צפייה בגרסה מלאה : ג'יפ היברידי - פצצה מתקתקת?
https://youtu.be/50hGfTEamy0?feature=shared
יופי של ביקורת - כללית ובעיקר ספציפית על הג'יפים ההיברידיים.
אסף.
מהעיון בפרטי הריקול עולה תמונה מדאיגה.
בגדול - החלטות בתהליך התכנון שהן פשוט מסוכנות לנוסעי ובעלי הרנגלר ההיברידי.
אני לא יודע איך מתגברים על אמינות נמוכה של סוללות במסגרת ריקול - כי לבדוק לא ניתן להחליף יעלה כמו כל האוטו.
גם על מה שלא במסגרת הריקול אבל הוא פשרה בטיחותית קשה - מבנה רצפת הג'יפ / מארז הסוללות - אין דרך להתגבר כי זה למעשה לתכנן מחדש את הג'יפ.
וההמלצה לבעלי ג'יפים היברידיים עד יישום הריקול לא לחנות במקומות סגורים ולא להטעין עם מטען חיצוני ..... עוד יותר מלחיץ...
אסף.
חנן-ג'יפולוג
26-10-24, 19:21
אין לי מה לומר על הנושא הספציפי. מודה שאפילו לא הספקתי לראות את הסרטון.
לעניין ה"לא לחנות במקומות סגורים" ובכלל לתמורה שעבר התהליך של הכרזה על ריקולים, יש לי מה לומר.
ראיתי עכשיו שיש המלצה כזו בארה"ב על מגוון אדיר של רכבי קיה ויונדאי. בנזין, היברידי, הכול מכל. הסיבה? דליפה מהאטם של מנוע משאבת הabs עלולה לגרום לנזק בצמת הרכב ומשם לקצר ושריפה. מיליוני רכבים נקראים לבדיקות/החלפות ובינתיים אסור לחנות במקומות סגורים. נדמה לי שיש הגדרת מרחק מדויקת לחניה מבתים.
בעבר, היה ריקול על מנועי יונדאי שהתיישנו והתחילו לצרוך שמן. הנהגים שמו זין על נורת השמן שנדלקה, השמן נגמר, הטלטל פרץ את הבלוק, השמן נשפך על האגזוז והרכב נדלק. בעיניי זה ריקול הזוי.
אני חושב שמישהו שם מפספס בעניין של מאזן סיכונים. כבר המון שנים.
חייב להיות איזה סף סיכון מסוים שמתחתיו צריך להיות אסרטיבי ולומר: שיט הפנס. זה נכון אגב לכל תחום גם בלי קשר לרכב. העולם המערבי איבד את זה.
חייב להיות איזה סף סיכון מסוים שמתחתיו צריך להיות אסרטיבי ולומר: שיט הפנס. זה נכון אגב לכל תחום גם בלי קשר לרכב.
מי אמור להיות אסרטיבי ? (הלקוח ? היצרן ?)
העולם המערבי איבד את זה.
וביותר ספציפי, המערכת המשפטית שמניחה שצריך לעטוף כל הדיוט / אדיוט כמו אתרוג,
אחרת כשיפגע יש תעשיית עו"ד שיתבעו וכמובן בתי המשפט איתם בעניין.
כך "המערכת" משמינה ורעבה לעוד עבודה (תיקי תביעה).
אגב, תופעה מכוערת דומה עוברות חברות עכשיו בתחום הנגישות, אביר קרא הדון קישוט היחידי שמנסה להילחם בתופעה.
חנן-ג'יפולוג
27-10-24, 11:02
קובעי המדיניות.
חנן-ג'יפולוג
27-10-24, 11:09
ושלרגע לא יובן שאני מוריד אחריות מהיצרן על כשלים בתכנון ויצור. הוא צריך לתקן אותם, אבל אם השד הוא לא נורא, אז יש דרכים נוספות לטפל בבעייה, כמו סרויס קמפיין או ריקול שקט, ולא להוציא על שטויות ריקול שמשבית רכבים.
חנן-ג'יפולוג
27-10-24, 11:19
שרדתי שתי דקות של צפיה בסרטון. מישהו שרד עד הסוף ויכול לאמל"ק? תודה מראש.
