PDA

צפייה בגרסה מלאה : סיירה עם אוסטרלי flatbed - משחק עם הרעיון

GodsFather
13-08-24, 22:29
אני משחק עם הרעיון של סיירה 4x4 משנתון שנות ה90.

סרן חי אחורי בלבד, קדימה משולשים. מנוע 5.7 בנזין.

יש בשוק כמה שנעים בין 20-40 אשח במצבי צבירה שונים אבל כולם מצריכים עבודה מסוימת כדי להתחיל לנוע עם הרכב בבטחון, בכביש.

במקור מגיע עם 31"

מחלות ידועות?

זמינות חלפים? ובמיוחד פלסטיקה וקוסמטיקה שבדרך כלל לא שורדת 30 שנות התעללות ברכבים האלה. רואים גם בתמונות בלוחות.

הסבה לגז עובר טוב במנוע הזה?

מה המשמעות לעלות ל33 מבחינת עומסים ושדרוגים נחוצים. לא רישוי. מניח שצריך לחזק את הפרונט? היגוי? יש לי חבר עם כזה ו35 אבל הוא מזיז אותה מעט מאד והרכב שלו גבוה מאד, לא משהו שאני שואף לו כל עוד אפשר לשמור על פרופיל צנוע.

מה סדג עלויות החלפת הארגז לflatbed ואם נגדיל לעשות אז לתצורת contractor אוסטרלי שזה ארגז משוכלל יותר (כמו בטויוטה של שיינר) - תאים מתחת למשטח העמסה, מגירה ענקית לכל אורך הארגז גם כן תחתיו, שיפור זווית נטישה ועוד. זכור לי שהיה כאן חבר פורום עם כזו הסבה שעשה בעצמו. אם יקרא את השרשור וישפוך מידע, זהב.

תודה

אמיר

Sent from my SM-F916B using Tapatalk

geva dover
14-08-24, 07:44
מבחינת מנוע הוא נחשב מאוד אמין, ה6.5 דיזל עוד יותר ( אם תמצא) עם כמויות מומנט גדולות יותר.

יש להם מחלה של דשבורדים מתפרקים בגלל השמש
הפרונט שלהם בדרך כלל פריך ( בטוח שיש פתרונות לפרונט מחוזק כמו בטרופר אבל מודה שלא חקרתי את הנושא עד הסוף)

קבינה אחת או קבינה וחצי (לטעמי עדיף, חבל שאין דאבל)

בתכלס אתה גם יכול לקנות סברבן/יוקון 2500 ולהסב אותו לשינה ברכב או שהגיע הזמן שנלך כולנו בדרכו של צחי ונקנה ונדורות.

פספסת אחד חתיך שהיה למכירה לפני חודש..

אם אתה לא נעול על אספנות, יש f350 2008 מדוגם ככה לטיולים במרקט פלייס בפייסבוק. יש מצב גדול שזו נבלה או שווה להעיף מבט כי יש מצב שאני טועה.
מדגיש שאין לי שום קשר לרכב הזה.

https://www.facebook.com/share/p/F657h8waBManc8cM/?mibextid=oFDknk
Sent from my SM-G988B using Tapatalk

GodsFather
14-08-24, 08:48
תודה.
דיזל זה סיפור אחר.

ואין לי רשיון ג.

מעניין באמת סיפור הפרונט ואילו נסיבות מפרקות אותו.

geva dover
14-08-24, 08:48
אז אם בנזין, יש אחד חתיך ( דאבל גנט) למכירה

שחר גרינברג
14-08-24, 10:15
בסוף זה k1500 יש מלא חלקים זמנים בארץ האפשרויות
רק צריך כרטיס אשראי וסבלנות
תוכל למצוא פתרון לכל בעיה

Sent from my iPhone using Tapatalk

נמרוד
14-08-24, 10:34
אני משחק עם הרעיון של סיירה 4x4 משנתון שנות ה90.

סרן חי אחורי בלבד, קדימה משולשים. מנוע 5.7 בנזין.

יש בשוק כמה שנעים בין 20-40 אשח במצבי צבירה שונים אבל כולם מצריכים עבודה מסוימת כדי להתחיל לנוע עם הרכב בבטחון, בכביש.

במקור מגיע עם 31"

מחלות ידועות?

זמינות חלפים? ובמיוחד פלסטיקה וקוסמטיקה שבדרך כלל לא שורדת 30 שנות התעללות ברכבים האלה. רואים גם בתמונות בלוחות.

