התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ביטוח מקיף לפי הערכת שווי נמוכה מהמחירון.

חנן-ג'יפולוג
11-08-24, 13:04
בזמנו עשיתי משהו דומה רק הפוך, להיילקס שערכו בשוק היה גבוה מהמחירון. שילמתי ליצחק לוי 700ש"ח, קיבלתי הערכת מחיר ולפי זה ביטחתי.

היום אני עם האיוניק, שעקב הקילומטראז' שלו ערכו נמוך משמעותית ביחס למחירון.
המקיף יקר, כ13500ש"ח נכון ללפני שנה לבני 50 פלוס, ואם זה המחיר אז אני כנראה לא אבטח במקיף. צד ג' וחובה בלבד. כי גם לשלם פרמיה מלאה, גם להיות בסיכון נמוך במיוחד (מעולם לא ניסו לגנוב לי רכב, וגם לא תבענו למיטב זכרוני את ביטוחי המקיף שלנו - למעט אירוע עם הבת הבכורה, והבנות כבר לא נוהגות ברכב) וגם בסוף לקבל גרושים אם קורה משהו, זה לא חכם.
יש אפשרות לעשות מקיף מוזל לפי הערכת מחיר נמוכה?

תודה מראש לעונים.

sus
11-08-24, 13:23
רק המקיף 13500?

Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
11-08-24, 13:26
כן. חלק לא קטן מזה הוא בזכות תאונה שהבכורה שלי עשתה.
זה המקיף בלי הבנות.
ההצעה המקורית למקיף עם הבנות היתה 23000ש"ח. ויתרנו.

שגיא S
11-08-24, 13:27
זה בטח לא נפוץ, אבל מההיגיון זה נראה לי שזו אמורה להיות אותה פרוצדורה של השמאות רכב.
פשוט התוצאה במקום ערך גבוה מהמחירון היא ערך נמוך מהמחירון.

שווה לשאול שמאי רכב אם יוצא להם להתקל במקרים כאלו.

erezgur
11-08-24, 13:49
לא מידיעה, אבל ההגיון שלי כמו התשובה של שגיא - אם יש מנגנון של הערכה פרטנית לטובת שווי רכב לביטוח - אז אמור לעבוד לשני הכיוונים.
לא הבנתי את המשפט הבא:

) וגם בסוף לקבל גרושים אם קורה משהו, זה לא חכם
.
אתה חושב שאם יהיה אירוע ביטוחי תקבל סכום נמוך במיוחד בגלל שיש לרכב הרבה קמ? אם היו לו מעט קמ אתה חושב שהיית מקבל סכום גבוה יותר?

נשלח מהנייד

sus
11-08-24, 14:03
כן. חלק לא קטן מזה הוא בזכות תאונה שהבכורה שלי עשתה.
זה המקיף בלי הבנות.
ההצעה המקורית למקיף עם הבנות היתה 23000ש"ח. ויתרנו.מטורף.
מאמין שכבר בדקת שאין זול יותר, אבל תנסה אולי לבדוק גם בגמא גולן.

Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
11-08-24, 14:37
לא הבנתי את המשפט הבא:

אתה חושב שאם יהיה אירוע ביטוחי תקבל סכום נמוך במיוחד בגלל שיש לרכב הרבה קמ? אם היו לו מעט קמ אתה חושב שהיית מקבל סכום גבוה יותר?

נשלח מהנייד

כן. להבנתי, גם הגדרת טוטאלוס וגם ההחזר הוא לפי הערכת שמאי ביום התאונה/גניבה. כבר בתיקון שהיה לנו לפני כשנה וחצי שמאי העריך את הרכב בכ110000ש"ח כשהמחירון היה מעל 170000. מאז הרכב עבר עוד הרבה קילומטרים וגם הזדקן כרונולוגית.

חנן-ג'יפולוג
11-08-24, 16:02
סוכן הביטוח דיבר אתי.

כמו שחשבתי, משלמים פרמיה כאילו זה רכב ממוצע, ומקבלים במקרה שנדפקנו מחירון משוקלל, שזה 90000ש"ח, מול המחירון המקורי שהוא 157000ש"ח. אין אפשרות לפרמיה מוזלת על בסיס המחירון העדכני או הערכת שמאי.

פרמיה בלי הבנות 15900ש"ח למקיף.

