PDA

צפייה בגרסה מלאה : חוף פלמחים נסגר סופית גם מכיוון אשדוד

hagai176
14-07-24, 08:06
בוקר טוב ,
כמדי יום שישי בבוקר בקיץ אני נוהג ללכת לחוף פלמחים האהוב ולתפוס פינה שקטה,
כמובן שאני שומר חוק ולא משאיר זבל מאחורי או נוסע על החוף ואפילו אוסף זבל של אחרים.
בשנת 2019 סגרו את הכניסה לחוף מכיוון קיבוץ פלמחים, זה מאוד הרגיז אבל הסתכלתי על הצד הטוב שאולי עכשיו יגיעו פחות אנשים ויהרסו את החוף כמו שקורה בד"כ, אז הייתי נכנס מאזור חוף הדייגים באשדוד ונהנה מהשקט.
ביום שישי האחרון בהגיעי לחוף ניצבו בפני שתי בטונדות חדשות ועליהם שילוט של רשות הטבע והגנים שאוסר את הכניסה בטענה שמדובר בשטח אש ובשמורת טבע חולות יבנה, לצערי מרוב עצבים שכחתי לצלם ונאלצתי להיות בחוף הדייגים שהייה מסריח מנפט או זפת שנדבק לרגליים.
בקיצור מה שאני רוצה להגיד זה שבושה שככה רשות הטבע והגנים משתלטת על המרחב ובמקום לבצע אכיפה נגד מי שמלכלך או נוסע בניגוד לחוק (שזה אחלה הכנסה של כסף), מעדיפים להעניש את כולם ולסגור חוף ששנים היה פתוח, מרגיש שהכל פה במדינה הזאת מסריח ואני בטוח שאם מישהו מרשות הטבע והגנים ירצה להיכנס לשם ליום כיף עם המשפחה אז לא תהיה לו בעיה.
בשורות טובות

שולץ האיום
14-07-24, 08:39
תחושות מעורבות.
מצד אחד באסה לנו כג׳יפאים, מצד שני אני בטוח שהטבע רק ירוויח מזה.
החוף מזה שנים מוזנח מאוד (no man land) מלא באשפה בצורה מגעילה.
כנראה שלא מגיע לנו, לחלקינו, להסתובב שם חופשי עם הכלים ולטנף.

אם לא יודעים לאכוף סלקטיבית, כנראה שזה הפתרון במקומות כאלה.

gppro
14-07-24, 15:14
אם לא יודעים לאכוף סלקטיבית, כנראה שזה הפתרון במקומות כאלה.

כמובן שיש גם את אופציה השניה, יודעים לאכוף סלקטיבית אבל מתעצלים/חוסכים בכסף של כח אדם.

עצוב.

hagai176
14-07-24, 15:23
הטבע מרוויח בכל מקום שסוגרים גם אם יסגרו את הרחוב,
בסופו של דבר בני האדם הם חלק מהטבע ונועדו לחיות יחד ובשביל זה יש חוקים שצריך לאכוף,
הייתי מוכן לקבל את זה שיסגרו ויעשו אפילו כניסה בתשלום כך שאפשר לנטר את מי שנכנס ולשמור על החוף,
אבל להעניש את כולם זה ממש לא הפיתרון.

שולץ האיום
14-07-24, 16:55
אתה צודק
גם קופים הם חלק מהטבע.

ד ו ר ו ן
14-07-24, 17:11
ביום שישי האחרון בהגיעי לחוף ניצבו בפני שתי בטונדות חדשות ועליהם שילוט של רשות הטבע והגנים שאוסר את הכניסה בטענה שמדובר בשטח אש ובשמורת טבע חולות יבנה,
שטח אש תמיד היה, ממש צמוד לחוף הדייגים, וזה עניין צבאי נטו.
לעומת זאת, סימון השמורה מתחיל צפונה יותר.

שים לב שבמפות זה מופיע כשמורה בתהליכי הכרזה(כתב נטוי), שווה בדיקה האם אכן הוכרזה, או ששוב רט״ג מקדימים את המציאות בהרגלת הציבור עוד לפני תוקף חוקי.
בנוסף, שים לב היכן גבול השמורה המוצעת, צפונית ל״חוף הדייגים״ וצפונית לגבול שטח האש.
האם זה איפה שראית את השילוט?
גם כאן, לרט״ג יש נטייה להציב שלטים הרבה מעבר לגבול האמיתי.
זה עלה בזמנו בשיח במפגש גיפולוג עם הפקח, שהודה שאכן נוהגים כך.
״להרגיל את הציבור שעוד מעט נכנסים לשמורה״.
בפועל, ״מרוויחים״ עוד שטח.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240714/52f759fbccf2c9f259b96e1d436106c3.png

מאיר אלוני
14-07-24, 17:36
פעם היה חוף הקוברות, האם הוא עדיין נגיש ?

BenoMosko
23-07-24, 10:22
בוקר טוב ,
כמדי יום שישי בבוקר בקיץ אני נוהג ללכת לחוף פלמחים האהוב ולתפוס פינה שקטה,
כמובן שאני שומר חוק ולא משאיר זבל מאחורי או נוסע על החוף ואפילו אוסף זבל של אחרים.
בשנת 2019 סגרו את הכניסה לחוף מכיוון קיבוץ פלמחים, זה מאוד הרגיז אבל הסתכלתי על הצד הטוב שאולי עכשיו יגיעו פחות אנשים ויהרסו את החוף כמו שקורה בד"כ, אז הייתי נכנס מאזור חוף הדייגים באשדוד ונהנה מהשקט.
ביום שישי האחרון בהגיעי לחוף ניצבו בפני שתי בטונדות חדשות ועליהם שילוט של רשות הטבע והגנים שאוסר את הכניסה בטענה שמדובר בשטח אש ובשמורת טבע חולות יבנה, לצערי מרוב עצבים שכחתי לצלם ונאלצתי להיות בחוף הדייגים שהייה מסריח מנפט או זפת שנדבק לרגליים.
בקיצור מה שאני רוצה להגיד זה שבושה שככה רשות הטבע והגנים משתלטת על המרחב ובמקום לבצע אכיפה נגד מי שמלכלך או נוסע בניגוד לחוק (שזה אחלה הכנסה של כסף), מעדיפים להעניש את כולם ולסגור חוף ששנים היה פתוח, מרגיש שהכל פה במדינה הזאת מסריח ואני בטוח שאם מישהו מרשות הטבע והגנים ירצה להיכנס לשם ליום כיף עם המשפחה אז לא תהיה לו בעיה.
בשורות טובות

הכל במדינה הזו מסריח. הכל הולך הפוך, הכל מאחר, הכל לא תקין.
באסה לנו, באמת!

-->