הסבה לגז עובר טוב במנוע הזה?

מה המשמעות לעלות ל33 מבחינת עומסים ושדרוגים נחוצים. לא רישוי. מניח שצריך לחזק את הפרונט? היגוי? יש לי חבר עם כזה ו35 אבל הוא מזיז אותה מעט מאד והרכב שלו גבוה מאד, לא משהו שאני שואף לו כל עוד אפשר לשמור על פרופיל צנוע.

מה סדג עלויות החלפת הארגז לflatbed ואם נגדיל לעשות אז לתצורת contractor אוסטרלי שזה ארגז משוכלל יותר (כמו בטויוטה של שיינר) - תאים מתחת למשטח העמסה, מגירה ענקית לכל אורך הארגז גם כן תחתיו, שיפור זווית נטישה ועוד. זכור לי שהיה כאן חבר פורום עם כזו הסבה שעשה בעצמו. אם יקרא את השרשור וישפוך מידע, זהב.

תודה

אמיר

Sent from my SM-F916B using Tapatalkכזה רכב קונים ונוסעים, מטיילים ומתקנים, נהנים ומשלמים. אבל בטח לא משקיעים...

אתה לא באמת הולך להשקיע כפולות של מחיר הקנייה בשפצורים אוסטרליים שירדו לטמיון עם הרכב.

שגיא S
14-08-24, 11:47
דומה אבל שונה - יש למכירה טאהו/יוקון שנת 2007 במחירים של 40K שכבר בא משודרג ומוכן.
אחלה רכב טיולים למי שלא מחפש להשתגע עם עבירות

GodsFather
14-08-24, 23:20
כזה רכב קונים ונוסעים, מטיילים ומתקנים, נהנים ומשלמים. אבל בטח לא משקיעים...

אתה לא באמת הולך להשקיע כפולות של מחיר הקנייה בשפצורים אוסטרליים שירדו לטמיון עם הרכב.אני די מסכים איתך. הבעיה היא שבשוק הנוכחי הם מגיעים שבורים, כך שאין ברירה אלא להשקיע קצת. אם נקודת המוצא היא שמכנית וחשמל הרכב תקין ברמה של להניע ולנסוע בראש שקט ואין כל מיני שברי חלודה משמעותיים בסגנון משםחת קדמוני, אז נשאר הארגז.

אני לא מדבר על להרים ארגז כמו של רפי mudmen, אבל ההבדל בין אפילו flatbed עם דלתות לבין הארגז המקורי הוא תהומי בנוחות עבודה וכמובן עבירות בסיסית. האמבטיה המקורית מאד נמוכה, ארוכה ולרוב חבוטה מאד.

ולמי שמציע את הדגם המקביל והסגור - יוקון וכד. אוהב אבל פחות, לפחות בשלב זה. פעם חלמתי על סאברבן, נותרו עוד פחות מהסיירות בשוק...

אם לא אצליח להסיר את הוטו בבית, אז כנראה שנתפשר...

ishc
15-08-24, 07:57
1. זה לא k שזה בודי מרובע.
2. צריך לבדוק איזה רכבת כוח מדובר, 1500, 2500 ואולי אפילו 3500.
3. מנוע 5.7 tbi, הוא מנוע מאוד פשוט, טיפש ואמין. מקבל גז בהבנה צורך כמויות מאורעות של דלק/גז.
4. גיר, 4l60 זה דרעק, חפש דגם עם 4l80e.
5. סרן אחורי, הדגמים היותר חלשים יגיעו בטח עם 10 בולט, אתה צריך לחפש 14 בולט, שמונה ברגים בגלגל.
6. מנוע 6.5 נחשב אמין בדגמים המכניים ללא משאבה חשמלית ועדיין זה ג'יזל על כל החולות הרעות שלו, לחלוטין עדיף בנזין.
7. ה-low קצת מחורבן בעיקר בגלל יחס ארוך בגיר.
8. חלקים ושיפורים כאוות נפשך עומק כיסך, אמריקה

חפש בפייס את דורון איצקוביץ שמכר אחת כזו סופר מדוגמת לא מזמן, הוא ידע לעשות לדץגהי הארגז והפרונט.

אוטו מגניב!!!

Sent from my CPH2465 using Tapatalk

geva dover
15-08-24, 14:06
רק דיברת וכל הפיד שלי בפסייבוק מלא בסיירות/נאוודה ( שוקינג, נכון?).. טוב לפחות זה הוריד את המודעות של הונדורות.

