PDA

צפייה בגרסה מלאה : קלנועית לקשישים

כרובי
09-12-24, 10:38
אבא שלי (86) הגיע לגיל שצריך להפסיק.

התחלתי לחפש לו קלנועית או רכב דומה שיתן מענה לצרכים הבאים:

1. יתאים לשני נוסעים
2. יאפשר לסחוב קניות
3. נסיעה עירונית בלבד (נס ציונה)
4. קיץ / חורף
5. לא יצריך פרוצדורות של רכב רגיל (רישיון, טסט וכד')
6. נגיד 15-20 ק"מ ביום
7. נסיעה על אספלט

לא יודע מה מקובל עוד לבדוק / לדרוש ברכבים האלו - התקנה של נק' חשמל בחניה, אחריות , אמינות ..

אשמח לכמה שיותר מידע כולל המלצות על בתי עסק אמינים בתחום.

כרובי
09-12-24, 11:03
אהההה

צריכה גם להיות מתאימה לנסיעה בשבת, אם יש קונץ פטנט כזה שאלוהים לא מסתכל כשנותנים בגז..

הדסופה
09-12-24, 11:42
אני חושב שאלוהים לא מסתכל כשנותנים בגז אבל כן כשמדליקים את החשמל

מה, טכנית, מוסיפה הדרישה שהיא מתאימה לנסיעה בשבת ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

כרובי
09-12-24, 11:50
אני קורא ולומד תו"כ על התחום - מסתבר שלטובת השבת יש פיקוד שבת שמתקינים (בנפרד) בעלות של כ 3000 ש"ח - אז כנראה שזה פחות קשור לקלנועית עצמה (אני אברר על מה ניתן להתקין ועל מה לא).

בינתיים אני רואה שאולי גם אפשר להכניס לעניין את הריקשות ורואה גם שיש הגדרה של רכב תפעולי (לא ברור אם אפשר לנסוע עם זה בעיר מבחינה חוקית)..

asafk
09-12-24, 18:34
חשוב מאוד שתעשה נסיעות מבחן כולל תמרוני חירום הפניית הגה עד הסוף בזמן נסיעה, עליה וירידה ממדרכה בזווית וכו'- יש קולנועיות שבנויות מסוכן - למשל עם נטיה להתהפכות בפניה חזקה כתוצאה מזווית היגוי שגויות או קלנועית שראיתי שההגה ננעל לה בירידה ממדרכה. אין שום פיקוח על העניין ובוני קלנועיות עושים מה שנראה להם.

אסף.

ד ו ר ו ן
09-12-24, 19:10
המלצה חמה מנסיון מצטבר עם הורים, קלנועית עם 4 גלגלים ולא 3.

תוודא אם בכלל אפשרי לעלות על כביש עם הקלנועית, אני לא בטוח שזה מותר.

רכב תפעולי מותר לשימוש רק בתחום המפעל.

איל מ
09-12-24, 19:20
לא יודע אם זה מותר אני יודע שיש זקנים שאיך שהם עושים את זה, זאת סכנת נפשות.

חנן-ג'יפולוג
09-12-24, 19:35
גם שלושה גלגלים וגם ארבעה מסוכנים. עוד לא נתקלתי ברדיוס של המשפחה שלי ברוכב קלנועית שלא התהפך, ובניגוד לצעירים שמתהפכים, אצל מבוגרים זה רע ממש.

יש לי נסיון עגום מאוד עם קלנועית ארבעה גלגלים של "גלגל יציב" (השם, אכן, אירוני) . לאחר כמה שנים עם קלנועית תלת, אבי רכש אחת כזו חדשה והתהפך ממש בנסיעה הראשונה. בדקתי את הכלי, לבד ומאוחר יותר עם אסף קציר כיועץ הנדסי, והתברר שהמבנה שלה קטסטרופלי במובן ההיגוי. אין קסטר בכלל והכידון מפליק מצד לצד חופשי. הזדכינו עליה ואבי רכש קלנועית אחרת תלת, לא מאותו יבואן כמובן, שסירב לקחת אחריות, ורכב איתה באופן בטוח עוד כמה שנים.

