התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בית חכם , המלצה על עסק

סולי
25-07-24, 08:53
שלום,
מחפש עסק עם ניסיון חיובי לצורך הצעת מחיר כרגע וייעוץ.

מכיר את האופציות השונות, יש צרכים מגוונים וזקוק להמלצה על מישהו שיתפור הצעה מותאמת לצרכים ולא ידחף לי מוצרים.

*2 איזורי סאונד
*מערכת מצלמות, אזעקה
*אינטרקום דיגיטלי
ועוד..

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

boaz avrahami
25-07-24, 10:31
תריסים ותאורה כבר לא תשים?

אתה קולט מה זה להגיע הביתה ולהכריז על ערב רומנטי ומייד התריסים יורדים ונדלקת תאורת אווירה עם מוסיקה תואמת… [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

liontamer84
25-07-24, 10:48
כמו בכל דבר בחיים,
גם פה אם תעשה בעצמך זה יהיה משמעותית זול יותר.
המחיר של הרכיבים לא כאלה יקרים וההתקנה לא כזו מסובכת. מה גם שיש לך חבר חשמלטור.

מה כן -
לכל המפסקים למשוך גם קו 0 לטובת רכיבים שצריכים גם קו 0. קופסאות עמוקות יותר בכל המפסקים כדי שיהיה מקום לדחוף את הרכיבים.
נקודות חשמל מעל כל חלון לטובת מנועים של וילונות / חיישנים
הכנות של נקודות שבהן תשים מאש ואותן תחבר מאחת לשניה.
ארון תקשורת - שיהיה מאוורר עם הרבה שקעים עם מחשבות על מחשב / רסברי פאי שיריץ לך את התכנת שתרכז את הכל.
להחליט על טכנולוגיה אחת ואיתה לרוץ על הרכיבים ולבדוק שכל הרכיבים מתממשקים עם התכנה שאיתה אתה רוצה לנהל את הכל.

מוזמן לשאול מה שרוצה.

Galaye
25-07-24, 11:03
תשאל מה שאתה רוצה
זה עדיף לעשות לבד

טופ אודיו ,הד סינימה על כזה תכולה יגבו המון המון .

עם מוצרים כמו shelly וכו אתה עושה את זה בקלות

סולי
26-07-24, 10:18
תריסים ותאורה כבר לא תשים?

אתה קולט מה זה להגיע הביתה ולהכריז על ערב רומנטי ומייד התריסים יורדים ונדלקת תאורת אווירה עם מוסיקה תואמת… [emoji4]

לא יהיו תריסים בבית, וויתרנו על כך.
דווקא פחות מעניינת אותי האוטומציה הזו... אבל לא מזיק שתהייה האופצ אם שיר או אני נרצה את האופצייה הזו, בעיקר לתאורה.

כמו בכל דבר בחיים,
גם פה אם תעשה בעצמך זה יהיה משמעותית זול יותר.
המחיר של הרכיבים לא כאלה יקרים וההתקנה לא כזו מסובכת. מה גם שיש לך חבר חשמלטור.

מה כן -
לכל המפסקים למשוך גם קו 0 לטובת רכיבים שצריכים גם קו 0. קופסאות עמוקות יותר בכל המפסקים כדי שיהיה מקום לדחוף את הרכיבים.
נקודות חשמל מעל כל חלון לטובת מנועים של וילונות / חיישנים
הכנות של נקודות שבהן תשים מאש ואותן תחבר מאחת לשניה.
ארון תקשורת - שיהיה מאוורר עם הרבה שקעים עם מחשבות על מחשב / רסברי פאי שיריץ לך את התכנת שתרכז את הכל.
להחליט על טכנולוגיה אחת ואיתה לרוץ על הרכיבים ולבדוק שכל הרכיבים מתממשקים עם התכנה שאיתה אתה רוצה לנהל את הכל.

מוזמן לשאול מה שרוצה.

