צפייה בגרסה מלאה : שנאי לתאורת גינה מ 220v ל 12v
Yuvali1971
07-11-24, 16:48
בגינה פרושה מערכת של חוטי חשמל ייעודיים לחוץ מוגנים ומושחלים בצנרת שחורה.
הכל מחובר בצורה מקבילית לארון החשמל שבתוך הבית.
בנוסף בארון החשמל קיים גם טיימר לזמני פעולת התאורה.
בזמנו היתה מחוברת תאורת גינה והיום אני רוצה להשמיש אותה מחדש.
אני מעוניין להשתמש בגופי תאורה לד, אממה - הם צריכים 12v בכניסה ולא 220.
(לא מעוניין בסולארי).
האם קיים שנאי שניתן לחבר בין ה 220 לחיבורים לגינה (בתוך ארון החשמל) שיוריד ל 12?
(הפיתרון צריך לתת מענה ל 4 אזורים שונים)
מצרף 2 תמונות.
1. זה השקע הראשי שמקבל חשמל מארון החשמל (אם הוא לא מחובר, אין חשמל בגינה)
2. חיבור מקבילי של 4 אזורים שניתן לנתק אם קיימת בעיה באזור מסויים.
תודה מראש למוכשרים שעונים פה.147915147914
שנאים מהסוג הזה פתרו לי בעיה דומה:
https://www.aliexpress.com/item/1005006728770117.html
קח בחשבון שזרם ישר לא אוהב מרחקים. על כבל ארוך תהיה לך נפילת מתח בהתאם לאורך הקו ולחתך הכבילה
Yuvali1971
07-11-24, 19:54
שנאים מהסוג הזה פתרו לי בעיה דומה:
https://www.aliexpress.com/item/1005006728770117.html
מעדיף להתעסק פחות עם עלי בענייני חשמל....
- - - Updated - - -
קח בחשבון שזרם ישר לא אוהב מרחקים. על כבל ארוך תהיה לך נפילת מתח בהתאם לאורך הקו ולחתך הכבילה
אז יש פה בעיה אני מבין...
לא ברור לי למה הדוקרנים שמוכרים צריכים שנאי בעוד פנסי הצפה שהם גם לד - עובדים על 220....
יש פיתרון אחר? רכשתי מספר דוקרנים לד, מבין שכנראה אצטרך להחזירם....
לא הכל אבוד ולא צריך להחזיר כלום.
מהתאור שלך, קיימים כמה אזורי הדלקה בגינה שמכל אזור מגיע כבל לריכוז ליד לוח החשמל.
כלומר, יש לך 3/4 קוים מהריכוז לקופסאות חיבורים הפזורות בגינה.
את הקוים האלה תשאיר 220.
בקצה כל קו 220 בגינה אתה שם קופסה עם שנאי(תקפיד על שנאי מוגן מים יש קופ' בילט אין עם שנאי ואורור)
ומהשנאי רץ עם קו 12 וולט לגופים, או בשרשור של עד 4/5 גופים על קו, או כבל נפרד לכל גוף.
ההספקים הם קטנים בדרכ' כך שיספיק כבל גומי 2X2.5.
כך אתה פותר את בעיית המרחק ונפילת המתח.
שים לב שדרייברים של לד, חייבים עומס מסויים כדי לעבוד כלומר חייב מס' גופים על דרייבר.
Yuvali1971
07-11-24, 22:22
לא הכל אבוד ולא צריך להחזיר כלום.
מהתאור שלך, קיימים כמה אזורי הדלקה בגינה שמכל אזור מגיע כבל לריכוז ליד לוח החשמל.
כלומר, יש לך 3/4 קוים מהריכוז לקופסאות חיבורים הפזורות בגינה.
את הקוים האלה תשאיר 220.
בקצה כל קו 220 בגינה אתה שם קופסה עם שנאי(תקפיד על שנאי מוגן מים יש קופ' בילט אין עם שנאי ואורור)
ומהשנאי רץ עם קו 12 וולט לגופים, או בשרשור של עד 4/5 גופים על קו, או כבל נפרד לכל גוף.
ההספקים הם קטנים בדרכ' כך שיספיק כבל גומי 2X2.5.
כך אתה פותר את בעיית המרחק ונפילת המתח.
שים לב שדרייברים של לד, חייבים עומס מסויים כדי לעבוד כלומר חייב מס' גופים על דרייבר.
מבין שזה הפיתרון ככל הנראה, אבל הוא לא טוב לי ממספר סיבות:
1. הוצאה נוספת של כ 140 שח לשנאי כפול מספר גופי התאורה??
2. יש קופסת חיבורים מוגנת מים ליד כל גוף תאורה, גם ככה זה גוש מכוער שצריך איכשהו לטשטש, אם אני צריך עוד קופסא לשנאי - זה כבר פחות מתאים.
3. אני מאבד את כל הקלילות שרציתי בהתקנת דוקרנים.. להתחיל להתעסק עם שנאי לכל גוף, זה תיק (בשבילי) לכן רציתי אחד שיתן מענה לכולם (אבל מבין שזה לא פרקטי..)
