צפייה בגרסה מלאה : מנוע M57 על דיסקו 2
gadi_rosenfeld
08-08-24, 19:25
יש לי כבר שנתיים את הדיסקו, ואני ממש נהנה ממנו. הרעש בנסיעה על כביש במהירויות גבוהות קצת מפריע לי. זה נובע מהמנוע שמשודך לתיבת הילוכים בת 4 הילוכים. נתקלתי בקבוצות בחו"ל שהחליפו את מנוע ה Td5 במנוע M57 של BMV שידכו לו תיבת הילוכים רובוטית בת 6 הילוכים. המנוע הזה גם אמין בצורה משמעותית וגם שקט בצורה משמעותית. יש היתכנות לפרויקט כזה עם כל הרגולציה בארץ?
המנוע שלי התחיל לנפח, ככה שהחלפת מנוע הא ענין של זמן, אני מנסה לראות אם יש התכנות למשהו כזה
התכנות טכנית כנראה שיש, זה אתה בדקת.
התכנות חוקית בישראל - על פניו אין.
אבל הבעייה האמיתית היא התכנות כלכלית. תבדוק כמה זה יעלה. לא אם זה יעלה יותר מערך הרכב - אלא פי כמה מערך הרכב, בכפולות שלמות. במחיר של פרויקט כזה, אפילו לפני "עמלת רישוי מיוחד" אתה בטוח יכול לקנות רכב צעיר ומוצלח הרבה יותר.
Party pooper
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
gadi_rosenfeld
09-08-24, 14:32
ההיתכנות הטכנית קיימת ויש חלקים להתאמה בין הגיר לטרנספר, ולמערכת המים של הדיסקברי (למרות שאפשר להחליף גם אותה). מסתבר שמאחר ו-BMW לקחו חלק בתכנון של ה-td5, המנועים מאוד דומים. אין התכנות כלכלית, אתה צודק. אני לא חושב שיש היתכנות כלכלית לכל שיפוץ ברכב הזה, החלפת מנוע לזהה תעלה כחצי ממחיר הרכב. מה הכוונה עמלת רישוי מיוחדת?
מה אתה רוצה להשיג?
יותר כוח? יכול להיות שיספיק לך רק מנוע בלי הגיר.
יש גם מנוע של מרצדס שמתאימים לרכב הזה...
אבל בארץ אתה לא תצא מזה בפחותמ-50 אלף, ואם בעל מקצוע יעשה לך את זה, אתה רק תתבאס.
gadi_rosenfeld
10-08-24, 10:27
לא, המנוע מנפח וצריך להחליף אותו בכל מקרה. חשבתי לנצל את ההזדמנות להחליף למנוע יותר אמין (M57 הוא אחד ממנועי הדיזל האמינים ביותר) יותר בעיקר. המנווע הקיים מספיק חזק בשבילי, לא נתקלתי בבעיות זמינות כח.
האופציות שיש לפניך הן או לתקן את המנוע המנפח, או להיכנס לפרוייקט ישר ארוך ולא חוקי.
אתה חושב שתרוויח אמינות וזה יכול להיות אחרי שתגמור תקופה מסויימת של תיקוני תקלות שהן תוצאה של בעיות אינטגרציה ושל עבודה לא טובה ותמיד יהיו כאלה כי זו עבודה לא סטנדרטית
וכשאנחנו מדברים על אמינות - המנוע של לנדרובר סהכ די אמין אבל נגיד שלא. אם כל 200 אלף קמ הולך מנוע אני מסכים שזה לא שיא האמינות ועם יד על הלב - האוברול הקרוב יחזיק נגיד 200 אלף קמ. כמה זמן ייקח לך לגמוע אותם?
אז אני חוזר להתחלה. שתי חלופות.
או אוברול מנוע תהליך ידוע פשוט מוכר ובלי סיכונים שייתן לך שקט כנראה עד סוף החיים שלך עם האוטו,
או פרוייקט הסבה יקר הרפתקני חד פעמי עם הרבה סיכונים ותקופת גידול אמינות, שאם תשלם מספיק כסף לעמיל רישוי גם יהיה רשום ברשיון אבל תמיד תהיה בחשש להורדה מהכביש, כזה שאחריו אף אחד לא יקנה ממך את הרכב אז בטוח הוא יד אחרונה....
אז ברור שהסבה לב.מ.וו. אנחנו כאן אוהבים הרפתקאות.
אסף.
gadi_rosenfeld
10-08-24, 17:14
תודה על התגובה, לא מצאתי בארץ מישהו שיכול לעשות אובראול ל-TD5, ואני מטופל אצל אחד המומחים לדיסקו. אם אתה מכיר מישהו שיכול לעשות אובראול למנוע הזה- זו האופציה המועדפת עלי, אשמח להפניה בפרטי.
השאלה שלי היתה יותר אם דבר כזה יכול להיות חוקי (אישור של מהנדס רכב? אישור של הטכניון) ואני מבין שלא, זה חסם שאני לא מתכוון לעבור.
מבחינת ההסבה הספציפית הזו, הידע והנסיון קיים בעולם, למעשה יש מאות רכבים - גם דיסקו גם דיפנדר - שעברו את ההסבה הזאת (https://www.youtube.com/watch?v=2MnbIbdeXIU לדוגמא - הוא גם התקין גיר עם 8 הילוכים) כך שהסיכון נמוך מאוד. יש קיטי הסבה לרכישה.
הרכב הוא גם ככה יד אחרונה, מכלולי השטח שלו מעולים, יחסי ההעברה בטרנספר ובדיפרנציאלים דומה לרוביקון בן זמננו אז אין לי כוונה למכור אותו.
יש מי שמבצע אוברולים למנועים הללו. בשנים הראשונות זה היה עניין אבל אז נפרץ הסכר ומאז זה נחשב דבר שכן עושים.
אני הרבה שנים לא עמוק בלנדרוברים אז מציע שתפתח דיון חדש עם השאלה מי יעשה אוברול לTd5
אסף.
נסה למצוא בחיפוש בחור בשם נועם צרפתי.
עשה אוברול לכמה td5.
למרות שאם כבר הייתי נדרש לסוגיה של החלפת מנוע הייתי בוחר פשוט לשים td5 חדש במקום הישן, ולא לחפש הרפתקאות.
gadi_rosenfeld
10-08-24, 20:54
המוסכניק שלי מחפש מנוע מפירוק מיבוא, למצוא קנדידט טוב של מנוע16p (הגירסא המאוחרת של המנוע) זה לא פשוט. עניינים של יבוא חלפים הם מהגורמים שקשה להשיג, אבל לא רק
תודה רבה על התגובות המחכימות
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.