צפייה בגרסה מלאה : בגיה - צפון יוון בסתיו
GodsFather
29-08-24, 18:32
מרוב שפע של מידע ברשת, קצת מתקשה לייצר מסלול שפוי. אז חשבתי שפה יזקקו לי או יתנו טוויסט בעלילה.
מתכננים לנסוע בסתיו, משהו כמו שבועיים וחצי. מה אומר שחופשת ים זה כמעט לא יהיה. מקסימום קצת שייט חופי קצר וכל השאר זה טבע ירוק ונופים.
משפחה לא עצלה אבל גם לא מחפשים טרקים קשים. לטעום מהטבע שיש ליוון להציע.
את החלק הראשון של המסע נעשה באיזור וולוס, מניח שנטייל בפליון מזרח מערב, קצת שייט, קצת טבע ואם זה נכון לעשות אז קצת טיולי כוכב בטווח של עד שעתיים נסיעה לכיוון. נגיד 7-8 לילות בסהכ. (נגיע לשם אחרי 2 לילות באתונה).
משם חשבנו להצפין לאיזור ליטוכרו/אולימפוס, לא יודע לכמה זמן אבל מעריך לפחות יומיים ולא יותר מחמישה. עם אופציה לשני מקומות לינה שונים באיזור.
ואז פנינו לאן?
חשבנו על קלמקא והמנזרים, יש שהמליצו על יום במצובו ויום באיונינה. מצד שני זגוריה או צומרקה. אבל אין לי לוז בנוי לזה וטווחי העצירות משתנים מאד. רפטינג קל או טיול בטבע או גם וגם, קצת מנזרים חצובים, סוג של סטנדרט אני מבין, אבל לפעם הראשונה עם המשפחה, קורא שזה שווה את המאמץ
לבסוף להגיע ללילה או שניים בפרגה ומשם דרך תעלת קורינתיה, דוך לאתונה או אחד הכפרים הקרובים לשדה להחזרת הרכב ולילה האחרון.
אם יש כיוונים אחרים, אנחנו פתוחים. לא סגרנו כלום כרגע למעט הטיסה.
את וולוס אנחנו צריכים ורוצים לעשות כי יש שם חברים ומקום לשים ראש, אבל גם משך הזמן שם לא חייב להיות כל כך ארוך.
המלצות למקומות לינה, אנשי קשר, אוכל, תמיד פתוח לעוד הצעות. יש מפה של גוגל די מלאה דקירות אבל יש מקום לעוד.
תודה וסוף חופש גדול שמח לכולם.
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
בקלבקה לפני כמה שנים היינו במלון בשם Dellas boutique hotel. זכור לטובה, קרוב למנזרים.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
יצא לי להיות בתחילת אוקטובר בפיליון ובילנו הרבה בים.
לגבי מסלול אני הייתי עושה את כל החופשה בפיליון.
לילה ראשון וילה אחרון באתונה.
פיליון מדהימה יש שם המון טבע חופים מהממים.
יש קכמה קבוצות אם המון מידע בפייסבוק , בקבוצות של סיון זמיר ישראלי שחיי מוציא טיולים לצפון יוון.
היינו ממש עכשיו בצומרקה,זגוריה, מטאורה, פארגה... בפיליון לא היינו. זוג עם ילד בן 7. עם בין 37-40 מעלות וילד עשינו הכל לאט ורגוע.
1. בגדול - גליל/גולן על סטרואידים
2. מטאורה מאוד מרשימה, יום מספיק שם
2. צומרקה וזגוריה - עשינו ראפטינג וקניוניג אצל מפעילים מוכרים שמופיעים בכל האתרים "הישראליים" - מאוד מומלץ. אני מניח שכשאתם תהיו שם הכל יהיה יותר "אקסטרימי", אתה יודע אם זה טוב או רע לכם. יש מלא מסלולי הליכה ברמות שונות, קל מאוד למצוא אותם, מי שזה מתאים לו יכול להעביר שם גם חודש בטרקים. לפי מה שאני מבין מהתאור שלך יומיים שלושה מפוזרים על התקופה לטיולים רגליים בינוניים צריך להספיק.
