם תפרוק ותטען את המצבר מספיק פעמים בסוף זה יתאזן.
אם אתה מעוניין לקבל את מלוא הקיבול מהרגע הראשון, אז תאזן יזום. זה אומר לטעון כל תא ל3.65 וולט, ולתת לו לנוח יום יומיים. כל התאים ירדו עצמונית ל3.31 וולט ואתה תהיה מאוזן פיקס עם מלוא הקיבול.

wonderd
09-08-24, 22:21
אז כדאי למצוא דרך להטעין את התא הבודד קודם?

חנן-ג'יפולוג
09-08-24, 22:36
לא קריטי. רק אם בא לך לקבל את מלוא הקיבול עכשיו ולא להמתין לאיזון שיתרחש לאחר כמה פריקות וטעינות.

מדובר בתאים גדולים, וזרם איזון קטן, אז זה תהליך שקורה לאט. אם אתה מעוניין לבצע אותו בבת אחת אז זו הדרך.

אין לזה השלכות שליליות אחרות, מלבד העובדה שאתה לא נהנה בינתים מקיבול מלא.

wonderd
20-08-24, 00:23
התברר שה bms היה תקול. הוחלף בחדש ועכשיו מראה שהתאים מאוזנים פיקס.

-->