התחברות

צפייה בגרסה מלאה : חילוץ שטח וסיפור על מלאכים -גיפאים מעורריי כבוד.

Galaye
02-11-24, 21:13
שלום לכולם,
ברצוני לשתף את הקהילה הנהדרת פה במקרה שקרה לי היום ....ולהודות ולהזכיר לכולם את היופי להשתייך לקהילת השטח
ואיך יש קבוצות של גיפאים שהם פשוט מלאכים שלא ניתן להסביר את האהבת חינם שלהם :
היום טיילתי בשבת - כהרגלי כל שבועיים כבר 7 שנים ,
והטיול התחיל כהרגלו , ולקראת 11 בבוקר ...הכל השתנה.
ברגע 1 קרה אסון באמצע השטח 4 קמ ממעלה מרזבה שתוכנן לרדת אותו .במקום עם קליטה זעומה.
הרכב הדליק נורה !(נורת מצבר אדומה) וריח גומי שרוף
עצרתי את הרכב ולמזלי המוביל של הקבוצה שלי היה ברכב איתי (משמיים) ישר אמר תכבה את הרכב.
יצאתי החוצה ....ופתחתי מכסה מנוע...וראיתי אסון שלא ידעתי מאיפה בכלל לתאר איך אני יוצא ממנו וכבר רצו תסריטים שהלך הרכב , וחילוץ מפה זה יותר מהעלות של הרכב וכו .
מתקשר לחברים ולקבוצה של ליברטי וכו , ולפתע רואים שזה לא רק הרצועת מנוע השתחררה אלא זה קרה כי משאבת ההגה התפרקה והברגים שלה גזורים .... ואז אין הגה ...איך גוררים רכב בשטח לא קל ...בינוני פלוס.
ולפתע צצה שיירה ממול שעלתה את מרזבה ובא מלאכים משמיים - קבוצה של אודי בן דויד עם מפלצות שטח של zj עם מוראד ושחר כו ...

ופשוט הוציאו מהרכבים מוסך נייד עם רתכת ועוד ואחרי 3 שעות הרכב יצא מהשטח עד הבית ....
פשוט גיפאות ואהבת חינם לא צפויה ומעוררת השתאות .

אני חזרתי לשטח לפני כ7 שנים ואחת הרצונות שלי היתה להשתייך לקהילה מהסגנון הזה ולמזלי התחברתי עם קבוצה נהדרת ואני כל שבועיים מטייל כבר 7 שנים , ופעם ראשונה שנתקעתי בשטח ברמה שאני ממש לא יכול לתאר איך יוצאים .

אז יש גיפאים בקהילה הזו שפשוט צריך להתגא בהם ולהודות לאל שהם מראים איך ומה ונשאר רק ללמוד

מקווה שזה נותן תקווה לקהילה ולאהבת החינם

חנן-ג'יפולוג
02-11-24, 21:32
ראשית, שאפו לכל המעורבים.

הארה קטנה לגבי ה"אין הגה" והפאניקה שמתלווה בצדק למושג הזה.

אז יש הגה, אמנם לא מתוגבר, אבל זה שטויות, מנסיון של מאות ק"מ של גרירות רכבים (האמרים) כבויים. זה לא יותר משרירים תפוסים בידיים.

לדעתי זו הארה חשובה, כי יש מי שחושב אחרת, ונתקלתי כבר באנשים שנטשו רכבים תוך כדי נסיעה (כולל הפציעה והנזק הכרוכים בזה) בגלל מחשבה מוטעית שללא מנוע אין הגה ובלמים.

מוטי ג.
02-11-24, 21:44
כשאין הגה כוח, צריך יותר כוח [emoji23]

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

asafk
02-11-24, 22:04
ראשית - כל הכבוד. באמת. כיף להיווכח שוב שוב שאמנם כולנו חארות .... עד שמישהו צריך עזרה ואז תמיד יהיו מי שיעזרו.

שנית - כן... לא חייבים הגה כח. את הפעם האחרונה במעלה רמון עשיתי כמעט בלי הגה כח וכמה ימים אחרי כן ההגה כשל לחלוטין וככה נאלצתי לנהוג עוד קצת. זה לא טוב ואפילו לא בטוח אבל אם אין ברירה אין ברירה.
הרבה יותר מדאיג ברצועת אביזרים זה במקרה שהיא מסובבת את המשאבת מים. זה באמת בעיה.

