התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מחפש מדפסת תלת מימד בסיסית

Juv
29-06-24, 09:50
הילד עולה לכיתה ב' ורוצה להתחיל לבנות ולייצר "דברים", מסוג העיסוקים שאני מעדיף לעודד.
חשבנו ללמוד ביחד בקיץ איך עובדים עם מדפסת תלת מימד ומה אפשר לעשות איתה.
דגם בסיסי מומלץ שאפשר להתחיל איתו? יתחבר למחשב PC.

erezgur
29-06-24, 10:59
רעיון מצויין. בהחלט פתח לעיסוק מרתק, יצירתי, התעסוקה לבן וגם לאביו.

לדעתי יש היום שני כיוונים לרכישה כזו

1. מדפסת טובה אבל דורשת התעסקות עם התקנה, כיול (מדי פעם), שדרוגים תוספות בהתאם לצורך, הרצון והתקדמות התחביב. חדשה כזו תעלה בערך 1000-1700 שח (הערכה גסה, לא בדקתי היום) ולפעמים יש מציאות בקניה מאתרים בחול.
2. מדפסת הכוללת כבר את כל מה שצריך, עם מנגנוני כיול אוטומטיים, פלאג-אנג-פליי. כאן המחירים למדפסת חדשה יכולים להגיע לאלפי שקלים.

מהשאלה אני מבין שאתה מכוון לסוג הראשון. לי יש מדפסת כזו, Ender 3V2 והיום מוכרים דגמים קצת יותר חדשים מאותה סדרה. אני מאד מרוצה וקניית מחנות סינית בפחות מ-300 דולר לפני כמה שנים.

Sent from my mobile

dice2
29-06-24, 14:38
מדפסת ביתית מעולה וסופר מהירה - פלשפורג 5M
הבן קנה לפני חודש מאמאזון כולל משלוח ומיסים אצלו בבית ב1400 ש"ח (מחייב שיהיה לך אמזון פריים)
יש לי כזו והיא הכי קרובה לPLAG&PLAY שתמצא. מדפיסה מצויין. קלה לתפעול, ואין התעסקות בכיולים היא עושה הכל לבד
אם אתה רוצה להדפיס איתה חומרים הנדסיים היא תעשה את זה מעולה בתנאי שאתה סוגר אותה
או שתקנה את דגם הPRO שעולה עוד 200$ שמגיע כבר סגור עם עוד כמה פיצרים. אני שמתי אותה בנישה וסגרתי את הנישה עם דלתות פרספקס כך שאני מדפיס חומרים הנדסיים כגון ASA-CF בלי בעיה עם הרגילה

אם תרצה הדפסה של חומרים עם קרבון תצטרך את הדיזה 0.6 -280C שעולה 150 ש"ח בארץ ומחול סביב ה100 ש"ח. הדיזה הרגילה 0.4 שמגיעה עם המדפסת לא מתאימה

בועז

Pageup
30-06-24, 08:26
כמו שארז אמר, זה אחלה רעיון וכנראה ה ender זה הפתרון בשבילך.
הייתי שוקל לחפש אולי יצא לך יותר זול ביד שתיים. תתחיל עם הפשוטות,
על הדרך תלמדו את כל התהליך כולל הכיולים, איך גורמים לזה להדבק
כמו שצריך וכו'.
אני עבדתי 5 שנים עם CR-10 שהספיקה לי. שהיא התחילה לזייף עברתי
לבמבו X1C+AMS שזה כבר עולם אחר בכל המובנים כולל המחיר.

shachar
30-06-24, 08:37
לא הייתי קונה ביד 2
עדיף לעבור את הלימוד והכיוונונים על חדש ולא להתחיל מאיתור תקלות או חוסר ביטחון

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

גיא
30-06-24, 09:32
מה זה חומרים הנדסיים ?

Sent from my CPH2493 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
30-06-24, 09:51
אני קניתי את המדפסת הכי זולה שיש. משהו כמו 500ש"ח ובהרכבה עצמית. אני לא מכיר טוב את האופציות היקרות יותר.

זה תחום מאוד מאוד (מאוד) מורכב. טונה של חומר חדש ללמוד. מדפסת זולה כמו שאני קניתי עלולה ממש בקלות לייאש ולהוציא את הילד במהירות מהתחום.