3. איונינה - אנחנו היינו שם שלושה לילות, אבל זה היה בקיץ במלון עם בריכה מצויינת. תכלס יש שם באזור הקרוב כמה דברים נחמדים לראות (העיר עצמה, מערת הנטיפים הסמוכה, כאלה מין). לנו זו גם היה נקודת יציאה וחזרה לרפטינג בצומרקה אבל לימים בזגוריה עברנו למלון באריסטי כי הבנו שהנסיעות מאיונינה לזגוריה "קשות". בדיעבד - הכבישים בצומרקה הרבה יותר קיצוניים מאלה בזגוריה, ונסיעה מאיונינה לזגוריה זה שעה כל כיוון בכבישים לגמרי סבירים, אז אתם בסדר עם נסיעות - אולי כדאי לבנות על איונינה כנקודת מוצא לכל מה שתעשו בזגוריה וצומרקה, אני מניח שזה גם יוסיף גמישות לתכנון של השהייה שם. אני בכלל עם משפחה מעדיף להתבסס על כוכבים כשאפשר עם החלפת כמה שפחות מלונות, גם אם זה מאריך קצת בנסיעות לאתרים.
4. פראגה - אנחנו לקחנו שם מלון על החוף לשבוע ולא הזזנו את הרכב כל השבוע הזה. אם ים פחות רלוונטי לכם אז יש שם הרבה מלונות/חדרי אירוח מעולים ללא חוף פרטי, זה מוזיל משמעותית הכל.
5. נסיעה מפראגה לאתונה - עושים מזה סיפור, זה חמש שעות בכבישים טובים עם שתי עצירות בנופים יפים.
6. אתונה - אנחנו נחתנו באתונה וישר יצאנו צפונה, בחזור היינו שם יומיים וחצי שלנו זה התאים בדיוק.
אני לא רושם מלונות כי אנחנו הלכנו על כאלה עם בריכה טובה ולכם זה אולי פחות רלוונטי באוקטובר, אם בכז זה מעניין שלח לי בפרטי.
ehudzeelim
29-08-24, 23:23
יצא לי להיות בתחילת אוקטובר בפיליון ובילנו הרבה בים.
לגבי מסלול אני הייתי עושה את כל החופשה בפיליון.
לילה ראשון וילה אחרון באתונה.
פיליון מדהימה יש שם המון טבע חופים מהממים.
יש קכמה קבוצות אם המון מידע בפייסבוק , בקבוצות של סיון זמיר ישראלי שחיי מוציא טיולים לצפון יוון.
לפיליון שני צדדים,
הצד המזרחי שפתוח לים האגאי, מים קרים וים די סוער.
הצד המערבי שפונה ליבשת, מפרץ עם ים נוח, מים חמימים ובאופן כללי גן עדן.
חצי האי עצמו יפיפה, מהנופים היפים ביוון לדעתי ( למרות שיש עוד מקומות מדהימים, פיליון כנראה לוקח.)
באופן כללי החלק היפה ביותר הוא הצפון מזרחי, בין חורפטו על החוף למרכז חצי האי, והשקט ביותר עם החופים הטובים ביותר הוא החלק הדרום מערבי ( נניח ממילינה ודרומה)
ציטטתי את התגובה של אלדר כי נשמע לי שבאוקטובר קר מדי בשביל ים, למרות שאני לא הייתי בתקופה הזו, הייתי בקיץ, וגם בקיץ בחופים המזרחיים המים די קרים. יצא לי גם לחוות סערה בסוף יוני למשל, 3-4 ימים של גשם שוטף וקר (יחסית).
סהכ הייתי רק בפיליון כחודש וחצי וחרשתי אותה היטב.
