צפייה בגרסה מלאה : בית קרקע במינימום כאב
קייס קינום
06-07-24, 23:40
יש מגרש פוטנציאלי, אם נבנה בית. בשאיפה במינימום כאבים של התעסקות עם קבלנים וכו׳, ומן הסתם גם במינימום זמן/כסף ככל האפשר. שמעתי על כל מיני חברות שמציעות בית מוכן או דגם מוכן של בית (אבידן, אוסטק?) - מישהו התנסה בזה? זה באמת הולך חלק כמו שמתואר? בהערכה גסה מה המחיר למ״ר היום, לבית פרטי בסטנדרט סביר בלי שגעונות מיוחדים? תודה
אני בניתי את הבית שלי לפני 20 שנה עם אוסטק שמיר, תכנון קסטום ב100%.
במשפט אחד: בניה מהירה יחסית (7 חודשים מעליה על הקרקע ועד מסירה), הבית ומערכותיו איכותיים ועמידים גם בראי הזמן, זול זה ממש לא היה.
מזכיר לי את האימרה הידועה: השירות שלנו יכול להיות איכותי, מהיר וזול, אבל בו זמנית רק שניים מתוך השלושה.
מן הסתם אני רק יודע להעיד על השירות שלהם של לפני עשרים שנה, דברים יכולים להשתנות והרבה.
מוזמן להתייעץ בפרטי.
נראה לי שאתה מחפש משהו שעדיין לא המציאו.
כדי שיהיה זול (עד כמה שבימינו יכול להיות זול), אתה זה שצריך להתעסק עם כל קבלני המשנה,
לקבל הצעות מחיר, לבחור את הזול מבין הקבלנים שקיבלת עליהם המלצות, להתמקח על המחיר, לבדוק אותם תוך כדי עבודה שאכן הם עושים מה שאמורים לעשות.
לתאם בינהם, לפעמים זה יגרום לך ללא מעט ריצות, תמצא את עצמך מביא פועלים וחומרים בעצמך לפעמים.
כדי לבנות בלי כל הבאלאגן הזה, אתה צריך מישהו שינהל לך את העבודה והתהליך.
פונקציה כזאת עולה כסף ולא מעט - ש לו המון מה לעשות כדי שהכל יילך לפי התכנון.
בנקודה הזאת אתה מבין שסתרנו את ה-עלות הנמוכה האפשרית וה-ללא כאבי ראש מהקבלנים.
בעניין זמן הבניה כשבניתי אני (לפני מעל 20 שנה) אני ניהלתי את כל ההתנהלות מול בעלי המקצוע (לא היה לי שקל על התחת) הבית (קומה אחת ולא גדול ) עמד על תילו מוכן להיכלוס תוך חמישה חודשים. ראוי לציין שמתוכם היה סגר שלושה שבועות (בזמן בניית השלד) ואז עדיין הפועלים היו מהשטחים (לפחות של קבלני השלד).
וראוי לציין 2 - לא מעט עשיתי בידיים אחרי שעות העבודה ובשבתות (אני זה שהשקה את הבטון של הרצפה הראשונה והשניה בערב ובבוקר, הכנות למזגן, חלק גדול מנקודות החשמל, רשת, חלק מקירות הפנים, פרגולות, גדרות, פיזור החול בתוך הבית והבאת החומר השחור לטובת הרצפים, שאותם אספתי בבוקר נסעתי לעבודה והחזרתי בערב (הם היו סינים).
קיצר, לבנות בית במינימום כסף - אומר הרבה כאב ראש, ככל שתוריד מעצמך כאבי ראש, כך תאלץ להפרד מיותר שלמונים.
את כל הקונץ פטנט של בתים מוכנים, אני לא מכיר ולכן לא התייחסתי לחלק הזה.
אלה שני הסנט שלי.
קרובת משפחה קרובה בנתה עם אוסטק שמיר במרכז הארץ לפני שנתיים, מאד מרוצה מהתהליך והתוצאה. לא זול.
אנחנו בנינו לפני 15 שנה, בנייה קונבציונאלית, הצלחנו להגיע לאיזון טוב יחסית של עלות ואיכות, בזמן בנייה סטדרטי בישראל (12 חודש), ותהליך בנייה לא קשה. המפתח הוא תכנון טוב ויעיל (אדריכל לא זול) ומפקח בנייה ברמה גבוהה ביותר (שהיה יקר מאד ביחס למקובל בזמן ובאזור).