כנראה שנעבור לתכנית ב'. או ג'.

boaz avrahami
11-08-24, 16:11
רק מציין שההיסטוריה שממנה גוזרים הנחת העדר תביעות שהיא לפי מס הרכב הספציפי שבו בוצעה התביעה. לא לכל כלי הרכב של כל המשפחה.
זה לעיתים מאפשר משחקים מסויימים ובראשם מכונית יעודית לילדים

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

יונימוג אדום
11-08-24, 18:05
לגבי מחירי הביטוח - תיכנס לאתר בסטי ושם תקליד את מספר הרכב .
תוך חצי דקה תקבל לפחות עשרים הצעות שונות .
אני ביטחתי לפני שבוע לקסוס NX300 2018 בדרך הזאת .
קיבלתי כשלושים הצעות כאשר הנמוכה ביותר עמדה על - 7600 ש"ח והגבוהה יותר מכפול .
את הבדיקה עשיתי בשעה 05.30 בבוקר , בשעה 08.00 החל לצלצל הטלפון מסוכני וחברות הביטוח .
הסתיים בעלות של - 6170 ש"ח כולל כל ההטבות - שמשות , גרירה , רכב חלופי , ביטול השתתפות עצמית ועוד .
מחיר הרכב הזה כ- 150000 .
תנסה - מה כבר יכול לקרות ?

אילן

asafk
11-08-24, 19:34
לא מידיעה, אבל ההגיון שלי כמו התשובה של שגיא - אם יש מנגנון של הערכה פרטנית לטובת שווי רכב לביטוח - אז אמור לעבוד לשני הכיוונים.
לא הבנתי את המשפט הבא:

נשלח מהניידחבר עם איוניק 5 מרובת קילומטרים קיבל 30000 פחות מהמחירון לאחר תאונה לפני חודשיים.
בפרמיה לא היתה הנחה .....

אסף.

erezgur
11-08-24, 19:40
הבנתי, תודה.

אז אם כך גם במקרה ההפוך, אם היה ק"מ נמוך במיוחד בעת האירוע הביטוחי היה צריך לקבל מעל למחירון מאותן סיבות.

נדב42
11-08-24, 20:49
אתה חדש בארץ ?

ד ו ר ו ן
12-08-24, 08:30
אתה חדש בארץ ?

פעם ראשונה בים (מדבר)?

erezgur
12-08-24, 11:21
סתם רודף צדק תמים...

נדב42
12-08-24, 14:41
Welcome to the real world ...

מיכה100
12-08-24, 15:28
חנן אני משלם 5800 ש"ח על המקיף בווישור.
אוטו כמו שלך רק מודל 2022, כל נהג מעל 24, אין תביעות קודמות, יישוב בשפלה יחסית רגוע מבחינת גניבות.
הביטוח די מחורבן לזכרוני באותיות הקטנות, אבל עדיין מקיף.
תבדוק שוב.

מיכה100
12-08-24, 15:51
את הבדיקה עשיתי בשעה 05.30 בבוקר , בשעה 08.00 החל לצלצל הטלפון מסוכני וחברות הביטוח .

אילן
גם אצלי ההצעה הסופית היתה פחות מחצי מההתחלתית (מחברות שונות).
לא פלא שאנשי המכירות רבים על כל ליד, הכל מצביע על כך שיש כסף גדול ומתח רווחים משמעותי בתחום הזה.

חנן-ג'יפולוג
14-08-24, 10:48
הלכנו על צד ג וחובה.

לקחתי את הפערים שהיו השנה בהצעות בין צד הג' למקיפים על כל הרכבים שלנו ושמתי אותם בקרן שייעדתי עבור נזקים עצמיים וגניבות לרכבים שלנו. בעוד שנה אפקיד שם שוב את הפערים וכן הלאה.
כל הרכבים עברו לביטוח צד ג' במקום מקיף.

עוד עשר שנים נוכל לדגום את הסטטיסטיקה הפרטית שלנו ונראה אם הקרן גרעונית או רווחית. לאור תצפית על העבר אני משער שהיא תהיה רווחית.

כל ההצעות להשוואת מחירים כמובן נכונות וגם יושמו. ההתייחסות שלי כאן היא רק להצעות הזולות ביותר.

יונימוג אדום
15-08-24, 17:24
[QUOTE=יונימוג אדום;1054258]לגבי מחירי הביטוח - תיכנס לאתר בסטי ושם תקליד את מספר הרכב .
תוך חצי דקה תקבל לפחות עשרים הצעות שונות .
אני ביטחתי לפני שבוע לקסוס NX300 2018 בדרך הזאת .
קיבלתי כשלושים הצעות כאשר הנמוכה ביותר עמדה על - 7600 ש"ח והגבוהה יותר מכפול .
הסתיים בעלות של - 6170 ש"ח כולל כל ההטבות - שמשות , גרירה , רכב חלופי , ביטול השתתפות עצמית ועוד .
מחיר הרכב הזה כ- 150000 .
תנסה - מה כבר יכול לקרות ?