אם זה אפשרי מבחינה כספית, ואתה רוצה לתת לילד צ'אנס אמיתי ללמוד תחום מרתק, הייתי שוקל ברצינות לקנות את המדפסות היותר יקרות. עם כיול אוטומטי, הדפסה בלפחות שני חומרים (בשביל התמיכות וגם בשביל הצבעוניות) , מסגרת מכנית יציבה ומדויקת, יכולת לעבוד עם עם חומרים יותר רציניים, סגורה, אולי עם גיבוי להפסקות חשמל, זיהוי סוף סליל ובטח שכחתי עוד מגוון פונקציות חשובות שמקלות על החיים הקשים ממילא של מתכנן מכני צעיר.

אני לא יודע להמליץ כי כאמור לא התנסיתי ביקרות יותר, אבל אם תחליט ללכת בדרך הזו אני בטוח שיש כאן מי שידע להמליץ.

המדפסות הזולות, אם בכלל מתאימות למישהו, אז זה למתקדמים.

zloof
30-06-24, 12:51
Ender 3 היא בחירה מעולה בתור אחד שהתחיל ממנה והיום אם המון מדפסות היא מדפסת מעולה ועדין מכריכה אותכה לכיל אותה ולהיות מחובר אלה יש לה המון חלקי חילוף ושדרוגים

לגבי חומרים אני ממליץ לעבוד בשלב ראשון רק בה PLA זה חומר מספיק קל להדפסה ולא מסכן את הבריאות כמו ABS

dice2
30-06-24, 15:12
מה זה חומרים הנדסיים ?

חומרים בעלי חוזק גבוה, טמפ' הדפסה גבוה
לדוגמה הדפסות של דברים לרכב אני עושה מASA ו ASA-CF שהחוזק, העמידות לשחיקה שלהם והעמידות לשמש מצויינת
חומרים שדורשים טמפ' מיטה ודיזה גבוהה. ומדפסת סגורה
כמובן שיש חומרים כמו ניילון CF וצפונה שזה כבר דורש מדפסת ברמה גבוהה יותר

עם מדפסת פשוטה כמו ENDER אין הרבה לאן להתפתח מעבר לPLA
עם פלשפורג 5M תוכלו להתקדם ולא להתייאש
מה גם שאחוזי ההצלחה במדפסות CORE XY הרבה יותר גבוה כי אין תנועה של החלקים המודפסים בזמן הדפסה

בועז

Juv
30-06-24, 15:35
מתחבר מאוד לגישה של חנן.
המטרה לייצר , פחות ללמוד "מדפסנות".
ראיתי באינטרנט פלשפורג קריאטור פרו 2.
נראה לי שזה הכיוון, לא? פספסתי משהו?
גם עם העלות (הגבוהה יותר ממה שחשבתי שתהיה) אסתדר.
דגמים דומים יותר מומלצים?

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

erezgur
30-06-24, 19:51
התשובה שלך לא מתחברת אצלי למה שחנן כתב. הוא ציין שהוא הלך על מדפסת של 500 שח ואתה מדבר על מדפסת שעולה פי 10...

אני חושב שבתקציב של 5000 שח הייתי בוחר כיום מדפסת מסדרת ה Bambo LAB, אם אתה רוצה להרשות לעצמך אז את ה- Bambo LAB P1S Combo או לחסוך קצת והדגם ללא הקומבו.

אלו הדגמים ה"חמים" כיום בתחום, תוכל למצוא המון חומר ברשת, מלא סרטונים והרבה התלהבות.

Juv
30-06-24, 20:02
חנן כתב שהוא קנה מדפסת ב 500 ש"ח אבל שהוא לא ממליץ על זה לילד שמתחיל....

גיא
30-06-24, 22:54
חומרים בעלי חוזק גבוה, טמפ' הדפסה גבוה
לדוגמה הדפסות של דברים לרכב אני עושה מASA ו ASA-CF שהחוזק, העמידות לשחיקה שלהם והעמידות לשמש מצויינת
חומרים שדורשים טמפ' מיטה ודיזה גבוהה. ומדפסת סגורה
כמובן שיש חומרים כמו ניילון CF וצפונה שזה כבר דורש מדפסת ברמה גבוהה יותר

עם מדפסת פשוטה כמו ENDER אין הרבה לאן להתפתח מעבר לPLA
עם פלשפורג 5M תוכלו להתקדם ולא להתייאש
מה גם שאחוזי ההצלחה במדפסות CORE XY הרבה יותר גבוה כי אין תנועה של החלקים המודפסים בזמן הדפסה

בועזהבנתי.. תודה.