אבל כל הנושא תלוי מאד בזמן ובמקום. העצות שלי מלפני 15 שנה על האזור בו אני בניתי כנראה רחוקות מאד מהמציאות היום באזור האחר בארץ שבו אתה בונה. הכי נכון ללמוד ממי שבנה לאחרונה בישובים הרלוונטיים. בדרך כלל בישוב נתון בתקופה נתונה יש כמה מפקחים/קבלנים/חברות בנייה שבונים הרבה והלקוחות שלהם מרוצים - אחד מהם הוא כנראה הבחירה הנכונה.
אני בניתי עם אוסטק לפני יותר מ 12 שנה ומרוצה מהאיכות ומהביצוע.
זול זה לא היה.
ללא כאב ראש זה שתבחר מפקח שיעשה את העבודה שלו בצורה מושלמת גם במקומך.
אני לא לקחתי מפקח והייתי כל יום באתר (גרתי צמוד).
תשקיע הרבה בתכנון וההתאמה לצרכים שלכם (לא של האדריכל)
היכן יהיה כל ברז, נקודת חשמל ורשת, ארונות, שולחנות עבודה ומטבח (פנים וחוץ), השקיה, חניה וכו .
ומה אתה תרצה שיהיה חמש שנים אחרי הבניה או תרצה להוסיף בעתיד.
חנן-ג'יפולוג
07-07-24, 13:37
את הבית הקודם ואת הבית הנוכחי בנו לנו חברות שבנו באופן אחיד את אותם דגמים לכל הרחוב. מפקח אחיד של הפרויקט.
הבית הקודם היה מעולה. גרנו בו 12 שנה בלי בעיות.
הבית הנוכחי- בנייה מזעזעת. תת רמה.
אני ממש מתחבר למה שנמרוד כתב על המפקח. יש לו תפקיד מפתח וכל שקל שיושקע בו יוחזר פי המון. אצלנו היה מפקח צעיר, מטומטם, ואולי גם משוחד (רק ניחוש. אני לא מצליח למצוא סיבה אחרת שמפקח יעמוד ליד פועל ששובר עמוד בבנין עם קונגו וזה נראה לו סבאבה) .
היה לנו נסיון מעולה מהבניה הראשונה (בנייני בר-אמנה) בלי שהזזנו אצבע לכיוון, אז בתמימותנו נתנו למערכת לעבוד לבד גם בבנייה השנייה. נדפקנו חזק.
קייס קינום
07-07-24, 13:41
נראה לי שאתה מחפש משהו שעדיין לא המציאו.
כדי שיהיה זול (עד כמה שבימינו יכול להיות זול), אתה זה שצריך להתעסק עם כל קבלני המשנה,
לקבל הצעות מחיר, לבחור את הזול מבין הקבלנים שקיבלת עליהם המלצות, להתמקח על המחיר, לבדוק אותם תוך כדי עבודה שאכן הם עושים מה שאמורים לעשות.
לתאם בינהם, לפעמים זה יגרום לך ללא מעט ריצות, תמצא את עצמך מביא פועלים וחומרים בעצמך לפעמים.
כדי לבנות בלי כל הבאלאגן הזה, אתה צריך מישהו שינהל לך את העבודה והתהליך.
פונקציה כזאת עולה כסף ולא מעט - ש לו המון מה לעשות כדי שהכל יילך לפי התכנון.
זה נכון ואני צריך לחדד - הכיוון שאני שואל עליו הוא בית מאחת החברות שמציעות בית קומפלט (מן הסתם עם הגבלות מסוימות לתכנית שלהם). למשל כמו כאן:
https://www.mivne.com/%D7%91%D7%AA%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D
לא מכיר לטוב ולרע, שואל אם מישהו התנסה ויכול לתת משוב לגבי עלויות, זמן, איכות התוצר והחוויה הכללית.
לפני כ 15 שנה קניתי מבנים מוכנים מחברת הארגז.
הם בונים, מעמיסים על משאית ומניחים בשטח, כולל חיבור.
אני אמנם קניתי חדרי הלבשה ועוד למפעל, אבל ראיתי אצלם מבנה מגורים משפחתי.
התחייבו ל-3 חודשים מחתימה עד כניסה.