וילונות ותריסים חשמליים לא יהיו.
הבית בעיצוב כפרי וגם קטן מאוד,כ84מ"ר.

אז גם הארון חשמל, תקשורת ואודיו(?) הוא עם מעט מאוד מקום לתמרון, אצטרך לעשות פה תרגילי זיווד. כמו בסמוראי (;

ופה בדיוק רציתי לחוות מניסיונכם.
בימינו גם פחות רואים רסיברים גדולים מתחת לטלוויזיות ונהוג לשים סאונדבר אקטיבי שמחובר ישירות לטלוויזיה... זה פתרון אלגנטי לטעמי לחלל המרכזי אבל פחות יעבוד לשליטה על 2 איזורים. אני רוצה גם רמקולים בפרגולה בחוץ.

מאוד מתקשה עם מיקום הדברים שהאדריכלית נוף עשתה... גם הרמקולים אבל גם מעוניין במצלמוץ אבטחה. כאמור.

מחפש הדרכה בתכנון ותמחור. אני בטוח שעם הביצוע אסתדר כמו שאמרתם.

מצרף לפה תוכנית חשמל ראשונית של החוץ. ניתן גם לראות את ארון החשמל תקשורת מצלמות ואודיו צמוד לדלת הכניסה (Z), כוך קטן יחסית אבל מתנשא לגובה 4+מ'....

אשמח להכוונה.

147235

boaz avrahami
26-07-24, 10:42
תקשיב היוב, גם אני ויתרתי על תריסים ולא מספיק השקעתי בהכנות. בהמשך אתה תבין שזה מבודד טמפרטורה ורעש ואתה כנראה תתחרט.
תעשה מראש את כל ההכנות חשמל עכשיו זה יחסוך לך המון בהמשך. עכשיו ההכנות זה גרושים

מוטי ג.
26-07-24, 11:17
אצלנו גם אין תריסים בכלל, זה התחיל מבעיות תקציב בשלב הבנייה, חסכנו איפה שניתן,
יתרון אחד ויחיד לתריסים לדעתי זו תחושת הביטחון, מצד שני כשהם למטה ויש הפסקת חשמל אתה מבודד מהעולם וזה לא כיף, אצל חבר בעבודה זה קורה הרבה והוא מקטר על זה הרבה.

בעבודה שלי אני נתקל גם בבתים "חכמים" בד"כ מגיע מדרישה של בית שומר שבת, שם זה מאוד מאוד מקל עליהם את החיים.
מעבר לזה, לדעתי, זה בעיקר עניין של נוחות ו"בא לי", זה מאוד נוח לכבות תאורה/מזגן בחדר ע"ב אי נוכחות בשביל זה צריך חיישן נוכחות.
תקציבית אני לא בטוח שההכנות לכל העסק הזה באמת מחזיר את עצמו, ולכן שוב לדעתי זה עניין של נוחות אישית ויכולת תקציבית

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Gilad
26-07-24, 12:13
מה שאתה מבקש לעשות זה מאד בסיסי מבחינת בית "חכם" - זה אפילו לא חכם, רק עבודה של כבילה.

בגדול, לכל מצלמה אתה צריך שקע רשת
נדרש מיקום אחד ל"מח" של המערכת מצלמות עם הזנת חשמל וחיבור רשת. שים לב שלפחות זה שאצלי מפעיל מאוורר כל הזמן, זה יכול לעצבן מבחינת רעש אם במקום מרכזי (סלון וכדו) כשבא לך לשבת בשקט.

מבחינת מערכת סטריאו שניי איזורים - גם פשוט מאד, צריך רסיבר עם 2 איזורים ולסלול כבלים לרמקולים במקומות הרלוונטים.
אם יש לך טיפה חוש טכני והבנה אתה יכול להבין איפה למקם את הרמקולים בחוץ ולבקש מהחשמלאי להשחיל לך צינורות וכבלים בהתאם.