הייתי בין סלוניקי לדרום הפלפונז בדי הרבה חלקים של יוון היבשתית, וגם בכמה איים, ואני חושב שקשה מאד "ליפול" העניין היחיד שהייתי בודק זה העונה, נתקלתי במקומות שבאוקטובר מורידים את השאלטר והאוירה קצת פחות מהנה, סוף עונה.
התמונה מדרום מערב פיליון בשביל המוטיבציה :cool:
147421
GodsFather
30-08-24, 00:40
תודה לכולם.
מניח שנקבל החלטות ככל שהטיול יתגלגל ובהתאם למזג האויר. אנחנו מאד נשמח לפעילות ימית, אבל כמה תגובות של מומחים כמו סיוון ושכמותו, יוצרים רושם שאוקטובר כבר קר מאד בים גם במערב פליון.
בפליון אנחנו יכולים להיות כמה שנרצה, ברמה של אפילו כל הטיול ורק לחזור לאתונה בשביל הטיסה. אנחנו נישן בוולוס כל עוד אנחנו שם ועם רכב נוכל לחוות את שני הצדדים ולהדרים לקצה.
לפי גוגל, נסיעה למנזרים זה בערך שעתיים ואפילו פחות לאולימפוס, אפשר להחליט על אופי של טיול כוכב כזה. אין לי לחץ להגיע לאיזור פראגה/לפקדה, אלה המלצות שקיבלתי למקרה ואני באיזור.
אם מזג האויר לא יפריע, אני לא פוסל להשאר, נראה איך נרגיש.
רק מילה קטנה לגבי כל המומחים (מבלי להתייחס לאף אחד מהם ספציפית) -
מהניסיון שלי חלק גדול ממה שמופיע אצלם, בקבוצות פייסבוק ומקורות דומים אחרים, מתכנס מסיבות ברורות לפרופיל של מטייל ממוצע ומשם נהיה קיצוני בתאור שלו.
"ים ממש קר" - שווה לברר על מה מדובר במעלות. 17 מעלות זה קר. 23 זה כבר עניין סובייקטיבי.
"נסיעה ממש קשה" - מסתבר שבמציאות זו שעה וחצי של נוף מדהים וכבישים סבירים.
"רפטינג אקסטרים" - אם לא נפלת על יום שפתחו את הסכר אתה הולך לגרד את תחתית הסירה על אבנים
בקיצור - לדעתי עדיפה שיחה אחת עם מישהו שמכיר אותך ןשאתה סומך עליו שהיה שם על כל המידע ברשת.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
מתכננים לנסוע בסתיו, משהו כמו שבועיים וחצי. מה אומר שחופשת ים זה כמעט לא יהיה. מקסימום קצת שייט חופי קצר וכל השאר זה טבע ירוק ונופים.
אנחנו טסים לחופשת ים של שבועיים מתחילת עד אמצע אוקטובר. אני ממש מקווה שכולם פה טועים לגבי מזג האוויר...
Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk
GodsFather
30-08-24, 16:36
מה זה חופשת ים? לוקח סירה לשייט ארוך או בטן-גב?[emoji3]
GodsFather
30-08-24, 16:41
רק מילה קטנה לגבי כל המומחים (מבלי להתייחס לאף אחד מהם ספציפית) -
מהניסיון שלי חלק גדול ממה שמופיע אצלם, בקבוצות פייסבוק ומקורות דומים אחרים, מתכנס מסיבות ברורות לפרופיל של מטייל ממוצע ומשם נהיה קיצוני בתאור שלו.
"ים ממש קר" - שווה לברר על מה מדובר במעלות. 17 מעלות זה קר. 23 זה כבר עניין סובייקטיבי.
"נסיעה ממש קשה" - מסתבר שבמציאות זו שעה וחצי של נוף מדהים וכבישים סבירים.
"רפטינג אקסטרים" - אם לא נפלת על יום שפתחו את הסכר אתה הולך לגרד את תחתית הסירה על אבנים
בקיצור - לדעתי עדיפה שיחה אחת עם מישהו שמכיר אותך ןשאתה סומך עליו שהיה שם על כל המידע ברשת.