השירות היה מצויין והאיכות גם.
אבל,
אנחנו בג'יפולוג לא? מה דעתך על בנייה עצמית?
שלא לומר - מפאנלים?
בערבה בנו כך המון בתים, הבידוד מצויין, איכות הגימור תלוייה בך או בטייח/רצץ שתבחר.
boaz avrahami
07-07-24, 19:09
חלק גדול מהמפקחים אינם מקצועיים כי אין לזה הכשרה רשמית והם גם עובדים על כמה פרוייקטים ומקבלים כסף גם ממך וגם מהקבלנים שהם מביאים.
לא אומר שזה מיותר אבל היזהרו מאוד בבחירתם כמו גם בבחירת האדריכל.
מעבר לכך תלמדו את העניין בעצמכם. שבו עם חברים שעברו את המסע. רצוי כאלו מסודרים דתייקו הכול. זה יקר מפז.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
חלק גדול מהמפקחים אינם מקצועיים כי אין לזה הכשרה רשמית והם גם עובדים על כמה פרוייקטים ומקבלים כסף גם ממך וגם מהקבלנים שהם מביאים.
לא אומר שזה מיותר אבל היזהרו מאוד בבחירתם כמו גם בבחירת האדריכל.
מעבר לכך תלמדו את העניין בעצמכם. שבו עם חברים שעברו את המסע. רצוי כאלו מסודרים דתייקו הכול. זה יקר מפז.
Sent from my iPhone using Tapatalk Proבוודאי שיש לזה הכשרה רשמית.
בפקולטות להנדסה אזרחית ובמכללות ללימודי הנדסאי בניין יש מגמת ניהול הבניה (להבדיל ממגמת תכנון מבנים), שם שמים דגש על ניהול פרויקטים ופיקוח
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
אין ייחוד פעולות לפיקוח על בניה. כל פלוני יכול להוציא כרטיס ביקור, להקים אתר אינטרנט, ולהתחיל למכור את שירותיו ללקוחות.
אגב, בתור בוגר הפקולטה להנדסה אזרחית בטכניון במגמת ניהול הבניה, יכול לומר לך שבין הלימודים לבניה בפועל אין דבר וחצי דבר. לא ידעתי כלום כשסיימתי את לימודיי, ואני תמיד מופתע איך בוגרים טריים הולכים לפקח מבלי שהם יודעים לבצע בעצמם (ולכן נראה להם הגיוני שפועל חוצב עמוד ע"פ קונגו...)
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
אין ייחוד פעולות לפיקוח על בניה. כל פלוני יכול להוציא כרטיס ביקור, להקים אתר אינטרנט, ולהתחיל למכור את שירותיו ללקוחות.
אגב, בתור בוגר הפקולטה להנדסה אזרחית בטכניון במגמת ניהול הבניה, יכול לומר לך שבין הלימודים לבניה בפועל אין דבר וחצי דבר. לא ידעתי כלום כשסיימתי את לימודיי, ואני תמיד מופתע איך בוגרים טריים הולכים לפקח מבלי שהם יודעים לבצע בעצמם (ולכן נראה להם הגיוני שפועל חוצב עמוד ע"פ קונגו...)
Sent from my SM-S928B using Tapatalkדווקא יש
https://www.gov.il/he/pages/weekly_tip29
אחרת כל אחד יכל לחתום על אחראי לביקורת לביצוע.
בלימודי הנדסה בטכניון נותנים לך בעיקר כלים להמשך ההתפתחות המקצועית שלך. זה עיקר ההבדל בין לימודי הנדסאי ומהנדס.
גם אני תמיד ממליץ להתחיל בביצוע ורק אח"כ לעבור לפיקוח, כדי לצבור ידע וניסיון.
השוק פרוץ, בעיקר במגזר הפרטי, כי אין אכיפה. מאוד קל להשיג חתימה...
זה לא שונה ממוסך שיש לו חתימה של מנהל שלא נמצא , חשמלאי שחבר עם רשיון חותם לו וכד'.
אתה תצטרך מפקח (אחראי לביקורת לביצוע) לצורך הוצאת היתר התחלת עבודה ותעודת גמר. או חתימה של מישהו מוסמך...
בהצלחה
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
מי שחותם לרוב כאחראי ביקורת הוא מגיש הבקשה (ואחראי ביצוע שלד - מתכנן השלד).
