צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי כננת להרמה והורדה לחדר מכונות
Yuvali1971
13-07-24, 12:17
בוקר טוב,
בביתם של הורי יש בריכה וחדר מכונות תת קרקעי.
יש צורך להוריד מיכלים של חומר ששוקלים בערך 20 קג,
עד היום ההורדה התבצעה באמצעות הסולם, שזה ריסקי לרדת עם יד אחת אוחזת במיכל, ויד שניה במיכל.
אני מעוניין לבצע את ההורדה באמצעות כננת.
העניין הוא כזה - חדר המכונות הוא תת קרקעי כפי שציינתי ויש בעצם פתח בגודל של כ 90*90 סמ בריצפה שדרכו יורדים אליו.
אם אחבר כננת בדפנות הפתח באמצעות ג׳מבו נניח, עדיין תהיה סוג של הרמה של המיכל באופן ידני עד לפתח ואז הורדתו למטה.
בנוסף אם הכננת תחובר לדופן הפתח, זה אומר שהיא נשארת שם בצורה קבועה, יש לחות וחומרים באויר, אני לא יודע כמה היא עמידה ואם לא תאכל אחרי תקופה קצרה.
האם אני טועה? ראיתי כננות עם רצועה ולא שרשרת, לא מבין אם זה להרמה הורדה - או רק למשיכה של נגררים, ואם זה בכלל מתאים לסוג הדרישה שלי.
בנוסף חשבתי שאם היה איזה מתקן נייד, סוג של זרוע ניידת, קלה לניוד שאליה אחבר את הכננת, ואחרי ההורדה של המיכל, אעביר אותה למחסן.
תודה מראש לעונים.
בשביל 20 ק"ג הייתי מכין בקיר הבור תושבת נקבה שלתוכה תוקעים עמוד זכר, על העמוד בצורה ד הייתי מתקין טבעת עליה תולה גלגלת ועם חבל פשוט מניף מהרצפה ומוריד לבור, אם כבד לך ה20 ק"ג, אז 2 גלגלות לבנות מכפיל כוח.
בלי חשמל, ושאר בלגנים.
הייתי שוקל לבצע חור בדלת הבור על מנת שהעמוד יישאר קבוע מחובר למקומו בלי התעסקות של פירוק והרכבה.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
אולי משהו כזה
https://market.yad2.co.il/products/%D7%9B%D7%A0%D7%A0%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%97%D7%A6%D7%95%D7%91%D7%94
נכתב מהנייד
בשביל 20 ק"ג הייתי מכין בקיר הבור תושבת נקבה שלתוכה תוקעים עמוד זכר, על העמוד בצורה ד הייתי מתקין טבעת עליה תולה גלגלת ועם חבל פשוט מניף מהרצפה ומוריד לבור, אם כבד לך ה20 ק"ג, אז 2 גלגלות לבנות מכפיל כוח.
בלי חשמל, ושאר בלגנים.
הייתי שוקל לבצע חור בדלת הבור על מנת שהעמוד יישאר קבוע מחובר למקומו בלי התעסקות של פירוק והרכבה.
חד משמעית גלגלת עם חבל!
גם פשוט,
וגם יהיה הרבה יותר מהיר מכל כננת חשמלית.
לפתח בגודל 90/90 אני ממליץ על שימוש בחצובה וכננת ידנית או חשמלית של בין 100 ל 150 קילו. פורסים את החצובה, ממקמים את הכננת, מרימים או מורידים, מקפלים הכל עד הפעם הבאה.
כננות עם רצועה מיועדות למשיכה ולא להרשמה על פי התקן למרות שלמשקלים שאתה מדבר עליהם לא תהיה בעיה ולסביבה קורוזיבית של בריכת שחיה יש לרצועה אפילו יתרון.
עוד אפשרות טובה היא כננת capstan וחבל וגלגלת או שתיים לרווח כוח על גבי אותה חצובה.
אסף.
אולי משהו כזה
https://market.yad2.co.il/products/%D7%9B%D7%A0%D7%A0%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%97%D7%A6%D7%95%D7%91%D7%94
נכתב מהנייד
זו כננת חצובה לחילוץ אדם מ"מקום מוקף".
לרוב, הכננת ביחס של 1:5 - זאת אומרת במקום 20 ק"ג אתה תרים 4 ק"ג (נפלא) אבל לאט......
Yuvali1971
13-07-24, 22:12
תודה רבה חברים על התגובות.