באסה, אבל ככל הנראה לא יעשו בעיה בחנות לקבל חזרה. כנראה צריך לחפש פתרון אחר עם 220 כמו פעם..
חנן-ג'יפולוג
07-11-24, 23:11
העניין עם נפילת המתח הוא חשוב, ולכן אם כבר קונים שנאי (יש אחלה שנאים בעליאקספרס) אז לרכוש שנאי של 15 וולט, שהמתח ירד מנקודת התחלה גבוהה יותר. כבילה עבה, וחיבור שנאים לקו (אפשר גם כמה על אותו קו, זה בסדר) , בנקודות שבהן יש חיבור ל220.
אחלה פוסט
סליחה שאני גונב אותו אבל באותו נושא, גם אני לא אוהב את העניין עם הסולרי.
איזה תאורה התקנת? כלומר לאיזה תאורה אתה צריך את ה12 וולט?
אני מחפש כבר תקופה תאורה של שרשראות לדים קטנים שעוטפים איתם צמחיה ועצים, אבל משהו הבי דיוטי, לא כאלה שיש בעלי אקספרס שחייבים שיהיו סולרים. אלא כאלה שעירייות משתמשות כדי לקשט את העיר בתאורה על עצים ופארקים. משהו מקצועי.
איפה מוצאים כאלה?
אם אני חצוף וגונב את הפוסט, אני מצטער ואמחק ואכתוב הודעה חדשה.
תודה. 🙏
אצלי יש קו 12 וולט באורך של כ-50 מטר. על הקו יש 4 מנורות לד.
בתחילת הקו יש שנאי 220-12 שקניתי בחנות חשמל בארץ. אם אני זוכר נכון שטח הגידים של הקו הוא 0.75 ממר.
עובד תקין.
Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk
140 ש"ח לדרייבר 220V של לדים 12V? למיטב זכרוני זה הרבה פחות.
אתה גם לא צריך לשים כזה על כל גוף תאורה אלא על כל קו (כלומר אצלך זה לכל היותר 4)
מבין שזה הפיתרון ככל הנראה, אבל הוא לא טוב לי ממספר סיבות:
2. יש קופסת חיבורים מוגנת מים ליד כל גוף תאורה, גם ככה זה גוש מכוער שצריך איכשהו לטשטש, אם אני צריך עוד קופסא לשנאי - זה כבר פחות מתאים.
3. אני מאבד את כל הקלילות שרציתי בהתקנת דוקרנים.. להתחיל להתעסק עם שנאי לכל גוף, זה תיק (בשבילי) לכן רציתי אחד שיתן מענה לכולם (אבל מבין שזה לא פרקטי..)
באסה, אבל ככל הנראה לא יעשו בעיה בחנות לקבל חזרה. כנראה צריך לחפש פתרון אחר עם 220 כמו פעם..
הכונה היא לא שנאי לכל גוף.
הכונה היא שנאי לכל קבוצת גופים, כלומר קופסה אחת עם שנאי וממנה שרשור של דוקרנים שיכולים להיות מחוברים על ידי מהדקי סיליקון,
ללא צורך בקופסא
אתה יכול לתאר מה זאת אומרת תאורת גינה?
זו רק תאורת אווירה או גם תאורת שטח \ הצפה?
איזה גודל שטח?
כמה ואיזה גופי תאורה חשבת לשים?
רק בשביל הפורפורציה -
12V 2A זה 24W, לפי 100לומן לוואט (נתון ממוצע ללד סביר), אנחנו מגיעים ל 2400 לומן.
זה בערך כמו זוג פנסים קידמיים של רכב, מבוססי נורה H4. זה כבר הספק תאורה לא קטן.
ספק 12V 2A , זה למשל ספק של ממיר הוט.
חוט חשמל גינה "סטנדרטי" (ירוק בהיר, בידוד כפול. 3X1.5 ), סוחב בלי בעיה 2A בלי מפלי מתח גדולים מדי.
ובכלל, רוב הלדים של 12V יעבדו גם ב 9-10.
Yuvali1971
10-11-24, 14:37
אתה יכול לתאר מה זאת אומרת תאורת גינה?
זו רק תאורת אווירה או גם תאורת שטח \ הצפה?
איזה גודל שטח?
כמה ואיזה גופי תאורה חשבת לשים?
רק בשביל הפורפורציה -
12V 2A זה 24W, לפי 100לומן לוואט (נתון ממוצע ללד סביר), אנחנו מגיעים ל 2400 לומן.
זה בערך כמו זוג פנסים קידמיים של רכב, מבוססי נורה H4. זה כבר הספק תאורה לא קטן.
ספק 12V 2A , זה למשל ספק של ממיר הוט.
חוט חשמל גינה "סטנדרטי" (ירוק בהיר, בידוד כפול. 3X1.5 ), סוחב בלי בעיה 2A בלי מפלי מתח גדולים מדי.
ובכלל, רוב הלדים של 12V יעבדו גם ב 9-10.
זו תאורת אוירה, אני רוצה להאיר עצי זית, דקלים וכו.