בכל מקרה, אחראי ביקורת אינו מפקח. את האחראי לביקורת לא מעניין אם הקירות ישרים או האיטום בוצע כנדרש, אלא רק התאמה לתקנות, לתקנים, ולחוקים (ובתוכם כמובן ההיתר).
מה דעתך על בנייה עצמית?
שלא לומר - מפאנלים?
בערבה בנו כך המון בתים, הבידוד מצויין, איכות הגימור תלוייה בך או בטייח/רצץ שתבחר.
בבליץ העלייה מרוסיה בשנות ה-90 בנו כך סוג של קרוילות ״זמניות/בניה קלה״ בקיבוצים.
שלד קל ופאנלים.
הבתים עדיין עומדים ומאוכלסים.
מניח שזה קשור הרבה לאיכות ההרכבה.
לגבי מבנים מוכנים, לאוניברסיטת בן גוריון יש מבנה כזה באחד משטחי המחקר.
משמש מעל 20 שנה כמנוחה/מעבדה.
אבל המבנה והחלוקה הוא של בית מגורים, סלון, מטבח שירותים ומקלחת ו-3 חדרי שינה.
מחזיק יפה מאד עם מינימום של מינימום של אחזקה.
להבנתי הגיע מודולרי וחובר בשטח.
לא יודע להגיד יצרן, והאם פעיל עדיין, אבל הקונספט בהחלט עובד.
מי שחותם לרוב כאחראי ביקורת הוא מגיש הבקשה (ואחראי ביצוע שלד - מתכנן השלד).
בכל מקרה, אחראי ביקורת אינו מפקח. את האחראי לביקורת לא מעניין אם הקירות ישרים או האיטום בוצע כנדרש, אלא רק התאמה לתקנות, לתקנים, ולחוקים (ובתוכם כמובן ההיתר).
Sent from my SM-S928B using Tapatalkמציע לעורך בקשה שחותם כאחראי לביקורת לבדוק האם מספיק פיקוח עליון או נדרש פיקוח צמוד, מבחינת התייחסות הביטוח המקצועי ופסיקות בתי משפט.
את זה שיש פתרונות לחתימה זה לא חדש.
לא מעט מעורכי הבקשות לא מוכנים לחתום כאחראי לביקורת, ובצדק.
מעבר לכך, שכל אחד יפעל לפי שיקול דעתו.
דבר נוסף, אחראי לביצוע השלד הינו מהנדס/הנדסאי מטעם הקבלן.
אחראי לתכנון השלד הוא הקונסטרוקטור.
לא יכול לחתום אותו אדם.
נחזור לבסיס,
אתה יודע איך הבית יראה?
יש לך כבר כיוונים ומחשבות?
מגבלות - קומה שתיים חנייה סדנא וכו?
קייס קינום
08-07-24, 19:10
נחזור לבסיס,
אתה יודע איך הבית יראה?
יש לך כבר כיוונים ומחשבות?
מגבלות - קומה שתיים חנייה סדנא וכו?
בעקרון בית די פשוט, שלושה חדרי שינה + חדר עבודה והדברים הרגילים. קומה אחת עדיפה על שתיים. סביב 120 מ״ר ככה (היום גרים בבית של 160+ והוא גדול מדי). אין לנו איזה פנטזיות מיוחדות, לכן חשבתי שבניה מוכנה יכולה להיות פתרון טוב שיחסוך הרבה כאב ראש, גם אם לא יחסוך כסף. נראה לי שבבניית בית ראשון אתה בגדול בידיים של בעלי המקצוע ולא להיפך.
אל תגיד פשוט, תגיד פונקציונאלי ...
ממליץ שתבקר אצל חברים שבנו.
תתרשם, תקבל רעיונות.
תנסה לשאול מה הוביל אותם
מה רצו מה היו רוצים לעשות אחרת.
תקבל כיוון ולא "בית פונקציונאלי"
ותהיה מוכן לפגישה עם האדריכל.
מבחינתי אתה מוזמן.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
ה2 סנט שלי, לאור מגמת מחירי הדיור והדאגה לדור הבא, אני מצטער שבזמנו לא תכננתי ושקלתי אופציות תשתיות ומבנה שיאפשר בעתיד חלוקה של הבית הפרטי , קצת מחשבה בנושא הייתה חוסכת הרבה כאב ראש בעתיד, לטובת חלוקה 1/3, 2/3.
