צפייה בגרסה מלאה : Article: בולמי BP-51 על היילקס אחרי שש שנים
ניתן לצפות בעמוד זה ב-
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/4074 (https://www.jeepolog.com/forums/content.php/4074-%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%9E%D7%99-BP-51-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%A7%D7%A1-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99-%D7%A9%D7%A9-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D?)
מניח שזה פחות רלוונטי למי שמחליט להתקין bp-51, אבל כדאי לזכור שיש גם בולמים "פשוטים" הניתנים לשיפוץ. ובד"כ ביותר זול. אני שיפצתי 4 פוקסים לפני כחודשיים בעלות של כ 680 שח לבולם. אגב, באופן מפתיע, לפני כעשור עלות שיפוץ עלתה לא הרבה פחות.
ehudzeelim
28-11-24, 20:16
לפי מצב השמן שיצא מהבולם, נראה שהשיפוץ היה צריך לקרות כמה עשרות אלפי ק"מ קודם (או לפחות החלפת שמן?)
וזה קצת משנה את המסקנות לגבי הכדאיות.
מניח שזה פחות רלוונטי למי שמחליט להתקין bp-51, אבל כדאי לזכור שיש גם בולמים "פשוטים" הניתנים לשיפוץ. ובד"כ ביותר זול. אני שיפצתי 4 פוקסים לפני כחודשיים בעלות של כ 680 שח לבולם. אגב, באופן מפתיע, לפני כעשור עלות שיפוץ עלתה לא הרבה פחות.
אם אפשר לשאול , איזה בולם ואיפה ( משפצים במחיר כזה)?
פוקס 2.0. באאוטבק.
פעם שעברה יצרתי איתם קשר בעצמי, וגם נסעתי אליהם לראות את המעבדה שלהם.
הפעם פשוט נתתי למוסך לטפל בזה. מכיוון שזה מוסך שמתעסק אך ורק בלנדרוברים, יש לו הרבה עבודה מול אאוטבק, אבל לא חושב שהם עשו לו מחיר מיוחד.
רק אני תוהה למה בכל הזדמנות טרחת להדגיש שהפרייבט שלך חשמלית? :rolleyes:
רק אני תוהה למה בכל הזדמנות טרחת להדגיש שהפרייבט שלך חשמלית? :rolleyes:אתה הפסיכולוג, תגיד לי. משהו בתת מודע?
" העלות הראשונית של קיט BP-51 כפולה מעלות קיט אולדמן "צהוב" סטנדרטי, בפני עצמו לא האפשרות הזולה ביותר בשוק. אבל עלות התחזוקה (סט הבולמים השני עבור בולם רגיל, שיפוץ עבור BP-51) אחרי 4-5-6 שנים, דומה."
נמרוד,
בגלל שרשורים אחרים על עלויות תחזוקה של רכב שטח (אני חושב שהם טועים בגדול), חזרתי לשרשור הזה, ואני חושש שגם אתה טועה בחישוב העלויות (אני לא מתווכח על איכות הנסיעה ואם זה שווה את זה).
העלות ההתחלתית (25K), והעובדה שעלות התחזוקה השוטפת זהה בערך לעלות של החלפת בולם "רגיל", זורקת את ה ROI (או נקודת איזון תאורטית) לאין סוף.
תוסיף מקרים (כמו שאתה מתאר) של פגם יותר גדול מאטמים, שמן, גז , ומייסבי קצה.... ותראה שבכל טווח זמן סביר ( גם 10 שנים), הפתרון הזה יקר בהרבה מבולמים "רגילים".
כאמור, אני לא מתווכח על איכות הנסיעה (כזכור לך, אני הייתי הבודק 2 שלך :-) ).
אני עם פוקס "פשוטים" (2.5 ללא מיכל חיצוני) ובודק את עצמי כל הזמן אם זו הייתה החלטה נכונה?
התשובה שלי לעצמי -
נוחות נסיעה, אין ספק, מוכיח את עצמו.
אמינות וצורך בתשומת לב - בינוני. בבולם "רגיל" אתה נוסע עד שיש דפיקות או נזילות, ואז בזמנך הפנוי מחליף. בבולם שמיועד לשיפוץ יש חלקים שמתפרקים ( פעמים נפתחו לי בולמים קידמיים שמטופלים אצל מפיץ מוסמך \ יבוא), העיניים מאלומיניום, ולכן חייבים להיות עירניים למצב הבושינג (אחרת העיין נהרסת). תוסיף את מקרה המוט בוכנה השרוט .
בקיצור, מצריכים יותר תשומת לב בתחזוקה.
כלכלית - זה לא. גם אם הייתי הולך על "החד פעמיים" היקרים שבשוק (טרופר => OME) , זה עדיין יותר זול פוקס (או כל בולם בר שיפוץ אחר).
דרך אגב, מחירי השיפוץ שאני מכיר דומים יותר למס' שתה מציין (1000+) מאשר למחירים של אייל (680).
אני לא חושב שהשתמשתי במושג ROI ("החזר על השקעה"). המושג הנכון הוא LOS ("הפסד על הוצאה").
בשביל השקעות יש לך את פורום הסולידית... פורום ג'יפולוג הוא נטו על בזבוז.
אנחנו לפעמים מנסים לשכנע את עצמנו ש"ההפסד על בזבוז" של משהו הוא פחות משל משהו אחר... אתה הרבה יותר דן חסכן ממני, זה בטוח, ואני גם לא בליגה של הבזבזנים הגדולים אחרת מזמן הייתי מתקדם מטויוטה בת עשר לאיזה ברונקו-רובי-רפטור :rolleyes:
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.