התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מיבש כביסה עושה בעיות

Yuvali1971
16-10-24, 16:28
מייבש כביסה כשאני מפעיל אותו, שומעים שהוא רוצה לעבוד אבל כאילו תקוע.
פתחתי את הגוף שלו.
רצועה נראית תקינה.
ברגע שנתתי פוש לתוף ויצרתי סיבוב, המייבש ממשיך להסתובב ונראה שעובד תקין
ניסיתי להבין מה יכולה להיות הבעיה, ראיתי שיש רכיב שנראה כמו קבל גדול
הנחה שלי, ואני סתם מהמר, שהקבל לא אוגר מתח ולכן למנוע אין את הפוש הדרוש להסתובב.
אם זה הגיוני - אשמח לתובנות, איפה קונים באזור המרכז
אם יצאתי אהבל, אשמח לחידוד.
תודה מראש.

ishc
16-10-24, 16:54
אחלה דיאגנוסטיקה, תחליף כבל

Sent from my CPH2465 using Tapatalk

erezgur
16-10-24, 17:57
לא רשמת איזה מותג, אבל נסה לבדוק אצל דובין, יש ולהם גם ווטסאפ חתוכים לשלוח תמונה וולקן הצעת מחיר

נשלח מהנייד

Yuvali1971
16-10-24, 18:44
תודה רבה על התשובות.
מייבש ישן של חברה גרמנית bauknecht (נדמה לי שככה כותבים).
הגיע איזה טכנאי (המייבש של ההורים) אמר להם שלא שווה להשקיע ולתקן, לקח ביקור ונעלם.
בקיצור ההורים לא התמהמהו קנו חדש, ואת הישן אמרתי אבדוק, אולי ניתן להשתמש - אז אם הדיאגנוזה שלי נכונה והקבל אכן תקול - פירקתי את הקבל, אבדוק היכן יש, ארכוש (ראיי שזה סיפור זול של עד 100 שח) ואתקין.
יעבוד - קיבלתי מייבש ישן עובד.
לא יעבוד - ייזרק.

asafk
16-10-24, 23:14
אחלה תרגיל של טכנאים.
יש טכנאי שאני מכיר הרבה שנים. פעם היה עובד מאוד קשה ומתקן ומפרק ומרכיב וסוחב. כל מה שצריך.
לפני כמה שנים נפגשנו ראיתי ואן חדש גדול, נראה שהוא מצליח. פירגנתי על האוטו החדש ואיזה יופי בטח יש לו מקום עכשיו לכל מה שהיה בקושי נכנס בקנגו. הוא מצידו פתח את הדלת והראה לי שיש שם רק ארגז כלים אחד.
וזה בדיוק מה שהוא עושה. מגיע לקריאה. אם זה תקלה שלא צריך כלום חוץ מהכלים הבסיסיים מותקנים בכמה דקות הוא מתקן. כל דבר אחר שמצריך מאמץ או זמן או חלקים אומר 'לא שווה לתקן' לוקח ביקור והולך. למה להתאמץ...?

אסף.

Yuvali1971
17-10-24, 12:05
אחלה תרגיל של טכנאים.
יש טכנאי שאני מכיר הרבה שנים. פעם היה עובד מאוד קשה ומתקן ומפרק ומרכיב וסוחב. כל מה שצריך.
לפני כמה שנים נפגשנו ראיתי ואן חדש גדול, נראה שהוא מצליח. פירגנתי על האוטו החדש ואיזה יופי בטח יש לו מקום עכשיו לכל מה שהיה בקושי נכנס בקנגו. הוא מצידו פתח את הדלת והראה לי שיש שם רק ארגז כלים אחד.
וזה בדיוק מה שהוא עושה. מגיע לקריאה. אם זה תקלה שלא צריך כלום חוץ מהכלים הבסיסיים מותקנים בכמה דקות הוא מתקן. כל דבר אחר שמצריך מאמץ או זמן או חלקים אומר 'לא שווה לתקן' לוקח ביקור והולך. למה להתאמץ...?

אסף.
התכוונת אחלה תרגיל של גנבים.
לעשות תרגיל כזה זו גניבה לכל דבר.
במיוחד שהתקלה אולי מסתכמת בהחלפת רכיב שעולה פחות מ 100 שח.
אז אם אני, שאני לא טכנאי, לא פתחתי מעולם מייבש כביסה, עליתי ככל הנראה על הבעיה בעזרת היגיון טכני פשוט, אז אדם שגובה כסף על הביקור שלו היה אמור לעלות על הבעיה בלי להתאמץ בכלל.
וכן, הוא יכל להגיד - ״צריך להחליף קבל, העלות היא פחות מ 100 שח, אבל אצטרך לסוע ולרכוש ולחזור, זה ייקר את המחיר״.
או פשוט לבוא עם רכיבים לקריאה.
בשביל זה משלמים לו.
אין סוף לטכנאים גנבים.