נמרוד
09-12-24, 20:30
אין קלנועיות טובות למבוגרים? גם לא בחול?

ד ו ר ו ן
09-12-24, 20:37
אין קלנועיות טובות למבוגרים? גם לא בחול?

אימי הייתה מגיעה לנעילת כידון לצד אחד עם התלת-גלגל.
היד תפוסה על הגז והקלנועית מקפצת קדימה עד שהגלגל נשבר..

עברה לארבעה גלגלים עם מתלה ושיכוך, והרבה יותר טוב.

asafk
10-12-24, 00:04
כאמור - זו שגיאה בתכנון. גם בתלת אופן ההגה אמור לחזור.
אחרי המקרה של אבא של חנן ז"ל יצא לי לראות מקרוב עוד כמה מקרים של רשלנות בבניית קלנועיות. התופעות שכדאי לשים אליהן לב כאמור הן התנהגות בהגה מופנה עד הסוף ובמיוחד תחת גז, ועליה או ירידה ממדרכה בזווית קהה. בגלל שתלת אופן הוא רכב לא יציב בהגדרה מיקום מרכז הכובד (הבטריות) משפיע המון על היציבות ותכנון גאומטריית ההגה עלול להביא למצב שבירידה ממדרכה ההגה יפנה מעצמו וייתן מכה לידיים של הנהג.
גם קלנועית 4 גלגלית ראיתי עם הגה בעייתי שבמצב של הפנית הגה תחת גז הוא מפנה ההגה עוד יותר במקום להחזיר אותו.

יש קלנועיות טובות. אבל באין פיקוח כל אחד יכול להיות יצרן קלנועיות (וזה בסדר) ולבנות כלי רכב מסוכנים (וזה כבר לא בסדר).

אסף.

יגאל81
10-12-24, 08:49
אני קורא ולומד תו"כ על התחום - מסתבר שלטובת השבת יש פיקוד שבת שמתקינים (בנפרד) בעלות של כ 3000 ש"ח - אז כנראה שזה פחות קשור לקלנועית עצמה (אני אברר על מה ניתן להתקין ועל מה לא).

בינתיים אני רואה שאולי גם אפשר להכניס לעניין את הריקשות ורואה גם שיש הגדרה של רכב תפעולי (לא ברור אם אפשר לנסוע עם זה בעיר מבחינה חוקית)..אם אני זוכר נכון מסבא שלי, אז בקלנועית שלו הפיקוד שבת גרם להשהיה. גם בגז וכמה שזה נשמע דפוק, גם בבלימה.
ככה שהפעולה של הנהג לא גוררת מיד פעולה של הקלנועית ולכן זה לא חילול שבת.

יש את מכון צומת שכל תפקידו זה למצוא פתרונות טכנולוגים לדברים כאלה.

כרובי
10-12-24, 17:27
תודה על התגובות

כמה שאלות המשך:

האם יש יצרן / יבואן שמומלץ ללכת לבדוק אצלו?

אני מבין נכון לפי מה שנכתב כאן שיש קלנועיות שמיוצרות בארץ?

מה עם טוקטוקים?

ומה עם תלת אופן ממונע חשמלי? (אופניים), ראיתי איפשהו כזה עם ספסל לשניים מקדימה..

sorotzkin.eli
11-12-24, 19:57
לא מזמן מכרנו את הקלנועית ששימשה את חמותי, "קלנועית ריידר", דגם דוכס, עם מושב זוגי. הקלנועית עבדה כמה שנים טובות יום יום, למרחק של כחמישה ק"מ, לאשה שכל קשר בינה לבין חוקי כביש הוא מקרי ביותר. נסעה בקצב של הולך רגל על המדרכות (ניתן לכוון מהירות), עם קניות, ועם הנכד כמה פעמים בשבוע. היה כיסוי חורף מקורי. אם תמצא כזו יד שניה - מעולה, רק תחליף מצברים, כי הם נגמרים בפתאומיות.

אלכס ב
12-12-24, 12:16
היי,
כדאי לבדוק ב"רכב חשמלי תל יוסף" , יבואן של Club Car

אסף, תוכל להסביר את עניין ההיגוי שהופך את הכלי למסוכן?

בברכה,
אלכס.

-->