אינטרקום זה סופר בסיסי - כל חשמלאי מתחיל ידע להתקין לך.

אני מצטרף לדעה שהייתי עושה תשתיות בקירות לכל מה שאתה חושב שתצטרך בעתיד, היום זה גרושים להעביר צנרת ואחכ זה נהיה יקר או בלתי אפשרי/מכוער.

בהצלחה

מוטי ג.
26-07-24, 12:17
+לתשתיות גם אם אין לך כוונה כרגע לממש אותן, תשתית מינמאלית =צינור ריק עם חוט משיכה.
ותבדוק שהחוט באמת חופשי לנוע מצד לצד כי לפעמים הצינור מקופל וכלום לא יעבור בו אחכ

יניב עמית
26-07-24, 13:39
קצת קשה לראות בתוכנית(עיניים כבר לא משהו) אבל:
-נישת ארון חשמל ומערכות: רוחב של לפחות 50 ס"מ ועדיף 60. ארון חשמל לסדר גודל בית כזה
רוחבו כ35 ס"מ ויש גם כבלים וצנרת שעוברים לצידו. כמו כן יש רכיבי תקשורת שרוחבם דומה.
עומק תשתדל לפחות 25 ס"מ.
-תשתיות:
-צנרת תקשורת: אני מעדיף קוית יש כאלה שמעדיפים אלחוטית. ממליץ לכל חדר לאזור העבודה ולטלויזיות
להעביר לפחות צינור 25' אחד מהריכוז.
מצלמות וגלאים: כל אחד צריך צינור לריכוז, מספיק צינור 20'.
צנרת לגינות: כמה שאתה חושב שצריך ואז תוסיף עוד 4 צינורות.
אינטרקום: יש מערכות עם מסך, יש פשוטות, התקנה פשוטה, דורש צינור עדיף 25' לשער.
-הכנות בקירות וחשמל חכם:
קימות מערכות חשמל חכם שאינן ריכוזיות ומקושרות אלחוטית בין המפסקים והאביזרים.
דרישה מינימלית: הזנת חשמל פאזה, אפס וארקה לכל נק' מפסק או אביזר שאמור להיות מופעל(שקע, דוד , תנור אמבט וכו').
במקרה כזה, כל מפסק בקיר הופך לנק' הפעלה כשניתן להפעיל כל מנורה או אביזר מכל מפסק בבית. יש לודא שהמפסקים שתקנה
עם אפשרות מעקף ידני במקרה של תקלה.
-תכנון החשמל והכנות בקירות: אם יש מחשבה לבצע חשמל חכם בעתיד או במיידי, יש לתכנן את האזורים בבית בקפידה, לדוגמה:
כל נק' תאורה חוץ בפרגולה ירוכזו לקופ' חיבורים מימין או משמאל לדלת היציאה לפרגולה ומשם להעביר צינור למפסק.
כך, אם בעתיד תרצה להוסיף למשל צלון חשמלי או תריס על הויטרינה, תהיה לך כבר קופ' חיבורים שם עם קישור למפסק.
כמובן, להפריד בין מעגלי שקעים ותאורה.
-סאונד: פחות מתמצא בתכנון רק יכול להגיד שרסיבר לא חייב לשבת ליד הטלויזיה, יש אופציות אחרות.
איש סאונד, מצלמות, ותקשורת מומלץ: ישראל: 054-4901144, בוריס: 054-5991143, הם שותפים
מקווה שעזרתי

סולי
26-07-24, 21:28
הכל אמור להיכנס באותו התא,39×70 (בטח בפועל יצא מעט יותר קטן ממה שאני מבין)

אשמח רגע להבין איזה ציוד יכול להתאים

תנו לי דוגמא ל- רסיבר שישב בארון חשמל, שיתאים לקולנוע ביתי ולאיזור 2 בחוץ 4 רמקולים.. ותהייה לו אפשרות שליטה או הפעלה של מוזיקה מספוטיפיי מהפלאפון לדוגמא.