ראיתי. אני חולק על אסף - מבטא אוסטרלי והומור לא הופכים את הביקורת לטובה. בעיקר כי הוא מערבב ביקורת ספציפית על התכן של הרנגלר 4XE עם רטינות כלליות על מכוניות חשמליות.
בכל מקרה אמל"ק: הוא מתאר שתי בעיות תכן קשות בג'יפ רנגלר 4XE - הבחירה להשתמש בטכנולוגית סוללה מסוכנת יותר של סמסונג כדי למקסם קיבולת נפחית, בשילוב עם בעיות איכות ביצור שלהן. הבעייה השנייה שהוא מתאר הוא הבחירה למקם את הסוללה בתוך תא הנוסעים ללא קיר אש. השורה התחתונה, לדעתו, היא שאלו בעיות תכן יסודיות שלא ניתן יהיה לפתור בריקול, ולכן מקום המכוניות האלו באשפה.
אין לי מה לומר על הנושא הספציפי. מודה שאפילו לא הספקתי לראות את הסרטון.
לעניין ה"לא לחנות במקומות סגורים" ובכלל לתמורה שעבר התהליך של הכרזה על ריקולים, יש לי מה לומר.
ראיתי עכשיו שיש המלצה כזו בארה"ב על מגוון אדיר של רכבי קיה ויונדאי. בנזין, היברידי, הכול מכל. הסיבה? דליפה מהאטם של מנוע משאבת הabs עלולה לגרום לנזק בצמת הרכב ומשם לקצר ושריפה. מיליוני רכבים נקראים לבדיקות/החלפות ובינתיים אסור לחנות במקומות סגורים. נדמה לי שיש הגדרת מרחק מדויקת לחניה מבתים.
בעבר, היה ריקול על מנועי יונדאי שהתיישנו והתחילו לצרוך שמן. הנהגים שמו זין על נורת השמן שנדלקה, השמן נגמר, הטלטל פרץ את הבלוק, השמן נשפך על האגזוז והרכב נדלק. בעיניי זה ריקול הזוי.
אני חושב שמישהו שם מפספס בעניין של מאזן סיכונים. כבר המון שנים.
חייב להיות איזה סף סיכון מסוים שמתחתיו צריך להיות אסרטיבי ולומר: שיט הפנס. זה נכון אגב לכל תחום גם בלי קשר לרכב. העולם המערבי איבד את זה.
אגב אתה גם חוטא קצת כמו אותו אוסטרלי כי אתה מכניס לדיון המלצות אחרות, מתקופות אחרות, על רכבים אחרים לגמרי... כשהדיון הוא על דגמי ג'יפ ספציפיים.
חנן-ג'יפולוג
27-10-24, 12:21
אין לי מושג מה הוא אמר, אבל מראש כתבתי שאני מתייחס רק לאזהרה המפחידה לא להחנות ליד בתים. אם כהדיוט הייתי מאוד מתרגש מזה, אז כמי שמכיר את התחום, האזהרה הזו לא מקפיצה אצלי כלום. אולי הפעם זה רציני, אולי זה כלום, זה פשוט לא אומר שום דבר חוץ מהעובדה שיש מי שמעוניין לכסת"ח את עצמו.
חנן-ג'יפולוג
27-10-24, 12:38
לגבי ההאשמה בשימוש בטכנולוגיה מסוכנת: מן הסתם מדובר על כימיית nmc, אולי אפילו רחמנא ליצלן במארז lipo, כמו שיש לכולנו באוזניות, בטלפונים, וכן, גם באיוניק וגם באיוניק5.
כן, היא יותר מסוכנת מlfp, למשל, ומארזי lipo מועדים יותר לפורענות ממארזים גליליים. האם הייתי מוכן שברכב שלך יהיה lfp עם ניצולת נפחית ומשקלית גרועות והטווח של האיוניק שלך יהיה כשל אטו byd? כנראה שלא. תלוי בסיכון. אם הוא 1:100 אז אולי כן. אם הוא אחד למיליארד אז כנראה שלא.