לעניינו:
קפץ לי אחד flat bed 6.5 diesel אם מדבר אלייך.
הבעיה היא שהיא אצל סוחר ידוע ואם אצלו המחיר כזה נמוך, לא הייתי מדיע עם ציפיות.
https://www.facebook.com/share/p/8vqmQpyCrPU6Xutr/?mibextid=oFDknkhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20240815/60ab43b3bfc48ed32602a245f0105b24.jpg

איל מ
15-08-24, 15:40
.
6. מנוע 6.5 נחשב אמין בדגמים המכניים ללא משאבה חשמלית ועדיין זה ג'יזל על כל החולות הרעות שלו, לחלוטין עדיף בנזין.

אני לא בטוח שאי פעם תחזקת מנוע דיזל ישן.
הנסיון הלא רב שלי אומר שמנוע דיזל ישן וטיפש מאריך חיים פי שלוש ארבע ויותר ממנוע בנזין. ועם הרבה פחות בעיות בשוטף.
סברה שלי היא שלהרבה מאוד אנשים יש רתיעה, כי הם מכירים בנזין מצעירותם (רכב ראשון בד"כ היה איזה סמוראי/ויטארה/לאדה/פרוזה או שווה ערך, וכשאנחנו צעירים אנחנו לומדים הכי הרבה, לחילופין הגרוטאות של ההתחלה מטבען מלמדות אותנו יותר ואז יש נסיון ובטחון במנועי בנזין).

שחר גרינברג
15-08-24, 16:51
מסכים עם אייל
אני מתחזק היום טרופר בנזין 2001 והיילקס 97

מנוע דיזל מכאני הוא אחד הקלים לעבודה ותחזוקה
הרבה יותר פשוט מבנזין משנתון לא כל כך רחוק

היתרון הזה מתהפך ברגע שמתחילים להתעסק עם מסילה משותפת וכו

asafk
15-08-24, 18:07
המנוע 6.5 הותיקה והטוב הוא סוס עבודה פשוט עם ים חלפים והמון ידע. הגיר שמשודך אליו 4L80E כנ"ל.
זה לא שאין הוצאות אבל הן נמוכות בכיוון של מנועי הבנזין של פעם.
רכב זה אמנם לא רק מנוע וגיר אבל בדברים האלו אין הרבה יותר מזה.
הטנדר במודעה אם לא רקוב - מה כבר יכול להיות? גם אם המנוע או הגיר גמורים אפשר להחליף. מניסיוני גם בשנים האלו כל מה שבא עם 8 ברגים לוקח גלגלים גדולים בלי בעיה.
בקיצור.,.. לך לראות זה דווקא יכול להתברר כעסקה טובה.
מניח שהמחיר נמוך כי מי מחפש טנדר דיזל חד קבינה שהוא כמעט אספנות?

אסף.

GodsFather
15-08-24, 22:19
גל סוחר שאני מכיר וזה בסדר. צריך לדעת לאמוד את עומק ההשקעה הנדרשת ברכב שכנראה עבד קשה.

כרגע יש וטו מסוים בבית להכנס לפרויקט כזה.

לגבי דיזל - העלויות של הסולר היום גבוהות, מאד. גם אם הרכב לכאורה יותר חסכוני מבנזין, זה לא מתקרב... בטח לא לאופציה של שילוב בנזין וגז.

ishc
15-08-24, 22:28
אם המשאבה מכנית זה עוד חצי נחמה.
והם לא יותר חסכוניים וגם אני חושב שעדיף בנזין.
קח בחשבון עוד 10k-12k על מערכת גז אם זה הכיוון ובעיקרון התקנה על tbi זה לא אידאלי אבל זה עובד ושליטר גז נע בין 2.65 ל-3.40 אין שאלה בכלל.

geva dover
15-08-24, 22:37
גל סוחר שאני מכיר וזה בסדר. צריך לדעת לאמוד את עומק ההשקעה הנדרשת ברכב שכנראה עבד קשה.

כרגע יש וטו מסוים בבית להכנס לפרויקט כזה.

לגבי דיזל - העלויות של הסולר היום גבוהות, מאד. גם אם הרכב לכאורה יותר חסכוני מבנזין, זה לא מתקרב... בטח לא לאופציה של שילוב בנזין וגז.

