צפייה בגרסה מלאה : הקפאה ארוכה של רשיון רכב ותוקף הטסט
כאשר מקפיאים רשיון רכב לתקופה ארוכה, מה תוקף הטסט לאחר ההפשרה ?
כלומר האם כדאי לעשות טסט לפני ההקפאה או שתוקפו יפןג ממילא ?
כאשר מקפיאים רשיון רכב לתקופה ארוכה, מה תוקף הטסט לאחר ההפשרה ?
כלומר האם כדאי לעשות טסט לפני ההקפאה או שתוקפו יפןג ממילא ?למיטב הבנתי הטסט בתוקף עד מועד הטסט הבא. אין קשר למועד הטסט עצמו.
התוקף יפוג ממילא...
Sent from my Pixel 7 using Tapatalk
תאריך הטסט אמור להשאר קבוע לכל חיי הרכב.
כשתשחרר מהקפאה ותעשה טסט תקבל תוקף עד התאריך המקורי. ( כמובן שאם זה יהיה מספקי קרוב לתאריך אז כבר תוציא רשיון לשנה וקצת קדימה).
הכוונה לא לתאריך הטסט אלא: אם אני עושה עכשיו טסט לשנה ומקפיא לשנתיים, כשיופשר יישאר טסט בתוקף או שאהיה חייב מיד לעשות טסט חדש ?
הכוונה לא לתאריך הטסט אלא: אם אני עושה עכשיו טסט לשנה ומקפיא לשנתיים, כשיופשר יישאר טסט בתוקף או שאהיה חייב מיד לעשות טסט חדש ?
אפשרות ב'. לעשות טסט לפני הקפאה זה לזרוק כסף לפח.
Yaron.nahum
22-09-24, 15:29
תבדיל בין אגרת הרישוי למבחן השנתי.
מבחן שנתי , תקף לשנה. הקפאה של הרשיון לא מאריכה את התוקף שלו
אגרת רישוי , אם מקפיאים , מעל חודש , אתה זכאי להחזר האגרה ששולמה לתקופה
מבדיל, מתייחס למבחן ה(חצי) שנתי ...
קל להקפיא , קשה להפשיר...
כשתרצה להוציא מההקפאה, תצטרך לקבל אישור תנועה זמני , מניח שתצטרך לקחת הרכב לבדיקה ואישור בלמים (רכב מיושן) ואח"כ טסט.
כמובן שגם ההקפאה וההפשרה מצריכים הגעה פיזית למשרד הרישוי (בהפשרה 2 פעמים , פעם ראשונה לבקשת אישור תנועה זמני, פעם שניה לאחר התשלום וקבלת טפסים לטסט ואישור תנועה זמני).
עשיתי את זה פעם אחת (לסובארו B4 ) לתקופה של שנה ומשהו , החשק להקפיא ירד לי לתמיד.
בהצלחה
אז הקפאתי כבר (את הצ׳רוקי), אכן היה קל, 3 דקות כולל המתנה באין-תור (בעצם הפקידה המתינה לי בחוץ עם המאבטח ...)
הפקידה אמרה שבכלל לא הייתי צריך להגיע, ושאפשר היה לעשות באינטרנט. אני לא מצאתי איפה.
כדי להפשיר אכן יהיה צורך להגיע פיזית.
זה כבר יהיה ישירות לאספנות.
MashberNafshi
27-09-24, 18:11
היתה אפשרות כזו (הפקדה און-ליין) לתקופה קצרה ברבעון השני של השנה, אך היא בוטלה משום מה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.