התקן לחיבור מצלמות (8 נגיד) כולל אחסון וגישה מהפלאפון לצפייה בהקלטות וups .

אינטרקום דיגיטלי לשער כניסה. ללא מסך ושליטה מהפלאפון, גם לא ברשת הwifi ...

ראוטר אלחוטי חזק לבית.

ולגבי בית חכם ... מה אני צריך להחליט בהנחה ומדובר על תשתית קווית.
מה האופציות שלי בעצם?

עוד תוספת שאנו מעוניינים אחרי שנת בדק,
פאנלים סולארים על הגג. ואגירה בגג הטכני של הבית לצד המזגנים והדוד שמש.

147236

Asaf-a
26-07-24, 21:40
גג טכני? הכוונה לגג רעפים ומתחת איזור טכני (כולל הדוד? - לא רעיון טןב, שיהיה בחוץ) או גג שטוח בו יש משטח טכני למזגנים ודוד?

לא לשכוח הכנה למאווררי תקרה בסלון פינת אוכל ובחדרי השינה, לא במרכז אלא מעל המיטות

boaz avrahami
27-07-24, 07:17
רסיבר לא יושב בארון חשמל אלא בסלון ובמקום בולט קרוב לטלביזיה ומאוורר.
מאיפה הבאת את הרעיון הזה?

שים לב שאם הכבלים בינו לבין הטלביזיה עוברים בצינור אז שיהיה איזה קוברה 50 ממ קוטר. יש לחלקם ראש יצוק שחייב לעבור בצנרת…

סולי
27-07-24, 07:56
גג טכני? הכוונה לגג רעפים ומתחת איזור טכני (כולל הדוד? - לא רעיון טןב, שיהיה בחוץ) או גג שטוח בו יש משטח טכני למזגנים ודוד?

לא לשכוח הכנה למאווררי תקרה בסלון פינת אוכל ובחדרי השינה, לא במרכז אלא מעל המיטות

שים לב לחזית,
שיפוץ הבית כולל החלפת גג אסבסט והרמת גג רעפים סימטרי דו שיפועי שיכיל פאנלים סולארים ולצידו תוספת של ממד.
הגג הטכני מתוכנן על הממד ואמור להכיל מזגנים, דוד, מערכת אגירה, מפוח ששואב את העשן מהמנגל.

מעניין מה שאתה אומר על המאווררים,
מה בעצם ההנחיות למיקום נכון של מאוורר תקרה בחלל?
מעל המיטה נראה לי מוזר, מיקום המיטה עלול להשתנות..נראה לי גם מוזר בחלל מאוורר באופסט. ומה קורה כשמשחקים בחדר ולא במיטה?147237

רסיבר לא יושב בארון חשמל אלא בסלון ובמקום בולט קרוב לטלביזיה ומאוורר.
מאיפה הבאת את הרעיון הזה?

שים לב שאם הכבלים בינו לבין הטלביזיה עוברים בצינור אז שיהיה איזה קוברה 50 ממ קוטר. יש לחלקם ראש יצוק שחייב לעבור בצנרת…

אחרי צפייה בכמה תוכניות בנושא בית חכם, ראיתי שזה מקובל.

בינתיים מצאתי מגבר מעניין, זוג רמקולים מדפיים שאישתי מוכנה לקבל בסלון.
אליהם אוסיף עוד זוג או אף רביעיה בחוץ.
אין צורך במערכת סראונד קולנןע ביתי ושות'...

אני לא הולך לקנות מחר ובטח עד שנסיים את השיפוץ עם מצב השוק.. המחירים וההיצע יהיו שונים או מצב הכיס שלנו. אבל לבחור רכיבים כבר עכשיו נותן לי אמדן לתקציב וגם מידות.

https://fuse.co.il/product/dra-800h-denon/

רק להבין שזו סחורה טובה שתתאים לאופן החיבור שאני מתכנן.