Sent from my SM-F916B using Tapatalkהכל תלוי איפה אתה מתדלק.
אצלי מחיר הסולר יותר זול במעט מהבנזין, ראיתי הפרשים בעבר של 2-3 שקל זול יותר מהבנזין.
לדעתי אם תחפש קצת בעיר, אתה תמצא תחנה שמוכרת סולר בזול יותר ( בדכ איפה שאין ריבוי משאיות וגיפים).

GodsFather
15-08-24, 22:50
פה הבעיה - אני לא רוצה תלות זמינות תחנה כלשהי או להתחיל לחפש וואצאפים וכאלה. בנזין מחיר מפוקח, מחיר די יציב וידוע בכל התחנות.

איל מ
15-08-24, 22:57
במרכז אני יודע על המון תחנות בהן הדיזל זול יותר מהבנזין.
בדרום ובצפון אני לא מתדלק מהסיבה הפשוטה שיש לי טווח של מאות רבות של קילומטרים. למעשה, קשה לי להזכר מתי פעם אחרונה תדלקתי לא באזור הבית.
לא יודע מה צריכת הדלק של סיירה ביחס לגודל הטנק, אבל מניח שטנדר אמריקאי מסורתי אמור להיות מסוגל לגמוע מרחקים גדולים.

GodsFather
15-08-24, 23:26
יכול להיות שאתה צודק. זה טנק דלק של 70 ליטר לפחות אם אני זוכר נכון. במקרה של 1:4 אתה עם 280 ק"מ. שזה בערך טיול חד יומי מהמרכז לדרום...

נקודה נוספת לרעת הדיזל ואפילו שתיים -
המחיר הזול הוא למזומן. זה אומר להיות עם סטיפות בכיס. צרות של עשירים ועניין של גישה אבל זה אילוץ.

נקודה שניה - סולר מהול/מזוהם.

לביא
16-08-24, 01:34
בהסדר התדלוק עם התקן שיש בתחנות סונול דור אלון וטן, לא צריך לחפש כלום.
לא אומר לקנות, רק אומר שזה לא תירוץ למה לא לקנות דיזל.

geva dover
16-08-24, 07:40
יכול להיות שאתה צודק. זה טנק דלק של 70 ליטר לפחות אם אני זוכר נכון. במקרה של 1:4 אתה עם 280 ק"מ. שזה בערך טיול חד יומי מהמרכז לדרום...

נקודה נוספת לרעת הדיזל ואפילו שתיים -
המחיר הזול הוא למזומן. זה אומר להיות עם סטיפות בכיס. צרות של עשירים ועניין של גישה אבל זה אילוץ.

נקודה שניה - סולר מהול/מזוהם.

Sent from my SM-F916B using Tapatalk1. אני מאמין שהוא מסוגל לנסוע לפחות 350 קמ על הטנק סולר שלו שזה כבר יומיים טיול לפחות.
2. חוץ מהערבה, גם בדרום יש המון תחנות שהסולר זול ללא קשר למזומן ואשראי. פשוט צריך לשאול/להכיר/לחפש
3. הסיפור של הסולר עם מים/סולר מזוהם זה קל, אל תקנה בכל מיני תחנות מוזרות של חברות מוזרות. אני מתדלק בפז סולר בזול יותר משמעותית מהבנזין באשראי.
4. לדעתי שווה ללכת לראות אותו, יש לו כבר flatbed הוא הדגם שחיפשת. אם הבפנים לא שחוט והפחחות סבירה. היתר בר החלפה ואפילו בזול, זה רכב מהתקופה שבה כל חלק אמריקאי מתאים לכל רכב אמריקאי ככה שאין ולא היה אי פעם בעיה שח זמינות חלפים (גם לא משער שתהיה).

erezgur
16-08-24, 12:25

רק לגבי ההערה הזו - בדוק את עצמך שוב, כיום הסולר בחלק מהתחנות (רשמיות ומוכרות, דלק, פז, סונול וכו') זול יותר מבנזין באותן תחנות. ראה גם את המחירים בהסדר גפולוג בשרשור כאן באתר.
נכון שהסולר אינו בפיקוח ויש תחנות רבות בהן המחירים שלו גבוהים במיוחד, אבל אני חושב שבכל אזור בארץ תמצא מספר תחנות שכיום מחיר הסולר שבהן זול ממחיר הבנזין.

