PDA

צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה - הכנת פיצה במנגל גז



ש01
11-11-24, 12:17
שלום לבשלנים שבחבורה

יש מנגל גז, תיאורטית מגיע לטמפ' של 350+ מעלות.
יש אבן לתנור, שמים בתנור ועליה הפיצה.

אבל התנור מגיע לכ250 מעלות בלבד
פיצה צריכה 350-450, אז למה לא לשים תאבן במנגל ?

מישהו ניסה?

סולי
11-11-24, 12:27
אין סיבה שלא ואף חלק מיצרני המנגלים משווקים אבן ייעודית לאפייה במנגל.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

נמרוד
11-11-24, 12:28
תנסה, שים את האבן ותבדוק עם מד חום אלחוטי לכמה אתה מגיע. אולי תגיע.

העניין הוא שכדי להגיע לטמפרטורה גבוהה הבידוד חשוב יותר מהספק החום. הרעיון בטאבונים של הפיצות הוא בידוד עבה מאד ביחס לתא אפייה. למעשה יותר נפח בידוד מאשר נפח עבודה. ואז גם מקור חום קטן יחסית מצליח להגיע לטמפרטורה גבוהה. למנגל גז אופייני אין בידוד בכלל.

ש01
11-11-24, 13:00
תנסה, שים את האבן ותבדוק עם מד חום אלחוטי לכמה אתה מגיע. אולי תגיע.

העניין הוא שכדי להגיע לטמפרטורה גבוהה הבידוד חשוב יותר מהספק החום. הרעיון בטאבונים של הפיצות הוא בידוד עבה מאד ביחס לתא אפייה. למעשה יותר נפח בידוד מאשר נפח עבודה. ואז גם מקור חום קטן יחסית מצליח להגיע לטמפרטורה גבוהה. למנגל גז אופייני אין בידוד בכלל.

זה נכון וידוע,
אבל
אין (כרגע) זמן לבנות
אין חשק לקנות משהו יעודי
ולכן חשבתי על הרעיון.

וביננו,
כמה זמן וגז צריך ל 5 פיצות...
זה לא שאני פיצריה ששורפת גז כל היום...

יאללה,
ננסה ונעדכן

סולי
11-11-24, 13:04
לדעתי זה לא לגמרי נכון.
1. האבן אוגרת חום
2. המנגלים היותר יקרים בהחלט מתגאים במפרט לפחות במבנה מיציקה שלמה או שכבה כפולה של חומר.
3. לרוב המנגלים דווקא כן יש הספק גבוה עם שימוש במספר מבערים.
4. אין סיבה לדעתי שזה לא יהיה הצלחה כבירה..

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

ishc
11-11-24, 14:35
אני ניסיתי, לא עובד.
לא יודע להסביר למה, פשוט לא עבד.

Sent from my CPH2465 using Tapatalk

סולי
11-11-24, 16:28
אם בטאבון מכפר ערבי עשוי פח בעובי 2ממ הצלחתי לאפות פיצות מושלמות לא מבין למה שלא יעבוד בגרילגז

יש המון מוצרים משלימים למטרה זו... ויש גם המון מדריכים עם טיפים טובים להצלחה ביוטיוב

לדוגמא זה, אחד מהפיציולו המפורסמים ברשת... ולא רק.
https://youtu.be/8rFTGTz1Tm8?si=MXKUxOyNpay3g2NY

בסרטון הוא מתמקד על ביצוע בגריל גז.
אני אציע גם וכך אני עושה בתנור הביתי. אופה את הפיצה חצי זמן עם הרסק בלבד.. ולאחר מכן מוסיף את הגבינה והטופינג ומכניס להשלמה.

מצאתי שרשור ישן מההתנסות שלי בטאבון מעפן ביותר:
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2 Ecom%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D1 11599&share_tid=111599&share_fid=22239&share_type=t&link_source=app

פלטת אבן לתנור פיצה בזול, מהיכן?

