צפייה בגרסה מלאה : התייעצות - הדבקה / חיבור פלדה לפיברגלס
במסגרת פריוקט בניית ה CJ שלי אני הולך להתאים את סגירת הפיברגלס שיהיה אפשר לקפל את השמשה. לצורך כך אני עומד לשתול קנט פלדה בחזית של הסגירה.
יש לי כל מני רעיונות לחיבור מכאני וכיסוי של פיברגלס אבל אין לי ניסיון בזה.
האם יש חומר מתאים להדבקה של פלדה לפיברגלס? שאלה ראשונה.
שאלה שניה - מה הפרקטיקה הנכונה לחיבור כזה? האם הנחה של בדים עם אפוקסי או פוליאסטר יוצרת איזשהי אדהזיה עם הפלדה או שזה רק כולא אותה בנפח המתקבל? האם ליצור חריצים בקנט דרכם להשחיל בדים אולי....?
עצות וטיפים מבעלי ניסיון ייתקבלו בברכה
מעניין, עוקב....
Sent from my SM-S711B using Tapatalk
אין לי נסיון עם פלדה,
כן חומרים אחרים (נירוסטה). ראיתי גם עץ, אבל אין לי מושג איך ההתנפחות והכיווץ שלו ברטיבות מאפשרים זאת.
פשוט כולאים את הקאנט חיזוק בתוך הפיברגלס. כלומר, מניחים כמה שכבות של יריעות, מספיגים בפוליאסטר, על זה את הקנט חיזוק, ועליון עוד כמה שכבות.
בסירות זה מחזיק שנים. אם כי בסוף קורוזיה תמיד מגיעה, ולכן אני לא מתלהב מפלדה רגילה .
אפשר לשתול קנט אלומיניום, או פשוט לייצר חוזק מבני ע"י יצירת פרופיל U מהפיברגלס עצמו.
- - - Updated - - -
לגבי חיבור של פיברגלס לפיברגלס יבש וקיים, צריך לשייף המון עד הגעה לסיבים, והספגה טובה בפוליאסטר. בתיקוני "פחחות" זה עובד טוב. לגבי משהו שאמור להוסיף חוזק, אולי הייתי מחזק עם ניטים למניעת הפרדות השכבות. בסוף דואג לכסות כל עדות לניטים עם יריעות פיבר.
לא לוותר על גימור סופי לכל היצירה. ג'ל קואוט מגוון, והמון נייר מים.
אבל,
הנסיון המועט שלי הוא מתיקוני סירות, ולא מבניה ממש.
המומחה (אוטודידקט) שלנו הוא saar
לגבי חיבור של פיברגלס לפיברגלס יבש וקיים, צריך לשייף המון עד הגעה לסיבים, והספגה טובה בפוליאסטר. בתיקוני "פחחות" זה עובד טוב. לגבי משהו שאמור להוסיף חוזק, אולי הייתי מחזק עם ניטים למניעת הפרדות השכבות. בסוף דואג לכסות כל עדות לניטים עם יריעות פיבר.
לא לוותר על גימור סופי לכל היצירה. ג'ל קואוט מגוון, והמון נייר מים.
אבל,
הנסיון המועט שלי הוא מתיקוני סירות, ולא מבניה ממש.
המומחה (אוטודידקט) שלנו הוא saar
מעניין! נקודה טובה הקטע של שיוף להגעה לסיבים לפני הדבקה.
הטוייסט המאתגר אצלי זה שהקנט בקצה, לא מצופה כולו בפיברגלס.
מה שיש לי בראש כרגע גם בעקבות מה שכתבת זה ככה..
זו לצורך העניין הסגירה כשהקנט כתוספת בקצה:
147881
חשבתי לייצר את הקנט בלייזר עם חורים כהכנות להברזות וחריצים באמצע כדי להטמיע הדבקה בין בדים שיחבקו את הפלדה כסנדוויץ'.
147882
147883
את כל האזור שאליו מורכב הקנט אשייף עד לחשיפת סיבים, מה שייתן את החוזק לחיבור זה הברגים שמוברגים מהגג מבחוץ לתוך הברזות בפלדה. מבפנים אשחיז אחרי הברגה כך שלא יבלוט שום דבר ומבחוץ אפשר לאטום ולסגור עם שפכטל או סיקה משהו בסגנון.
