asafk
28-08-24, 10:36
גיבוי יומיומי של התמונות מהמצלמה - חשוב ביותר. גם אם יש במצלמה שני כרטיסים עדיין כשאנחנו בטיול ארוך יש סכנה של אובדן פיזי של המצלמה או שהכרטיס יתמלא במיוחד אם מצלמים וידאו.
הדרך הסטנדרטית להוריד תמונות מהכרטיס עוברת דרך מחשב - וזה משהו שלא תמיד נוח לסחוב לטיול.
מה שאני מציע בהמשך אמנם לא חדש אבל גם לא כולם מכירים.
המצרכים -
טלפון נייד עם אפליקציית ניהול קבצים טובה (אני משתמש בזו של גוגל)
דיסק ssd נייד- חשוב שיהיה ssd בגלל צריכת ההספק שלו שהיא נמוכה. אני משתמש או בכונן 500 גיגה של hp או בכונן קטן יותר שנשחט ממחשב ישן וקיבל מארז עצמאי.
אם משתמשים ב HDD יהיה צורך גם במטען.
מפצל usb שמתחבר לטלפון, אני משתמש בזה:
https://a.aliexpress.com/_oCnrZY5
שיש לו גם כניסות usb גם כניסה למטען גם חריץ לכרטיס והוא מתחבר לc של הטלפון
אם המפצל לא כולל חריץ לכרטיס אז גם קורא כרטיסים שמתחבר למפצל
מכאן, את הזנב של המפצל מכניסים לטלפון, את הכרטיס לחריץ המתאים ואת הדיסק הנייד למפצל.
אם זה hdd אז לחור של ה c במפצל מחברים גם מטען. אין לטלפון מספיק כוח כדי להפעיל דיסק.
באפליקציית הקבצים יופיעו עכשיו שני כונני usb חדשים. אחד הוא הדיסק הנייד והשני הוא הכרטיס זיכרון.
מה שנשאר זה להעתיק או להעביר, את הקבצים החשובים אני מעביר פעמיים גם לכונן החיצוני וגם לכרטיס זיכרון שבטלפון.
בהצלחה.
אסף.
הדרך הסטנדרטית להוריד תמונות מהכרטיס עוברת דרך מחשב - וזה משהו שלא תמיד נוח לסחוב לטיול.
מה שאני מציע בהמשך אמנם לא חדש אבל גם לא כולם מכירים.
המצרכים -
טלפון נייד עם אפליקציית ניהול קבצים טובה (אני משתמש בזו של גוגל)
דיסק ssd נייד- חשוב שיהיה ssd בגלל צריכת ההספק שלו שהיא נמוכה. אני משתמש או בכונן 500 גיגה של hp או בכונן קטן יותר שנשחט ממחשב ישן וקיבל מארז עצמאי.
אם משתמשים ב HDD יהיה צורך גם במטען.
מפצל usb שמתחבר לטלפון, אני משתמש בזה:
https://a.aliexpress.com/_oCnrZY5
שיש לו גם כניסות usb גם כניסה למטען גם חריץ לכרטיס והוא מתחבר לc של הטלפון
אם המפצל לא כולל חריץ לכרטיס אז גם קורא כרטיסים שמתחבר למפצל
מכאן, את הזנב של המפצל מכניסים לטלפון, את הכרטיס לחריץ המתאים ואת הדיסק הנייד למפצל.
אם זה hdd אז לחור של ה c במפצל מחברים גם מטען. אין לטלפון מספיק כוח כדי להפעיל דיסק.
באפליקציית הקבצים יופיעו עכשיו שני כונני usb חדשים. אחד הוא הדיסק הנייד והשני הוא הכרטיס זיכרון.
מה שנשאר זה להעתיק או להעביר, את הקבצים החשובים אני מעביר פעמיים גם לכונן החיצוני וגם לכרטיס זיכרון שבטלפון.
בהצלחה.
אסף.