אסף.

שגיא S
03-11-24, 09:11
אני טיילתי עם אודי לפני שבוע/שבועיים...
וגם עם שחר יצא לי לטייל לא מעט.

מחזק כל מה שנאמר עליהם ואפילו יותר...
וזה המקום גם לפרגן לאודי בן דוד שהוא מוביל טיולים בתשלום - ואני ממליץ עליו בחום.

https://geotrip4x4.co.il/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C/

Udim
03-11-24, 09:45
שלום לכולם,
ברצוני לשתף את הקהילה הנהדרת פה במקרה שקרה לי היום ....ולהודות ולהזכיר לכולם את היופי להשתייך לקהילת השטח
ואיך יש קבוצות של גיפאים שהם פשוט מלאכים שלא ניתן להסביר את האהבת חינם שלהם :
היום טיילתי בשבת - כהרגלי כל שבועיים כבר 7 שנים ,
והטיול התחיל כהרגלו , ולקראת 11 בבוקר ...הכל השתנה.
ברגע 1 קרה אסון באמצע השטח 4 קמ ממעלה מרזבה שתוכנן לרדת אותו .במקום עם קליטה זעומה.
הרכב הדליק נורה !(נורת מצבר אדומה) וריח גומי שרוף
עצרתי את הרכב ולמזלי המוביל של הקבוצה שלי היה ברכב איתי (משמיים) ישר אמר תכבה את הרכב.
יצאתי החוצה ....ופתחתי מכסה מנוע...וראיתי אסון שלא ידעתי מאיפה בכלל לתאר איך אני יוצא ממנו וכבר רצו תסריטים שהלך הרכב , וחילוץ מפה זה יותר מהעלות של הרכב וכו .
מתקשר לחברים ולקבוצה של ליברטי וכו , ולפתע רואים שזה לא רק הרצועת מנוע השתחררה אלא זה קרה כי משאבת ההגה התפרקה והברגים שלה גזורים .... ואז אין הגה ...איך גוררים רכב בשטח לא קל ...בינוני פלוס.
ולפתע צצה שיירה ממול שעלתה את מרזבה ובא מלאכים משמיים - קבוצה של אודי בן דויד עם מפלצות שטח של zj עם מוראד ושחר כו ...

ופשוט הוציאו מהרכבים מוסך נייד עם רתכת ועוד ואחרי 3 שעות הרכב יצא מהשטח עד הבית ....
פשוט גיפאות ואהבת חינם לא צפויה ומעוררת השתאות .

אני חזרתי לשטח לפני כ7 שנים ואחת הרצונות שלי היתה להשתייך לקהילה מהסגנון הזה ולמזלי התחברתי עם קבוצה נהדרת ואני כל שבועיים מטייל כבר 7 שנים , ופעם ראשונה שנתקעתי בשטח ברמה שאני ממש לא יכול לתאר איך יוצאים .

אז יש גיפאים בקהילה הזו שפשוט צריך להתגא בהם ולהודות לאל שהם מראים איך ומה ונשאר רק ללמוד

מקווה שזה נותן תקווה לקהילה ולאהבת החינם

אני רוצה להעיר הערה, שאולי תשמע מתנשאת או פלצנית אבל זה ממש לא בא מהמקום הזה, אם זה יעזור למישהו בפעם הבאה שהוא נתקע בשטח אז דיינו.

בתיאור שלך המילה *אסון* מופיע מספר פעמים כאילו מדובר בסיטאוציה עם סכנת חיים מיידית, חלק חשוב ביציאה ממצבים הוא היכולת לעשות ניתוח קר של הסיטואציה ולפעול בהתאם לזה.
אסון זה כשיש פצוע או הרוג בקבוצה, כזה שצריך להוציא עם מסוק ומיד.....אתה ושאר חברי הקבוצה עומדים על שתיים ונושמים עצמונית (היית רחוק מזה כמזרח ממערב) אתה לא באסון....להבנתי מהתיאור שלך גם הרכב לא עמד בצורה מסוכנת או קיצונית.
זה מן הסתם קל יותר לכתוב מהבית במקלדת אבל זה כאמור בדיוק העניין-היכולת לנתח את הסיטואציה בקור רוח ובהתאם למציאות לטוב ולרע, הטיפ של בא נעצור (במידה ואפשר, ע"ע חילוץ מוסק...) רגע נעשה קפה ואז נחליט איך מתקדמים יש בו הרבה הגיון ושכל.
בסוף את הרכב היית מוציא, במקרה הרע היה עולה לך כסף, גדול או קטן זה כבר עניין אישי, אבל יש חברות חילוץ בדיוק למקרים כאלה והם היום מוציאים לך את רכב.