Yaron.nahum
18-10-24, 12:43
עם כל הכבוד

המייבשים הללו לא מתים.
זורקים אותם רק כאשר הפלסטיק הופך פריך ומתחיל להתפורר.

זה מנוע חשמלי (לפעמים צריך להחליף פחמים למנוע ) או כבל להתנעה
רצועה (שגם צריך לעיתים רחוקות )
גוף חימום
טיימר

וזהו

Yuvali1971
27-10-24, 12:48
לא רשמת איזה מותג, אבל נסה לבדוק אצל דובין, יש ולהם גם ווטסאפ חתוכים לשלוח תמונה וולקן הצעת מחיר

נשלח מהנייד
דובין איכזב, אין לו קבל, ואין לו גומיות למקרר....
באסה.

חנן-ג'יפולוג
27-10-24, 13:05
הנחה שלי, ואני סתם מהמר, שהקבל לא אוגר מתח ולכן למנוע אין את הפוש הדרוש להסתובב.
אם זה הגיוני - אשמח לתובנות, איפה קונים באזור המרכז
אם יצאתי אהבל, אשמח לחידוד.
.

בגדול, אחלה אבחון. אבל תיקון להסבר שלך: כשמדובר במעגלי dc, הקבל אכן אוגר אנרגיה, למען שחרור שלה כשצריך לתת פוש. (אלו לא כל היישומים, זו רק דוגמא שמתחברת למה שרשמת).

במנועי ac שזה מה שיש לך, הקבל נמצא כדי ליצור הפרש זמן בין פאזת המתח ופאזת הזרם, וזה מה שמייצר את המומנט לתחילת סיבוב המנוע. הוא לא אוגר אנרגיה להתנעה.

mugi8675
27-10-24, 14:17
נסה באביקל בפתח תקווה. אני לא החלפתי בסוף כי צריך לפרק את הדלת. חבל, כי זה מקרר מצויין ואמין מאוד. החליף אותו פיילוט מרובה דלתות

zivo
27-10-24, 18:50
קבל ניתן למצוא בכל חנות לחשמל בנין, לא צריך לרוץ לחנויות מיוחדות

Yuvali1971
06-11-24, 09:32
בגדול, אחלה אבחון. אבל תיקון להסבר שלך: כשמדובר במעגלי dc, הקבל אכן אוגר אנרגיה, למען שחרור שלה כשצריך לתת פוש. (אלו לא כל היישומים, זו רק דוגמא שמתחברת למה שרשמת).

במנועי ac שזה מה שיש לך, הקבל נמצא כדי ליצור הפרש זמן בין פאזת המתח ופאזת הזרם, וזה מה שמייצר את המומנט לתחילת סיבוב המנוע. הוא לא אוגר אנרגיה להתנעה.

תודה רבה על החידוד, שמח להשכל.

ש01
06-11-24, 09:40
אירוע דומה (עם מאוורר מדחס מזגן),
אשתי הזמינה טכנאי
התקשר לפני שהגיע ואמר - תבדקו אולי הכבל, אם כן חבל שתשלמו לי על ההגעה לטיפול של 15 דק'...

אמר לה גם איזה כבל לקנות

קניתי, החלפתי, עובד.

יצא צדיק

erezgur
06-11-24, 13:24
אני מניח שהתכוונת לקבל

ariel-ro
07-11-24, 10:57
בנוגע לקבל:
לא צריך להיות קשה למצוא קבל, אין פה עניין של קבל 'מקורי'/
הקבל צריך להיות תואם בערכים - מתח עבודה, קיבול ובקונקטורים (וגם אם לא תואר בקונקטורים, לא נורא)

צלם ותעלה לפה את התווית/תיאור שעל הקבל ונוכל לעזור

Yuvali1971
07-11-24, 16:40
עדכון,
הוחלף קבל, המייבש עובד מצויין.
מסקנה, אל תשתמשו בטכנאי אם אפשר לבד.

sportage
22-11-24, 14:15
עדכון,
הוחלף קבל, המייבש עובד מצויין.
מסקנה, אל תשתמשו בטכנאי אם אפשר לבד.

קצת באיחור, אבל לתועלת הצבור.

הקבל הזה נקרא קבל התנעה והוא קים במנועי AC בהספקים בינוניים להפעלת פאזת עזר הקובעת את כוון סבוב המנוע. בלעדיו המנוע לא יזוז אלא אם כן תתן לו דחיפה קלה כמו שעשית.

בעיה ידוע במזגנים, מקררים, מכונות כביסה ומייבשים עם מנוע AC.

אם לא מוצאים בחנויות רגילות אז יש מבחר גדול בחלקי חילוף למזגנים וגם לא קריטי אם יש סטיה של כמה עשרות אחוזים בערך.

מ ש ה
22-11-24, 14:22
לפי הספר מותרת סטיה של עד חמש אחוז.

אחרת הנחושת במנוע מתחחמת ונשרפת.

-->