מקריאתן, אני חושב אולי הכי פחות התעסקות תהיה כננת ידנית עם חצובה להעמיד מעל הפתח, ולקפל ולהכניס למחסן אחרי השימוש.
מעדיף לא חשמלי, ואולי פחות כזו שאצטרך לקבע בדופן.
אשמח להמלצה על מקום לרכוש באזור המרכז.
הערה - הכננת היא לאבי, שהוא אדם מבוגר ואני מעדיף שיתאמץ פחות, מבין שאפשר עם גלגלת, אבל אין לה ברקס, ואני חושש שיחליק לו ויפול המיכל .. (זה מיכל של חומצת מלח)..
אז הוא גם צריך למקם ואח"כ לקפל למחסן, אבל אתה מודאג שיחליק לו?
אז לדעתי מתקון קבוע +חשמלית פשוטה, עם כיסוי הגנה מגשם /שמש
Yuvali1971
13-07-24, 22:48
אז הוא גם צריך למקם ואח"כ לקפל למחסן, אבל אתה מודאג שיחליק לו?
אז לדעתי מתקון קבוע +חשמלית פשוטה, עם כיסוי הגנה מגשם /שמש
מתקן קבוע יכול להיות רק בדופן הפנימי... לא הייתי רוצה פסל קבוע... מחוץ לחדר מכונות .
והחשש הוא הקורוזיה מהחומרים באויר..
ehudzeelim
13-07-24, 23:15
תודה רבה חברים על התגובות.
מקריאתן, אני חושב אולי הכי פחות התעסקות תהיה כננת ידנית עם חצובה להעמיד מעל הפתח, ולקפל ולהכניס למחסן אחרי השימוש.
מעדיף לא חשמלי, ואולי פחות כזו שאצטרך לקבע בדופן.
אשמח להמלצה על מקום לרכוש באזור המרכז.
הערה - הכננת היא לאבי, שהוא אדם מבוגר ואני מעדיף שיתאמץ פחות, מבין שאפשר עם גלגלת, אבל אין לה ברקס, ואני חושש שיחליק לו ויפול המיכל .. (זה מיכל של חומצת מלח)..
יש גלגלות עם ברקס, אם החבל נעזב הגלגל עוצרת.
למשל זו עד 100 ק''ג:
https://www.safetyliftingear.com/products/pulley-block-with-brake-and-rope-options-20m---30m---50m-/gfbp020
הכניסה לחדר המכונות היא מבחוץ או ממקום מקורה ?
אם מקורה, אז כננת חשמלית מהתקרה כמובן.
Yuvali1971
14-07-24, 09:55
למשל זו עד 100 ק''ג:
https://www.safetyliftingear.com/products/pulley-block-with-brake-and-rope-options-20m---30m---50m-/gfbp020
זה נראה לי אחלה, איפה אפשר להשיג כזה באזור תל אביב ידוע לך?
איך זה נקרא?
- - - Updated - - -
הכניסה לחדר המכונות היא מבחוץ או ממקום מקורה ?
אם מקורה, אז כננת חשמלית מהתקרה כמובן.
לא הכניסה חשופה , צמודה לבריכה...
החצובה והכננת שהציעו לך - מדובר בכננת עם ברקס, על מנת שהאדם התלוי לא יפול לבור...
יש לקנות במליון מקומות כננת חשמלית, 125ק"ג עם התקן לקיר (זרוע "ר"). פשוט, נוח וקל לתפעול.
לפני כמה שנים התקנתי כזו במרפסת של חמי וחמותי - קומה שנייה בבית פרטי על עמודים (וקבלתי במתנה עגלת סופר).
הם היו מגיעים עם הקניות, מורידים את עגלת הסופר, מעמיסיםמהאוטו לעגלה ומעלים את העגלה למרפסת - והישר למטבח.
אבל,
כננת כזו, עפ"י החוק, חייבת בבדיקה ואישור תקופתי של בודק מוסמך.
כל הסיפור - קניה ואישור בודק, אמורה לעלות לא יותר מ 1000-1500 ש"ח (אם אנלא טועה...)
לא יודע איך בנויה הפתיחה וחדר המכונות, אבל -
הייתי בודק אופציה לעגן כננת על רצפת חדר המכונות ומתקן פריק עם גלגלת שיושב מעל הפתח - למשל מוט טלסקופי שמעוגן ליד הסולם, שבקצהו מחוברת גלגלת שדרכה עובר כבל הכננת. ככה כל העסק מתקפל בקלות ומאוחסן בחדר המכונות
ehudzeelim
14-07-24, 19:15
זה נראה לי אחלה, איפה אפשר להשיג כזה באזור תל אביב ידוע לך?
