PDA

צפייה בגרסה מלאה : קרן השתלמות - דרך סוכן או באופן עצמאי (ישירות מול בית ההשקעה)?

heminew
22-08-24, 12:35
כמו בכותרת. היתרון דרך סוכן - לכאורה אני לא צריך לשבור את הראש דרך איזו חברה לעשות את הקרן. חסרון - צריך להניח שאני סומך על ההמלצה של הסוכן (מבקש סליחה מכל הסוכנים שנמצאים פה).
מה דעתכם? תודה.
חמי.

ADaShim
22-08-24, 13:11
אתה תמיד יכול לבקש מהסוכן לפתוח לך קרן השתלמות בחברה מסויימת. גם כשאתה עובד ישירות מול החברה המנהלת אתה עובד מול סוג של סוכן (מוגבל יותר).

קייס קינום
22-08-24, 13:14
תלוי בסוכן. תחליט על מסלול השקעה (שלי יושבות על עוקבי מדד S&P500, לא מתיימר להיות מבין ולא ממליץ) תשאל אותו מה דמי הניהול שהוא יכול להשיג ותבדוק מול כמה בתי השקעות מה הם מציעים. אם יש לך גישה למועדוני צרכנות כמו חבר וכו׳ שווה לבדוק, לפעמים יש שם הצעות טובות.

boaz avrahami
22-08-24, 14:12
אם אתה שואל את זה אז אתה לא מספיק מתמצא בתחום כמו רובנו.
אני לא הצלחתי לקבל תנאים עדיפים בשום בית השקעות בהשוואה לעם סוכן אבל הסוכן שלי הוא אחת החברות היותר גדולות.
בנוסף אני מקבל ייעוץ מתי שאני רוצה.

תבדוק גם באתר גמל נט מי בית ההשקעות שאתה הכי מעוניין לעבוד איתו על בסיס המסלולים, העמלות והסכום.
כנראה שתתלבט בין מור לאנליסט.

שים לב שמחקי מדדים כמו S&P500 לא לגמרי מחקים את התשואה. לפעמים לטוב ולפעמים לרעה. תביט בתוצאות המסלולים לאורך זמן ותזכור שזה השקעה לטווח ארוך ולא השקעה קצרת מועד.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

heminew
22-08-24, 15:53
תודה. השאלה אם יש חסרון מובנה בירוקרטי או אחר להצטרפות ישירות מול בית ההשקעות?
בעיקר בהקשר של - טופסיאדה, קלות בניוד בין בתי השקעות, וכו׳

22-08-24, 16:20
עם קצת מאמץ אתה יכול לעשות לבד
תבדוק מה עשו קרנות ההשתלמות בשנים האחרונות
אני בודק בדרך כלל שנה שנתיים ושלוש אחורה כאשר ה 3 שנים הוא העדיף כי זה נתון תמונה לאורך זמן
מקום העבודה פותח לך את קרן ההשתלמות היכן שאתה רוצה
את קובע לבד את הסיכון שאתה רוצה אם זה אג"ח או עוקבי מדדים כמו תל אביב 35 או S&P500 וכ"ד
או מסלול כללי שהוא 50% מניות 50% אג"ח בדרך כלל .
תרים טלפון לחברה שאתה בוחר תבקש הנחות לדמי הניהול

אם תרצה לעבור פשוט תבחר חברה תפתח חשבון ותן הוראת העברה
היום הכול דיי פשוט
בהצלחה

kobmyster
22-08-24, 18:36
אם אתה מעוניין שקרן ההשתלמות שלך תעקוב אחרי מדדים רחבים ואם יש לך צבירה יפה - אתה יכול לנהל את זה בעצמך דרך חשבון IRA ולקנות לבד כל חודש תעודת סל עוקבת. יש כמה כאלה, עם עקיבה סינטטית או עם עקיבה פיזית, על ה- S&P וגם על מדד עולמי.

ג.נ - זה מה שאני עושה כבר כמה שנים, משלם גרושים בעמלות ונותן לשוק לעבוד בשבילי בלי לשבור את הראש. בפרט, לא מעניין אותי אם השוק יורד או עולה - אני לא נוגע, רק קונה כל חודש. מייעד את זה לפנסיה או לפרישה מוקדמת, מה שיגיע קודם, ולא לממן חופשות או כלי רכב. בכל שנה בארבע השנים האחרונות ניצחתי לבד עם עוקב מדד בסיסי את כל הקרנות השונות.