עם הוואנהאו 3 איי שהיתה המדפסת הראשונה שלי. הדפסתי ניילון בלי בעיה. אבל היו הרבה כיולים ולמידה.

כשהיא התחילה לעשות בעיות ( אחרי 6 שנים ) החלטתי במקום לתקן. להחליף. קניתי ארטילריה עם המון אוטומציה.

עולם אחר.

קודם כשרציתי להדפיס זה היה מלחמה של יומיים להוציא הדפסה .. ואחרי זה להדפיס.

היום זה שגר ושכח.

ממליץ לא לקנות זבל בסיסי אלא משהו מתקדם. אחרת זה יהיה מייאש מרוב שצריך להתעסק עם זה .. ובכל מקרה. במינימום. כיול אוטומטי.

dice2
01-07-24, 12:00
הבנתי.. תודה.

עם הוואנהאו 3 איי שהיתה המדפסת הראשונה שלי. הדפסתי ניילון בלי בעיה. אבל היו הרבה כיולים ולמידה.

יש הבדל ענק בין ניילון לבין ניילון -CF (עם סיבי קרבון) הCF הוא חומר מאוד עמיד וחזק (יותר מABS)

עם הפלשפורג 5. שהיא המדפסת הראשונה שלי ובלי ידע בהדפסה אני מצליח להדפיס כל מה שאני רוצה בלי בעיה ואחוז כשלונות זניח, והכל בגללי
אם זה בגלל הגדרות לא נכונות בסלייסר או תכנון תמיכות לקוי

Juv
01-07-24, 16:49
טוב, ה bambu נראות מעולה אבל קשה לי להצדיק סכומים כאלה בשביל משהו שכרגע הוא בגדר התנסויות.
ממה שאני קורא, 5m (לא הפרו) ב 2000 ש"ח נותנת כל מה שקריטי בשביל להכנס לתחום ולהנות.

dice2
01-07-24, 18:07
טוב, ה bambu נראות מעולה אבל קשה לי להצדיק סכומים כאלה בשביל משהו שכרגע הוא בגדר התנסויות.
ממה שאני קורא, 5m (לא הפרו) ב 2000 ש"ח נותנת כל מה שקריטי בשביל להכנס לתחום ולהנות.

אם יש לך אמאזון פריים יש לפעמים מבצעים שווים

גיא
01-07-24, 23:54
בועז. הדפסתי גם סיבי קרבון.

בסופו של דבר זה תלוי הרבה בדיזה. דיזה טובה מפלדה תעשה המון הבדל מדיזה רכה מנחושת או פליז.

Pageup
02-07-24, 12:10
לגבי תוספת CF, מקריאה של כמה בדיקות שעשו, הוא לא בהכרח יותר חזק לשבר (כי החומר פחות אחיד). הוא נותן יותר קשיחות לכיפוף למשל. לכן לא תמיד הוא יותר טוב. וכן, זה חומר שיותר קשה לעבוד אתו.
בתכלס, החומר הכי נוח לעבודה הוא PLA. כל שאר החומרים הטכניים כמו PETG, ABS, ASA דורשים לא מעט ניסוי וטעיה. עם כל הנסיון עדיין שהדפסתי ASA עם הבמבו והפרופילים שלה, ההדפסות הראשונות לא נדבקו כמו שצריך והיו עיוותים. אותו דבר היה ב PETG בעבר וגם עם TPU.
דווקא למתחיל שבעיקר מדפיס לעצמו, לא הייתי מתעסק עם השאלה לגבי חומרים מתוחכמים.
לך על מדפסת מוכרת בארץ, עם פורום פעיל בפייסבוק בעברית שהילד יוכל להסתדר בעצמו (אם יש לו אנגלית טובה אז זה בכלל יהיה יותר קל). בזמנו Creality הייתה הכי נפוצה בכל העולם ולכן בחרתי בה. היום זה קצת השתנה.

-->