הדיון צריך להיות מחובר לנתונים, ובהבנה שכל החלטה צריכה לקחת בחשבון מאזן סיכונים, וכן, יש סיכונים שנכון לקחת, כמקבל החלטות.
חנן-ג'יפולוג
27-10-24, 12:47
צריך לציין שאני לא מזלזל בכלום. רק אומר שצריך להיות עם שיקול דעת תואם לאירוע.
כשחשבתי שאירוע מסוים הוא מסוכן ממש, עצרתי בטלפון לקוחות עם רכבים על הכביש, בצורה גורפת לדגם מסוים שיצא לכביש, ושלחתי אליהם גרר עם רכב חלופי שיאסוף מהם את הרכב.
בעסה, אני כל הזמן מנסה לשכנע את עצמי שה 4xe מתאים לי בול ואז מקבל מידע שמרחיק אותי מהרכב הזה, אין ספק שלרכב הזה המון יתרונות אבל פיצוצים זה כבר יותר מדי :-) , יש לנו מספיק מחמאס וחיזבאלה.
צילמתי סרטון של ה4XE בחולות חלוצה בשבת האחרונה , המון כוח , אפילו יותר מדי.
https://youtu.be/NdD7jqmoGxg
הדיון צריך להיות מחובר לנתונים, ובהבנה שכל החלטה צריכה לקחת בחשבון מאזן סיכונים, וכן, יש סיכונים שנכון לקחת, כמקבל החלטות.
אתה כמובן צודק לחלוטין.
אבל אין נתונים. לצערנו גם הוידאו של האוסטרלי חובב הצד האפל הזה לא מוסיף נתונים, ולא שונה מהותית מרוטני ג'יפולוג מקומיים. לב הבעייה הוא שהנתונים עד כמה שישנם נמצאים אצל היצרנים ולנו כצרכנים בכל מקום בעולם אין דרך "מדעית" לדעת עד כמה ג'יפ 4XE מסוכן במיוחד יחסית, במספרים, לכל רכב חשמלי אחר. בגלל זה כל ההתקשקשות האינסופית שלנו ושל כל פורום חובבי רכב בעולם סביב המוניטין של מותגים. בעייה.
אני לוקח מה שהברנש אומר כבסיס לדיון ולא כדיון ומסקנות.
לכן גם קראתי חלק מהמידע הקיים לגבי הריקול והבעיה.
ועדיין אם בוררים מתוך הביקורת הכללית שלא לומר כוללנית את מה שרלוונטי לג'יפ הזה - כן נעשו כאן פשרות לא טובות בתכן ואני באמת לא רואה איך פותרים אותן במוסך.
אסף.
אתה כמובן צודק לחלוטין.
אבל אין נתונים. לצערנו גם הוידאו של האוסטרלי חובב הצד האפל הזה לא מוסיף נתונים, ולא שונה מהותית מרוטני ג'יפולוג מקומיים. לב הבעייה הוא שהנתונים עד כמה שישנם נמצאים אצל היצרנים ולנו כצרכנים בכל מקום בעולם אין דרך "מדעית" לדעת עד כמה ג'יפ 4XE מסוכן במיוחד יחסית, במספרים, לכל רכב חשמלי אחר. בגלל זה כל ההתקשקשות האינסופית שלנו ושל כל פורום חובבי רכב בעולם סביב המוניטין של מותגים. בעייה.
אני חוקר על הרכב הזה כבר יותר משנתיים, רוב התקלות הידועות בארץ נובעות מרשלנות של יבואנים מקבילים שמעמיסים את הרכב למשלוח עם סוללה ריקה, כל בעל 4xe שאני פוגש אני ממש חוקר אותו על היסטוריית התקלות ורובם מאד מרוצים מהרכב.
לפי מכונאים שפגשתי ביוטה , בארה"ב היו מספר מחלות ילדות הכל תוקן אבל זה גיפ לא טיוטה, לא שמעתי על שרפות ולא על פיצוצים עד הסרטון שנשלח פה. אבל יצא לרכב הזה שם רע רק בגלל ההתקשקשות ברשת. הרבה סיפורים לא ממש אמיתיים.
בראייתי רכב עם פתרון אידיאלי , הייבריד פלאג אין לדעתי זה הפתרון של חשמלי .