Sent from my SM-S921B using Tapatalkאוקטובר זה סוף עונה ביוון, לא צריך מומחה לזה, זו פשוט עובדה. עסקים נסגרים, שירותי חוף וכיוב.
עם זאת, יש שאומרים שעדיין סבבה בים בחופים המוכרים.
נחיה ונראה ונעדכן.
מה לגבי פעילויות מעניינות? ראפטינג משפחתי בנהר מומלץ? משהו מוטורי?
מה זה חופשת ים? לוקח סירה לשייט ארוך או בטן-גב?[emoji3]
Sent from my SM-F916B using Tapatalk10 ימים בקפלוניה, בונים על רוב הזמן בים..
Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk
GodsFather
19-09-24, 21:19
מקפיץ ושואל - השכרת רכב.
ידני בכיף כמובן. אבל אז אני מסתכל על ההיברדי כדי לחסוך עלויות דלק כי בכל זאת תהיה לא מעט נסיעה בטיול הזה והיברידי קצת יותר יקר להשכרה כמובן. האם זה משתלם בהשוואה?
דאסטר 4x4.
גם חסכוני וגם תוכל לרדת לשבילים ויש הרבה כאלה.
זה נורא תלוי ..
בחודשיים וחצי האחרונים היינו עם רכב שכור ( מיני ליסינג - באירופה) היברידי.
היתה לי נקודת טעינה בבית השכור ורוב הנסיעות היו מספיק קצרות להכנס בטווח הקצר יחסית של הסוללה. ( 80 ק'מ מקסימום)
ויצא שתדלקתי 3 פעמים בכל התקופה הזאת.
חסכנו המון כסף. אבל !
בנסיעות אחרות שבהן לא היינו במקום אחד אלא טיילנו והתקדמנו כל הזמן. לא תמיד היה איפה לטעון והטווחים היומיים היו הרבה מעבר לסוללה .. שם זה היה פחות כדאי כלכלית ..
אם אתה בטיול כוכב .. לך על זה. עם לא .. דאסטר יהיה פתרון טוב :)
נ.ב. יש עכשיו גם דאסטר היברידי
Sent from my CPH2493 using Tapatalk
GodsFather
20-09-24, 10:07
לא רואה את עצמי מטייל רכב בדד בשבילים בשלב הזה, זו גם עונת הסתיו אז גשם וכאלה.
מה גם שרכב השכרה 4*4 עולה משמעותית יותר וכל הסיפור הביטוחי סביבו מרגיש כמו מתכון לעקיצות.
שכנעו אותי אחרת.
דיברתי על היברדי, לא פלאג אין אז על איזו טעינה מדובר?
בחברות ההשכרה היברידי לא היברידי זה אותו דבר. לא משנה מה תזמין רק מה יש זמין.
פלאג אין זה סיפור שונה, גם חשמלית.
אסף.
GodsFather
20-09-24, 16:05
כן, את זה הבנתי. אבל, כשמזמינים משהו שאין, לרוב זה מסתכם בשדרוג חינם.
אמנם אני לא חותר לשם, אבל מבין שזו הפשרה שתהיה.
כרגע מסתכל על יאריס או סוויפט היברידי, ידני.
קח דיזל ידני אם תוכל, סוויפט קצת קטן עם ילדים ומזוודות לא?
לפני 10 שנים הזמנתי פוקוס ואיכשהו קיבלתי סדרה 1 ידנית דיזל בשדה באתונה, אחלה רכב (אז עוד לא היו ילדים אז לא כל-כך זוכר כמה מרווח מאחורה) חושב שתידלקתי פעמיים ב1500 קמ- חסכוני בטירוף.
איפה מטעינים חשמלי בכל הכפרים שעוצרים שם? בקושי קפה יש בחלקם, נכון ל2014 לפחות.
