PDA

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות בנושא מיזוג אוויר לדירת 6 חדרים

אדי
27-08-24, 10:47
שלום לכולם,

יש לנו דירת 6 חדרים חדשה שאני מעוניינים להתקין בה מערכת מיזוג אוויר (מרכז הארץ, קומת ביניים).

האידיאל מבחינתי היה מיני-מרכזי לשטחים המשותפים ומזגנים עיליים בכל אחד מהחדרים, אך לצערי אין מספיק מקום ליחידות החיצוניות במסתור הכביסה (הוא בגודל של כ2 מ׳ על 1 מ׳ וחלקו תפוס ע״י דוד המים החמים.

קיבלתי הצעות שונות שכללו:
הצעה 1 - מיני מרכזי לכל הדירה ומזגן מולטי לשני חדרים (חדר הורים וממ״ד), כולל/לא כולל דמפרים בחדרי השינה.
הצעה 2 - מיני מרכזי לשטחים המשותפים, מזגן עילי לחדר ההורים ומולטי-אינוורטר 1 ל-4 לשאר חדרי השינה.
הצעה 3 - מערכת vrf

הצעה 1 היא הזולה ביותר, הצעות 2 ו-3 במחירים דומים.

מספר שאלות:
1. יש עדיפות בהיבט של אמינות/פשטות בין מערכות vrf למולטי אינוורטר?
2. יצרנים מומלצים? ממי כדאי להתרחק?
3. דמפרים - הדעות חלוקות בין המתקינים השונים על ההשפעה על אמינות המזגן לאורך זמן. יש למישהו ניסיון בנושא?

תודה,
אדי

raanan
27-08-24, 15:15
לפני שנתיים הייתי בסוגיה דומה עם דירה 5 חדרים ומסתור כביסה שלא יכול להכיל את כל המעבים (מבלי שאחד יזרוק על השני אוויר).

התקנתי :
סלון ומטבח - מיני מרכזי של אלקטרה מהסדרה השקטה והחסכונית (לא אינוורטר) EMD SQ A 40T
בארבעת החדרים - מיני VRF של טושיבה (יחידה חיצונית MCY-MPHP0404HS8-E )

המיני מרכזי של אלקטרה = הצלחה
יחסית מאד חסכוני . המעבה בחוץ מאד שקט.
חסרון, הסנכרון ל WIF מתנתק תדיר ונדרש הורדת מתח כללית למזגן כדיי לאתחל
(לא נורא אם הפעלה מרחוק לא נדרשת כל כך)

ה VRF של טושיבה = נפילה !
המאיידים בחדרים עובדים כמו מזגני ON/OFF ישנים של פעם,
חוטפים מכת קור מקפיאה במהלך הלילה ואח"כ זמן רב אוורור עד שחם באופן מציק.
כל ניסיון שינוי הגדרות בשלטים וכן כיול הטרמוסטטים במאיידים ע"י השרות של תדיראן (לפחות 3 פעמים), לא עזר.
מה שלא בדיוק מספרים שבמערכת מיני VRF יש הספק מנימלי שהמערכת מפיקה (אני חושב 30% )
ולכן כדי שהמע' תהיה מאוזנת צריך להפעיל כמה שיותר יחידות במקביל.
בנוסף יש תופעות כמו חדר שלא הופעל בו המיזוג, היחידה מקוררת בכל זאת רק בלי הפעלת המפוח אוויר
כנראה למנוע לחצי יתר= רעשים מעצבנים).

אגב, מזגן מולטי אינוורטר ומיני VRF זה כמעט אותה הגב' בשינוי אדרת.
בגדול ההבדל "שהחנוכיה" (בהנמכת תקרה) של המיני VRF שמפצלת לכל המאיידים נמצאת בתוך המולטי.

שורה סופית,
המלצתי לך, בשטחים המשותפים מיני מרכזי פשוט (ממליץ על אלקטרה).
בחדרים, תתעקש על יחידות נפרדות מסוג אינוורטר (ממליץ על תדיראן) שהמתקין יוסיף תעלות פח
להתיעול והסטת האוויר החם שלא יזרקו אחד על השני .
אפילו כדאי שיהיה מאוורר מול מאוורר והחלק האחורי (המעבה) במקביל לקירות.

בהצלחה
רענן

raanan
27-08-24, 16:28
מספר שאלות:
1. יש עדיפות בהיבט של אמינות/פשטות בין מערכות vrf למולטי אינוורטר?

2. יצרנים מומלצים? ממי כדאי להתרחק?

3. דמפרים - הדעות חלוקות בין המתקינים השונים על ההשפעה על אמינות המזגן לאורך זמן. יש למישהו ניסיון בנושא?

תודה,
אדי

1. אותו דרעק פחות או יותר.
2. מיצובושי זה הטופ גם עולה בהתאם, LG נחשבים גם טובים מאד.
3. תלוי,
אם זה דמפרים שנשלטים עצמאית ולא קשורים ליחידת המאייד, אז זה לא בריא, זה יוצר לחץ והחזרי "מכות" ללהבי המפוח.
אם זה חלק מהבקרה של יחידת המאייד, אז לא אמורה להיות בעיה.

נמרוד
27-08-24, 16:47
נכנסתי לבית חדש לפני 14 שנה. קומה עליונה מולטי אינוורטר LG שמזין 5 יחידות פנימיות. עובד בלי דופי.
מיני מרכזי אלקטרה שממזג את החלל הציבורי בקומה התחתונה נדרש להחלפת מדחס אחרי 11 שנה.

zivo
28-08-24, 00:38
זורקים כל מני ביטויים וגם המתקינים מתבלבלים.
תבקש ממי שנתן את ההצעה שיסביר את ההבדל בין מולטי ל VRF.

https://youtu.be/EVpl_8BSnQI?si=vHH2XQ6eAC8XPnBC

oferc
28-08-24, 01:16
אני הייתי חושב על עוד אופציה , אולי מיני מרכזי אינוונטר עם דמפרים לכל הדירה (הדמפרים יותר יעילים עם מזגן אינוונטר)
ומזגן אינוונטר נוסף בשטחים הציבוריים, כתגבור שהשטחים הציבוריים עמוסים. האינוונטר הנוסף יהיה גם גיבוי לתקלה במזגן המיני מרכזי שיכול להשאיר אותך בלי מזגן ליום יומיים.

-->