התחברות

צפייה בגרסה מלאה : (הועבר) מה לרכוש בתקציב של 75-90K?

BenoMosko
21-07-24, 17:19
מעונין למכור את הפולו 2021 שלי.
במקומה להביא רכב שטח "אמיתי" - שלדת סולם, מינימום סרן חי אחורי (עדיפות לגם אחורי גם קדמי), LOW כמובן.
מה ניתן למצוא בתקציבים הללו?
(לא ג'ימני בבקשה)
תודה.

geva dover
21-07-24, 17:25
יש שרשור של ייעוץ לפני קניה בראש הדף, עדיף למלא כי יש המון פרמטים שמשפיעים על האפשרויות.
נע בין אינדיאני קשוח ללנד קרוזר, בין אספנות לבין חדיש, בין אוטומט לבין ידני.
בקיצור, תמלא את השאלות בראש העמוד כדי שנוכל לעזור

נמרוד
21-07-24, 17:51
אתה יכול לקנות אחלה טנדרים בתקציב הזה, אם זה רלוונטי. אבל באמת כדאי להעתיק ולענות על השאלון "כלב/קוף?" של אייל (https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/28546), זה יחסוך זמן.

BenoMosko
21-07-24, 18:04
תודה.
הנה השאלון:
1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!א. מה התקציב לרכישת הרכב? 75-90K
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? לא כולל
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן

2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? 5 נפשות, כן טיולים גדולים

3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? 20 אלף ק"מ בשנה
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? פנאי לרוב
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? גם וגם - תלוי
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? מקום מרכזי

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? טכני
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? 11 שנה עם ג'ימני קרבית :)

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף? שלדת סולם, מינימום סרן חי אחורי (עדיפות לקדמי ואחורי) וכמובן LOW

א. גיר אוטומטי/ידני אוט'
ב. מנוע דיזל/בנזין לא משנה
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) לא משנה
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? חדש אין בתקציב הזה, עדיפות למשומש ולא אספנות

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים? רקסטון, לאנד קרוזר, ברונקו אני יכול לחלום, ג'יפ אני יכול לחלום. (וטו על ג'ימני)
מה עוד נשאר?

assafy
21-07-24, 19:30
די רשמת את האופציות האפשריות על פי התנאים שרשמת. הייתי מוסיף גם גרנד צ'ירוקי wk.
בגלל הדרישה לסרן חי הורדת את פאג'רו ודיסקו 3,4. כן אפשרי הדיסקברי הישנים יותר (אך הם כבר זקנים).
פחות אטרקטיביים אולי קיה סורנטו עד 2008 ויונדאי טראקן אך גם להם שילדת סולם וסרן אחורי.

ולא פסלת את עולם הטנדרים.

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk

geva dover
22-07-24, 09:01
ב90 אלף אתה יכול להביא אחלה היילקס/דימקס

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

sgill
22-07-24, 10:58
לדעתי אם הרכב הוא בעיקר פנאי אז לא תעשה 20 אלף קילומטר בשנה. ואם תעשה 20 אלף זה מצמצם את האופציות.
אם לא תעשה 20 אלף, אני הייתי מסתעל על:

WK שנכנס בתקציב
ליברטי 2010
פאג'רו ארוך הכי חדש שתמצא.

אם אתה תעשה 20 אלף קמ, ומעלה, הייתי מחפש רכב דיזל שעשה יחסית מעט נסועה:

טנדרים למיניהם
רקסטון

BenoMosko
23-07-24, 10:14
לדעתי אם הרכב הוא בעיקר פנאי אז לא תעשה 20 אלף קילומטר בשנה. ואם תעשה 20 אלף זה מצמצם את האופציות.
אם לא תעשה 20 אלף, אני הייתי מסתעל על:

WK שנכנס בתקציב
ליברטי 2010
פאג'רו ארוך הכי חדש שתמצא.

אם אתה תעשה 20 אלף קמ, ומעלה, הייתי מחפש רכב דיזל שעשה יחסית מעט נסועה:

טנדרים למיניהם,
רקסטון

היי, אני עושה 2-3 פעמים בשבוע רעננה מודיעין הלוך ושוב. יש מצב שאגיע ל20,000.
מה זה WK?
ליברטי זה מתלים נפרדים לא? בלי סרנים חיים - פאג'רו גם, מתלים נפרדים אם אני לא טועה.
איך ההיילקסים שאני יכול להביא במחירים הללו?

sgill
23-07-24, 11:19
WK = Jeep Grand Cherokee 2005-2010

אין לו סרן חי מלפנים, אם אתה רוצה סרן חי אתה צריך שנתונים 2004 ומטה ואז אתה כבר בבעיה עם אמינות והנסועה שאתה מתכנן.
נכון, גם לפאג'רו, רקסטון ומרבית הטנדרים אין סרן חי מלפנים.

סרן חי ומתאים חלקית לדרישות שלך, כל אחד נופל בדרישה מסוימת:

היילקס (עד שנתון מסויים)
רנגלר
ג'ימני

אבל, אם אתה מטייל עם משפחה, ב 95% מהמקרים לא תגיע למצבים שסרן קדמי לא חי מגביל אותך.

BenoMosko
28-07-24, 13:17
WK = Jeep Grand Cherokee 2005-2010

אין לו סרן חי מלפנים, אם אתה רוצה סרן חי אתה צריך שנתונים 2004 ומטה ואז אתה כבר בבעיה עם אמינות והנסועה שאתה מתכנן.
נכון, גם לפאג'רו, רקסטון ומרבית הטנדרים אין סרן חי מלפנים.

סרן חי ומתאים חלקית לדרישות שלך, כל אחד נופל בדרישה מסוימת:

היילקס (עד שנתון מסויים)
רנגלר
ג'ימני

אבל, אם אתה מטייל עם משפחה, ב 95% מהמקרים לא תגיע למצבים שסרן קדמי לא חי מגביל אותך.

היי, שבוע טוב.
לא מטייל עם משפחה.
טיולים קשוחים עם מעברים טכניים וטיפוסים על בולדרים.
אני חושב שארכוש ג'ימני, אין לי ברירה אחרת לדעתי.

geva dover
28-07-24, 13:18
אם ככה אז למה לא הפרדת רשויות?

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

שגיא S
28-07-24, 14:31
היי, שבוע טוב.
לא מטייל עם משפחה.
טיולים קשוחים עם מעברים טכניים וטיפוסים על בולדרים.
אני חושב שארכוש ג'ימני, אין לי ברירה אחרת לדעתי.

היי
אני הייתי עם דרישות דומות לשלך - יכולת לעשות שטח קשה, העדפה חזקה לסרנים חיים וכו'.
רק שאני כן מחויב לרכב שיכול לקחת משפחה.

בחרתי בדיסקברי 2 TD5 ואני מאוד מרוצה היום.

אם אין לך את המגבלה של כמות אנשים/משפחה - אז הג'ימני יהיה הכי זול והכי מספק.

-->