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

ariel-ro
11-11-24, 17:32
אני ניסיתי, לא עובד.
לא יודע להסביר למה, פשוט לא עבד.

Sent from my CPH2465 using Tapatalk

גם אני ניסיתי עם אבן והכל, זה באמת לא עובד.
חזרתי לתנור הביתי.

zivo
11-11-24, 18:27
צר לי לאכזב אותכם :-) דווקא עובד לי מצויין.
גריל נפוליון, יש מבער אינפרא מאחור ( מעל גובה הרשת).
אני מחמם את הגריל לטמפרטורה גבוהה ( 300+) באמצעות המבערים הרגילים ( שמתחת לרשת) .
שמכניסים את הפיצה, אני מדליק את המבער האחורי, ומכבה את שני המבערים הקיצונים ( מתוך ה 4).
כל הטריק, עוצמת האש בשני המבערים שמתחת לרשת.
צריך אש מאוד חלשה, אבל זה קובע את מידת הקריספיות של הבצק ( הבישול של שאר הפיצה מגיע מהמבער העליון).
בערך באמצע הבישול, אני מסובב ב 180 מעלות.
מכינים גם פיצות גדולות וגם הילדים מכינים פיצות אישיות.
אני משתמש בעיקר באבן עגולה יעודית של נפוליון.
לפעמים בבלטה של גרניט פורצלן ( מעולם לא בדקתי עד כמה זה חכם ואיזה חומרים זה פולט :-( )

boaz avrahami
11-11-24, 18:58
אם האבן לא מגיעה ל שלוש מאות חמישים מעלות ומעלה והמכסה לא סגור יש בעיה.
אולי אפיה קודם של הבצק עם הרסק ואז את הגבינה והתוספות.
אין כמו טאבון אמיתי.

הבחור האיטלקי הזה, ויטו הוא ממש מוצלח. יש לו המון סרטונים מועילים


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ש01
12-11-24, 10:35
למען ההיסטוריה, אנסה, אצלם ואדווח.

גריל וובר סאמיט 670 6 מבערים + טורבו אמצעי+ תיבת עישון+אינפרא.
ולא, אני לא מהמוציאים 17000 ש"ח על גריל גז, קניתי ישן ושיפצתי, עובד כחדש.

mugi8675
12-11-24, 10:50
תנור פיצה ייעודי, למשל של ooni, לא מבודד. אבל יש לו תכנון כזה שמכוון את הלהבה (במקרה של גז, יש לי גם מבער פלט שעובד דומה, אבל צריך ״להאכיל״ כל הזמן) לתקרת התנור ולא לפלטת האבן. הוא מגיע תוך רבע שעה ל- 400 פלוס מעלות ופיצה נאפת בתוך קצת יותר מדקה. לדעתי הפטנט הוא גודל חלל קטן וחימום הפלטה מלמעלה. יתכן שהטריק לשימוש בגריל הוא להקטין את חלל הגריל באיזה שהוא אופן ולנתב את הלהבה כלפי תקרת החלל המוקטן.

ד ו ר ו ן
12-11-24, 11:32
הכנו בשטח פיצות נהדרות בתנור קולמן שמוצב על הבנזינייה.

משטח אבן בפנים.
הבצק הוכן בבית והותפח בדרך.

וגם בטאבון גז פיתה-דרוזית

חימום משמעותי ופלטת אבן.

סולי
12-11-24, 21:08
למען ההיסטוריה, אנסה, אצלם ואדווח.

גריל וובר סאמיט 670 6 מבערים + טורבו אמצעי+ תיבת עישון+אינפרא.
ולא, אני לא מהמוציאים 17000 ש"ח על גריל גז, קניתי ישן ושיפצתי, עובד כחדש.עם אינפרא אחורי זה נשמע שאתה מסודר.
עם אמבטיה מיציקת אלומיניום ומכסה נירוסטה כפול בכלל.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

ד ו ר ו ן
13-11-24, 00:58
גריל וובר סאמיט 670 6 מבערים + טורבו אמצעי+ תיבת עישון+אינפרא..
יש גם חוליו איגלסיאס מאחורה?