הגיוני מה שאני מתכנן או שכל הפואנטה עם הברגים מייתר את הפיברגלאס? ואז עם שפכטל בפנים וצבע להסתיר ולעדן את קנט.....
ממה מורכב הפיברגלס? פוליאסטר או אפוקסי?
אסף.
ממה מורכב הפיברגלס? פוליאסטר או אפוקסי?
אסף.
הקיים? אין לי מושג
מציע לך להתייעץ עם אילן שרמן. יש לו המון ניסיון עם פיבר באפליקציות פחות סטנדריות.
בתחושת בטן הייתי יותר חיבור מכני ועוטף אותו בפיבר.
מי זה אילן שרמן? 🫣
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מה הכוחות - הערכה גסה של 'שום דבר זה רק איטום' או 'זה הולך להחזיק את כל החלון' - שיעבדו בחיבור (ההדבקה) בין הקנט לבין הפיברגלס?
אסף.
מה הכוחות - הערכה גסה של 'שום דבר זה רק איטום' או 'זה הולך להחזיק את כל החלון' - שיעבדו בחיבור (ההדבקה) בין הקנט לבין הפיברגלס?
אסף.
החלון עומד בפני עצמו, כך גם הגג. הקנט תפקידו לשמש ממשק מגע ואטימה בין גומיית האטימה על החלון לבין הגג. יחד עם זאת כן ארצה ליישם איזה חיבור "נעילה" בין השניים כדי למנוע מרוחות שירצו "להרים" את הגג בנסיעה מהירה.
הבנתי.
יש כמה מנגנוני חיבור בין מתכת לחלק מרוכב. על פניו לא חייבים לשתול את הפרופיל במרוכב כדי שיהיה חוזק מספיק למה שאתה מבקש.
הדבקה עם דבק אפוקסי דו רכיבי טוב (למעשה מרק אפוקסי כמו של פיברגלס איכותי) תהיה מאוד חזקה בפני עצמה אם תיישם אותה נכון כי יש שטח מגע גדול. צריך לחספס הן את הפיבר והן את המתכת - לא צריך לחשוף את הסיבים במקרה הזה. לא לשכוח שכשמגיעים עד לסיבים זה מחליש את המוצר המקורי ויש בזה סיכון שלא תצליח לחזק אותו חזרה עם המרק החדש. (אין לך מכונת ואקום להוציא בועות אויר...).
כדי להוסיף חוזק להדבקה אתה יכול לעשות כמה קדחים במתכת שהאפוקסי יעבור דרכם לצד השני של הפרופיל ככה שיהיה הן החוזק מהאדהזיה בין האפוקסי למתכת בעזרת החיספוס והן חוזק של חיבור מכני שהחוזק שלו הוא החוזק של כאילו 'מסמרות' אפוקסי שעוברות דרך המתכת.
אפשר כמובן על גבי הפרופיל להספיג ולהקשות עוד שכבה או שתיים של פיבר - אני חושב שבמקרה הזה זה מיותר.
כשיש בסיס עבה הכי טוב זה לשתול אומים צורתיות המיועדות לזה ואליהן להתחבר. אבל כאן זה מיותר לחלוטין.
הדבקתי לא מזמן על הגגון של הקמפר חתיכות אלומיניום וזה יותר חזק מכל חיבור מכני (ניטים או ברגים) שהיה מחובר לגגון הזה.
נשמע טוב. אולי אעשה שעטנז בין מה שאתה מציע לבין הרעיון שלי עם הברגים. לא אתנגד לחסוך את העבודה עם הפיברגלאס. את כל הקוסמטיקה אחר כך אפשר לעשות עם סיקה לאיטום ומרק פחחים.
יש המלצה למוצר מסוים של אפוקסי?
מחיפוש קצר ברשת, הגעתי למוצר הזה של JB WELD אפילו נמכר בארץ במחיר סביר:
147893
יש למישהו משהו חכם להגיד על זה?
boaz avrahami
04-11-24, 13:46
אפוקסי. מוצרים טובים.
הם מותג נחשב בארהב.
לא התרשמתי משום קסם בדבקים שלהם…
לא זוכר את השם אבי יש את הדבק שמשתמשים בו דגגים בחלונות שטוחים.
חומר שחור, חזק מאוד.
נדמה לי שהטיובות אדומות.