לא המלצה, לא ייעוץ, אין לי מושג מה אני עושה וכל מי שמקשיב לי מטומטם כמעט כמוני. ואחרי כל זה - חשוב ללמוד לעומק על המדדים האלה, על המשמעות של IRA ועל הצורך בעצבים של ברזל כדי לנצל את היתרונות של השיטה הזו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

heminew
24-08-24, 16:38
סבבה תודה לכולם

שולץ האיום
24-08-24, 18:28
משמח אותי לקרוא תגובות כאלו, עם מדד ה S&P כהמלצה לשלב בחסכון או להצמיד את כל החסכון אליו.
עד לפני שנתיים שלוש, רוב הישראלים לא הכירו את המדד, לא בדקו ולא השוו את התשואות של בתי ההשקעות בארץ מול המדד הזה, שמשמש במדינות רבות כבסיס להשוואה עבור חסכונות הפנסיה או כל כלי חסכון.
פתאום פרסומות בטלויזיה, נפל האסימון וכולם מדברים עליו.
הגיע למצב שבכל החברות קיים מסלול פנסיה עם הצמדה 100%, מה שלא היה אפשרי עד לפני שנתיים.
הרבה אינטרסים נגד המהלך הזה, משמעותו דולרים, קונים דולרים, וגם ייבוש נוסף של הביצה המקומית, הבורסה בתל אביב שגם ככה מתייבשת, ובצדק.
התעוררנו.
IRA קצת קיצוני לחוסך הממוצע, ולא מומלץ לדעתי אלא אם כן מבינים טוב את המשמעויות של לנהל את זה לבד.

המדינה שלנו צעירה בהמון מובנים, ובזמן האחרון יש תחושה שהרבה חרא צף, פתאום רואים לכולם, לכל הגופים המושחתים, לכל הקרטלים, תם עידן התמימות.
רוצה לומר, תהליך מאוד בריא, עם כל הבאסה, בסוף יהיה טוב.

כמובן דעתי בלבד, מה אני מבין וכו וכו…

קייס קינום
24-08-24, 20:14
אם אתה מעוניין שקרן ההשתלמות שלך תעקוב אחרי מדדים רחבים ואם יש לך צבירה יפה - אתה יכול לנהל את זה בעצמך דרך חשבון IRA ולקנות לבד כל חודש תעודת סל עוקבת.

אתה לא מפסיד בזה את יתרונות המיסוי של קרן השתלמות? ממה שאני מכיר (כאמור לא הרבה) העצה היא תמיד לשים מקסימום שאפשר, סביב 19K שח/שנה, בקרן השתלמות מהסיבות האלה (אישית אני משתדל לשים גם את המקסימום השנתי בקופת גמל להשקעה על אותו מדד)

kobmyster
24-08-24, 20:27
אתה לא מפסיד בזה את יתרונות המיסוי של קרן השתלמות? ממה שאני מכיר (כאמור לא הרבה) העצה היא תמיד לשים מקסימום שאפשר, סביב 19K שח/שנה, בקרן השתלמות מהסיבות האלה (אישית אני משתדל לשים גם את המקסימום השנתי בקופת גמל להשקעה על אותו מדד)

קרן ההשתלמות נשארת אותה קרן השתלמות - רק שאת הכסף שנכנס אליה כל חודש אני מקבל לחשבון ייעודי בבנק לאומי ובו אני קונה איזה ניירות ערך שאני רוצה.
אני יכול לעשות עם זה מה שבא לי - לטוב ולרע. לקנות עוקב מדד ולשכוח ממנו או לעשות עם זה מסחר יומי ולעבוד בזה.
כל עוד לא מוכרים ניירות אלא רק קונים - זה מתנהג כמו כל קרן השתלמות אחרת. אשלם מס רווחי הון ביום שבו אממש.
אני מודה שאני לא יודע אם יש תשלום מס אם מוכרים ניירות - אני כאמור לא משחק עם זה אלא רק קונה.
היתרון המשמעותי של IRA עם קנייה של תעודות סל עוקבות מדד על פנימסלולים מנוהלים עוקבי מדד למיניהם היא שזו עקיבה טובה מאוד וזולה מאוד (דמי ניהול אפסיים, דמי קניה ומכירה נמוכים מאוד). ראיתי חישוב שמדבר על חיסכון של כחצי אחוז מדי שנה ואם מייעדים זאת לטווח הארוך זה הרבה כסף במצטבר.
החיסרון הוא שהיום צריך סכומים הזויים הצבירה, שעד לפני שנה וחצי שנתיים היו סבירים. הסיבה להעלאת הצבירה המינימלית היא שזה לא משתלם לחברות, בעיקר כי דמי הניהול מינימליים.

אגב, הפנסיה שלי ושל אשתי יושבות שתיהן באופן מלא על מסלולים עוקבי S&P. זה בעיני מה שכל מי שיש לו יותר מחמש שנים עד ליציאה לפנסיה צריך לעשות (לא ממליץ וכו')

assafy
24-08-24, 22:35
כל עוד לא מוכרים ניירות אלא רק קונים - זה מתנהג כמו כל קרן השתלמות אחרת. אשלם מס רווחי הון ביום שבו אממש.

היתרון הגדול של קרן השתלמות שיש פטור ממס רווחי הון להפקדות עבור תקרת שכר חודשית לשכיר בסך 15712 ש"ח.

החיסרון שהכסף לא נזיל במשך 6 שנים.
ההמלצה לא לגעת בזה ככל האפשר גם לאחר 6 שנים בגלל הטבת המס.

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk

-->