התחברות

צפייה בגרסה מלאה : תיקון עצמאי של רכב לאחר תאונה

מתן
06-07-24, 22:36
בקצרה:
לאחר תאונה לא באשמתי. האם ניתן לאחר ששמאי מטעם הביטוח העריך את שווי התיקון, לקבל כסף מהביטוח ולתקן לבד את הרכב?

באריכות:
היום בצהריים, בזמן שאני בכלל לא בבית, אחד השכנים במושב נתקע לי ברכב (הנזק הוא במתלה הקדמי ובכנף הימנית). הפוגע השאיר פתק ולאחר מכן דיבר איתי והסביר שהכל על אחריותו והוא ישלם.

הרכב שלי אמנם משנת 2003 אבל מטופל על ידי בלבד בבית והוא במצב מעולה ומטופל עם חלקים מקוריים וכל בורג סגור עם ידית מומנט ובכללי הרכב מתוחזק.
אני חושש שמוסך יעשה עבודה גרועה (כי תכלס מה אכפת לו? הוא יסגור בורג חזק מדי/יהרוס הברגה או לא יודע מה. הוא הרי יודע שאני לא לקוח קבוע שלו והוא לא יתמודד עם ההשלכות לאחר מכן).
הסוכן ביטוח ידבר איתי מחר, אבל הוא הציע רעיון כזה: שמאי יבוא ויעריך את הנזק ומשם אוכל לתקן איך שאבחר.
כלומר אוכל לקבל את הכסף, לקנות חלקים ולתקן לבד כמו שאני רוצה.

האם מישהו עשה פעם משהו כזה? חברת הביטוח משלמת לפי הערכת השמאי פשוט לחשבון הבנק שלי?
או שאני צריך להראות להם קבלה ממוסך?

כמובן שאת השאלות אני אפנה לסוכן הביטוח שלי, אבל הוא כרגע בטיול ורק מחר יהיה בזמינות מלאה, ובינתיים הפורום פה נראה לי המקום לשאול איך כדאי להתנהל וכנראה יש פה חברים שכבר היו בסיטואציה הזו.

תודה
מתן

Sent from my iPhone using Tapatalk

מתן
07-07-24, 09:45
תודה למי שעזר בפרטי.

נמרוד
07-07-24, 09:50
תנסה לסגור את זה מול השכן במזומן. אם מדובר על 4000-5000 שקלים ואפילו יותר, זה ישתלם גם לו באי עליית פרמיה בשנים הבאות.

חנן-ג'יפולוג
07-07-24, 10:39
יתכן שאתה לא מעודכן, נמרוד. עד משהו כמו 5000ש"ח לא נחשב לך ברקורד כתביעה במובן של הנחת היעדר תביעות. זה משהו שנכנס בשנים האחרונות.

לשאלה המקורית: למיטב הכרותי חברת הביטוח מחויבת לפצות אותך על הנזק. זה לא עניינה מה אתה עושה עם הפיצוי. כבר יצא לי לקבל 10000ש"ח לכיס, כשהערכת השמאי היתה 25000ש"ח ותיקנתי בעלות של 15000ש"ח. מישהו נכנס ברכב של טלי ותבענו את הביטוח שלו.

ehudzeelim
07-07-24, 10:54
יתכן שאתה לא מעודכן, נמרוד. עד משהו כמו 5000ש"ח לא נחשב לך ברקורד כתביעה במובן של הנחת היעדר תביעות. זה משהו שנכנס בשנים האחרונות.

חנן מניסיון לפני 3 חודשים, גם 3000 נחשב, ויעלה את הפרמיה.
אולי זה תלוי באיזו חברה אתה מבוטח.