כשאנחנו היינו בחגים (אוקטובר) בפיליון הרבה מקומות כבר היו סגורים בחופים והרגיש נטוש כזה ולא ממש מזמין.
בזגוריה היה ממש גשום, במטאורה חם. זוכר שהינו בים היוני והיה אפשר להיכנס למים שהיו חמימים כמו בקיץ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
GodsFather
21-09-24, 22:32
2 טרולי ו4 תיקים. לא חושב שיש בעיית מקום. וכשמגיעים לדירה, אז הטרולי נשארים שם.
כאמור, לא מדבר על להטעין. היברידי נטען מעצמו...
דיזל, איך המחירים? כי אם זה כמו בארץ אז פחות...למרות היתרונות של המומנט כשצריך בכבישים הפתלתלים.
באירופה יחסית אותו מחיר בנזין וסולר. גז יותר זול קצת .. בערך חצי מחיר.
Sent from my CPH2493 using Tapatalk
חוזר עכשיו משבוע בלוטראקי כולל טיולי כוכב.
לוטראקי נק' בסיס ומשם טיול רגוע כל יום לאזור אחר,
יום אחד ראפטינג שהיה רגוע עקב נהר נמוך,
יתכן שבאוקטובר יהיה יותר גבוה.
היתרון בלוטראקי שרוב התיירות היא יוונית
כך שגם באוקטובר המקומות פתוחים.
כל האפשרויות פתוחות בפלופונז ויתכן שכדאי לך
לשקול סיבוב הפוך: פלופונז, יואנינה ומטאורה ומשם אתונה או
לצרף גם את האולימפוס(עליה לא קלה.
אגב, אחד הרכבים היה מיני קאנטרימן, חסכוני מאוד,
מרווח גם מאחור ומקום ל2 מזוודות וטרולי.
אם אין כוונה לטיולי שטח קשוחים, יופי של אוטו
דיזל, איך המחירים? כי אם זה כמו בארץ אז פחות...
אני רוצה לצאת שניה חוצץ. ומתנצל על הזזת השרשור.
יש כאן בפורום אמירה שחוזרת שוב ושוב ושוב ושוב, (בד"כ ע"י בעלים של רכבי בנזין שחיים בקונספציה).
כל מי שאני מכיר, מתדלק סולר במחיר שזול יותר מבנזין. כן, מחיר מלא הוא מלחיץ, אבל אף אחד לא מתדלק במחיר מלא. תמיד יש באזור לפחות תחנה אחת (מסודרת,של אחת הרשתות הגדולות), שמוכרת בהנחה משמעותית. בד"כ בתשלום במזומן, אבל לא תמיד. אני שמחזיק גם רכב דיזל וגם רכב בנזין מודע היטב למחירים.
סולר בארץ זול מבנזין!
רשאים להמשיך בדיון.
גם אני רוצה להתנצל !
גם המחיר של הבנזין שלקחת בחשבון זה לא המחיר. מי שנמצא בהסדר סביר משלם מעט פחות
אם היום זה 7.53 , שירות עצמי 7.29 אז אני משלם 7.04
אני באמת מסתקרן כמה סולר מוזל היום ? כזה שאתה לא חושש לתדלק ? יוצא יותר זול ? ( אין לי רכב דיזל )
הד
הסדר דלקן של ג׳יפולוג:
מחירי חודש ספטמבר 2024
סולר
דור אלון, דלק (למי שיש) וסונול 7.11₪
טן 7.07₪
בנזין 7.23₪
דיזל, איך המחירים? כי אם זה כמו בארץ אז פחות...למרות היתרונות של המומנט כשצריך בכבישים הפתלתלים.
בשבוע האחרון של אוגוסט המחיר לליטר סולר היה 1.5 יורו באזור זגוריה/לפקדה (אגב לפורד קוגה הידנית מההשכרה לא היה את המומנט הדרוש, וההילוכים בגיר הידני שלה ארוכים ומחורבנים)
GodsFather
22-09-24, 18:40
1. אם שכרתם רכב ממקור מוצלח, אנא ציינו פרטים. יעזור לי להשוואה. כרגע אני עם הצעות של סוויפט/יאריס ידני היברידי ב350 אירו כולל ביטוחים ושאר ירקות. השכרה של 17 יום.