רלוונטי לתשתיות רטובות, אופי גג, מיקום מדרגות וכו׳.
בידוד , בידוד , בידוד...
תן גדש חזק על נושא זה, השנים הקרובות לא ייטיבו איתנו.
בנייה פרטית זה תחום הזוי שרוב העובדים בו הזויים.
כולל בדרגי ההנדסה.
ולכן כל תהליך בו הוא מראש טירלול.
אז מלבד הטיפים הטובים שתקבל פה, פשוט תעשה הרבה סמים כל התקופה, אני לא רואה דרך אחרת להפחית כאב.
boaz avrahami
09-07-24, 20:14
בידוד , בידוד , בידוד...
תן גדש חזק על נושא זה, השנים הקרובות לא ייטיבו איתנו.
מסכים. זה אחד הדברים החשובים וגם הקשים לתיקון אם לא בוצעו היטב בשלב הראשון.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
כולל בדרגי ההנדסה.
אז מלבד הטיפים הטובים שתקבל פה, פשוט תעשה הרבה סמים כל התקופה, אני לא רואה דרך אחרת להפחית כאב.אם לא סמים, אז הספר הזה עשוי לעזור... https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240709/c02482396d543f08a0932fa0fe749f81.jpg
כולל בדרגי ההנדסה.
אז מלבד הטיפים הטובים שתקבל פה, פשוט תעשה הרבה סמים כל התקופה, אני לא רואה דרך אחרת להפחית כאב.
מחוויה אישית לא מוצלחת (ככה זה נשמע) ועד ההכללה הגסה שלך, המרחק רב.
בידוד איטום ואינטלציה..תקפיד...
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא חייב שום כאב, אני מתחיל בקרוב בית מספר 3.. (בטור ולא במקביל)
הראשון היה בית עץ, השני בית בלוקים והשלישי - עוד לא הוחלט :)
אם אתה מתכוון לבצע ללא פיקוח או בעצמך יכול להיות שתסתבך, אם תיקח קבלן טוב עם המלצות הסיכוי לכאב ראש יורד.
בסביבה שלי (צפון) יש כמה קבלנים טובים שהלקוחות שלהם מרוצים עד הגג..
ואם יתחבר השילוב של מיקום צפוני ובית מעץ אז קרוב משפחה שלי בונה בתי עץ - איכות גבוהה, מכל הלב ובלי קיצורי דרך.
מחוויה אישית לא מוצלחת (ככה זה נשמע) ועד ההכללה הגסה שלך, המרחק רב.
אם המצב היה סביר לא היית רואה פריחה כזאת גדולה של עסקי הבדק שלאחר בנייה.
האקדמיה כבר אמרה את זה ברור, % הבתים שנמסר עם ליקויי בניה בישראל שואף ל100%.
כי בסוף אנחנו עם תחמן, לא ממושמע, שמצפצף על הוראות יצרן בכל הזדמנות , וללא חינוך מקצועי כבר שנים.
והשילוב הבסיסי הזה יחד עם הטיפוסים הממוצעים שמתעסקים בבנייה/קבלנות/יזמות, שכולנו יודעים מי הם....
יוצר כאב ראש בכל שלב בתהליך.
ולכן....סמים.
ולקחת רק קבלנים שראית בעיניים שלך את העבודה שלהם.
אם המצב היה סביר לא היית רואה פריחה כזאת גדולה של עסקי הבדק שלאחר בנייה.
האקדמיה כבר אמרה את זה ברור, % הבתים שנמסר עם ליקויי בניה בישראל שואף ל100%.
כי בסוף אנחנו עם תחמן, לא ממושמע, שמצפצף על הוראות יצרן בכל הזדמנות , וללא חינוך מקצועי כבר שנים.
והשילוב הבסיסי הזה יחד עם הטיפוסים הממוצעים שמתעסקים בבנייה/קבלנות/יזמות, שכולנו יודעים מי הם....
יוצר כאב ראש בכל שלב בתהליך.
ולכן....סמים.
ולקחת רק קבלנים שראית בעיניים שלך את העבודה שלהם.
+++
שוק פרוע ומופקר.
אילתורים "וחסכונות" בכל מקום.
