צפייה בגרסה מלאה : בניית דק בחצר
הגברת והצאצאים רואים שמסתיים פרוייקט ומייד קפצו עם הפרוייקט הבא - דק בחצר, להעביר אליו את המטבח חוץ (למעשה לבנות משהוא יותר יפה) ופינת ישיבה.
בטוח יש כאן מי שכבר עבר את החוויה ואשמח ללמוד מבעלי ניסיון.
אז כמו כל דבר - נתחיל בשאלות בסיסיות:
1. איזה עץ? אורן או איפאה? אורן (מטופל) זול יותר ונוח יותר לעבודה. אבל יחזיק מעמד יותר מ-1-2 חורפים? יש עץ אחר?
2. ביסוס - אני מבין שהדק יעמוד על מספר עמודים (צף מעל האדמה). נדרש איזה ביסוס מבטון? יש לציין שהאדמה כאן (חוף הכרמל - בית חנניה) היא "אדמה עובדת").
מה מידות מומלצות לקורות התומכות?
ד.א. גודל הדק יהיה בערך 4X10 מטר, עם גג סנטף מעליו.
תודה לעונים
במקרה שלכם, מושבי החוף, האדמה עובדת הרבה מאוד כך שכדאי לעגן.
הדק שאני בניתי לפני כמה שנים ניצב על "עמודי בטון" שכוללים עמוד של כ-25 ליטר בטון כל 1.5 מטר. התחושה על הדק יציבה ולא מורגשות קפיצות או רעידות.
התשתית מעץ אורן 10X5 מחוטא ומוקצע (על תוות על ההקצעה, זה עושה את העבודה יותר נעימה ופחות כואבת) במרחקים של כחצי מטר.
הדק עצמו מאיפאה משומשת.
גם בעץ אורן אל תוותר על מקדח "שקען" לטובת חורים נקיים יותר.
גש לנוימן באזור תעשייה קיסריה, הם בסדר גם במחיר ובעיקר בזמינות.
אורן מחזיק כמה שנים טובות, בעיקר תחת קירוי, איפאה נראה הרבה יותר טוב ונשמר יותר טוב אבל אני לא בטוח ששווה את ההפרש.
היום יש דקים סינטטיים שמחזיקים יותר שנים וההתקנה שלהם יותר אסטטית.
מוזמן לבוא לראות.
חנן-ג'יפולוג
26-10-24, 21:32
אורן החזיק אצלנו 12 שנים עד שעזבנו את הבית. התיישן אבל היה שמיש לחלוטין.
את הדק בבית החדש כבר בניתי מאיפאה. היה מבצע במחיר לא סביר והלכתי על זה.
+ 1 לנוימן,
לגבי שרידות, שלי בן 7 או כבר 8 שנים. עץ אורן, על בסיס אדמה שחורה בלי בטון
עובר ליטוש עדין ושימון (שמן דק לא שמן שרוף) פעם בשנה, קיבל טיפול מיוחד לאחר 7 שנים עם מלטשת עמידה מקצועית.
מקבל שמש גשם וממטרות נראה כמו חדש
בתמונה אחרי הטיפול הגדול כשצבעו לי את כל הבית הוא גם כמובן קיבל יחס
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20241026/ad0718c957549b5303553d03306f911b.jpg
ממליץ על במבוק, התקנה נסתרת, יקר יותר מאורן מחזיק ללא טיפול טוב יותר מאורן ואיפאה.
לא הייתי שולל דק סינטטי (פולימרי)
סינטטי שורד טוב אבל אם הוא חשף לשמש אי אפשר ללכת עליו יחפים (הוא מגיע לטמפ' גבוהות מאוד)
תודה זיו, מידע חשוב.
גם דשא סיננטי מהדגמים שאני ראיתי בלתי ניתנים לדריכה יחפים כשהם בשמש
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
תודה לכולם,
לא הכרתי את נוימן, כן את "עץ ועצה"...
- - - Updated - - -
במקרה שלכם, מושבי החוף, האדמה עובדת הרבה מאוד כך שכדאי לעגן.
הדק שאני בניתי לפני כמה שנים ניצב על "עמודי בטון" שכוללים עמוד של כ-25 ליטר בטון כל 1.5 מטר. התחושה על הדק יציבה ולא מורגשות קפיצות או רעידות.
איזה עומק/מה קוטר או אורך רוחב של העמודים?
פלוס מינוס דלי שפכטל אמריקאי. נגיד 30 ס"מ גובה ו-30 רוחב (כנראה יותר מ-25 ליטר שכתבתי... יצקתי בטון עם מיקסר לדברים אחרים וזה היה "על הדרך").
אם אתה רוצה טפל'ה אתה מוזמן לבוא לקחת.
ממליץ על במבוק, התקנה נסתרת, יקר יותר מאורן מחזיק ללא טיפול טוב יותר מאורן ואיפאה.מצטרף להמלצה על במבוק. מחזיק אצלי מעמד יפה למעלה משש שנים בתחזוקה מינימלית.
אני החלפתי לאחרונה חיפוי של דק אורן בן 4 שנים באיפאה. את שניהם עשיתי בעצמי. האורן נרקב במספר מקומות ממטרות ומטפטוף טל מהגג. בתשתית לא היה צריך לגעת.
כשבדקתי מחירים ניומן היו יקרים מעץ ועצה. ב15% לרוחב 14 ו40% לרוחב 7(שבו בחרתי) המחיר של איפאה ובמבוק דיי קרובים וזו היתה עוד סיבה מבחינתי לבחור באיפאה.
מצטרף להמלצה על במבוק. מחזיק אצלי מעמד יפה למעלה משש שנים בתחזוקה מינימלית.
במבוק זה לא כבר קרוב לסינטטי?
אין במבוק בלוחות. זה חומר מעובד כדי שיהיה במבנה של פלטות.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.