147238

איל מ
27-07-24, 09:11
מה שנכון למאוורר תקרה הוא במרכז החדר, וחשוב מכך, מוטת כנפיים גדולה. כך גם אם המיטה בצד (חדר ילדים) היא מקבלת רוח.
מאוורר תקרה יושב בד"כ על תשתית התאורה,ובמידה ורוצים שליטה מהמפסק ולא משלט אלחוטי, אז הסיפור הוא בד"כ השחלת פאזה נוספת בלבד. לא סיפור, ולא מחייב הכנות מיוחדות. אני לאט לאט הוספתי מאווררים בכל החדרים,
ומזגן לא נדלק אצלנו בקיץ.

מוטי ג.
27-07-24, 16:15
מאוורר לא מבטל לחות

נדב42
27-07-24, 17:43
תחשוב אם אתה באמת צריך רסיבר מלא.
יש לי כזה בסלון, ובשורה התחתונה הוא מחובר קבוע לכרומקאסט ואני שולט על הכל מהטלפון או מהלפטופ.

אתה יכול לקחת במקום רסיבר מגבר קטן (פיזית) ואז הוא גם לא חייב לתפוס נדל"ן פרמיום בסלון.

shachar
27-07-24, 17:58
אני עם מראנץ שיש לו שני אזורים שונים (גם שתי יציאות hdmi נפרדות) מתפעל מהאפליקציה heos (של דנון) למוזיקה או טלויזיה בפנים או בחוץ.
לא נגעתי במגבר עצמו חוץ מהחיבור מעולם.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Asaf-a
27-07-24, 18:18
אצלנו בחדרי השינה המאווררי תקרה במרכז החדר מסיבות עיצוביות וסימטריות.
בדיעבד במיוחד בחדר שינה של ההורים שם מיקום המיטה לא באמת משתנה (מנורות לילה וכו) אני מצטער שהמאוורר תקרה אינו מעל מרכז המיטה, אצלנו בקומת הקרקע בחדר ההורים המזגן אינו בשימוש בלילות, ואם מיקום המאוורר היה מעל המיטה, היה עוד יותר אפקטיבי

לגבי גג רעפים, אני שמרן, ולא הייתי מוסיף עליו אביזרים שאינם הכרחיים, גם כך הגג רעפים מועד לפורענות, ודורש ממני התעסקות גם ללא פנלים, אתה מתאר גג די קטן, כמה כבר תקבל מהפנלים?

סולי
27-07-24, 21:24
אצלנו בחדרי השינה המאווררי תקרה במרכז החדר מסיבות עיצוביות וסימטריות.
בדיעבד במיוחד בחדר שינה של ההורים שם מיקום המיטה לא באמת משתנה (מנורות לילה וכו) אני מצטער שהמאוורר תקרה אינו מעל מרכז המיטה, אצלנו בקומת הקרקע בחדר ההורים המזגן אינו בשימוש בלילות, ואם מיקום המאוורר היה מעל המיטה, היה עוד יותר אפקטיבי

לגבי גג רעפים, אני שמרן, ולא הייתי מוסיף עליו אביזרים שאינם הכרחיים, גם כך הגג רעפים מועד לפורענות, ודורש ממני התעסקות גם ללא פנלים, אתה מתאר גג די קטן, כמה כבר תקבל מהפנלים?הגג בערך 90מ"ר, ראיתי שעשו גם על גגות קטנים משלי.

ונדב, לגבי רסיבר.
חשבתי על זה וכן , אני רוצה.. לא צריך.
בגלל 2 איזורים. פנים וחוץ וקלות תפעול ושימוש. אין צורך ברסיבר קולנוע ביתי וסטריאו בהחלט מספק אותי.. ומסתדר עם מגבלות המנכלית.
כרגע נוטה למקם את המגבר בארון תקשורת חשמל.