מי שרוצה להשאר שפוי, ולא בעזרת סמים, שימצא מפקח \ מנהל עבודה טוב, ישלם בהתאם, ויקבל בית סביר.
או לחלופין, יש קבלנים שתמורת 15-20% יותר, יעשו באמת עבודה טובה יותר. זה נראה הרבה, אבל בפועל זה 5-10% ואיכות טובה יותר
צר לי להגיד לכם, אבל ההפרשים הם לא 5-10 אחוז.
יותר כמו 80-90 אחוזים.
ואני בכלל לא מדבר על השנה האחרונה, בה פועלי העבודות הרטובות הרימו מחירים פי 3-4, והקבלנים בעקבותיהם.
ורק בכדי שיהיה ברור עד כמה אני יודע על מה אני מדבר - אני באמצע בנייה, שהתחילה בספטמבר 2023.....
:(
ורק בכדי שיהיה ברור עד כמה אני יודע על מה אני מדבר - אני באמצע בנייה, שהתחילה בספטמבר 2023.....
:(
שמע...
תתנחם בזה שיכול להיות יותר גרוע.
אני בספטמבר 23 שמתי ידי על מגרש בכפר עזה ושילמתי על כל הפיתוח, ועוד מקדמה על הבנייה.
כיף סה"כ.
אני חוזר להמלצה על סמים :cool:
אני בניתי לפני 8 שנים, לפני הבניה עשינו סיבוב אצל לקוחות של הקבלן, כולם אמרו לנו די אותו דבר: הוא חמוד, החוויה נעימה, אבל צריך להציק לו כדי שבאמת יסיים את הבית עד לכל הפרטים הקטנים, וגם אצלנו זה היה ככה, והוא המשיך להגיע גם שנתיים ושלוש אחרי הכניסה לבית לסיים נקודות שלא טופלו בזמן.
השכנים שלנו לא הצליחו בכלל להשיג בטלפון את הקבלן שלהם 5 דקות אחרי שהוא מסר להם מפתח.
אז אני לא מתלונן
שכנה ממול החליטה להרחיב את הבית ב 2022 ועשתה שת״פ עם השכן (תכניות, קבלן וכו׳). כשהגישה את התכניות התברר כי הוא הגיש התנגדות להרחבת הבית שלה וזה נגמר בשנה בבתי משפט ובהכפלה של עלות הבניה! וזה עוד כשהיו פועלים פלסטינים. העלויות היום מטורפות כמו שכתב שמיל.
העלויות היום מטורפות כמו שכתב שמיל.
נכון, אבל KD2, ים, מנצח בהליכה.
הבלאגאן שלו הרבה יותר משלי.
היי
אני ממליץ לך למצוא אדריכל.ית טובה.
לא לוותר על מפקח תותח.
ללכת לראות כמה בתי עץ.
להתייעץ עם זו שבחרת בשורה הראשונה.
גילוי נאות: זוגתי אדריכלית (מעולה!) ואני בלי צחוק חווה הרבה התחלות בנייה ותהליכי בחירה ובנייה בשנים האחרונות. מהצד עם כל הפרטים.
ליווי אדריכלי מתאים חוסך המון כסף!! אותו הדבר לגבי מפקח.
תקופה של עלויות בנייה גבוהות ומעט פועלים.
בהצלחה..
עפר
בנוסף לכל מה שרשמו לפני...
צריך להבין מראש שבנית בית זה לדעת להתפשר, מתחיל מגודל/ מיקום המגרש אילוצים תכנונים מול חלומות ובסוף בעלי מקצוע.
עובדי בניין חוץ מזה שרובם לא רוצים להשקיע גם מי שכן בסוף זה עבודת ידים ולא מכונה אפשר וצריך להשתדל שיצא מושלם זה לא תמיד מצליח.
בניתי את הבית שלי לפני 3 שנים ואני מפקח בניה, ישבתי יום יום עם הקבלנים שהבאתי הסברתי בדיוק מה אני מצפה מכל בעל מקצוע אבל בסוף צריך לדעת מתי לשחרר ומתי ללחוץ.
שים לב ש90% מהבעיות בבתים חדשים זה סביב נושא האינסטלציה והאיטום- לא להתפשר בנושאים האלה.
אם יש שאלות ספציפיות מוזמן לשאול...