איך זה נקרא?
.
לא, אין לי מושג
Yuvali1971
15-07-24, 13:57
למשל זו עד 100 ק''ג:
רעיון מצויין רק לא יודע איפה קיים כזה בארץ בכלל ובאזור תל אביב בפרט.
ניסיתי לחפש גלגלת עם ברקס, פולי עם ברקס כננת ידנית ומה לא - לא מקבל תוצאה כזו.
liontamer84
15-07-24, 14:49
הנה דוגמא:
https://www.akolbopro.co.il/items/6863768?gad_source=1
ולגבי העניין של איך להרים שלא מעל הפתח -
או לבנות ח׳ ממתכת וגלגלים ואז להשתמש בזה כמו עגורן.
או לחלופין לארגן ברצפה צינור מקובע בגובה הרצפה ואז אליו להכניס כל פעם ר׳ מצינור בקוטר קטן יותר ואז זה יסתובב כמו ציר
Yuvali1971
15-07-24, 15:18
הנה דוגמא:
או לחלופין לארגן ברצפה צינור מקובע בגובה הרצפה ואז אליו להכניס כל פעם ר׳ מצינור בקוטר קטן יותר ואז זה יסתובב כמו ציר
תקן אותי אם אני טועה, כי יש מצב לא הבנתי....
כננת משיכה - זה אומר שאם אני בפתח חדר המכונות למעלה, היא מיועדת למשוך את המשקל מהתחתית למעלה..? אם אני לא טועה, אז אני צריך בדיוק הפוך - להוריד את המשקל תוך כדי שליטה במהירות של ההורדה.. כלומר המיכל הכבד נמצא למעלה, אני צריך להוריד אותו למטה (כשאני מעלה אותו הוא ריק.. )
יונימוג אדום
15-07-24, 18:05
הכננת הזאת עם ברקס לשני הכיוונים - גם משיכה וגם שיחרור .
הברקס משתחרר אוטומטית בעת סיבוב הידית לאותו הכיוון .
יש לי כזאת כננת ורכשתי אותה אצל עגורן - לוינסקי 73 תל אביב .
אם תרצה הדגמה - אני נמצא בפתח תקוה - קריית אריה והכננת מותקנת על טנדר סמוראי על מנת להעמיס ולהוריד אופנוע אספנות .
אילן
Yuvali1971
16-07-24, 11:17
הכננת הזאת עם ברקס לשני הכיוונים - גם משיכה וגם שיחרור .
הברקס משתחרר אוטומטית בעת סיבוב הידית לאותו הכיוון .
יש לי כזאת כננת ורכשתי אותה אצל עגורן - לוינסקי 73 תל אביב .
אם תרצה הדגמה - אני נמצא בפתח תקוה - קריית אריה והכננת מותקנת על טנדר סמוראי על מנת להעמיס ולהוריד אופנוע אספנות .
אילן
תודה רבה, אני אבדוק עם עגורן :cool:
אבל,
כננת כזו, עפ"י החוק, חייבת בבדיקה ואישור תקופתי של בודק מוסמך.
כל הסיפור - קניה ואישור בודק, אמורה לעלות לא יותר מ 1000-1500 ש"ח (אם אנלא טועה...)
פקודת הבטיחות לא חלה על חצר (בית פרטי) שלא מועסקים עובדים בשכר. למעט מעלית נוסעים
Yuvali1971
17-07-24, 17:08
הנה דוגמא:
טוב,
כנראה שלא תהיה ברירה ואצטרך לבנות באמת ח ממתכת.
יש לי רתכת, עשיתי מספר עבודות ריתוך קטנות, אבל זו האופציה השניה שהייתי רוצה.
חשבתי אם יש אופציה לפרופילים עם חורים ופשוט לחברת אותם עם ברגים וכך ליצור את ה ח׳.
יש דבר כזה פרופילים מחוררים? או שזו הוצאה להתחיל לחורר פרופיל חלק.
בנוסף, יש אביזרים ייעודיים לייצור זויות 90 מעלות ?