תדלקתי השבוע סולר בתחנה של "דלק" סמוך למקום מגורי ב- 7.07 שח לליטר (באשראי). בדוק כמה אתה משלם על ליטר בנזין.

asafk
16-08-24, 13:58
לגבי סיירה 6.5 טורבו במצב לא עמוס - צריכת הסולר הממוצעת תהיה בסביבות 6.5 עד 7 קמ לליטר. היתרון בדיזל הוא שצריכת הדלק כמעט קבועה ולא משנה כביש שטח אלא רק כמה מעמיסים או גוררים.

אסף.

ishc
17-08-24, 00:48
האזמפלר המדובר הוא שנת 97, יש סיכוי שהמשאבה שם כבר מפוקחת מחשב ו.... שנתיים + לאספנות שזה לא מעט.
מעבר לזה נשמע מעניין

asafk
17-08-24, 07:58
ה PMD לא ממש הופך את הרכב לממוחשב אבל כן.. הוא כנראה קיים.

אסף.

אמוץ נ.
17-08-24, 14:35
אמיר, אם כבר אמריקאי ישן, למה לא Square Body?
אמנם יש פחות היצע, בטח של טנדרים, אבל זה אייקון קלאסי עם סרן חי מקדימה והרבה יותר מגניב.
בלייזרים יש לא מעט, סבארבנים יש פחות אבל מדי פעם צץ אחד.
ד״א, הערך שלהם בארה״ב רק עולה.

GodsFather
17-08-24, 17:31
בלייזר זה אחלה. אפילו אפשר לנסוע בלי גג. ואם ממש מתעקשים אז יש מקום מאחורה ל2 נוסעים.

סיירה "מרובעת" זה בכלל אקזמפלר נדיר שאין מה להרבות במילים, הוא אולי מצוין על הנייר אבל רק שם נראה אותו.

המחיר בישראל? כמשקלם בזהב.

אז חיים עם מה שיש.

ishc
17-08-24, 17:48
אמיר, כתבת נכון. אין מנוס מלקנות ונדורה

moriseven
18-08-24, 15:45
https://www.facebook.com/marketplace/item/1970958600042710/?ref=product_details&referral_code=marketplace_top_picks&referral_story_type=top_picks

GodsFather
18-08-24, 17:38
אמיר, כתבת נכון. אין מנוס מלקנות ונדורה

Sent from my CPH2465 using Tapatalkמת על הונדורה, אבל כמה היא עבירה מול טנדר?

GodsFather
18-08-24, 17:41
https://www.facebook.com/marketplace/item/1970958600042710/?ref=product_details&referral_code=marketplace_top_picks&referral_story_type=top_picksיא ראבראבק

geva dover
18-08-24, 17:41
מת על הונדורה, אבל כמה היא עבירה מול טנדר?

Sent from my SM-F916B using Tapatalkראיתי את של צחי בפעולה. היא עבירה מאוד

מוטי ג.
19-08-24, 21:21
רוצים כזה?
https://www.facebook.com/share/Sqv2sWmfnzHv2ApJ/?mibextid=kL3p88

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

ד ו ר ו ן
19-08-24, 22:00
ראיתי את של צחי בפעולה. היא עבירה מאוד

זה לא טנדר.
לא יפני ולא אמריקאי.
זה חיה אחרת לגמרי ובא לתת מענה לצורך מוגדר שאינו טנדר.

מנסיעה עם כזה בשטח, זה מתנהג אחרת ומרגיש אחרת, לאו דווקא לטובה.
אבל זה לא הייעוד שלו אז ההשוואה מראש אינה נכונה בעיניי.

GodsFather
19-08-24, 23:31
אני מאד אוהב ואנדורה 4*4. אבל מכיר את עצמי ולא אוכל לעשות ממנה את מה שמגיע לה. בטח לא לרמה שצחי הגיע או רון נחמן ואחרים ולי עצמי יש שפע רעיונות. וזה לא יניח לי ואני אשפוך על זה הון. זה פשוט לא השלב הזה בחיי. אולי עוד עשור ואולי לעולם לא.

גם סיירה זה משהו שאני צריך לגדול לתוכו, תרתי משמע, אבל אני קצת מכיר והיא מרגישה לי יותר סלחנית. גם הבלייזר שהעלו כאן באותה קטגוריה, אם כי יותר נדיר.

ishc
19-08-24, 23:37
הכל היה בצחוק כן...?
אם אתה לא מתכנן פרוייקט למה flat bed?

GodsFather
20-08-24, 17:49
לא אמרתי שלא מתכנן. אבל הפלטפורמה שונה. אולי קלה יותר לעבודה וגם תרתי משמע.

וכמובן וורסטיליות העמסה.

-->