עדיין ניתן לנגן מהפלאפון.

מה שנכון למאוורר תקרה הוא במרכז החדר, וחשוב מכך, מוטת כנפיים גדולה. כך גם אם המיטה בצד (חדר ילדים) היא מקבלת רוח.
מאוורר תקרה יושב בד"כ על תשתית התאורה,ובמידה ורוצים שליטה מהמפסק ולא משלט אלחוטי, אז הסיפור הוא בד"כ השחלת פאזה נוספת בלבד. לא סיפור, ולא מחייב הכנות מיוחדות. אני לאט לאט הוספתי מאווררים בכל החדרים,
ומזגן לא נדלק אצלנו בקיץ.

תודה לכולם על ההערות של מיקום המאווררים, קיבלתי.
אם יש לכם המלצה על חברה או דגם מוצלח... אשמח גם כן.
אצלנו מתוכננים מאווררים בכל החדרים והחללים וגם בחוץ בפרגולה ובסככת עבודה ובסככה לכביסה.

אני עם מראנץ שיש לו שני אזורים שונים (גם שתי יציאות hdmi נפרדות) מתפעל מהאפליקציה heos (של דנון) למוזיקה או טלויזיה בפנים או בחוץ.
לא נגעתי במגבר עצמו חוץ מהחיבור מעולם.

מסקרן מאוד מאחר ובאיזור 2, החוץ, גם מתוכננת טלוויזיה.

אכפת לך לפרט יותר? גם על ההתקנה, היכן המגבר הותקן , מה דגם המגבר? מה השטח שאתה מגביר בחוץ ובאיזה רמקולים בחרת?

*שוב שאלה בנוגע למצלמות.
האם הן לא מייתרות מערכת אזעקה וחיישנים?
המצלמות לא יכולות להפעיל צופר ו/או התראות בעזרת איזה nvr מתחכם?

Asaf-a
27-07-24, 21:32
היות שאתה עושה גג חדש, מציע לחשוב על הכנה לארובה עתידית, בשלב הבנייה זה קל ולא יקר.

ואם כבר פנלים סולאריים, למה לא על גג הפרגולה?

מוטי ג.
27-07-24, 21:32
מצלמות יכולות להפעיל צופר ע"י nvr ויכולות להיות חיישני תנועה, אש ועשן.

מוטי ג.
27-07-24, 21:34
אצלנו =מועצה אזורית מנשה אם יש ארובה צריך להוכיח שאין לך כוונות לשים קמין עצים, אחרת אין היתר בנייה, אז הכנה זה סבבה, אבל לא בשרטוטים

shachar
27-07-24, 21:37
Marants SR5013
הוא מתחת לטלויזיה בסלון ובתמונת הראי שלה יש טלויזיה בחוץ

הרמקולים בחוץ הם לא גדולים במיוחד PURE ACOUSTICS דגם PX255 רשום שהם כ 120W rms
הגינה שלי גדולה... אבל הם משמשים לרקע וברוב המקרים לא מושמעים חזק במיוחדhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20240727/eac1b3e861941a6395765827d2cba339.jpg

Asaf-a
27-07-24, 21:37
קמין הפך ללא חוקי? חידשת לי

מוטי ג.
27-07-24, 21:40
עצים, חיובי, בגלל המפחמות של כפרי ואדי ערה /הרי שומרון.
היו פה מלחמות ארוכות לעצור אותם וזה חילחל גם למטה, הריח לא טוב להם באף.
גם ריח הרפת והלול.... הם באו לגור בכפר, אבל רוצים אותו ללא כפר.

סולי
27-07-24, 21:42
מוטי תודה!
עובר לפרטי ברשותך...

היות שאתה עושה גג חדש, מציע לחשוב על הכנה לארובה עתידית, בשלב הבנייה זה קל ולא יקר.

ואם כבר פנלים סולאריים, למה לא על גג הפרגולה?