שורה תחתונה, אם אפשר לחתוך פרופיל לגודל המתאים, ואז באמצעות ברגים או זויות לייצר את הקונסטרוקציה של ה ח׳ עם גלגלים, או שחייב ריתוך?
אגב, כל הרעיונות שנתנו פה, לא מתאימים, הכננת חייבת להיות מקובעת למתקן או עמוד, לא יכולה להיות מחוברת לקיר.
היתה פה הודעה עם קישור ליד 2 של חצובה עם כננת - שזה רעיון טוב, רק שהחצובה שוקלת 150 קילו, זה בערך 120 קילו יותר ממה שאני רוצה לסחוב כל פעם.
אז הכל מתנקז לכיוון הרעיון של קונסטרוקציה קטנה, בערך רוחב של 100 סמ, על גובה של 90 סמ, שעליה אאלץ לקבע את הכננת, אולי עם גלגלת נוספת במרכז.
liontamer84
17-07-24, 17:44
זה לא ריתוך מסובך במיוחד ואתה גם לא צריך פה פרופיל מפלצתי...
כל מחסן מתכת הכי בסיסי יעשה לך חיתוכים ב45 בשביל הכייף הזה ותוסיף עוד קצת בשביל החיבור של הכננת עצמה.
כננת כבר רכשת?
מאיפה אתה בארץ?
אם מאזור המרכז אוכל לעזור לך בכייף.
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
מציע רעיון אחר.
יש אפשרות להאריך את צינור המיכל החוצה?
אם כן עושים צינור ארוך. עם פקק. וממלאים ממפלס הקרקע.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Yuvali1971
17-07-24, 21:58
זה לא ריתוך מסובך במיוחד ואתה גם לא צריך פה פרופיל מפלצתי...
כל מחסן מתכת הכי בסיסי יעשה לך חיתוכים ב45 בשביל הכייף הזה ותוסיף עוד קצת בשביל החיבור של הכננת עצמה.
כננת כבר רכשת?
מאיפה אתה בארץ?
אם מאזור המרכז אוכל לעזור לך בכייף.
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
תודה רבה !
אני מתל אביב.
עדיין לא רכשתי כננת כי רציתי להבין מה בדיוק ההתקן עליו אחבר אותה.
אשמח לעזרה . אפילו בתכנון של איזה פרופיל לרכוש.
בעבר קניתי במחסן ברזל באזור בלומפילד כמה פרופילים, לא יודע אם חותכים שם ב 45, כמו כן אצטרך לעשות גם חורים לא?
פקודת הבטיחות לא חלה על חצר (בית פרטי) שלא מועסקים עובדים בשכר. למעט מעלית נוסעים
נכון,
הפב"ט חל על "מפעל".
יחד עם זאת, חלילה קרה למישהו משהו - למה לא נבדק? וכד'...
לגבי ח על גלגלים ובמידה והפתח הוא ללא דפנות בולטות הייתי נמנע מזה כדי שבשינוע של הח' אחד הגלגלים לא ייפול פנימה
Yuvali1971
18-07-24, 23:17
[QUOTE=מוטי ג.;1053453]לגבי ח על גלגלים ובמידה והפתח הוא ללא דפנות בולטות הייתי נמנע מזה כדי שבשינוע של הח' אחד הגלגלים לא ייפול פנימה
Sent from my SM-S928B using Tapatalk[/QUOT
כן, חשבתי שה ח' יהיה מפרופיל מלבני או ריבוע, והחלק התחתון שבעצם יגע בריצפה, יהיה מפלח עבה, בלי גלגלים.
הדאלה איזה עובי פרופיל יתאים, שלא יתעקם .
כל ה ח' יהיה באורך של בערך מטר, הגובהיהיה סביב 90 (צריך להבין מה גודל הכננת שאחבר לח', כך שלא תהיה נמוכה מידי בתול חדר המכונות )E]
אפשר לבנות מצנרת מים עם אביזרי הברגה
לקשור חבל אל ידית המיכל ולהחליק מטה על שלבי הסולם..... בלי כננות ובלי קונסטרוקציות.:mad:
Yuvali1971
24-09-24, 08:36
לקשור חבל אל ידית המיכל ולהחליק מטה על שלבי הסולם..... בלי כננות ובלי קונסטרוקציות.:mad:
זה בדיוק מה שעשיתי בסוף.
אחרי שהחבר'ה שמטפלים בבריכות אמרו שככה עושים.
עלה לי 40 שח חבל עם שאקל, עשה עבודה מצויינת.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.