ש01
18-11-24, 10:29
הניסוי עבר בהצלחה...

יום קודם הפעלתי את המנגל עם כל הלהבות על מקס' - ע"מ לוודא שמגיע לטמפ' עבודה גבוהה ובמקביל לשרוף שאריות שומן.

שמתי את האבן והפעלתי את המנגל.
כשהגיע בערך ל 330 מעלות כיביתי את האינפרא מאחור, חיכיתי מס' דק' לוודא שהטמפ' לא נופלת והכנסתי את הפיצה הראשונה.

משך הכנת פיצה - כ 3-4 דק', הטמפ' המשיכה לטפס עד 400-410 מעלות.

יצא מצויין, מוצלח יותר מהתנור בבית שמגיע עד 250 מעלות ("בלבד").

האבן בשלב מסויים נשברה - סדק לכל האורך. יתכן שלא מתאימה או שבגלל מגש פיצה קר שהונח עליה.
הוחלט לחפש לבני שמוט ובפעם הבאה לרצף את המנגל ואולי אפילו להכין 2 פיצות יחד.

תהנו!

148042148041148043148044148045

- - - Updated - - -

התמונות מהסוף להתחלה ו... אחרי הכנת 5 פיצות, האחרונה היתה שלי, הייתי רעב ושכחתי לצלם תוצאה סופית... ;)

סולי
18-11-24, 13:34
כיף לשמוע שעבר בהצלחה,
אמליץ על התפחה במקרר ל48-72שע'... אוהבי פיצה מעריכים בצק קל עם מעט שמרים והתפחה ארוכה.

צירפתי קישור ללוח שמוט שאמור להחזיר ללא בעיה:
https://helbitz.co.il/product/%D7%A4%D7%9C%D7%98%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%A6%D7%A4%D7%94-%D7%9C%D7%91%D7%A0%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%98-30-30-5-%D7%A1%D7%9E/


אמליץ לאפות את הפיצה ישירות על האבן.
התוצאה ברמה אחרת.
הרשת טובה כשמוציאים את הפיצה מהתנור להניח אותה להתקרר מעט לפני שחותכים בכדי לשמור על הקריספיות של התחתית.

גם ממליץ לדאוג לכף עבודה טובה ומברשת ברזל לניקוי האבן אם קוראת תאונה בעבודה עם הבצק... מה שעלול לקרות בהתחלה.


Sent from my SM-G781B using Tapatalk

ש01
18-11-24, 14:39
תודה על ההמלצה לאבן,
אפילו קרוב - בחדרה...

boaz avrahami
21-11-24, 08:01
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20241121/0a44070a753675ce9ed0c607c6228970.jpg

קיט הסבה של נפוליאון לטאבון. רעיון נחמד ואמור להיות אפקטיבי.
אתה יכול לבד אם זה יקר לקנות


Sent from my iPhone using Tapatalk

ד ו ר ו ן
21-11-24, 08:11
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20241121/0a44070a753675ce9ed0c607c6228970.jpg

קיט הסבה של נפוליאון לטאבון. רעיון נחמד ואמור להיות אפקטיבי.
אתה יכול לבד אם זה יקר לקנות


Sent from my iPhone using Tapatalk

בפחות כסף.

2 כאלו שימשו להכנת פיצות בשטח על הבנזינייה, ועל גזיה.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20241121/8c136e6d01b39a55ccf11101eef3457b.jpg

https://shop.super-pharm.co.il/home/garden-and-terrace/grills-and-outdoor-cooking/ovens/%D7%98%D7%90%D7%91%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%99%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%A7-%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%94/p/mp-00031868

-->