אני מניח שגם אם לא היית נפגש עם החברה שפגשת (אלופי עולם! לא מובן בכלל לעצור ל3 שעות ולסייע למישהו, באמת מלאכים), היית מוציא את מי שצריך מהשטח (ילדים, נשים וכו) מתארגן לחילוץ בעזרת חברים/ אנשים מהפורום המכובד כאן, אולי היית צריך להשאיר את הרכב לילה (לשמור/לא לשמור על הרכב כל אחד ודעה שלו) בשביל להגיע עם מספיק זמן יום לחילוץ, במקסימום עלות של על האש למתנדבים....

שוב חשוב לי להדגיש, הדברים לא נכתבים מתוך זלזול בך או בסיטואציה חלילה. וגם התלבטתי אם לרשום, אבל בסוף אמרתי לעצמי שזה יכול לשרת מישהו שיקרה לו מקרה דומה בשבת הבאה וזה יעזור לו לקבל את החלטות הנכונות...
מקווה שתיקח את הדברים ברוח הנכונה

אודי

לביא
03-11-24, 09:49
אף אחד לא מתכנן להתקע בשטח ובכל זאת, זה קורה.
ממליץ לך להצטרף לקבוצת החילוצים של ג'יפולוג.
לביא

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Galaye
03-11-24, 09:52
תודה

ברור שלוקח את ברוח טובה, וברור שאסון במקרה של רכוש זה קצת לצאת מפרופוציה , הלוואי כל תקלה תסתיים רק ברכוש ולא בנפש.
לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם זה היה בנפש ונקווה שלא אצטרך אי פעם להתמודד עם נפש ,

למרות שהיה לנו מקרה בשביל הזה עם אחד החברה שהתגלתה לו אלרגיה והתעלף והגיע אמבולנס שטח לאזור וכו אז אני יודע על מה אתה מכוון אליו .

בכל מקרה המטרה היתה להראות על קבוצה גיפאים מהדור של אהבת חינם ולהרים להם , ולהודות לאל שיש כאלו והיה לי את המזל לחוות זאת .

זה הכל .

לא יודע אם הייתי צריך לגרור את הרכב אם הרכב הזה היה שורד והיה שווה בכלל את ההשקעה בו , העלויות בתקופה הזו לטפל במקרה בלי אהבת חינם יותר מהעלות של הרכב, אז מבחינתי בתקופה של מלחמה והעלאות מיסים זה אסון פרטי שלי כי טיולי שטח זה לנשמה שלי ....ולא נמדד בעלות ואני איזה בעל אמצעים , אחרת היה לי כלי יותר חדיש
ניפגש בשטח

GodsFather
03-11-24, 13:20
ברכות על החוויה.

אתה עכשיו עם תיקון חירום או שהבעיה טופלה והכל כשורה?

Sent from my SM-F916B using Tapatalk

Galaye
03-11-24, 13:37
עדיין עם תיקון חירום ו2 ברגים שהצליחו להכניס
מחפש ברגים מקוריים ,
ומכונאי שיסכים להמשיך ולהחליף את הברגים ולוודא שלא יקרה שוב(יסגור עם מברג מומנט) שיעמוד בזעזועים.

תודה על ההתעניינות

נדב ש.
03-11-24, 19:11
אני טיילתי עם אודי לפני שבוע/שבועיים...
וגם עם שחר יצא לי לטייל לא מעט.

מחזק כל מה שנאמר עליהם ואפילו יותר...
וזה המקום גם לפרגן לאודי בן דוד שהוא מוביל טיולים בתשלום - ואני ממליץ עליו בחום.

https://geotrip4x4.co.il/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C/

+1.

גלעד .ג.
03-11-24, 21:00
אודי שחר וכל החבורה הזאת אנשים מדהימים , טיילתי איתם המון שנים, גיפאים במלוא מובן המילה!

Sent from my iPhone using Tapatalk

-->