PDA

צפייה בגרסה מלאה : קומפרסור לרכב ברקוט תקול - יש טעם לתקן?



KOOKE
19-09-24, 05:01
הקומפרסור חובר להזנת חשמל ממצבר הרכב באמצעות שקע/ תקע אנדרסון פעל לדקה והפסיק. נבדק הפיוז שבבית הפיוז שנמצא על קו הפלוס ונמצא שלם למעט סימני פיח קלים על רגל אחת.

הוחלף הפיוז ועדיין לא עובד. נבדק גבל החשמל לכל אורכו עם נורת ביקורת ודוקרן ויש זרם לכל אורך הכבל בדקנו שוב ואז הסתבר שמי שהתקים את מחברי האנדרסון בצד המצבר חיבר אותם הפוך - כלומר בהפעלה הראשונית הקומפרסור קיבל הזמת חשמל הפוכה - (מינוס לפלוס)

האם "הלך מנוע" בקומפרסור - יש טעם לחפש מי שיתקן?

מדובר בקומפרסור יקר יחסית שעלה בזמנו 1,400 ש"ח.

כמובן שבמקביל אפנה למתקין שקעי האנדרסון שטעה בהתקנה עם הבעיה אבל רוצה להבין מה קרה לקומפרסור כתוצאה מהזנת החשמל ההפוכה - מה אומדן הנזק אם הוא בכלל בר תיקון.

מטעמים מובנים לא אפרט מי התקין

- - - Updated - - -

משום מה פונקציית העריכה לא עובדת לי - הטעות הייתה בשקע האנדרסון שבצד הקומפרסור לא זה שיוצא/ בצד המצבר

חנן-ג'יפולוג
19-09-24, 08:40
אם זה מנוע DC פשוט עם מברשות, כמו ברוב המדחסים, הוא אדיש לקוטביות. הוא יסתובב הפוך, אבל זה לא משהו שמזיק למנוע, ולרוב גם המדחס עצמו יעבוד כרגיל.

אם יש שם מעגלים אלקטרונים, כמו למשל למנוע בראשלס, או לפיקוד מתוחכם על המדחס (למשל קביעת לחץ מראש) אז המעגל ישרף, אם הוא לא קיבל הגנה במהלך התכנון שלו. זה ניתן לתיקון בחלק מהמקרים.

asafk
19-09-24, 10:43
תבדוק אם יש הגנה טרמית בקומפרסור.

אסף.

-->