2. כמו שכתבתי בהתחלה, וולוס נקודת פתיחה מאתונה כי יש לנו שם דירת חברים. אז נתחיל שם ובהמשך אולי נעבור מערבה עד פראגה/יואנינה ומשם חזרה לאתונה או כפר אחר קרוב לשדה בליחה האחרון.
אני שכרתי בזמנו מאופרן עם ביטול השתתפות עצמית, כמובן שדפקתי את הרכב דקה לפני ההגעה לשדה (מדרכה ורכב נמוך..לא ברור איך לא שמו לב)
לעניין דיזל מול בנזין - הצריכה בדיזל טובה יותר (עשה לי שם 1:18-1:20)
אישית חושב שעדיף להוסיף כמה שקלים ולנסוע במשפחתית מרווחת מול סופר מיני, מדובר על כמה אלפי ק״מ (אם באים מאתונה לפחות)
GodsFather
18-10-24, 23:42
לאחר חישוב מסלול מחדש בכפייה, פיאט פנדה ידנית היברידית ( שזה אומר מנוע עזר היברידי ולא היברידי אמיתי). 2 מבוגרים ושני ילדים.
קורפו, איגומניצה, איונינה, מטאורה, וולוס ופליון מערב, אולימפוס, מצוקי, פרמנטה (mparos pass!!!!), חזרה לקורפו.
הרכב הפתיע ביכולת נשיאה שלו ותפקוד בסביבה הררית ומפותלת וכמובן חסכוני יחסית.
147797147798147799
boaz avrahami
19-10-24, 00:22
לא מצאתם רכב יותר קטן?
בטח היית חוסך עוד איזה חמישה יורו.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
GodsFather
19-10-24, 10:58
לא מצאתם רכב יותר קטן?
בטח היית חוסך עוד איזה חמישה יורו.
Sent from my iPhone using Tapatalk Proרציתי גדול יותר, לא היה בסוכנות באיגומניצה ולהשיט רכב מקורפו היה מכפיל את המחיר. ככה זה כשמגיעים ברגע האחרון וליעד פחות פופולרי מאתונה או סלוניקי. מדובר בפער של מאות יורו.
מצד שני, בלא מעט מהדרכים וכפרים בדרך, כל רכב רחב יותר, אפילו ברמה של גולף, היה מתקשה עד בלתי אפשרי לעבור בבטחה.
שכחתי לציין שגם בקורפו התניידנו ברכב שכור כי המוניות יקרות להחריד. Vw up. יותר מרווח פנימית מהפנדה, אבל תא מטען קטן יותר.
ehudzeelim
19-10-24, 14:02
מצד שני, בלא מעט מהדרכים וכפרים בדרך, כל רכב רחב יותר, אפילו ברמה של גולף, היה מתקשה עד בלתי אפשרי לעבור בבטחה.
זה לגמרי נכון, הרחובות/סימטאות בכפרים כל כך צרים לעיתים, שרכב קטן וצר הוא ממש יתרון.
פיאט פנדה זה הרכב המועדף עליי ביוון, גם מהסיבה הזו, וגם בגלל שיש לו מרווח גחון נורמלי, עוד יתרון בדרכים משובשות/שבילים.
הדגם הישן היה עוד יותר גבוה ומתאים אבל היום כבר לא ניתן למצוא אותם בשוק ההשכרות, ישנים מדי..
GodsFather
19-10-24, 14:23
יש גם דגם 4*4 די מדליק למראה וגבוה משמעותית מהרגיל.
ehudzeelim
19-10-24, 14:24
יש גם דגם 4*4 די מדליק למראה וגבוה משמעותית מהרגיל.
מכיר, מדליק לגמרי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.