אילן

תפנית בעלילה .
לפני מספר ימים זוגתי התקשרה לביטוח 9 ששם היה מבוטח הרכב הקודם על מנת לבטל את הפוליסה .
נציג החברה ישב לי על הווריד .
שאל למה לא פניתי אליהם בהצעה חדשה , אמרתי לו שקיבלתי הצעה גם מהם והיא הייתה משמעותית גבוהה.
סיפרתי לו כמה שילמתי עבור כלל הביטוחים שעשיתי .
חזר אלי לאחר מספר דקות עם הצעה מפתה - 5600 ש''ח כולל כל הכיסויים , כולל ביטוח שמשות וגרירה .
שאלתי האם גם הגג הפנורמי מכוסה ובהתחלה אמר שלא , הסברתי לו שזה המפרט של הרכב הזה ולאחר שבירר אמר שכן .
את כל תהליך החלפת החברה הוא מטפל .
בקיצור - יש צורך להתווכח ומסתבר שלא מעט , אבל לבסוף זה משתלם .

אילן

talkl
15-08-24, 23:31
הלכנו על צד ג וחובה.

לקחתי את הפערים שהיו השנה בהצעות בין צד הג' למקיפים על כל הרכבים שלנו ושמתי אותם בקרן שייעדתי עבור נזקים עצמיים וגניבות לרכבים שלנו. בעוד שנה אפקיד שם שוב את הפערים וכן הלאה.
כל הרכבים עברו לביטוח צד ג' במקום מקיף.

עוד עשר שנים נוכל לדגום את הסטטיסטיקה הפרטית שלנו ונראה אם הקרן גרעונית או רווחית. לאור תצפית על העבר אני משער שהיא תהיה רווחית.

כל ההצעות להשוואת מחירים כמובן נכונות וגם יושמו. ההתייחסות שלי כאן היא רק להצעות הזולות ביותר.מדהים אתה עושה משהו שאני מפנטז עליו הרבה זמן.
מעניין במה אתה שם את הכסף. 10 שנים הייתי שם על מדד פסיבי כלשהו.

משהו שפרסמתי בפייסבוק שאולי יכול לעזור לקוראים עתידיים להוריד את מחיר הביטוח:

ביטוח חובה + מקיף בחברת הביטוח ״ביטוח חקלאי״
גימני דור 3 2016
חובה 1451
מקיף 2146

תבקשו השתתפות עצמית הכי גבוהה, במוסך הסדר.

147322147323

Sent from my SM-G998U1 using Tapatalk

boaz avrahami
16-08-24, 08:46
כל זמן שאין רמאויות בעניין הזה של ביטוח ( ובתוך המשפחה לא יהיו) אז ברור שהרווח בצד שלך.
המקיף הוא הרווח הכי גדול בביטוח עבור החברות בייס סיכון לעומת מחיר הפרמיה והסיכון מגודר.
גם אין לך נזק של התיקרות הפרמיה בעתיד מפני שצד ג נחשב גם הוא להנחה

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

נמרוד
22-08-24, 17:22
מתמטית ברור שאין סיבה לעשות ביטוח מקיף לרכב. התוחלת היא בהגדרה שלילית ללקוח וחיובית לחברת הביטוח, הנזק מוגבל מראש לשווי מוסכם של הרכב.

אז למה בכל זאת? חנן, אתה כתבת פה פעם משהו חכם שאני זוכר בערך ככה:

האם כשהרכב יגנב או יושמד, אתה תוכל להצדיק בפני עצמך או שותפתך לחיים השקעה במחליף? ביטוח מקיף, גם אם הוא מחזיר רק חלק ואפילו לא גדול מסכום ההשקעה הכולל ברכב שטח, הוא בסיס פסיכולוגי לקניית מחליף.

חנן-ג'יפולוג
22-08-24, 19:24
לגבי זוגתי, הצבתי לפניה את הנתונים שהעליתי לכאן והיא החליטה ללכת בדרך הזו.

בכל מקרה ההחלטה המשותפת היתה שאם קורה המקרה, מתבאסים קלות כי אי אפשר להימנע מזה וקונים רכב מחליף בלי להתחרט על ההחלטה .

בנוסף, עזרנו משמעותית לסטטיסטיקה להיות לטובתינו מכאן ולהבא, הן בנישול הבנות מהאיוניק והן באמצעים טכנולוגיים אחרים שלא אפרט כאן.

-->