צפייה בגרסה מלאה : מישהו התקין מקרר ברכב חשמלי ?
משתעשע עם הרעיון לזירו קר בדרך, מתרץ לאישה צורך במקרר עבור מוצרי חלב/בשר שהיא קונה.
הסוגיה,
אין אלטרנטור, איך טעינת מצבר הצרכנים מתקיימת ? (מניח שבעזרת ממיר מהסוללת ליתיום הגדולה)
האם יידרש החלפת מצבר צרכנים בטכנולגיית ג'ל ?
צפי לבעיות אחרות ?
אם מישהו התקין, אשמח לתובנות.
תודה מראש
רענן
חנן-ג'יפולוג
15-07-24, 18:31
הטעינה של מצבר ה12 של הרכב מבוצעת ע"י ממיר מתח מסוללת המתח הגבוה.
כן. יש לי מקרר ברכב. התקנתי סוללת lfp שנטענת ע"י ממיר dcdc שמקבל מתח משקע המצית. לא אידאלי שכן השקע הזה מוגבל בהספק. עדיף לטעון ישירות ממצבר הרכב בהספק גבוה יותר.
רענן,
איזה גודל מצבר את רוצה להתקין?
נעשה חישוב קטן -
בהנחה שאתה מטעין את הרכב כל לילה, אתה צריך אנרגיה למקרר ל 24 שעות.
מקרר צורך בממוצע פחות מ 2AH, כלומר עם מצבר של 50AH אתה מסודר ליממה.
50AH , 12v, אומר בסביבות ה600wh.
מה הגודל של הסוללות של הרכב? אני מנחש מעל 50Kwh.
כלומר, המקרר צורך פחות מ 1.5% מתכולת הסוללה ( של הרכב).
בשביל 1.5%, לא חושב שהייתי מתעסק עם מצבר צרכנים.
דרך אגב, בשביל זירו, מספיק מקרר 15ליטר.
מקרר בגודל כזה אני חושב שאתה יכול להניח 1AH, זה כבר פחות מ 1% מהספק הסוללה.
חנן-ג'יפולוג
16-07-24, 05:15
הקיבול של סוללת המתח הגבוה לא רלוונטי לעניין. מערכת ה12 וולט מוזנת ממנה רק כשהרכב מונע (או בזמן טעינה), בדומה לרכב בנזין.
ההתייחסות לעניין המקרר ברכב לא אמורה להיות שונה ברכב חשמלי וברכב בנזין או דיזל. אותם אתגרים.
יש מצבר 12 וולט סטנדרטי, שצריך אותו חי בטווח הקצר כדי להתניע בבוקר וגם לא רוצים לחסל אותו בטווח הארוך בפריקות עמוקות.
לא בדקתי לעומק ובהחלט יכול להיות שאתה צודק.
אני כתבתי על סמך פרויקט של חבר עם רוביקון היברידי (4xe) ושם הנחת העבודה הייתה שהמצבר 12V מוזן כל הזמן מהסוללות נסיעה. לא התעמקתי בזה, קיבלתי את זה כנתון.
בגדול, הנחת העבודה שלי היא שכל התמרת אנרגיה גורמת ל 5-10% אובדן ולכן ניסתי להמנע מהמרות מיותרות.
חנן-ג'יפולוג
16-07-24, 08:51
אני לא מכיר את הג'יפ, אבל כן מכיר לעומק היברידיות אחרות וגם שם סוללת המתח הגבוה מנותקת ע"י שני ממסרים בריאים, פלוס ומינוס, מהעולם החיצון (וגם מהזנת ממיר הDCDC ל12 וולט) כשהרכב לא מונע.
מה השימוש של מערכות ה- 12 וולט ברכב חשמלי ולמה הן חיוניות להתחלת נסיעה ?
חנן-ג'יפולוג
16-07-24, 12:24
בדיוק כמו ברכב עם ICE (מחשבי ניהול שונים, תאורה, מאווררים, חלונות, דלתות, הכול בערך) ,עם הבדל אחד עיקרי: במקום להפעיל את הסטרטר ה12 וולט סוגר את שני הממסרים הראשיים ביציאה מסוללת המתח הגבוה, ואז הרכב מוכן לנסיעה.
האם זה מצבר רגיל או פריקה עמוקה? הרי לא נדרש לפיקים גבוהים להנעה?
הטעינה של מצבר ה12 של הרכב מבוצעת ע"י ממיר מתח מסוללת המתח הגבוה.
כן. יש לי מקרר ברכב. התקנתי סוללת lfp שנטענת ע"י ממיר dcdc שמקבל מתח משקע המצית. לא אידאלי שכן השקע הזה מוגבל בהספק. עדיף לטעון ישירות ממצבר הרכב בהספק גבוה יותר.
תודה חנן !
לא הבנתי למה הוספת סוללה וממיר ? האם למנוע את הצורך לסלול כבל ממצבר הצרכנים ?
או שהסוללה הנוספת זה סוג של אקומולטור לקיבול נוסף של אנרגיה להקלה על מצבר הצרכנים ?
