אני רואה שלאחרונה נמכרים ברשתות וחנויות מובילות מכשירי קשר עם פרסום טווח של 5ק"מ.
למשל Discovery DS-820.
לא מצויין ההספק שלהם. אבל כן שהם תומכים ב- 16 תדרים בטווח ה- 446MHz.
סביר להניח שמדובר במכשירים בעל הספק שגדול מ- 0.5W.
האם יש שינוי בהוראות לגבי מכשירי קשר?
בדיוק מישהו העלה מבצע רלוונטי
נא לקרוא עד השורה האחרונהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20240917/5fc016fac87535f783d8a763d396d4ab.jpg
Sent from my Pixel 8 Pro using Tapatalk
לא, זה הג׳אנק הרגיל ...
גם אין שום אזכור לדגם הזה בחו"ל, זה מוצר מדבקה שיבואן מקומי המציא לו קוד דגם.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240917/44b3be476f008b65aaf4a5d602bec359.jpg
אני רואה שלאחרונה נמכרים ברשתות וחנויות מובילות מכשירי קשר עם פרסום טווח של 5ק"מ.
למשל Discovery DS-820.
לא מצויין ההספק שלהם. אבל כן שהם תומכים ב- 16 תדרים בטווח ה- 446MHz.
האם יש שינוי בהוראות לגבי מכשירי קשר?
לא השתנה החוק ואסור מכשירים מעל 0.5 ואט,,, במציאות המוכר יכול לרשום ש 0.5 ואט יגיע ל 5 ק"מ,, אולי על חוף הים,,
במציאות כולם קונים מכשירי 5-10 ואט ניידים ו 25-45 ואט נייחים ולא מצאתי אף מיקרה שפקחי משרד ה אין-תקשורת או משרד התחבורה יחפשו מכשירי קשר בגיפים,, אלא אם כן עצרו אותך לביקורת רכב מיכנית ובא להם להכניס לך עוד קנסות,,,, הרי גם שוטרים רבים הם גיפאים וכהרגלם בניידות הם מחזיקים בגיפים מכשירי קשר ניידים ונייחים ,,,, לאחרונה ניתן היתר לכיתות הכוננות להחזיק מכשירי קשר ללא תשלום אגרת הקשר ,, החוק מתיר "לחובבי רדיו" לרכוש תדרי רדיו ומכשירי קשר להשתמש בהם,,, לי כקצין רדיו מוסמך משרד התקשורת זה אסור )כלומר לפי החוק של מדינת חלם,,, לחובב רדיו מותר להפעיל 25-45 ואט), לי כקצין אלחוט מותר להפעיל מכשירים חוצי עולם בהספקים 400-2500 ואט ,,,, אבל שכחו לאשר לי להחזיר מכשיר קשר נייד קטן של 10 ואט :-( מדינת חלם
לי כקצין רדיו מוסמך משרד התקשורת
לי כקצין אלחוט
אם כבר הקפצת שרשור ישן, תוכל להסביר רגע את שתי דרגות הקצונה שיש לך? איך מרויחים אותן ומה הן מקנות לך?
ודרך אגב - יש לך כנראה בעיה במקלדת (מקש ה-",")
אם כבר הקפצת שרשור ישן, תוכל להסביר רגע את שתי דרגות הקצונה שיש לך? איך מרויחים אותן ומה הן מקנות לך?
ודרך אגב - יש לך כנראה בעיה במקלדת (מקש ה-",")
גם לא כתוב איזו דרגה....
קשר / קשר משנה / סגן קשר / רב קשר / תת קשר ???