במועצה אצלינו אם חודר אור... יש פטור מארנונה .. נראה לי כלכלי יותר מפאנלים.

קמין, לא בבית ספרנו... אולי באיזורים שגיא מטייל כל הזמן.. אם נחליט לרדת מפה (not)

שחר,
אם לא רוצים מראת ראי? אפשר להסתפק hdmi
ממיר נפרד וסאונד בר קטן בחוץ לא?
ואז החברים בחוץ יכולים לראות מירוץ והנשים רוקדים עם זיבי..

יש לך תמונה של התקנת הרמקולים? רק זוג אחד אגב?

shachar
27-07-24, 21:47
הכוונה תמונת ראי של הדלת יציאה....

יש לו שתי יציאות hdmi נפרדות
אפשר להשמיע/להקרין כאילו מדובר בשני מגברים נפרדים לחלוטין
אבל אפשר להסתפק בסטרימר ומקרן קול לכל טלויזיה.

לגיסי קניתי מתנה זוג רמקולים bt, בהתקנה קבועה מחוברים לחשמל כי רצו "כמו אצלך" וזה משמש אותם מעל הראש להשמעת מוזיקה , בלי להסתבך כלל
נקודת חשמל וכבילה בין הרמקולים בלבד.

סולי
27-07-24, 21:50
אוקיי ולגבי השאר?

shachar
27-07-24, 21:56
בחוץ יש רק זוג אחד.

Asaf-a
27-07-24, 22:00
אתה מזכיר את ארון החשמל בהקשר של רסיבר וכו׳.
גם אין לך רכב חשמלי כיום, ממליץ להגיע לארון החשמל עם כבל מתאים לטובת עמדת טעינה עתידית כולל ניתוב עד לאיזור החניה/גדר חיצונית

סולי
27-07-24, 22:00
דגם המגבר?

סולי
27-07-24, 22:01
אתה מזכיר את ארון החשמל בהקשר של רסיבר וכו׳.
גם אין לך רכב חשמלי כיום, ממליץ להגיע לארון החשמל עם כבל מתאים לטובת עמדת טעינה עתידית כולל ניתוב עד לאיזור החניה/גדר חיצוניתבתכנון.

Aviram
29-07-24, 11:12
היי, אני אנסה לתת קצת מהניסיון שיש לי בבית שלי.

אצלי מותקן בית חכם ע״י חברה חיצונית. מערכת אמריקאית ולא משהו שמישהו יצר בארץ. בחוכמתי לקחתי בזמנו את התוכנה שמגדירה את כל הרכיבים ככה שאני לא תלוי יותר בחברה בארץ.

יש לי שליטה על התאורה/טלויזיות/מצלמות/מזגנים ואזעקה מאפליקציה אחת.

להיום באמת שלי ודומיהם. יכול לתת את אותם פתרונות.

אני כן ממליץ לדאוג לאזעקה קווית ולא על סוללות וגם חיבור של השערים הרגליים ושל הרכבים לאזעקה.

חיישני הצפה בחדרים הרטובים ובמטבח וכן באזור הדוד.

חיישני עשן במטבח ובארון החשמל שמחוברים גם הם לאזעקה.

יכולת פתיחה של שערי הרכבים מרחוק.

מצלמות שלא יופנו רק כלפי חוץ אלא גם כלפי הבית. זה לא מרתיע אבל לפחות עוזר לדעת אם אכן יש משהו או סתם חתול/ציפור/שיח.

יש לי מערכות רמקולים בסלון ובחדרים האחרים. לא רואה כזה הבדל מול מקרן קול ששווה את ההשקעה.

שליטה על המזגנים בחום של היום שווה זהב.

כל הממירים אצלי מרוכזים בארון אחד.
היום עם הסטרימרים אפשר לדעתי לשים אותם מאחורי הטלויזיה.
Sent from my iPhone using Tapatalk

-->