חשמלי מלא זה פתרון בעייתי במיוחד במדינות כמו שלנו -
אם כבר מכריחים אותנו להיות עם חשמלי אז לפחות שהפלאג אין יהיה פתרון טוב ...
אם יעשו שהמנוע בנזין יהיה מנוע עזר ...שרק מטעין או שנותן עוד 100 קמ על בנזין זה יהיה לדעתי אחלה פתרון .
= כמו שנראה שחברת סקאוט עושים.
לבנתיים רק מוציאים לזה שם רע והיבואנים והיצרנים ....מקשים ורוצים שיהיה או בנזין מלא או חשמלי מלא !! כנראה שזה בגלל שהפלאג אין טוב רק לרוכש ולמשתמש ולכל השאר הוא לא כלכלי ולא טוב. (כמו שבטרפלייס הביאו פתרון להחליף סוללות ועשו הכל שיעלם מהמפה)
נקווה שזה יהיה פתיר בריקול או ברכבים הבאים כי 4XE בראייתי רעיון להרבה נהגי שטח וטיולים עד בינוני ++
שיהיה בהצלחה, וחבל
אני חוקר על הרכב הזה כבר יותר משנתיים, רוב התקלות הידועות בארץ נובעות מרשלנות של יבואנים מקבילים שמעמיסים את הרכב למשלוח עם סוללה ריקה, כל בעל 4xe שאני פוגש אני ממש חוקר אותו על היסטוריית התקלות ורובם מאד מרוצים מהרכב.
לפי מכונאים שפגשתי ביוטה , בארה"ב היו מספר מחלות ילדות הכל תוקן אבל זה גיפ לא טיוטה, לא שמעתי על שרפות ולא על פיצוצים עד הסרטון שנשלח פה. אבל יצא לרכב הזה שם רע רק בגלל ההתקשקשות ברשת. הרבה סיפורים לא ממש אמיתיים.זו בדיוק הפצצה המתקתקת. יש כנראה בעיית איכות בבטריה פלוס בחירה (כמו רוב ההיברידיות) בבטריה עם צפיפות גבוהה וסיכון גבוה לקטסטרופה במקרה כשל מכני- זה (הסיכוי לכשל כתוצאה מבקרת איכות לא מספקת) כפול זה (מה קורה כשאכן נכשל לוח מפריד בתוך הבטריה) יוצר סיכון שבעיני הוא לא קביל כשלעצמו, ולך אין דרך לדעת אם הבטריה שלך תיכשל או לא - וזה לא קשור לתקלות ברכב באופן כללי - אבל אתה יודע שאם יהיה כשל מכני- הוא יהיה קטסטרופלי .
ואז מכפילים את ההסתברות לקטסטרופה ממקודם בפוטנציאל הנזק שלה שהוא תוצאה מתכנון מסוכן באופן מודע של ריצפת הג'יפ אשר מבטיח שבמקרה כשל קטסטרופלי בבטריה התוצאה בהכרח תסכן את היושבים ברכב.
והתוצאה של סיכון כפול פוטנציאל הנזק יוצא שזה אולי רכב אמין ויעיל ושקט ונהדר..... עד ש -בווווווום-
בקיצור פצצה מתקתקת
אסף.
בעסה, אני כל הזמן מנסה לשכנע את עצמי שה 4xe מתאים לי בול ואז מקבל מידע שמרחיק אותי מהרכב הזה, אין ספק שלרכב הזה המון יתרונות אבל פיצוצים זה כבר יותר מדי :-) , יש לנו מספיק מחמאס וחיזבאלה.
צילמתי סרטון של ה4XE בחולות חלוצה בשבת האחרונה , המון כוח , אפילו יותר מדי.
https://youtu.be/NdD7jqmoGxg
עוד לפני שמדברים על הסוללה, 4XE חדש שנקנה ב 22, היה יותר מפי 4 במוסך מהטרופר (בשנתים האחרונות). לדעתי היו לו לפחות 8 Recalls .
הוא לא נתקע פעם אחת, אבל לשלם בסביבות 600K על רכב שצריך להיות כל הזמן במוסך ???
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.