צפייה בגרסה מלאה : לנד קרוזר 2004-6 לכביש בלבד. רעיון טוב?
שלום וברכה.
מחפש רכב 8 מקומות, תקציב עד 60K.
נסועה -30K בשנה.
אין דרישות לנסיעת שטח, אבל בהינתן שמירת ערך פנטסטית ומנוע דיזל חסכוני יחסית, חשבתי על רכישת ל"ק 2004-6 למספר שנים.
זהו רעיון טוב? גרוע?
האפשרות הנוספת היא שברולט טראוורס צעיר בחצי, אבל צריכת הדלק גבוהה הרבה יותר, ורמת האמינות לא ידועה (לי).
תודה!
לדעתי, כלל האצבע הוא אם לא צריך/ רוצה נסיעה בשטח אין שום טעם והצדקה לקנות רכב שטח או אבילו רכב כביש שטח. בטח שאין הצדקה לרכוש רכש כמו הלנדקרוזר.
ברכב שטח משלמים ברכישה (וגם בתחזוקה השוטפת) לא מעט כסף על מערכות שנועדו להקנות לרכב יכולת שטח ושאין בהן ממש צורך בכביש ובטח לא בארצנו בעלת מזג האוויר הים תיכוני (יען כי אין ממש שלג בכביש).
הדבר היחידי שיש לי לומר לטובת הרעיון של רכישת לנדקרוזר לנסועת כביש בלבד הוא שייתכן ותתממש האמרה "עם האוכל בא התיאבון" - כלומר אם יהיה ברשתוך רכב בעל יכולת של ממש בשטח כמו הלנדקרוזר ייתכן ותרצה להתנסות בטיול בשטח ואתה או משפחתך תתאהבו/ תתלהבו מהעניין.
בטלו. לא ראיתי שחובה 8 מקומות.
דניאל מאירי
05-08-24, 08:19
לנד קרוזר בשנתונים הללו הם כבר כלים שעברו מאות אלפי ק"מ והתחזוקה לא זולה,
לדעתי טרוורס עדיף, יכול גם להסב אותו לגז ואז החיסכון בהוצאות הדלק הוא משמעותי,
דניאל
למרות שעל הנייר יש 3 חגורות בטיחות בשורה השלישית של הלנדקרוזר 120, רק ילדים קטנים (אך שלא צריכים כיסא בטיחות או בוסטר) יצליחו להדחק לשם.
נערים יותר בוגרים רק שניים ישבו שם וגם להם לא יהיה כל כך נוח.
אם אתה צריך רכב 8 מקומות אמיתי אז לך על הטראוורס, קרניבל ודומיהם.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
תודה.
עם טראוורס / קרניבל / סיינה וכדומה, רק הוצאות הדלק יעלו לי 2500-3000 שקל בחודש, לפני תחזוקה ותקלות.
מגז אני מעדיף להימנע (ולא בגלל דעות קדומות)
כמה אתה חושב שצריכת הדלק הריאלית בלנדקרוזר תהיה?
אצלי בשבוע רגיל ואף יחסית טוב (ללא שטח) זה היה באיזור ה8.5 ק"מ לליטר ואף פחות כתלות בפקקים.
הוא יכול להגיע גם ל10 ק"מ לליטר בכביש בין עירוני בנסיעה מתונה ללא פקקים אך זה לא היה המצב הרגיל אצלי.
כמה אתה חושב שצריכת הדלק הריאלית בלנדקרוזר תהיה?
אצלי בשבוע רגיל ואף יחסית טוב (ללא שטח) זה היה באיזור ה8.5 ק"מ לליטר ואף פחות כתלות בפקקים.
הוא יכול להגיע גם ל10 ק"מ לליטר בכביש בין עירוני בנסיעה מתונה ללא פקקים אך זה לא היה המצב הרגיל אצלי.
זה אכן משנה את החישוב.
מי אמר סיינה?
למה זה עדיף? מדובר על מנוע בנזין מגודל.
יש כל כך הרבה רכבים מרווחים יותר, נוחים יותר, מתאימים יותר חדשים יותר, לנסיעת כביש עם 7-8 אנשים שאני ממש ממש ממש מתאמץ ולא מוצא שום סיבה לחשוב על לאנד קרוזר...
גם האמינות, רובנו כבר יודעים, זו אגדה אורבנית ללא תעודות אמיתיות.
אז למה?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.