חייב לשים תמונה מהשבוע:
147214
מי שלא מבין מה הוא רואה, אתרגם: הברזל מסביב זה הברזל של הגג לפני היציקה. הריבוע מהעץ יהיה הפתח של העליה לגג.
בתוך הריבוע יש פטיש ונרתיק אדום. הם לא חשובים.
מה שחשוב זה הדיוק של הטפסנים, שלא פגעו בצנרת החשמל, והתכוונו להשאיר אותה לעבור במרכז הפתח.
ואני ציני, אם זה לא ברור.
מי שאין לו עצבים מברזל, ואשרות לבדוק אותם בכל שלב ושלב - שלא יחשוב על בנייה ללא מפקח.
אה.... אתה מצפה שהצנרת לא תהיה שם?
מי מנחש על מה הצמח מטפס? האמת שזה לא הפריע והפך לפריט עיצוביhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20240722/66d5f60af0581b720014e4a594c10b2d.jpg
הסיפור הארוך מאחורי הצינור הזה הוא שזה צינור לספרינקלר כיבוי אש, כששמו את הצינור היה רק שלד עץ קורות 5על10, והפתח הזה בקיר תוכנן כדי לאפשר שדה ראיה מהקומה העליונה על מי שנכנס בדלת הבית, יום אחד התחילו לסגור קירות גבס ואני עולה למעלה וקולט שאין שדה ראיה לדלת, האיש גבס פשוט כיסה הכל, ואז הבנתי שהצינור עובר בפתח החלון, אבל החלטנו להפוך את הלימון ללימונדה, בהתחלה היו עליו מן מדפונים קטנים, אח"כ השתלט עליו הצמח
מי מנחש על מה הצמח מטפס? האמת שזה לא הפריע והפך לפריט עיצוביhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20240722/66d5f60af0581b720014e4a594c10b2d.jpg
מה זה זה 🤣🤣🤣🤣
איך אתם מגיעים לקבלנים הגאונים האלה?
- - - Updated - - -
הסיפור הארוך מאחורי הצינור הזה הוא שזה צינור לספרינקלר כיבוי אש, כששמו את הצינור היה רק שלד עץ קורות 5על10, והפתח הזה בקיר תוכנן כדי לאפשר שדה ראיה מהקומה העליונה על מי שנכנס בדלת הבית, יום אחד התחילו לסגור קירות גבס ואני עולה למעלה וקולט שאין שדה ראיה לדלת, האיש גבס פשוט כיסה הכל, ואז הבנתי שהצינור עובר בפתח החלון, אבל החלטנו להפוך את הלימון ללימונדה, בהתחלה היו עליו מן מדפונים קטנים, אח"כ השתלט עליו הצמח
אבל אם זה עץ ולא בטון - למה לא תיקנתם??
יכולתי לבקש מהאיש כיבוי אש לשנות את הנתיב אבל בחרנו שלא ותכלס היום זה ממש לא מפריע, לפעמים תולים שם אורות כריסטמס ושילוט מזל טוב וכו...
לפחות זה לא הביוב מהקומה למעלה במיקום אסטרטגי בקיר ששומעים את הדחות האסלה בקיר הסלון.
לא... זה מים סטאטיים למתז ספרינקלר, ואם תהיה שם זרימה, כדאי שנברח מהבית
חייב לשים תמונה מהשבוע:
147214
מי שלא מבין מה הוא רואה, אתרגם: הברזל מסביב זה הברזל של הגג לפני היציקה. הריבוע מהעץ יהיה הפתח של העליה לגג.
בתוך הריבוע יש פטיש ונרתיק אדום. הם לא חשובים.
מה שחשוב זה הדיוק של הטפסנים, שלא פגעו בצנרת החשמל, והתכוונו להשאיר אותה לעבור במרכז הפתח.
ואני ציני, אם זה לא ברור.
מי שאין לו עצבים מברזל, ואשרות לבדוק אותם בכל שלב ושלב - שלא יחשוב על בנייה ללא מפקח.שמיל, הבנה של הבעיות האפשריות היא הדרך להימנעות מהן.
הטפסן היה צריך לבצע הטפסנות לפתח לפני צנרת החשמל, או לכל הפחות לסמן מיקום הפתח על גבי התקרה.
אל תצפה להבנה או הגדלת ראש מהפועל הפשוט.
תעזור להם לעזור לך...
בהצלחה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.