היתה כבר תאורה לפני שנים, הגופי תאורה נהרסו ולא השתמשנו יותר.
חשבתי דוקרנים כי זה מספיק להאיר זית, בטח גבולי להאיר דקל גבוה (אם בכלל).
בינתיים רציתי לא יותר מ 4-5 גופי תאורה, אם יתקבל יפה, יש לי עוד אזורים בגינה שניתן להאיר (גינה גדולה, מגרש מעל דונם).
על כל קו חשמל יהיו מקסימום 4 גופי תאורה, ובחלק יהיו 2.
אם אפשרי מהארון לעשות את כל הוואג׳רס הזה, זה עוזר לי, אם זה חייב להיות בחוץ, ליד הגוף תאורה או בקופסה מוגנת מים, זה כבר פחות מתאים.
חוטי החשמל הם נדמה לי 1.5, חלקם שחורים מוגנים חלקם ירוקים מוגנים
ראשית הגישה נכונה, בגינה רצוי ככל האפשר מתח נמוך, אצלי זה כך שנים, רובם המוחלט של הגופים ל12v עובדים גם עם ac וגם עם dc , יש לי קרוב ל40 גופים שעובדים על שנאי ביגלה אחד לא זוכר כמה וואט הוא אבל חלק מהגופים עם תאורה כפולה והוא סוחב הכל, הכבל משתרך לאורך של עשרות מ׳ וגם נפילה של המתח שיש לקראת סוף הקו לא משפיעה על התאורה.
חנן-ג'יפולוג
12-11-24, 09:03
אם אתה לא מציין מה ההספק של הצרכנים אז זה לא אומר הרבה. כשאין זרם גם אין נפילת מתח.
אני עם כ200וואט צרכנים, על כ40 מטר, וזה לא עבד לי בקצה הקו, לא עם מוליכים של 2.5ממ"ר, ולא כשהמתח במוצא הוא 12 וולט. מעבר למוליכים 5ממ"ר ו15וולט במוצא, וזה עושה את העבודה היטב כבר כמה שנים.
boaz avrahami
12-11-24, 14:17
היות וזה רק תאורה אז למה לא שנאי [emoji[emoji638][emoji639][emoji[emoji6[emoji640][emoji638]][emoji640][emoji640]][emoji[emoji6[emoji640][emoji638]][emoji640][emoji6[emoji640][emoji637]]]][emoji[emoji638][emoji639][emoji[emoji6[emoji640][emoji638]][emoji640][emoji6[emoji640][emoji637]]][emoji[emoji638][emoji639][emoji[emoji6[emoji640][emoji638]][emoji640][emoji640]][emoji[emoji6[emoji640][emoji638]][emoji640][emoji640]]]] וולט AC?
זה לא יפתור את הבעיה?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
חנן-ג'יפולוג
12-11-24, 17:32
מה זה משנה?
כמו שכתבו לך, חסרים נתונים בכדי להחליט מה נכון עבורך.
בכל מקרה ממליץ לך להשאר ולעבוד עם לדים 230 וולט כי אחרת, על סמך סך התגובות כאן, תצטרך להחליף תשתית, ז"א הוצאת הכבלים מהצינורות והשחלת חדשים עבים יותר.......שווה? זו עבודה לא פשוטה, וגם שנאי שייתמוך בכל הצריכה הזו יצטרך להיות וואחד בומבילה, (חצר גדולה) . ברכישת הלדים רק תוודא שהם חסיני מים כולל כניסת כבל ההזנה.
----------
במקום שעון שבת בכניסה למפצל אפשר ורצוי לשים פוטו צל (photo cell), אביזר פשוט וזול שידליק את התאורה כשמחשיך ללא קשר לשעה ביום, מה שיחסוך לך עידכון שעה בשעון לפי העונה.
boaz avrahami
12-11-24, 21:18
מה זה משנה?
טעות שלי.
זה גם מגביל שימוש באור לד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
13-11-24, 07:44
בהקשר של פוטוסל/שעון שבת גיליתי על בשרי קטע מעניין: בהתחלה מיתגתי את ה220 וולט לפני השנאי עם שעון שבת והם נשרפו לי כמו גרעינים. החלפתי שלושה או ארבעה שעונים בתקופה של כמה חודשים. הגעתי למסקנה שעדיף לי למתג את הצד שאחרי השנאי, הזמנתי טיימר שעובד על 12 וולט, אבל עוד לפני שהרכבתי אותו הזמנתי פוטוסל והרכבתי (דולרים בודדים) ומאז כבר כמה שנים יש שקט מהאיזור הזה.
ההערכה שלי היא שלשנאי יש זרם התנעה גבוה בגלל הקבלים הגדולים שיש ביציאה שלו, וזה גורם למגעים של שעוני השבת להישרף.
Yuvali1971
14-11-24, 08:34
טוב חברים, לאור התגובות הנהדרות שלכם,
החלטתי ללכת על פנסי הצפה לד קטנים (10w) עם מתח 220.
אולי לא יאירו לי את צמרות העצים, אבל מניח שיעשו תאורת אוירה נחמדה.
תודה על העזרה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.