- - - Updated - - -
רענן,
איזה גודל מצבר את רוצה להתקין?
אין מושג , עדיין לא מדדתי לראות מה אפשר להכניס.
דרך אגב, בשביל זירו, מספיק מקרר 15ליטר.
צודק ! אבל צריך שגם האישה תתלהב מהמקרר בתא המטען.
חנן-ג'יפולוג
16-07-24, 16:04
באיוניק5 זה מצבר רגיל למיטב זכרוני. מן הסתם זה לא חוק אוניברסלי לחשמליות. בחלק מהטסלות בכלל יש ליתיום.
- - - Updated - - -
תודה חנן !
לא הבנתי למה הוספת סוללה וממיר ? האם למנוע את הצורך לסלול כבל ממצבר הצרכנים ?
או שהסוללה הנוספת זה סוג של אקומולטור לקיבול נוסף של אנרגיה להקלה על מצבר הצרכנים ?
.
אני לא מבין את המושג מצבר צרכנים בהקשר של הרכב החשמלי. המצבר המקורי הוא מצבר התנעה סטנדרטי בדיוק כמו בפיקנטו שלי. אתה מתכוון אליו?
חנן-ג'יפולוג
16-07-24, 16:27
אני מחזיר אותך לתגובה #4 בדיון הזה.
מעבר להבנה הבסיסית של מערכת הטעינה ברכב החשמלי, ההתייחסות לנושא מצבר ה12 וולט וההתייחסות לצריכה ממנו לאביזר כמו מקרר צריכה להיות זהה לכל רכב אחר, הדיון המיוחד הזה הוא בתכל'ס די מיותר.
פשוט צריך לקרוא את אחד ממפלצות השרשורים בנושא מקררים ולראות לאיזו גישה אתה מתחבר:
1. זו שמנצלת את מצבר ההתנעה בלילה ומקווה שבבוקר הרכב יתניע.
2. זו שמקפיאה את המקרר ביום ומכבה אותו בלילה.
3. זו שמתקינה מצבר אביזרים מיוחד שנטען רק כשהרכב מונע. מצבר ההתנעה נשמר להתנעה ולא לשום דבר אחר.
4. זו ששומרת אמונים לצידנית.
5. זו שבעד קלקולי קיבה. אלו עם הקיבה מברזל. אלו שמוודאים שטמפ' המקרר תהיה מדויקת ברמה של ארבע ספרות אחרי הנקודה העשרונית או שביום השני לטיול כולם מתים.
6. פספסתי משהו?
זה לא אמור להיות סמן קובע לאף אחד, אבל באופן אישי זזתי לאורך השנים בין הקבוצות השונות והיום אני בקבוצה 3, בהיילקס ובאיוניק.
פספסת את הנאמנים לשימורים ומזון יבש.
חנן-ג'יפולוג
16-07-24, 16:37
צודק. האמת שכשאני על האופנוע אני נמנה על הקבוצה הזו. כמה קבנוסים סוגרים את פינת ההזנה לשלושה ימים.
פספסת את הנאמנים לשימורים ומזון יבש.
דווקא חשבתי "פיקששת את אלו שלא מתקינים מקרר בכלל וסומכים על חברים אחרים בקבוצה" :-)
א
פשוט צריך לקרוא את אחד ממפלצות השרשורים בנושא מקררים ולראות לאיזו גישה אתה מתחבר:
1. זו שמנצלת את מצבר ההתנעה בלילה ומקווה שבבוקר הרכב יתניע.
2. זו שמקפיאה את המקרר ביום ומכבה אותו בלילה.
3. זו שמתקינה מצבר אביזרים מיוחד שנטען רק כשהרכב מונע. מצבר ההתנעה נשמר להתנעה ולא לשום דבר אחר.
4. זו ששומרת אמונים לצידנית.
5. זו שבעד קלקולי קיבה. אלו עם הקיבה מברזל. אלו שמוודאים שטמפ' המקרר תהיה מדויקת ברמה של ארבע ספרות אחרי הנקודה העשרונית או שביום השני לטיול כולם מתים.
6. פספסתי משהו?
חנן, אני מתלבט אם לפתוח את הנושא מחדש...
פשוט לא מוצא את הגישה שלי באף קבוצה אז אולי לא הסברתי את עצמי כראוי... :p
אבל אני לא מאמין שבאמת לא הבנת כלום... :)
חנן-ג'יפולוג
16-07-24, 20:10
אם השקעת שנייה בלנתח את השטויות שלי, בזבזת זמן. לא כיוונתי לכלום.
חנן, מה שאתה אומר זה שאתה מסרב להתווכח?
מזכיר לי את זה.
https://youtu.be/uLlv_aZjHXc?si=n3IptIK6F4KVedjg
אם השקעת שנייה בלנתח את השטויות שלי, בזבזת זמן. לא כיוונתי לכלום.
למה ככה?
היישר לציטוטים לפנתיאון.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.