צפייה בגרסה מלאה : (רעש) כמו באק פייר בסלד סרק? (ג'יפ CJ3)
הרכב CJ3 ישן מנוע ראש שטוח.
לרכב בוצע ניקוי קרבורטור והחלפת דיזה לגדוה יותר.
המנוע עובד בסרק מאד עגול ויפה,
כשעומדים מאחור ליד האגזוז,יש רעש של כמו באק פיירים קטנים.
יש למישהו רמז,כיוון?
itay-rover
03-05-06, 20:55
כיוון הצתה.
למה הגדלת דיזה?ולאיזה גודל?
כיוון הצתה.?
מרווח פליטנה. או סיבוב הדיסטרובוטור?
דיזה גדולה ,מפני שלא נוצל מלוא הכח של המנוע המוזן מקרבורטור סולקס חסכוני.זה בהתיעצות,ולפי ניצולת מלאה של הדלק הן להזנת הרכבת בעלת התאבון הגובר!צריכת הדלק עלתה מ1ל 9 10 בערך ל 1ל-6 7.
והן "לקירור פנימי" עי כמות דלק נכונה.
בינתיים הפלגים יבשים ולא שחורים,נראה כי השריפה הפנימית תקינה.
כיוון הצתה.?
מרווח פליטנה. או סיבוב הדיסטרובוטור?
דיזה גדולה ,מפני שלא נוצל מלוא הכח של המנוע המוזן מקרבורטור סולקס חסכוני.זה בהתיעצות,ולפי ניצולת מלאה של הדלק הן להזנת הרכבת בעלת התאבון הגובר!צריכת הדלק עלתה מ1ל 9 10 בערך ל 1ל-6 7.
והן "לקירור פנימי" עי כמות דלק נכונה.
בינתיים הפלגים יבשים ולא שחורים,נראה כי השריפה הפנימית תקינה.
ראשית אני מעריך שאתה "נוסע" על קרבורטור סולקס 32 . הקרבורטורים הנ"ל לא מתאימים למנוע גיפ. זה לא רק הדיזות זה גם גודל הלוע, שהרי קרבורטור פועל בעיקרון "הצינור הוונטורי".
אני באופן אישי חזרתי בכל המנועים השטוחים שלי לקרבורטור קרטר WO (בניגוד לקרטר YF שמיועד למנועי הוריקן) - המנוע עובד אחרת, נשמע אחרת וגם עקומת המומנט שלו משתנה לחלוטין.
במידה ואתה לא מעוניין להשתמש בקרבורטור בן 50 שנה אזי רכוש קרבורטור סולקס המיועד לגיפ - יש כאלו באיביי חדשים, ומכירם אינו גבוה.
אני גם מקווה שבמנועך יש טרמוסטט - הוא חיוני במנועים הללו שנוטים להסדק במידה ואין טרמוסטט.
לעניין הרעשים מן האגזוז - זה נובע מהצתה לא מכוונת (תבדוק גם קוייל וקבל) או מכך שיש שסתום אחד או שניים שנמצאים בדרכם לעולם הבא (והקרבורטור של סולקס 32 אומנם חוסך בכסף מבחינת הדלק אך "שורף" שסתומים סדרתי).
בהצלחה.
תודה על העצות השימושיות.
אכן סולקס 32.
לכן הוגדלה הדיזה המרכזית,עקומת המומנט לא נבדקה עדיין.
פשוט אילוץ עד שאתארגן על WO,חיכיתי שנה,נמתין עוד.
מבחינת שסתומים.מדוע נשרפים השסתומים?
האם ממחסור בדלק?
למרות שכתבתי שצריכת הדלק "השתפרה" פלאים.
את ההצתה אכוון בהקדם!
סוף שבוע טוב.
צביקה קרבורטור
06-05-06, 01:30
נשרפים מתערובת ענייה.
אכן כן ירוני KD צודק, שסתומים נשרפים מתערובת ענייה, תערובת דלק אופטמלית , מקררת את השסתומים, תערובת ענייה שורפת אותם, וגורמת לצלצולים ולהתחממות הרכב, הבקפפירים הקטנים הנשמעים מצינור הפליטה, ניתן ליחס אותם לתערובת ענייה, הצתה לא מכוונת , או בריחת קומפרסייה מהשסתומים, או יניקת אוויר מצנרת וואקום!
התייחס ברצינות לדבריו של ירון פ. , יש לו ידע רב בתחום, וקבל את עצתו למעבר לקרבורטור קרטר מקורי, או סולקס כמו שנמכר באי בי!
בברכה
צביקה
שנה שנה שאני מחפש,לא יכלו להגיד איפה?
W.O.262 איפה אתה.?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.