חנן-ג'יפולוג
07-07-24, 11:01
"עוד נכלל בהוראות שינוי דו"ח עבר ביטוחי לרכב (דוח היסטוריית תביעה תביעות) באופן דרמטי, כך שהדוח לא יכלול תביעות ביטוח בסכומים קטנים (מתחת ל-5,000 ש"ח) או כאשר התביעה לא הייתה באשמת המבוטח. שינוי זה צפוי לסייע למבוטחים שבעבר לא הצליחו לרכוש ביטוח בשל תביעות קטנות או בשל תביעות שלא באשמתם וחברת הביטוח הצליחה."

https://www.gov.il/he/pages/bit02062021r

ehudzeelim
07-07-24, 11:35
בגלל שהיה לי מקרה כזה איתגרת אותי..,
התקשרתי עכשיו לסוכן ביטוח, ושאלתי אותו. אכן יש תקנה כזו. אבל
אז כשזה קרה, הוא המליץ לי לסגור את זה בלי חברת הביטוח. זה מה שעשיתי, שילמתי 2700 במזומן.
ועכשיו הוא הסביר לי:
תביעה שבלי ביטוח עלתה לי 2700 שקל, היתה עולה לפחות כפול וכנראה פי שלוש, אם הייתי הולך דרך הביטוח.
אני לא אלאה אתכם בהסברים אבל בגדול מה שקורה זה שדרך הביטוח כולם גוזרים קופון, שמאי (1000-1200 שקלים), הפחח (דרך הביטוח יש לו מחירון אחר מאשר פרטי) וכו' וכו'. אז כל תביעה הכי קטנה עוברת את ה-5000.
בקיצור, התקנה הזאת בפועל לא שינתה כמעט כלום (למעט תביעות של שריטות קטנות או נגיעות בעלות של מאות שקלים, שדרך הביטוח יהפכו לאלפי שקלים אבל עדיין לא יעברו את ה-5000).

ד ו ר ו ן
07-07-24, 11:45
אני לא אלאה אתכם בהסברים אבל בגדול מה שקורה זה שדרך הביטוח כולם גוזרים קופון, שמאי (1000-1200 שקלים), הפחח (דרך הביטוח יש לו מחירון אחר מאשר פרטי) וכו' וכו'. אז כל תביעה הכי קטנה עוברת את ה-5000.
.
בול..
לאחרונה, פגשתי מקרה שנזק שפחח העריך תיקון בסביבות 2000שח עם קבלה, התנפח בהערכת שמאי פי-6.

חנן-ג'יפולוג
07-07-24, 12:01
יאללה, יכולת גם לומר שעניתי במדויק. :)

לנו היה עכשיו תיקון בטיפה פחות מ5000ש"ח. טלי עלתה על מוט ברזל בכביש שש שחורר את מיכל הדלק ושבר את משאבת הדלק (ממש בפוקס היא לא היתה עם האיוניק- הייתי צריך באותו בוקר את האיוניק לגרירה של האופנוע- ואז זה כבר היה סוללה מנוקבת...) .
זה לא רלוונטי לשרשור כי במקרה הזה חברת הביטוח שלנו שילמה לנו ותובעת את כביש שש, כולל ההשתתפות עצמית שלנו שתוחזר לנו, אז זה לא נספר לנו כתביעה בכל מקרה, אבל כן, יש תביעות קטנות מ5000ש"ח והן לא נחשבות לרקורד.

ehudzeelim
07-07-24, 12:33
אתה צודק,
הבעיה שבמקרה כזה הצדק עלול לגרום למפח נפש,
כי אם הייתי הולך לתביעה כי קיבלתי הצעת תיקון על סך 2700,
הייתי אוכל את כל הלקרדה, גם השתתפות עצמית וגם עבר ביטוחי ופרמיה מוגדלת.
אז חשוב לשים לב לזה.

גלעד .ג.
08-07-24, 02:53
אצלי בסילברדו , הביטוח היה צריך להחליף טמבון קדמי שמחולק ל3 חלקים - המחיר כ20000 שח.
ביקשתי תיקון גלובלי על חצי מעלות התיקון, אני התקנתי טמבון ברזל עם כננת תאורה באחת הסדנאות בארץ.

לאחר התקנה הגעתי לשמאי מטעם הביטוח שיאשר.

יצא משתלם לכולם...

aladin_7
09-07-24, 16:55
סבירות גבוהה שחברת הביטוח לא תתקן ותכריז עליו טוטאל לוס.

-->