יופי של דבק.
ehudzeelim
04-11-24, 14:47
147893
לא מניסיון אבל,
אם אתה מתכוון להדביק שני חומרים שונים, שמקדם ההתפשטות התרמלית שלהם שונה, אתה צריך אפוקסי שמתאים לזה, יש כאלה ייעודיים למשל 105 של 3M. תבדוק בנתוני ה-JB weld אם הוא מתאים לזה.
הנסיון שלי מהדבקות ללא חיזוק מכני הוא לא משהו.
בוודאי כשמדובר באלמנט שצריך לעבוד בויברציות ותנודות, וגם בחיבור החלון.
אגב,
איזו הקשחה אתה עושה לגג כשהחלון מופשל? תהיה מסגרת קדמית, או שמא קונסטרוקציה שהיא חלק מהכלוב (כמו בסופות רט"ג זצ"ל)?
אפוקסי. מוצרים טובים.
הם מותג נחשב בארהב.
לא התרשמתי משום קסם בדבקים שלהם…
לא זוכר את השם אבי יש את הדבק שמשתמשים בו דגגים בחלונות שטוחים.
חומר שחור, חזק מאוד.
נדמה לי שהטיובות אדומות.
יופי של דבק.
Sent from my iPhone using Tapatalk Proדבק זגגים זה בדיוק ההיפך - הוא גמיש ולא קשיח.
אסף.
הנסיון שלי מהדבקות ללא חיזוק מכני הוא לא משהו.
בוודאי כשמדובר באלמנט שצריך לעבוד בויברציות ותנודות, וגם בחיבור החלון.
אגב,
איזו הקשחה אתה עושה לגג כשהחלון מופשל? תהיה מסגרת קדמית, או שמא קונסטרוקציה שהיא חלק מהכלוב (כמו בסופות רט"ג זצ"ל)?
הגג עומד בפני עצמו הוא מחובר לכלוב וה״מצחייה״ מעל הנהג קשיחה. זה גג פיבר עם חיזוקי פלדה שתולים בתוכו.
למען הדיון - קיבלתי המלצה מבעל ניסיון מאפליקציות מקצועיות על סיקה 265. מוגדר נראה לי כדבק זגגים אבל נתוני חוזק מרשימים ומספק גמישות, עמידות ל UV ועמיד לטמפ׳ של 120 מעלות
מנסיון עם דבק לאיטום של מיכל דלק פלסטיק של jb שהזמנתי באמאזון לא התרשמתי בלשון המעטה מאיכות החומר...
Sent from my iPhone using Tapatalk
147893
השתמשתי מספר פעמים.
קל לערבוב ועבודה (יש סוגים של דו-רכיביים שדורשים ערבוב מדויק מידי).
תיקונים שונים, נדבק מעולה על מתכת שקצת חיספסתי.
החזיק יפה תפר שנפתח ברדיאטור בין דוד לרשת.
להקפיד על נקיון המשטחים.
יש להם מכון מוצרים עם מיקוד לחומרים שונים, ורמות סמיכות שונה לטובת עבודה בתנאים שונים.
שווה לחפש ממוקד לפי חומרי הבסיס ותנאי העבודה.
תנסה לבדוק עם סוכן של וירט
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
boaz avrahami
05-11-24, 14:19
דבק זגגים זה בדיוק ההיפך - הוא גמיש ולא קשיח.
אסף.
ההגיון הלא מלומד שלי הוא שהמאמצים שיש בזמן פיתול ורעידות מעדיפים את המעט גמישות הזו אבל קטונתי
מההיכרות שלי בהדבקות חומרים מרוכבים למתכת -
Loctite 9466
3M DP460
Sent from my Pixel 4a (5G) using Tapatalk
מההיכרות שלי בהדבקות חומרים מרוכבים למתכת -
Loctite 9466
3M DP460
תודה אמנון. לאחר שיעורי בית מקיפים הגעתי גם למוצר של 3M DP460NS.
מנסיונך, יודע להגיד כמה משתמשים?
יש לי לוח של 140 על 15 ס"מ להדביק, כמה שפורפרות של 50 מ"ל להזמין?
קשה לי לומר כמה תצטרך.
אפשר לעשות חישוב בסיסי לפי שטח ועובי כמות הדבק על המשטח.
בעל אופן אני חושב שתמצא עוד שימושים לדבק שישאר לך, הוא מתאים לעוד המון אפליקציות והוא עם ביצועים באמת מעולים. הבעיה היחידה היא כנראה המחיר...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.